jakaisin hämmästyttävän kokemukseni

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot jakaisin hämmästyttävän kokemukseni

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Taas kerran hämmennyin perinpohjin kun satuin huvikseni tsekkaamaan juuri ilmestyneestä suomilehdestä erään suomikaupan suomituotteiden hinnastoa. Jostain syystä aihe on lähellä sydäntä.
  Ei niin , että itse juurikaan suomitavaraa tarvitsisin. Tai sinänsä haluaisin puuttua ihmisten ostoskäyttäytymiseen.
  Mutta se oikesti ihmetyttää mikä on se syy miksi näitä ostetaan. Listahan on pitkä kuin nälkävuosi ja tietenkin siinä on paljon tuotteita jotka ovat perisuomalaisia ja niitä ei muualta saa.
  Mutta siellä on myös paljon tuotteita joita saa espanjalaisista kaupoista, Lidlistä, Mercadonasta , Hipercorista jne.
  Ja se varsinainen ihmetyksen aihe, suomikaupan hinnat ovat jopa satoja prosentteja kalliimpia.
  Ensimmäiseksi pisti silmään tavallinen suolainen voi. Hintaeroa Ingmannin varmaankin 0,5 kilon voipaketin ja espanjalaisen voin välillä vaatimattomat 150%. Sama tai oikeastaan isompi ero monien säilykkeiden ja vaikkapa karkkien välillä. Puhumattakaan tuikitavallisesta riisipaketista tai monesta muusta tuotteesta. Eikä tässä vielä kaikki, mun ehdottoman poulueettoman , mutta subjektiivisen kokemukseni mukaan suomituotteet ovat laadullisesti paljon huonompia kuin vastaavat täältä saatavat espanjalaiset , saksalaiset, norjalaiset, ranskalaiset ja ties minkä maalaiset tuotteet. Poislukien ruisjauhot joista oikea hapanleipä onnistuu oikein hyvin.
  No smydeeri varmaan pysyy smydeerinä ikuisesti. Ja mikäs siinä , jos ei muuta tärkeämpää pohdittavaa ole niin tätähän voi miettiä vaikka aivovoimistelun merkeissä.

  LINKKI

  PabloS
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.08.2013
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 12

  Suomikaupat osaavat kiskoa esim. Presidenttikahvista. Hinta yleensä reippaat 7 euroa. Ruotsikauppa, esim. Casa Nordica myy samaista Presidenttikahvia reippaalla 5 eurolla.

  Kahvin jalostuksessa suomalaiset ovat maailman parhaita, joten pakko sitä Presidenttiä on tietenkin ostaa. Espanjalaiset sumpit ovat myrkkyä. Ja makuasioista ei sitten kiistellä!

  LINKKI

  El viudo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.08.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 84

  Kavin ensimmaista kertaa niin sanotussa turistighetossa Costa Blancalla, enka enaa yhtaan ihmettele.
  Suomalaiset, niinkuin muutkin ulkomaalaiset elavat taysin irrallaan espanjalaisesta elamanmenosta. Tama nain paasaantoisesti sanottuna, siis ei koske kaikkia. Seuraavat Suomi-telkkaria ja puuhaavat muiden suomalaisten kanssa. Paikallista murretta osaavat sen verran, etta sanovat Hola jne., mutta eivat muuta. Ja kun ulkomaalaisia on noin puolet, tai jopa ylikin vaestosta, niin eihan siella juuri espanjalaisuutta tapaa, mita nyt ostosparatiisin kassalla. Sieltakin on niin vaikea ostaa ulkomaan tuotteita, kun ei tieda mita ne syottavat.
  Suomalaiset tavarathan ovat tietysti maailman puhtaimpia ja parhaimpia (eihan Suomessakaan voi ostaa kuin Valion voita, maitoa, Ingmanhan on jo perati ulkomaita, vaikka sen maito tuotetaan Suomessa). Kahvikin, ja tietysti riisi, ovat myos laadultaan ylivoimaisia, Suomesta tuotuina.
  Ja sitten tulee se tuttuuden tunne, kun Suomi-kaupasta ostaa kotimaan sopivan hintaisia tuotteita kuten korvapuusteja, mammia, silleja, piirakoita, kalakukkoja, ruisleipaa, ja mika parasta perati suomeksi.
  Aina maailmassa uutta oppii, mutta kylla tama kaynti shokeerasi, varsinkin kun itse asuu suurehkossa kaupungissa jossa ei muita suomalaisia taida juuri asua, ja viimeksi kuulin satunnaisesti suomea nelja viisi vuotta sitten eraassa ravintolassa.
  Mutta jokainen asuu ja toimii niinkuin itselleen on parasta, mutta aina kun moititaan hintatasoa, niin kylla asiointi Suomi-kaupoissa jaksaa hammastyttaa.
  Oletteko muuten huomanneet, etta Suomessa ruoan hinta nousee. Suomalainen maksaa mitaan ihmettelematta ja kyselematta. Ja verot nousevat, siitakin kansa siella Pohjolassa on tyytyvainen, mikali kotimaan lehtia on uskominen.
  Suomalaiset taitavat olla maailman masokistisin kansa!

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.