INR -kokeet Benalmadenass

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Terveysjutut INR -kokeet Benalmadenass

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  rantaharju
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.10.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Olemme lähdössä muutamaksi kuukaudeksi Benalmadenaan. Lääkärisetä määräsi eteisvärinän vuoksi syömään Marevan-tabletteja ja
  tutkituttamaan sen arvoja myös siellä ollessa. Osaisiko joku neuvoa miten siellä tulisi toimia – voiko mennä vaan suoraan paikalliseen terveyskeskukseen (ehkä siellä sellainen on) vai onko käytävä ensin siellä lääkärissä? Ja onkohan siellä samat viitearvot käytössä kuin täällä Suomessa?

  LINKKI

  Serrano
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.03.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 11

  Tuossahan on hyvä kansainvälinen sairaala Xanit, jossa käyvät sydänspecialistit ympäri Eurooppaa koulutuksessa.
  Siellä on myös suomalainen lääkäri Sirpa Laukkonen, joka hoitaa kädestä pitäen varmasti. Hänellä on vastaanottoja sekä Benalmadenan Xanit sairaalassa, että Fuengirolan Xanitissa. Keskuksessa on yleensä myös suomalainen ajanvaraaja. puh. 952 367 190 tai 616 241 290. Muista tarkistaa kumpaan se aika on Benalmadenaan vai Fuengirolaan. Tämä on sitten maksullinen, eli matkavakuutuksesta. Teveyskeskuksista varmaan joku muu tietää ememmän.

  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235
  Serrano kirjoitti:

  Tuossahan on hyvä kansainvälinen sairaala Xanit,


  Tämä on sitten maksullinen, eli matkavakuutuksesta. Teveyskeskuksista varmaan joku muu tietää ememmän.

  Matkavakuutus ei mahda korvata aiemmin todetun sairauden tarkkailua?

  Mutta homma EU sairauskortti Kelalta ennen lähtöä, käy rekisteröimässä asumisesi kaupungintalolla tai mikä virasto se onkaan (passi ynm vuokrasoppari jne mukaan) Sen jälkeen olet oikeutettu samaan terveydenhoitoon kuin paikallinen ”alkuasukaskin” Tosin kun itse olisin tarvinnut lääkärin aikaa Fuengirolan keskustan terveysasemalta, olisin jo ehtinyt lentää kotimaahani koska seuraava vapaa aika oli n 1½ kuukauden päässä. Sain tosin tavata sairaanhoitajan jolla oli oikeus kirjoittaa lääkkeet, vai antoiko vain suosituksen.

  Kävin sitten yksityisellä mutta tauti paheni niin että lopulta jouduin Xanit sairaalaan Benalmadeen pariksi viikoksi.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Taitaa mennä omaan piikkiin. EU:n sairasvakuutuskortti oikeuttaa vain äkillisten sairauksien hoitoon. Eli päivystysluontoisiin toimenpiteisiin.
  Asumistodistus eli padro ei taida riittää hoidon saamiseen. Siihen tarvitaan residencia mikä taas on juttu sinänsä.
  Tässä tulee ilmeisesti kysymykseen ”maksusitoumus” kelalta. Sitä ja asiaa muutenkin voipi kysellä tarkemmin kelalta.
  Mutta kuka haluaa mitenkin paljon vaivaa nähdä muutaman kympin säästön takia. Sen nimittäin maksaa yksityisleguri joka kirjoittaa reseptin tai suorittaa seurannan, ellei marevania sitten saa ihan ilman reseptiä apteekista. Yleensä niin , että täällä korvaukseton hinta on vähemmän kuin hinta kelakorvauksen jälkeen Suomessa.
  Verikokeet ovat myös edullisia , niitä tekee apteekitkin tai sitten täkäläinen leguri tietää paikan.

  LINKKI

  rantaharju
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.10.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Kiitos nopeista vastauksista! Tässä tapauksessa ei varmaankaan tarvitse hintaa kauhistella, koska oletan, ettei tuo koe ole kovinkaan kallis. Koetta otetan Suomessa joko terveyskeskuksessa ja tietysti myös yksityisissä laboratorioissa, mutta nykyään on kuulemma myös joku laite (lähinnä sokerimittarin kaltainen), jolla koe voidaan ottaa sormeenpäistä ja tuloksen saa nopeasti. Laitteen voi kai ostaakin itselleen, mutta sen hinta on sitten jo kalliimpi kai joku 500-600,- e + testiliuskat päälle. Lisäksi sen käyttöön on saatava koulutus, koska tässä kuitenkin mitataan veren hyytymistä ja saatujen tulosten tulisi olla tarkkoja, koska liian matala arvo lisää aivohalvaus- tai tukosriskiä ja liian korkea taas lisää vernvuotoriskiä. Laitteen itsellehankkiminen on kannattavaa varmaan sellaiselle, joka matkustaa paljon ulkomailla eri maissa ja jonka mittaustarve on jatkuvaa tai löytyy jotain muita syitä, jonka vuoksi koetta on otettava usein (tällöin varmaan Kela tuon tai ainakin osan siitä korvaakin). Lähinnä nyt kiinnostaisi, miten ja missä kokeen saisi vaivattomammin otettua – ehkä tosiaan kannattaakin kysyä ensin vaikkapa apteekista neuvoa, koska tämä koe on varmaan aika yleinen ainakin meidän varttuneempien matkalaisten keskuudessa..Koe tulisi kuulemma ottaa ensin viikon ja myöhemmin 2 viikon välein. Ja jollei apteekista neuvoa löydy, käännyn mielelläni suomalaisen lääkärin puoleen niin tieto varmaan löytyy!
  Mukavaa illanjatkoa kaikille – täällä koto-Suomees jo Lappiin lupaillaan 15 asteen pakkasia ja luntakin jo ennustetaan jopa etelään viikonloppuna !

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mulla ei ole omakohtaista tarvetta verikokeisiin , mutta sen tiedän , että esim. meidän vakioapteekki tekee sokerikokeen viidellä eurolla. Eli aamulla ennen syömistä sinne ja koe ja sitten aamiaiselle.
  Yhtenä esimerkkinä suomalaisesta ”henkilääkäristä” Juhani Sandholm jonka tiedän toimineen täällä jo vuosikymmeniä. Vastaanotto Los Pacosissa ilman ajanvarausta ja viimeksi noin 5 vuotta sitten kun kävin siellä taksa oli 50€ per käynti.
  Suomilehdissä ilmoittelee muitakin suomilääkäreitä, kuten myös täkäläisiä yrittäjiä joilla monilla on suomenkielistä henkilökuntaa jos haluaa palvelua suomeksi.

  LINKKI

  Abso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.07.2012
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 542

  Marevan-tabletteja ja tutkituttamaan sen arvoja myös siellä ollessa.

  Marevan tai veriarvot eivät ole se ensisijainen ongelma. Marevan on warfariinia, eli alunperin rotanmyrkyksi tarkoitettua ainetta. Verikokeiden järjestäminen ei ole ongelma. Se, mikä on ongelma, on rytmihäiriön kääntäminen.

  Kun lomalla tuppaa tulemaan lomastressiä (kävelee tai vaikkapa juo enemmän), niin sydän voi helposti reagoida siihen ja kadottaa tahtinsa. Kääntö tehdään joko lääkkeillä tai niiden epäonnistuttua sähköllä.

  Verikokeiden sijaan kannattaa miettiä jo ennalta, mihin aikoo mennä kääntöä varten. Kovin pitkää matkaa ei kannata suunnitella, koska siinä saattaa kuolla kesken kaiken.

  Juu, aihe on tuttu, koska meillä yksi kuorma-auton kuljettaja käy melko usein tahdittamassa sydämensä. On ollut pakko perehtyä aiheeseen. Tähän asti kääntö on onnistunut.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  lahimpaan terveyskeskukseen ja kysy onko heilla ”Unidad de Sintrom” ja tiedustele voitko kayttaa Eu-korttia kontrolleiden tekemiseen.

  Meilla otetaan potilaat EU-kortilla vastaan ilman muita sopimuksia mutta kaikilla Autonomioilla on omat saannot.

  Voisit myos tuoda Kelasta hoito-maksusitoumuksen tata varten.

  Espanjassa on arviolta miljoona henkiloa jotka ovat verenohennus laakityksessa. (tablettihoito)Taalla hoito alkaa yleensa sairaalassa olon jalkeen tai erikoislaakarin jalkeen josta seuranta siirtyy terveyskeskukseen.

  Omia (itsehoito) mittareita ei viela ole suuria maaria kaytossa. Mittayksikko on sama kuin Suomessa.

  Apteekit eivat yleensa tee naita kokeita koska kokeen tekeminen ja laakityksen maaraaminen seuraavaan kokeeseen asti pitaa olla laakarin valvoma (yksikon)

  INR arvo on yhta tarkea kuin flimmeri, sita vartenhan Marevan hoito on annettu eli menevat kasi kadessa.

  Sydamen rytmittamisesta, rytmihairioista ja kaikesta muusta sinua on varmaankin informoitu.

  Lukemista;
  http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00015

  Asianmukaisesti hoidettu pysyvä eteisvärinä ei merkittävästi lisää kuolleisuutta, ja sen kanssa tullaan yleensä hyvin toimeen. Eteisvärinällä on taipumus iän myötä hidastua, jolloin rytmiä hidastavaa lääkettä vähennetään tai se lopetetaan. Suomessa on kymmenillä tuhansilla ihmisilläon pysyvä eteisvärinärytmi ja sen ohella Marevan-hoito tai uudempi verenohennushoito, joista huolimatta he viettävät kuakuinkin normaalia elämää

  LINKKI

  rantaharju
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.10.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Marevan-kokeen otto onnistui hyvin!

  No nyt on testattu ja hyväksi havaittu! Melkein Benalmadenan poliisiasemaa vastapäätä on apteekki, johon meitä ystävällisesti suomalainen, myös Marvankoetta täällä tarvitseva uusi tuttavamme oli neuvonut. Apteekissa oli runsaasti asiakkaita, mutta heti vain pienen hetken odotettuamme saapui luoksemme nainen, joka ilmeisesti kädessämme olleesta Marevan-kortista heti tunnisti asiamme. Hän puhui englantia, mutta uskon, että asia hoituu tuolla ilman sen kummempia kielitaitojakaan. Hän ohjasi meidät viereiseen huoneeseen, jossa hän otti kokeen nopeasti käsivarsitaipeesta. Sovimme, että tulemme parin tunnin päästä hakemaan tuloksen (varmaan sen saa nopeamminkin) – saimme tuloksen kirjallisena (2.5 – ihan hyvä, vaikka vähän pelkäsimme, että täällä syömämme kotona syömiämme runsaammat vihannes- ja hedelmämäärät ja punaviinilasilliset olisivat arvoja ehkä laskeneet/nostaneet)
  Koe maksoi 12, – e – ehkä kokeen saattaisi saada ilmaiseksi paikallisessa terveyskeskuksessa, mutta vaivattomuuden ja jonotuksia välttääksemme päätimme valita tämän vaihtoehdon. Tuttavamme kertoi, että mikäli arvo ei ole normien välissä, oli hän saanut ko apteekista ohjeet myös lääkityksen pieneen muutokseen – pienissä heitoissa tätä varmaan uskaltaa tehdäkin, mutta mieheni esim. sopi kotona omassa terveyskeskuksessamme, että mikäli arvo poikkeaa tavoitteesta, ilmoitamme siitä kännyllä hoitajalle, joka kysyy ohjeet lääkemuutoksiin lääkärilta ja lähettää sitten teksiviestillä tiedon meille.
  Saattaa olla, että jotkin muutkin apteekit palvelevat samalla lailla, koska olen muuallakin nähnyt apteekin ikkunassa tekstin laboratoriosta.

  LINKKI

  jokainenxw
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.09.2009
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 168

  Käytäntö.
  Mene lähimpään terkkariin missä asut, passi, kansainvälinen kelakortti mukaan ,espanjan osoite ja puhelin numero. Jossa annetaan paikallinen kelakortti.Ota mielellään espanjankieliset käännökset marevan testi asiasta (omat guuleke käännökset kin käy )tai sano että tarvitset marevan testin. Hyvä on olla mukana suomalaiset seurantapaperit. Saat testiajan jolloin tulet testiin, yleensä seuraavana aamuna klo 8. Tulokset haet kirjautumistiskiltä klo 16 jälkeen, maksuton. Lääkkeen tarpeessa sano tiskillä, sinut ohjataan lääkärille joka antaa reseptin,ollut tähän saakka maksuton jolla haet lääkkeet apteekista. Hinta n 0,40€ 40 kpl. Hieno kokemus käydä espanjalisessa terkkarissa.

  LINKKI

  tyyne
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.07.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 435

  Että mä kärsin!!! Juuri sain kirjoitettua ja lähetinkin, niin WIFI heitti ulos.
  Sitä vaan että hyvin toimii täällä Portugalissakin.
  Passi ja kansainvälinen sairasvakuutuskortti mukaan. Terveyskeskuksessa oli pitkät jonot, joten mies kävi laboratorio klinikalla.(Castro Verde) Hinta 2 euroa. Siis, Vain kaksi euroa. Seuraavana päivänä sai tuloksen. Ja suomesta mukaan otettu tämän vuoden seurantalista josta voi itse säännöstellä viikon/viikkojen annostuksen. Hyvin tomii. Pian kaksi kuukautta täällä jo oltu. Hyvää jatkoa sinne teille.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Tuossa yllä olikin jo mainiosti selvitetty ko. kokeen saantipaikat!

  Benalmadenan lintupuiston edustalla, tunnetusta tuuliviiriympyrästä 150m ylöspäin oikealla on apteekki, missä on suomalainen farmaseutti. Ottaa mielellään ”Marevan-kokeen” ja maksaa vain 6 €!

  LINKKI

  Anutarja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.10.2011
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 49

  Abso tuossa aiemmin kirjoitti, että kannattaa tutkia missä rytmin saa käännettyä oikeaksi. Tosin tämän toimenpiteen nopeasta tarpeesta hänellä on väärää tietoa. Minulla tuo rytmi menee Flimmerin aina välillä ja silloin sydän hakkaa tuhatta ja sataa. Lääkäri on Suomessa minulle sanonut, että jos se yöllä alkaa, niin kannattaa odotella aamuun, koska sairaalassa eivät yöllä sitä kuitenkaan käännä. Viimeksi muutama viikko sitten oli tällainen tilanne ja olin yksin työssäkäyntipaikkakunnallani, joten hiukan pelotti yöaikaan. Soitin kuitenkin sairaalaan ja sanoivat, että kannattaisi odotella aamuun. Tein näin ja nukahdinkin sitten uudelleen. Aamulla oli rytmi oikein eli oli kerrankin kääntynyt ilman sähköistä kääntämistä.
  Mutta kysymykseni kuuluukin: missä Fuengirolassa sen voi käännyttää oikeaan rytmiin, jos ei mene itsestään? Ensi syksystä kun ollaan täällä koko talvi. Vakuutushan ei siis korvaa, koska kyseessä on aiemmin esiintynyt vaiva. Oikeaan rytmiin pitää päästä 2 vrk sisällä, muuten tukoksen riski nousee liian suureksi.

  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Miehelläni todettiin flimmeri jokin aika sitten. Lääkäri oli sitä mieltä (HYKS), että kääntäminen on turhaa, koska sydän ei pysy rytmissä kuitenkaan. Suurin vaara eteisvärinässä on hyytymät, jotka voivat ähteä liikkeelle ja aiheuttaa aivoinfarktin. Miehelläni tätä vaaraa hoidetaan marevanilla.

  Voi olla, ettei hänen rytmiään käänneety muista ongelmista johtuen.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.