Ihanaa mopojen surinaa korvissamme

Uusimmat Keskustelu Yleistä Purkautumisosasto Ihanaa mopojen surinaa korvissamme

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mille
  mille Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Huomasin eräässä keskusteluketjussa eräiden kirjoittajien kokemukset mopoista/moottoripyöristä rajoittuvan Fuengirolan kauppahallin ja Paseon väliselle kävelykatualueelle tai kenties johonkin urbanisaatioon, josta ei tarvitse poistua, kun supermercadon lähettipoika kuskaa ruuatkin kotiin.

  Niinpä ajattelin kertoa realistisesti miten asiat ovat, ettei ainakaan Suomessa asuville jää tästä asiasta virheellistä käsitystä.

  Espanajan ilmasto suosii käyttämään kaksipyöräisiä ajoneuvoja. Se on hieno homma sinällään, mutta miten niitä (tai 4-pyöräisiä mönkijöitä) käytetään, on enimmäkseen vähemmän hienoa. Ensinnäkin ajotapa on muita liikkujia kohtaan välinpitämätön. Puikkelehditaan autojen välistä, aiheutetaan autoilijoille turhia väistelyjä ja jarrutuksia. Ajellaan kielletyillä alueilla. Ei todellakaan käytetä kypärää tai jos se musta potta keikkuu päässä, niin hihna auki.

  Sitten niiden aiheuttama melu. Tämä vaatii tosiaan oman luvun. Mikään asia ei Espanjassa häiritse katukuvaa niin paljon kuin em. motojen melu. Ei edes Paseolla talvella 12+ asteessa hiihtävät englantilaispunanahkat shortseissaan ja T-paidoissaan. Minua hämmästyttää että, näin jalon kansan kuten espanjalaiset ovat, eräiden jälkiosien käytös muita ihmisiä kohtaan on erittäin vähän huomioon ottavaa. Olen keskustellut aiheesta runsaasti espanjalaisten kanssa. Vielä en ole tavannut yhtään aikuista, joka rakastaisi tuota pakoputkien sinfoniaa. Ongelma on heidän mielestään kasvatuksessa ja valvonnassa. Niinpä. Useat ongelmat voitaisiin ratkaista parantamalla kasvatusta, koulutusta ja jos ei mene ns. kaaliin, niin poliisi ohjeistaa loput järeämmillä keinoilla. Kyse on nytkin halusta. Kaikki asiat saadaan, jos tahtotila on oikea.

  Tämäkään asia ei saa minua vihaamaan, mutta terveen vitutuksen nämä mopoilijat nostavat pintaan. Terveen sikäli, että siihen liittyy myös sääliä. Nämä oman ja muiden terveytensä ja henkensä vaarantavat tollukat eivät nimittäin aina edes välttämättä ymmärrä mitä ovat tekemässä. Vaikka ajattelisimme kyynisesti, mitä sen väliä jos eivät ymmärrä käyttää kypärää, mitäpä sitä tyhjää suojaamaan, niin yhteiskunta heidänkin saattohoitonsa maksaa. Sen lisäksi, että on jo suurelta osalta maksanut muunkin elämän.

  No niin, nyt kun lähdette tarkkailemaan elinpiiriänne, niin hyvä kaivaa ensin fyysiset ja henkiset vaikut korvista ja rähmät silmistä. Sitten vasta tulla kertomaan henk.koht. kokemuksia tyyliin: ”en huomannut mitään häiritsevää, ei minua ainakaan häiritse jne”. Kyllä tätä melusaastetta Espanjassa etenkin motot aihettavat, sitä on turha vähätellä. Vai voisinko minäkin saavuttaa joku päivä sellaisen itsesuggestion, ettei se enää riipisi..

  Katselkaapa kuitenkin mitä Reyesit ovat lapsukaisille viime yönä tuoneet. Ainakin pieniä mopoja, joilla harjoittelevat jalkakäytävillä tulevaa terrorismia sitten isompina. Ennuste ei siis ole kovin hyvä, että meteli ainakaan vähenisi tältä osin Espanjassa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Ja minä kun olin ymmärtänyt Millen aikaisemmista maininnoista, että asumansa Isla Cristina on auvoinen tyyssija. Mutta sepä olikin sitten vain vanhuuteni vaikkujen tuottamaa harhaa. Prrr …

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mille
  mille Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Laajennan ympäristöopin tietojani mahdollisuuksieni mukaan kattamaan koko Espanjan. Tähän mennessä noin runsaan 20 vuoden kokemuksella tunnen parhaiten Andalusian ja osia Madridista sekä Barcelonasta. Myöskään esim. Valencian seutu, Alicante ja Murcia eivät ole tuntemattomia seutuja. Siksi, voin todeta yksilöimättä mitään paikkakuntaa, että samoja ongelmia on enemmän tai vähemmän koko maassa.

  Nostetaanpa nyt perinteisellä tavalla Espanjan arvoa, toteamalla että portugalilaiset ovat tippuneet ilmeisesti aasin selästä vielä myöhemmin, koska liikennekulttuuri siellä on vieläkin kehnompaa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Jahu
  Jahu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073
  mille kirjoitti:

  ……….
  Nostetaanpa nyt perinteisellä tavalla Espanjan arvoa, toteamalla että portugalilaiset ovat tippuneet ilmeisesti aasin selästä vielä myöhemmin, koska liikennekulttuuri siellä on vieläkin kehnompaa.

  Liekö syynä liian nuori liikennekulttuuri .
  Tuo ongelma ei yksin omaan eteläisen aurinkorannikon ongelma .
  Samaa vikaa esiintyy mm . Itä blokin maat , Puola , Venäjä ym.. autojen suhteen

  Hyvä esim. http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/oikea/id79166.html

  Ps. Espanjansuomalaiset mopokuskit voisivat aloittaa turvallisen liikennekulttuuria eteenpäin viemisen 😉

  OC nostaakin profiili -kuvassa sopivasti maljaa hyvän asian puolesta 😉 (?)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Masa P
  Masa P Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Kyllä teki hyvää tuo kirjoituksesi Mille! Vain päivä pari sitten tulin maininnneeksi samasta asiasta, eli noista mopoista enempi kielteiseen sävvyyn, niin johan minut laulettiin suohon ajatuksineni. Tuli ihan itsetutkiskelun paikka!

  Nyt siis huomaan, että mopot rasittavat muitakin, kuin minua ja tuttaviani.

  Mutta. Jos näen OC:n huristelevan lähitienoolla, hymyilen leveästi, saatan jopa vilkutella. Toki sillä ehdolla OC, ettet vie autoni peilejä keuliessasi!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä La Cruizer
  La Cruizer Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238

  Ihan asiaa kirjoitti Mille. Omat läheltä-piti -tilanteet mopojen kanssa tapaavat osua liikenneympyröihin: Olen ensimmäisena ympyrässä ja katse on tietenkin käännettynä vasemmalle, jotta näen milloin ei tule autoja ja voin liittyä ympyrään. Sopiva väli löytyy, ja painan jo kaasua samalla kun käännän katseen eteenpäin… Ei prkl! Joudunkin tekemään äkkijarrutuksen, sillä autoni etuoikealle on oikealta kiilannut mopo, joka ei olekaan vielä kaasuttanut kohti ympyrää, vaan istuu siinä tientukkeena… Näitä tilanteita tapahtuu siis säännöllisesti, pari kertaa kuukaudessa. Jonain vähemmän skarppina päivänä tulen vielä antamaan vauhtia kiilarille. Joka varmasti tulistuu ja ihmettelee, miten en muka häntä nähnyt. Vaan kun ei ole hevosen näkökenttää siunaantunut, eli jos vasemmalle katsoo, niin oikealle on hankala nähdä.

  Mopojen äänihaitat sitten erikseen. Etenkin kun omistan koiran, joka reagoi voimakkaasti juuri mopojen (ei moottoripyörien) ärsyttävään pärinään. Onneksi satun asumaan rauhallisella asuinalueella, ja onpa meillä vielä oma vartijakin kortteleita kiertelemässä. Eli kovin pitkään ei siellä mopoilijat saa pörrätä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
  Don Bavarontti Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mille
  mille Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Olen joutunut viimeisen kolmen viikon aikana pariinkin kertaan jo vierailemaan Costa del Solilla. Jälkimmäisellä kerralla hyvä ystäväni antoi tuoreen sanomalehti Sur in Englishin numeron minulle.

  Huomasin, että vaikka britit omalla tyylillään runnovat Espanjaa(n), löytyy suuresta joukosta aina joitakin kultajyviäkin. Alla esimerkki kahden älykön kirjoituksista.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.