Ihania mutta niin rasittavia vieraita Suomesta

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Ihania mutta niin rasittavia vieraita Suomesta

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Soile
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2013
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 64

  Hei pitkästä aikaa!

  Mitkä ovat omat kokemuksenne vieraista. Minä mielelläni kutsun sukulaisia ja ystäviä Suomesta kylään, mutta koen jatkuvat vierailut hyvin kuluttavina.

  Osa vieraistani varaa edulliset lennot Suomesta parin viikon lomajaksoksi. Haen heidät kentältä, majoitan ilmaiseksi, ruokin heidät ja siivoan jäljet. Minun kotiini tullaan lomalle ja minä olen hotellin omistaja, kokki, siivooja, matkaopas, autonkuljettaja ja viihdyttäjä. Mihinkään ei haluta osallistua, ei ruuanlaittoon ei tiskaamiseen tai kodin kunnossapitoon. Osa vieraistani osaa käyttäytyä ja ymmärtää, että tämä on minun arkeni ja olen ystävallisyyttäni tarjonnut kotini yöpymispaikaksi. He osallistuvat ruuanlaittoon ja syövät myös ulkona ja antavat minulle omaa aikaa välillä.

  Miten olette kertoneet hienovaraisesti täyshoitoon pariksi viikoksi saapuville vieraillenne, että osallistuakin voi? Minun mielestäni sitä ei voi tulla toisen kotiin kahdeksi viikoksi täyshoitoon. Onneksi olen päivätyössä toimistolla ja saan hengähdystauon vieraistani päiväsaikaa, mutta illallista pitää olla aina laittamassa. Kokemuksia?

  LINKKI

  Los Knots
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.09.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 107

  Tuon siitä saa, kun on niin kiltti. Ottaisit Soile itseäsi niskasta kiinni ja uskaltaisit vain suoraan sanoa vieraillesi, miltä sinusta tuntuu. Onko kyse siitä, ettei ymmärretä osallistua vai eikö haluta osallistua? Sellainen henkilö joka tuon asian esiin ottamisesta suuttuu, ei ole ansainnut tällaista ylläpitoa, vaan käyttää hyväntahtoisuuttasi vain hyväkseen. Ihmiset tulee luoksesi tietysti lomalle ja omaa arkeaan pakoon, eivätkä ehkä osaa ajatella asiaa sinun kannaltasi, mutta ymmärtävät varmasti, kun otat asian rohkeasti ja asiallisesti esille. Pyydät osallistumaan.

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Seuraavan kerran, kerro etukäteen linkit, mistä voi tilata edullisen hostellin.
  Ja samalla vihjaat, että läheisyydestä löytyy myös edullisia ruokapaikkoja.

  Voit myös vihjaista, että tuliaisiksi voi tuoda esim. suomalaista lasitaidetta.

  😉

  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Muutama vuosi sitten, kun olimme vielä työelämässä. Vuokrasimme asunnon tuttaviemme naapurista pariksi viikoksi. Siis ihan oman vuokra-asunnon. Kuinkas sitten kävikään.

  Me olismme haluneet levätä vähäisellä lomallamme. Heidän kanssaan olisi pitänyt pyöriä siellä täällä. Piti mennä syömään heidän suosittelemaansa ravintolaan, heidän mukaansa katsomaan heidän mielestään pakollisia nähtävyyksiä. Tuli tunne, että meidän velvollisuus on huvittaa heitä ja samalla maksaa viulut näistä ns. huvituksista.

  Ensimäinen viikko meni hämmästellessä, mutta toisella viikolla hävisimme aamuhämärissä omille teillemme. Sen jälkeen olemme kyllä muistaneet tarkistaa, että asumme tarpeeksi kaukana tutuista, vaikka mukava heitä on silloin tällöin tavata, eipä sillä.

  LINKKI

  Sharika
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.08.2013
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 15

  Tuohon minäkin sorruin tällä ”ekalla kierroksella”. On niin kiva kutsua tuttuja kyläilemään. Ennen kuin käsitinkään mitä oli tullut sanotuksi oli jo puolet suvusta ja ystävistä varannut lentoliput Malagaan. No, menköön kokemuksen piikkiin. Tulipahan todettua, että pienen ja sangen huonosti tuottavan pensionaatin pitäminen on liian rankka harrastus vauvaperheelle. Päiväohjelman keksiminen, auton vuokraukset, retkien ja vaellusten suunnittelut, tulkkaus- ja muonitushommat ja kaikki muutkin ”vastuullisen matkanjärjestäjän” tehtävät sovitettuna pienen vauvan syöttö-päiväuni-vaipparumbaan on ollut haaste organisointikyvyilleni (ja lompakolle, koska isännän ja emännän ominaisuudessa vieraiden syöttäminen ja juottaminen tulee aika kalliiksi). Lomasta, jonka oli tarkoitus olla koko perheen toipumisloma rankkojen kokemusten jälkeen, ei tullutkaan ihan sen näköistä kuin olimme mielessämme kuvitelleet.

  Ystäviä ja sukulaisia ON kiva nähdä. Saimme hienoja kokemuksia. Vauvasta on tullut täällä taapero. Olemme kaikki vielä hyvissä väleissä. Osa vieraistamme opiskelee jo innolla espanjan alkeita ja vihjailee jatkovierailuista ”jos aiomme viettää useammankin talven Marbellassa….” Juuei.

  Jos (ja kun) tulemme tänne takaisin tapaamme mielellämme sukulaisia ja ystäviä, muttemme majoita ketään kotiimme. Mieluummin maksetaan vaikka hotellimajoitus vieraillemme – ja siltikin jäisimme plussan puolelle.

  LINKKI

  Oikka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.10.2011
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 91

  Samankaltaisia kokemuksia Soilen kanssa. Viimeinen pisara oli passaamisten, kuskaamisten, nähtävyyksien näyttämisten jälkeen kun viimeisin tuttava pariskunta huuteli Suomesta saapuneisiin puheluihin, ”olemme lomalla täyshoidossa täällä Espanjassa, meitä ei saa nyt häiritä.” Kehoitimme toisen viikon puolivälin jälkeen ottamaan ruokaa jääkaapista jos on nälkä, niin paljon xituxxi heidän lomailu. Huomasivat varmaan meidän olemuksestamme. Lähtöpäivänä, lentoasemalla oli ”cool” fiilis. Emme pyydelleet uudelleen heitä vierailulle. Vaivautuneina sanoivat kiitoksia, saadessaan olla ja viettää aikaa meidän kanssa. Me lähdimme vuodevaateiden pesuun, suuresti helpottuneina.
  Teimme päätöksen seuraavien sukulaisten / tuttavien kohdalla, meille majoiteta ketään 1-2 yötä pidemmäksi aikaa. Hotelleista on aina löytynyt tilaa.

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  vieraita on kaynyt ja kay edelleen…tosin nykyaan kaikki ottavat omat majoitukset,alkuaikoina mulla oli myos niita yovieraita.

  Ma tein heti alusta asti kaikille selvax etta EN OLE TAALLA LOMALLA,vaan asun ja elan normielamaan. En voi olla jatkuvasti mukana kaikissa lomalle tulevien jutuissa…kodinhoito,ostokset ,ruoanlaitto on mun ”duunia”.
  Ja hyvin porukka on se ymmartanyt…tavataan silloin kun molemmille osapuolille sopii…usein ne lomalaiset myos haluavat menna omia menojaan.

  LINKKI

  Pikku-Helmi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.02.2014
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 26

  Meillä on niin tuore tämä Kanarian koti, että mitään hirveää ryntäystä ei ole vielä nähty. Mutta sen huomasin, että muutamat ihmiset, jotka eivät pariin vuoteen olleet kovin aktiivisia meillepäin, yhtäkkiä aktivoituivat asunnosta kuultuaan :)) Ja muutamalle ollaan jouduttu kertomaan, ettei asuntoa ole tarjolla vuokralle.

  Asunto on sen verran pieni, ettemme sinne mitään laumaa voisi majoittaakaan. Lähinnä siellä on tähän asti ollut minun seuranani 1 ihminen (ystävä/sukulainen) ja kerran ollaan oltu koko perheen voimin.

  Aikoinaan, kun rakensimme talon maalle, meille oli kovasti tunkua kesäisin viikonloppuina yövieraaksi. Mutta silloinkin ihmiset olivatm mukavan omatoimisia, joten ei siitä ollut liikaa vaivaa 🙂

  LINKKI

  mañana mañana
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.06.2013
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 188

  Jotkut vieraat ovat varmaankin vain ajattelemattomia. Tällaisten vieraiden kanssa olen toiminut seuraavasti. Kun haen heidät kentältä, kerron heille ajomatkan aikana, että meillä oli hetki sitten yksi tuttavaperhe kylässä ja visiitti oli aika raskas. Voitteko kuvitella, että vieraat eivät siivonneet tai laittaneet kertaakaan ruokaa? He tulivat täysylläpitoon varmaankin ajatuksena säästää rahaa. Uskomatonta porukkaa eikö?

  Tämän autokeskustelun jälkeen vieraani ovat tarjonneet apua. Aina en tarvitse apua ja mielelläni kestitsen. Siitä tulee hyvä mieli kun edes tarjotaan apua vaikka en sitä aina tarvitsisi.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Mun kaveri on ratkaissut ongelman ostamalla pikku asunnon naapurista. Kalustanut tarkoituksella hieman epamukavaksi. Eivat vieraat viihdy liian pitkaan eivatka ole heti tunkemassa takasin… 🙂

  LINKKI

  mañana mañana
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.06.2013
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 188

  Ennen kuin muutin Espanjaan, kävin joskus kylässä sukulaisperheen luona Tukholmassa. En ollut siellä koskaan paria päivää kauempaa. Sain kuulla, että heillä oli sääntö, jonka mukaan istäntäperhe ostaa ja valmistaa ruuat kahden yön visiiteillä oleville, mutta jo kolmannesta päivästä alkaen vieraiden tulee ostaa ruuat ja valmistaa ruuat kaikille.

  Pidin järjestelyä nuukien ihmisten toimintana ja jopa vähän outona. Nyt järjestely tuntuu ihan järkeenkäyvältä. Tuolla säännöllä saa viestitettyä, että parin yön visittejä on mukava vieraille järjestää, mutta siitä eteenpäin vieraanvaraisuus loppuu ja kaikki osallistuvat kuten olisivat osa perhettä.

  Yksi vieraisiin kyllästynyt perheenäiti Marbellasta suunnitteli ostavansa viereisen tontin ja rakentavansa sinne kaksi erillistä vierasrakennusta, kunnes hän otti järjen käteen ja ymmärsi, ettei hänen tehtävänään ole järjestää vieraiden lomamatkoja Espanjaan ilmaikseksi.

  Harvemmin sitä tulee itsekään mentyä ystävien luo parin viikon lomalle Suomessa ollessamme. Ei siis koskaan.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.