Ilmalämpöpumpun hankkiminen

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Timothy
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 31

  Onko tietoa millainen / merkkinen laite tulisi hankkia ja onko tietoa paikallisista asennusliikkeistä, samoin kokemuksia tehdyistä asennuksista ? Asun itse Benalmadenassa. Entä hintataso ?

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Jos haluaa ilman suomilisää, niin kannattaa katsoa ilmoituksia englantilaisista ilmaislehdistä. Siellä ainakin yksi firma mainostaa viimeistä huutoa olevaa ilmalämpöpumppua (olikohan Hitachi), kallein versio muistaakseni 695 € asennuksineen.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin,mä olen ostanut nyt kaksi laitetta El Corte Inglesistä,niiden oma merkki ,huippuasennus,invertterilaite,2v .takuu ja lyömätön hinta.

  LINKKI

  reissu-lassi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.12.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 120

  Mielenkiintoista! Mieltäni on viime aikoina lämmittänyt keskustelu Espanjan säästä, lämpötiloista, palelemisesta jne. Ja nyt (etelässä, oletan) udellaan ilmalämpöpumpumpusta ja sen kestävyydestä. Muistan tunteen ja tarpeen…

  Täällä pohjoisessahan pitäisi olla niin halavatun kylmää, sateista, märkää, kaunista ja Espanjan parasta ruokaa. Osa totta, osa tarua. Ilmalämpöpumppua täällä ei kuitenkaan tarvita.

  Käytän tilaisuuden hyväkseni ja kerron hieman Pohjois-Espanjan säästä. Ensimmäinen kokemukseni oli ikävä. Ajelin Valenciasta (itsehallintoalueelta) Asturiaan tapaamaan ystäviäni. Satoi ja oli kalseaa. Ajattelin, etten ikinä muuttaisi pohjoiseen…
  Nyt olen kuitenkin asunut jo jonkun aikaa Pohjois-Espanjassa, eikä täkäläinen sää enää pelota. Säätiedotuksessa tänne liimataan sadetta ja kylmää, mutta mikroilmasto on usein toista. Joulu- ja tammikuussa täälläkin astellaan vuoristoreittejä shortseissa ja t-paidassa, kun aurinko paistaa, eikä sitä sadetta osu kohdalle ihan yhtä usein kuin tv:n säätiedotuksessa. Ei läheskään.

  Aurinkoinen sää ei ole samalla lailla (lähes) takuuvarmaa kuin Aurinkorannikolla, mutta Espanjaa tämäkin on. Eli hyvällä säällä tarkenee aina, ja sitä hyvää säätä riittää monille yllätykseksi.

  Eikä täällä pohjoisessa tarvita ilmalämpöpuppua eikä villasukkia. Talossa on puulattia – ja lämmintä 😉

  Uskotko, Santiago?

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  enpa taida mina ainakaan uskoa,tai sitten eilen Castro Urdialesiin skypetellessani olin ”sokeutunut”. 😉
  Burgosista (talvella..hrrrrrrrr) kotoisin olevat sukulaiseni valittivat kylmaa ja istuivat villapaidat ja huopa yllaan. Asuvat n.5 vuotta sitten valmistuneessa asunnossa ja lammitysta loytyy.

  Peiton kanssa minakin olen siella nukkunut JO syyskuussa,kun taalla useimmiten viela silloin lakanakin on liikaa.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  En ole koskaan asunut Burgosissa enkä muuallakaan pohjoisessa (siis Espanjassa, Suomessa kylläkin, huh 😉 ).

  Se lämmin kämppä on aika suhteellinen käsite – jonkun mielestä +18 asunto on lämmin, jonkun toisen mielestä +28…

  Nyt kun tämä Siperian kylmä ilma saapui tänne, veikkaisin että ilman lämpöpumppua kämpässä olisi tuo +18. Kun olen vilukissa, niin käytän pumppua nostamaan sen muutaman asteen, eli pidän sisälämpötilan +22:ssa.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mähän uskon mitä vaan ,mutta kun olen itse esim.Santiago de Compostelassa ollut tarkkana ,niin olen nähnyt patterit ikkunan alla.Ja kun ne sitten illalla joku väänsi jostain kellarista päälle alkoi lämpenemään.Suomessakin on kylmä ,enkä mä siellä ollut vailla lämpöpumppua,enkä sen puoleen ilmastointiakaan.Mutta kun asuttiin Rööperissä,ja se on niin kehittynyttä aluetta että sielläkin oli keskuslämmitys.
  Mutta kuten moni tietää ,täällä Espanjan kehitysalueilla,esim.Andaluciassa on tuskin missään ,siis rannikon tasalla,keskuslämmitystä,niin täytyy tämmöisen köyhän eläkeläisenkin raapia rahat kasaan jonkunsortin lämmitykseen.Ja mulle ,ja varmaan monelle muullekin, se on lämpöpumppu.
  Mulla ei oikeastaan koskaan ole liian kuuma,mutta nohevimmat moniosaajat käyttävät samaa laitetta kesällä ilmastointiinkin.
  Ja tolleen lonkalta ,käyttökulut on siinä +, -,10 c/t.Ja termari hoitaa homman, niin että ei tartte itse olla nappuloita vääntelemässä.Ja kaiken kaikkiaan taitaa laite olla käynnissä pari tuntia vuorokaudessa.
  Ja kun tässä astuttiin talvilämpötilojen ihmeelliseen maailmaan,niin tultiin juuri himaan ja tessulla (lasitettu) oli 40*, ja keittiön puolella, mikä on varjossa oli ulkolämpötila 10*.
  Että tälleen tällä hetkellä.Ja kun mä lähden ulos ,mä väännän ihan kunnon talvikuteet päälle.Ainoastaan Engelsmannit ja ehkä?? jotkut hurjimmat Suomalaiset kulkevat shortseissa ja t-paidassa.

  LINKKI

  reissu-lassi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.12.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 120
  tuisku kirjoitti:

  Burgosista (talvella..hrrrrrrrr) kotoisin olevat sukulaiseni valittivat kylmaa ja istuivat villapaidat ja huopa yllaan.

  Burgosissa onkin kylmää, sillä se sijaitsee Kantabrian vuoriston eteläpuolella eli meren lämpöä tasaava vaikutus ei ulotu sinne samalla tavalla kuin rannikolle ja Kantabrian vuoriston pohjoispuolisiin laaksoihin.

  Meren vaikutus on melkoinen. Esimerkiksi Rincon de Ademuzin ylätasanko Valenciassa on talvisin paljon viilempi kuin Pohjois-Espanjan rannikko! Myös kevät ehtii Rincon de Ademuziin yleensä hieman myöhemmin kuin Asturian ja Kantabrian laaksoihin – siis puihin tulevat lehdet.

  Tänään kylmä rintama hyökkäsi ankarana: Kantabrian vuoristo sai lumipeitteen, mutta laaksot ovat vihreinä. Nyt on tosin kylmäkin, mutta viikon puolimaissa auringon pitäisi taas kurkkia pilvien lomasta 🙂

  En minäkään tykkää väkisin kärvistellä shortseissa ja t-paidassa, sillä pidän lämpimästä. Viime viikolla päivät olivat kuitenkin niin lämpimiä, että vaatteita oli pakko keventää luontoreittejä patikoidessa.
  Aamut ja illat ovat viileitä, eli reiteille on lähdettävä pitkissä housuissa ja takki päällä. Espanjan aurinko kuitenkin lämmittää täälläkin.

  Ei tämä lämpökysymys ole minulle varsinaisesti sydämenasia, mutta oman kokemukseni perusteella uskon, että monilla suomalaisilla on turhia ennakkoluuloja Pohjois-Espanjan säästä. Muutenkin kannustan tutustumaan rannikkoon sekä upeisiin vuoristoseutuihin – erityisesti Picos de Europan kansallispuistoon ja Pyreneiden vuoristoon.

  Ja löytyyhän täältä tosiaan kelpo sapuskat ja ihan kivoja viinejä, siideriä, Liebanan laakson orujoa… 😉

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  mutta Castrossa olevat sukulaiseni ovat Burgosista kotoisin..ja valittelivat siis myos Castron kylmyytta eilen.Taidanpa suositella heille muutamaa orujo kupillista lammikkeeksi 😉

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.