Ikuistako tämä suomalainen pessimistisyys???

Uusimmat Keskustelu Yleistä Purkautumisosasto Ikuistako tämä suomalainen pessimistisyys???

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 64)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Tinttura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.02.2007
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 142

  …..olen täällä sivustoila lueskellut ja joskus vastannutkin johonkin. Ymmärrän kyllä, että joitakin jo enemmän tai vähemmän vakituisesti Espanjassa asuvia saattaa kyllästyttää me ”haaveilija ja ruusutarhasta unelmoivat”, ymmärtämättömät suomalaiset. Me, jotka emme tiedä arjesta mitään. Jotenkin kuitenkin, SANON TÄMÄN SUURELLA RAKKAUDELLA kaikilla on oikeus unelmoida, saada asiallista tietoa ja ehkäpä hieman kannustusta, jolloin voi miettiä antaako unelmalleen siivet. Arki se on täälläkin, minä en ainakaan ole henkilökohtaisesti saanut mitään ilmaiseksi ja töitä olen puskenut välillä vuorotta. Oma etuni on aina ollut se, että mitä olen halunnut, sen ole saanut MUTTA töitä sen eteen olen aina joutunut tekemään. Eivät kaikki sinne muuttoa miettivät ole ”Heikkejä tai Kaijoja” toisilla on YLLÄTYS, YLLÄTYS ihan kokemustakin ulkomailla olosta ja vierailla kielillä puhumisesta. Kokemukset eivät vaan välttämättä ole sieltä esim.Fugesta 😉

  On kiva lukea, arjesta, tuntemuksita, ystävyydestä, ikävästä tai ikävättömyydestä 😉 Kuulla huumorilla höysetyistä kömmähdyksitä. Ei välttämättä herkutella jonkun onnettoman epäonnistumisesta tai kaivella jonkun yksityishenkilön kohtaloja tai udella ”mutkista matkassa”. Nimittäin jos jollakin niitä on ollut (ja varmasti onkin), mutta viittaa asiaan kinttaalla, niin ne eivät varmaan ks.ihmisen mielestä ole mainitsemisen arvoisia. Ei sillä kyllä minäkin lue suunnilleen kaikki kirjoitukset täältä mitä vain ehdin, mutta ehkäpä se on itsestäni kiinni ja asenteestani elämään. Uskon nimittäin, että oma suhtautumiseni ympäristöön ja muihin ihmisiin ratkaisee sen miten tulen itse kohdeltuksi. Lapsen omainen uteliaisuuteni elämää kohtaan ei ole vieläkään sammunut, kyynisistä ihmisitä huolimmatta.

  Niin huonosti asiat eivät voi olla, etteikö niitä saisi itse vielä vähän pilattua 😉

  LINKKI

  ronkeli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 809

  Minun mielestäni on erittäin tärkeää saada ensikäden tietoja ja kokemuksia uudesta asuinpaikastani ulkomailla. Onneksi on tämä foorumi!
  Jos joku ei halua lukea ongelmista, niin eihän kukaan pakota. Jotkut tykkäävät saada omia kokemuksia kantapään kautta. Mutta on aika edesvastuutonta lähteä huonoilla eväillä maahan kuin maahan.

  LINKKI

  Tinttura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.02.2007
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 142

  ..väittäisin olevani ronkeli itsekin. Olen aivan samaa mieltä, että on ERITTÄIN tärkeää saada tietoja ja kokemuksia uudesta asuinpaikasta. Luojalle, kiitos että on tämä foorumi. Kukapa niistä ongelmista tykkää, niitä nyt kuitenkin elämään mahtuu aikasenlailla. Eri asia on miten niistä kirjoittaa tai miten ne haluaa esiin tuoda. Moni juttu uhkaa kääntyä itseään vastaan, kun esimerkit menevät liian yksilökohtaiselle tasolle. Tuskin kukaan ”ottaa opikseen” esim. Heikin tarinasta. Ihmisenmieli vain on sellainen, että tuon kaltaisesta tarinasta ei kukaan tunnista (halua) tunnistaa itseään. Tapahtuma itsessään on jo niin onneton, että se herättää lähinnä sääliä ja luo mielikuvan, että EN MINÄ ainakaan ole tuollainen. Saatika surullinen tapaus äidistä ja lapsista, lie kukaan äiti kokee että, TÄSSÄPÄ opettava tarina. Niin, kaikkia ei tarvise lukea, mutta täytyyhän sitä ainakin jonkin matkaa lukee, että tietää jättääkö sen lukematta 😉
  Ja niinkuin mä kirjoitin KAIKELLA RAKKAUDELLA ja hyvistä neuvoista kiitollisena 🙂

  LINKKI

  ronkeli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 809

  Heikitjakaijat kiinnostavat, kyseessähän tositarina. Se tavallinen tarina. Ja kiinnostaapa tietää vielä lisäksi, mitä sille äidille ja lapsipolosille kuuluu, siis mitä oli tapahtunut.

  LINKKI

  Tinttura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.02.2007
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 142

  ….nekin kiinostavat 😉 Vieläkö saatais muutama muukin tänne purnaamaan, niin tästä syntyis varmasti antoisa mielipiteiden vaihto.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  no nyt ei jaksa purnata ja vaihtaa mielipiteitä.

  lepään ensin ja sitten täräytän oikein kunnolla, en käytä silkkihansikkaita.

  oli niin kiirettä kun piti juosta hoitelemassa asioita ja tietysti piti sitten käydä tuolla San Miguelin kadulla näyttäytymässä ja arvostelemassa rahvasta.

  Valitettavasti en osaa kertoa asioita silleen kuten sosiaalialantyöntekijät yms. ”paremmat ihmiset”, vaan käytän totuuden kieltä.

  Eihän kukaan halua todellakaan tunnustaa olevansa ”Heikin kaltainen”, mutta heitä valitettavasti on paljon, mutta harva heistä uskaltaa sitä myöntää ja se tarina oli tarkoitettu aivokopassa ajateltavaksi, väliä ei sillä onko siellä kopassa ketään kotona.
  Rautalangasta on hankala vääntää täällä netissä mallia, joten täytyy tyytyä näihin ”taviksen” sanoihin.

  Mutta lisää sitten myöhemmin.

  Purnataan ja jatketaan juttua myöhemmin.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Kertokaapa hyvät ihmiset miksi kukaan ei halua kertoa niistä negatiivistista kokemuksista täällä Aurinkorannikolla????

  Ei varmasti kaikilla ole ollut ruusuista!!

  Haluatteko kenties jotenkin kostaa omaa epäonnitumistanne ja panna sen ns. kiertoon, jotta myös muillekkin tapahtuisi epäonnistumisia??!!!

  Eikö tämän foorumin tarkoitus ole jakaa elämyksiä espanjasta ja siihen kuuluu niin mukavat jutut, niinkuin myös ne negatiiviset.
  Kaikesta voi ottaa oppia.

  Silloin tänne tuloa suunnittelevat tietäisivät mitä pitää tehdä, jotta välttäisivät tekemästä ne samat virheet joita täällä olevat ja jo pois lähteneet ovat tehneet.

  Jossain palstalla on keskusteltu päivähoidosta, kyllä täällä varmasti on tarvetta sellaisellekkin, mutta eipä ole kukaan vielä sellaista perustanut, siis suomalaista ja nyt sitten kyselläänkin, että tarvitaanko täällä sellaista.

  No vastaus on TOTTAKAI SELLAISTA TARVITAAN, SEHÄN ON AIVAN MAHTAVA JUTTU. Siis tuo on se yleisvastaus mikä tulee kaikilta.
  Se on niin helppoa perustaa päiväkoti yms. Ei muuta kuin lippu tänne ja vuokraa tilat ja ottaa lapset sinne hoitoon. Tosi helppoo!!!

  Mutta eipä se ihan noin helppoa todellisuudessa ole.
  Jos se olisi tuollaista, niin miksi sitten kysellään täällä sitä, että onko tarvetta jne.????!!!!
  Mutta todellista tarvetta varmaan päiväkodille olisi, joten ottakaa selvää kaikista papereista ja luvista yms. ja perustakaa sellainen.

  Mela tuolla jossain kirjoitti, että yritäjänä joutuu tekemään pitkää päivää ja alku on todella takkuista, ei siis kylvetä rahassa, vaan sen eteen joutuu tekemään todella töitä. Hän on onnistunut siinä, siitä onnittelut.

  Olen pidemmänaikaa ihmetellyt sitä miksi kukaan ei halua jakaa niitä negatiivisia asioita täällä muiden kanssa, niistähän me kaikki oppisimme jotain, mutta kun kaikkia asioita pitää käsitellä silkkihansikkain ja pyörittää pumpulissa. HÖH!!!

  Perlita sai niskaansa vihat, kun uskalsi kirjoittaa yrittäjänarjesta sellaisena kuin se on.
  Uhkailtiin, että en enää käytä sinun palvelujasi, kun tuollaista kirjoittelet.

  Mitäpä jos täällä olisi se suomalainen päiväkoti ja siellä olisi vilkas lapsukainen ja hänestä sitten seläntakana hoitotädit puhuisivat että jopas on kamala kakara ja se menisi sitten vanhempien korviin, ei tuntuisi varmaan päiväkodin pitäjästä mukavalta jos sieltä sitten otettaisiin pois lapsia hoidosta, sen vuoksi kun henkilökunta ei pidä tietyistä lapsista, kaikki hoitomaksut jäisi saamatta.
  Ja sitten päiväkoti suljettaisiin kannattamattomana, eikä kukaan enää puhuisi asiasta, siis asia haudattaisiin ja taas kaikki olisi hyvin.

  Kuinka monta baaria tai hoitokotia yms., joita suomalaiset ovat täällä yrittäneet pitää, ovat saanet nolon lopun eli lopettaneet??!!!

  Jos suomessa kateus% on 100, niin täällä se on 300%, ei siis anneta muille mahdollisuuksia selvitä tänne tulosta paremmin kuin itse, vaan toivotaan myös heille epäonnistumisia, JOKA ON VÄÄRIN.

  Tuolla ei ole tarkoitus tehdä mitään tilastoa, vaan kertoa yrittämisen rankkuudesta ja vaikeuksista joita täälläkin on.

  Jos minä olisin nyt muuttamassa tänne rannikolle, niin haluaisin tietysti tietää ne hyvät asiat ja tietysti myös ne huonot asiat, jotta osaisin varautua niihin ja kenties jotenkin keksisin tavan välttää ne.

  Tämä oli nyt kirjoitettu kumihanskat kädessä, seuraavaksi vaihdan hansikaslaatua.

  Mutta, tervetuloa kuitenkin tänne rannikolle, mutta jos lähdette takaisin maitojunalla, niin kertokaa mikä meni vikaan, siitä saatte varmaan ihan yhtä hyvän mielen kuin niistä onnistumisten kertomisesta ja noilla kahdella jutulla autatte muita tänne muuttavia ottamaan kaikenlaisia asioita huomioon, joita ei aina tule mietittyä siinä muuttohuumassa.

  Eivät kaikki ole ”Heikkejä ja Kaijoja”, osalla on kokemusta ulkomailla olosta, mutta lomamatkoja ei nyt lasketa, vaan asumista vieraassa kulttuurissa esim. au-pair tai työkomennukset.
  Mutta suuri osa tänne tulevista on eläkeläisiä, joten heille olisi hyvä kertoa myös niistä mahdollisista ongelmista joihin täällä voi törmätä, ettei se tule heille sitten shokkina.

  Vaikka välillä varmasti tuntuukin, että olen jokin vastarannankiiski, niin sitä en todellisuudessa ole.
  Minulla on elämänkokemusta täältä rannikolta jo lähes 20 vuotta, joten en siis ole eilispäivänä tänne muuttanut ja asun täällä ympäri vuoden, en siis ole lumilintu, mutta en myöskään mikään kalkkis.
  Itse olen oppinut kantapään kautta paljon ja siksi toivoisin tänne tuleville helpompaa laskeutumista, ettei tulisi seinä vastaan heti.

  ELI JAKAKAAMME NE KAIKKI ILOT JA SURUT KESKENÄMME JA OTTAKAAMME NIISTÄ OPIKSEMME.

  Nyt lähden hankkimaan uusia hansikkaita, mahdollista myöhempää käyttöä varten.

  ps. Se Mijaksessa sattunut tapaus oli lehdissä ja radiossa syksyllä, mutta mistään en ole kuullut miten siinä sitten lopulta kävi.
  Olisi kyllä kiva tietää miten lapset pärjäävät nykyisin, ovatko jossain sijaiskodissa vai äidin hoidossa?!
  Espanjan poliisi etsintäkuulutti äidin lastenheittelejätön johdosta. 🙁

  Ai niin, tuohan oli sellainen negatiivinentapaus täältä, eihän siitä voi kirjoittaa, anteeksi unohdin sen.

  LINKKI

  jukka67
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.10.2006
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 111

  nyt se löytyi ainakin yksi orggilainen, joka minun mittapuun mukaan ei aja puolivaloilla .. …ompas pitkästä aikaa mukava lukea asiaa… nää haaveilijoiden jutut onkin alkanut kyllästyttämään.
  lukekaa hyvät ihmiset edellinen kirjoitus ja myös antakaa itsellenne lupa ymmärtää mitä siinä haluttiin tuoda julki..

  LINKKI

  N35u
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.10.2006
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 388
  toro kirjoitti:

  Kertokaapa hyvät ihmiset miksi kukaan ei halua kertoa niistä negatiivistista kokemuksista täällä Aurinkorannikolla????

  Mela tuolla jossain kirjoitti, että yritäjänä joutuu tekemään pitkää päivää ja alku on todella takkuista, ei siis kylvetä rahassa, vaan sen eteen joutuu tekemään todella töitä. Hän on onnistunut siinä, siitä onnittelut.

  Kyllä se on sama minne päin maailmaa sen yrityksen laittaa, on se sitten Suomessa tai Espanjassa, pitkää päivää sitä silti joutuu tekemään, se että ei osaa maan kieltä, tunne tapoja ja kulttuuria tietenkin vaikeuttaa asiaa entisestään, joten yhdyn edelliseen (vain sanomiseen 🙂 ), onnittelut.

  Olen pidemmänaikaa ihmetellyt sitä miksi kukaan ei halua jakaa niitä negatiivisia asioita täällä muiden kanssa, niistähän me kaikki oppisimme jotain, mutta kun kaikkia asioita pitää käsitellä silkkihansikkain ja pyörittää pumpulissa. HÖH!!!

  No, harva varmaan haluaa ”rehennellä” epäonnistumisellan (tällä en tarkoita että joku täällä olisi rehennellyt onnistumisellaan) , siksi uskoisin noiden negatiivisten asioiden puuttumisen? Kuka sitä haluaisi kertoa miten ”törppö” on ollut ja sitten saada täällä myöhäiset neuvot viisaammilta miten olisi pitänyt tehdä jotta olisit menestynyt. Mutta kuten sanoit, olisihan niitäkin hyvä olla, ihan vain opetukseksi meille muille.

  Mitäpä jos täällä olisi se suomalainen päiväkoti ja siellä olisi vilkas lapsukainen ja hänestä sitten seläntakana hoitotädit puhuisivat että jopas on kamala kakara ja se menisi sitten vanhempien korviin, ei tuntuisi varmaan päiväkodin pitäjästä mukavalta jos sieltä sitten otettaisiin pois lapsia hoidosta, sen vuoksi kun henkilökunta ei pidä tietyistä lapsista, kaikki hoitomaksut jäisi saamatta.
  Ja sitten päiväkoti suljettaisiin kannattamattomana, eikä kukaan enää puhuisi asiasta, siis asia haudattaisiin ja taas kaikki olisi hyvin.

  Kuinka monta baaria tai hoitokotia yms., joita suomalaiset ovat täällä yrittäneet pitää, ovat saanet nolon lopun eli lopettaneet??!!!

  Jos suomessa kateus% on 100, niin täällä se on 300%, ei siis anneta muille mahdollisuuksia selvitä tänne tulosta paremmin kuin itse, vaan toivotaan myös heille epäonnistumisia, JOKA ON VÄÄRIN.

  Tuossa kateus prosentti asiassakin uskaltaisin olla valitettavasti samaa mieltä, siksi todennäköistä olisikin että vaikka lapsista(tai mikä se yritys sitten ikinä olisikaan) ei mitään pahaa puhuttaisikaan, niin asiakkaista osa häipyy viimeistään kun huomaavat menestyksesi, se on se suomalaisen eniten kasvava luonnonvara, tuo kateus nimittäin.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Koe on yksinkertainen. Voit tehdä sen itsellesi, tai kutsu tuttaviasi kylään ja avaa Tele 5 arkisin klo 20,15 !
  Silloin tulee ohjelma : ” ALLA TU” – eräänlainen laatikkoleikki, jossa voi voittaa jopa 600 000€ !

  Seuraa itseäsi, tai tuttavaasi.
  Jos iloitsette vilpitömästi, joka kerran, kun kilpailijalta menee mahdollisuus isoimpiin voittoihin, niin olette kateellisia!
  Jos kilpailija lopussa vetää täyden vesiperän, eli rahaa ei tule centimoakaan, tai korkeintaan euro tai pari ja huomaatte hymyilevänne leveästi, niin kuulutte KATEELLISTEN 300% joukkoon!

  Jos teillä on silloin tippa silmässä, niin olette jo melkein espanjalaisia !!

  LINKKI

  N35u
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.10.2006
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 388

  Tuo oli aika hyvä Masa P. Suomessa tuo sama ohjelma tulee muistaakseni keskiviikkoisin klo 20 neloselta,(Ota tai jätä) joskin espanjalainen versio on mielestäni parempi. Meillä aina kova meteli kun yritetään neuvoa kilpailijaa.. 🙂 No, itku ei ole tullut vielä kertaakaan, mutta kyllä on harmittanut kilpailijan puolesta jos on huonosti käynyt.

  LINKKI

  HeikkiL.
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.08.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 25

  Eikös suomalainen ole silloin onnellisimmillaan ja erittäin iloinen kun naapurilta hajoaa auto, akka katoaa parempiin maisemiin tai se saa lopputilin.

  Silloin suomalaiselta menee rinta rottingille ja muikea hymy ilmestyy suupieliin. Suomalainen on tyytyväinen itseensä.

  Ei edes kohtuullinen lottovoitto saa vastaavaa onnentunnetta.

  LINKKI

  Tinttura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.02.2007
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 142

  ..mukava huomata, että aihe sai aikaan edes jonkin moisen keskustelun. Toro, kiitos erityisesti sinulle. Mielestäni elämän suola on mieleipiteiden vaihto. Viittasit tuossa aiemmin, että et osaa asioita sanoa niin hienosti kuin ns.”sosiaalityöntekijät”, älä välitä Toro, en minäkään! Ikinä en ole sossujen töitä tehnyt. Toisaaltaan ei koulutus kenestäkään viisaanpaa tee, eikä opeta suhtautumista elämään. Viisaimmat ja elämää syvimmin tuntevat ihmiset olen kohdannut asiakaskunnasta. Toro puhuu varmasti laajalla kokemuksella asioista, enkä hetkeäkään usko, etteivätkö ne olisi tosia. Mutta edelleen olen sitä mieltä, että asioita voi esitää niin monella eri tavalla. Kirjoittaessa ei välttämättä huomaa (en minäkään) miltä se näyttää / tuntuu vastapuolesta. Totta on varmaa sekin, että suomalaisten toinen helmasynti kateus nostaa päätänsä vielä ”tiitterämmin” kun porukkaa on vähemmän. Mutta kukahan sen kateuden aiheuttaa? Hups! Pitänee varmaan kurkata tuonne peilin puolelle ja leikkiä hämmästynyttä 🙂 Väitän edelleenkin, että se miten kohtelet muita, miten käyttäydyt muita kohtaan on suoraan verrannollinen siihen miten tulet kohdeltuksi. Negatiivisyys, maitojuna, kauna ja kateus, näitähän riittää. Ollaan menossa kuin taistelutantereelle. Sen verran olen itseäni säästellyt, että huomasin voivani paljon paremmin kun vaihdoin vähän sanastoa; kokemus, kotiin paluu, hyväksyminen ja onnistumisen ilo. Minä en edelleenkään vedä minkäänlaisia käsineitä käteeni, heiluttelen vain kaikille iloisesti valkoista nenäliinaa 🙂
  -Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille!

  LINKKI

  Tinttura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.02.2007
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 142

  ….niin ja kaikille asian osaisille, noin vaan kevennykseksi 🙂 Olen aloittanut blogissa Hönttälän perhen muuttaa Espanjaan päiväkirjan. Jos savu meinaa nousta korvista, niin kannattaa käydä lukemassa. Huomenna Hönttälän perheessä keskustellaan rokotteista

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  hansikkaita on välillä käytettävä, siis muitakin kuin silkkisiä, jotta saa asiansa esille.
  minulla on erilainen valikoima hansikkaita ja niitä välillä vaihdellaan tarpeen tullen.
  mutta nyt pysyvät hansikkaat laatikossa ja jään mielenkiinnolla odottamaan päiväkirjamerkintöjä.

  mukavaa viikonloppua kaikille, ehkä intoudun vielä viikonloppuna tai sitten en.

  tuo oli hyvä idea vaihtaa sanoja toisenlaisiksi, siis synonyymeiksi, niin voi olla ehkä mukavampi lueskella juttusia.
  pääasia kunhan sisältö pysyy samana. 😉

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 64)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.