Hyvä viini Espanjassa ?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Hyvä viini Espanjassa ?

Esillä 10 viestiä, 16 - 25 (kaikkiaan 25)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    Fair enough, ymmärsin edellisen kommenttisi ehkä hieman väärin.

    Itse juon talvisin ihan raakaa kraanavettä, kesäisin se on aika ummehtuneen makuista, joten käytän pullovettä (kupla).

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
    Lumenluoja Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2010
    Kirjoituksia: 55
    Vastauksia: 1489
    Vinatero kirjoitti:

    hankimme käänteis osmoosi periaatteeseen perustuvan veden suodatussysteemin. Suodattimet ja keruutankki asennettiin keittiön allaskaappiin ja altaan vieressä olevasta pienestä hanasta saa nyt suoraan juomakelpoista ja voin sanoa, vettä, joka ei maistu miltään. Siis hyvää vettä. Loppui vesikanisterien raahaminen kaupasta.

    laite ja mistä hankitte? Onko huoltovapaa; mites kalkki?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Vinatero
    Vinatero Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2008
    Kirjoituksia: 17
    Vastauksia: 154

    Näitä käänteis osmoosi laitteita (googleen ”osmosis inversa domestica”), jotka periaatteessa pystyvät poistamaan vedestä myös suolan, kalkin, kloorin, sedimentit, bakteerit, yms. näyttää valmistavan moni espanjalainen firma. Niitä on myös nettimyynnissä ja ovat periaatteesa myös itse asennettavissa.

    Me tilasimme laitteemme asennettuna meidän lähellämme olevasta liikkeestä (Cabo Roig:in liikenneympyrän vieressä), mutta niitä tuntuu saavan useimmista rautakaupoista ja vesikalusteita myyvistä kaupoista.

    Systeemi ei ole huoltovapaa. Siinä on viisi erilaista suodatinta, jotka on vaihdettava kulutuksen mukaan. Putkimiehen mukaan ympärivuotisessa käytössä suodattimet kannattaa vaihtaa kerran vuodessa. Suodatipaketti maksaa ilmeisesti muutaman kymmenen euroa. Putkimies lupasi soittaa meille ensi syksynä ja tulla vaihtamaan suodattimet..

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä johanmarc
    johanmarc Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.04.2007
    Kirjoituksia: 88
    Vastauksia: 335

    Alquezarin reissulla tykästyin Somontanon viineihin; Enatella on aikas hyviä ja Viñas del Vero tuottaa loistavia punkkuja.
    Ribera del Dueron Protos on aina hyvä valinta! Alueella käytetään Tempranillo ja Verdejo rypäleitä ja niiden sekotuksia. Ainakin meikäläisen makuun sopii pihvien ja riistalintujen (tai esim. ankan) seuraks.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
    Ritacasanueva Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    meidan viineja.

    http://www.dolanzarote.com/

    http://www.elgrifo.com/

    http://vinoscanarios.wordpress.com/category/vinos-de-fuerteventura/

    VINOS POR ISLAS
    Vinos de El Hierro
    Vinos de Fuerteventura
    Vinos de Gran Canaria
    Vinos de la Gomera
    Vinos de La Palma
    Vinos de Tenerife

    Ja seuraksi parhaita Kanarian juustoja;

    http://www.quesocanarias.com/

    Muita;

    http://www.bodegasyvinos.info/listadoBodegas.php

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    blues kirjoitti:

    Mateus Rose ei kylla ole rose ollenkaan…ei taida koko Portugalissa olla niin rohkeaa joka sita joisi… 🙂 Tehdaan kemiallisesti niinkuin CocaCola…joka vuosikerta yhta ”hyvaa”…

    Nohh nohh… Eipäs nyt liioitella noin karkeasti siellä takavasemmalla. }:)

    Kyllä Mateus Rosé on aivan viiniä siinä missä muutkin viinit, eikä sitä tosiaankaan ”tehdä kemiallisesti”, jos et sitten tarkoita tuolla kemiallisella tekemisellä sitä, että tuote pidetään tasalaatuisena samanlaisella menetelmällä kuin vaikkapa Sangre de Toro.

    Kummankaan kohdalla, sen enempää MR:n kuin SdT:nkaan kohdalla ei edes käytetä käsitettä ”vuosikerta”, koskapa kumpainenkin tuote pyritään pitämään erittäin tasalaatuisena vuodesta toiseen. Ja niinhän ei tosiaankaan ole vuosikertaviinien kohdalla, vaan lopputulos vaihtelee tuntuvasti.

    Mateus Rosé valmistetaan mm. Baga, Rufete, Tinta Barroca ja Touriga Franca -rypäleistä, ja niiden vuotuinen keskinäinen makeus- ja happosuhde mitataan aina uudelleen, joten rypälesekoitus voi vaihdella isostikin, aivan vuodesta riippuen, mutta lopputulema on aina samanlainen.

    Sori, mutta tiedän tämän asian melkolailla hyvin, ja se ei ole silkkaa sattumaa.
    8)

    P.S. Mateus Rosén kanssa (ja myös Peñascal Rosén kanssa) suosittelen äyriäisiä ja ostereita, tai vaikkapa etanoita tai sammakonreisiä erilaisten salaattien ja majoneesin sekä patongin kera, mutta äyriäiset ilman sitruunaa. Tai siis osteriin vain sen verran tippoja päälle, että se ilmoittaa olevansa elossa.
    😛

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    pasipa kirjoitti:

    Olen monesti miettinyt miksi en voi juoda viineja tai alkoholia?
    Onko se vain sitten niin etta on joku sellainen ”alkolukko” sissanrakennettuna
    etta ei voi edes juoda.

    Tätini miehellä on sellainen geneettinen mutaatio, että alkoholi muuttuu hänen elimistössään lähes välittömästi asetaldehydiksi, joka sitten eliminoituu huomattavasti normaalia hitaammin.

    Näin ollen hänelle ei synny, tai ei edes ehdi syntyä minkäänlaista humalatilaa, vaan olo on alkoholin ”nauttimisen” jälkeen sellainen, joka vastaa hirvittävän krapulan ja antabusreaktion välitilaa. Näin siis lääkäri määritti tuon tilan.

    Muutaman kerran hän on elämänsä aikana kokeillut, olisiko ”tauti” jo parantunut, mutta mutaatio on mutaatio, ja joka kerta on ollut sama vaikutus. Kerran jopa ambulanssilla sairaalaan. Tosin sukulaiset silloin hätääntyivät ja soittivat, kun mies oli kasvoiltaan punainen kuin rapu.

    Alkoholi ei siis vain sovi kaikille. Sikareita hän kyllä polttaa, ja on pari kertaa Espanjaan tullessaan kokeillut hamppua (cannabis), mutta sanoi, että ei hän siitä tule hullua hurskaammaksi. Ehkä hieman rennommaksi kuin havannalaisesta, mutta ei muuta. Sanottakoon tässä, että minä se en ollut, joka sitä hänelle ehdotti kokeiltavaksi.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä blues
    blues Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1928
    Arnold kirjoitti:

    blues kirjoitti:

    P.S. Mateus Rosén kanssa (ja myös Peñascal Rosén kanssa) suosittelen äyriäisiä ja ostereita, tai vaikkapa etanoita tai sammakonreisiä erilaisten salaattien ja majoneesin sekä patongin kera, mutta äyriäiset ilman sitruunaa. Tai siis osteriin vain sen verran tippoja päälle, että se ilmoittaa olevansa elossa.
    😛

    Muutaman vuoden minakin Portossa vietin…jopa Sograpen kanssa touhuten. Eli muuta en voi tuon Mateus Rosen kanssa suositella kuin hampurilaisia…. 🙂

    Jos rosee on se juttu niin Provencesta vaikka siita Bandolin vieresta niin sopii jopa noitten luettelemisiesi herkkujen kyytipojaksi 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä pentti52
    pentti52 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 16.06.2010
    Kirjoituksia: 16
    Vastauksia: 397
    Vinatero kirjoitti:

    Tarkoitin, että vedessä ei ole minkäänlaisia sivumakuja. Hyvän makuinen vesi on tietenkin sitten yksilö- ja makukysymys. Suomessa juomme porakaivovettä, josta erilaisilla hiekoilla suodatetaan rautaa ja mangaania, vuosien kokemusta on Ruoveden Runebergin lähteen vedestä, joskus on juotu Pohjoisen purojenkin vettä. Eivät välttämättä maistu miltään, tuntuvat kylminä vain varsin raikkailta.

    Jahas, Vinatero on Runebergin lähteen vettä nauttinut. Muuten siitä samasta harjusta, mistä Runebergin lähde pulppuaa, on se Ruoveden kunnan vesijohtovesikin tiettävästi ”tislattu”. Oletko muuten maistanut Ryövärikuopan vettä ? Se on myös hyvin raikasta erityisesti kesäisin.

    Eikö tuo sinun puhdistamosi vesi ole jo liian ”steriiliä”, jos siitä kaikki suolatkin tislataan pois ? Kivennäisvesiähän nautitaan juuri niiden sisältämien suolojen vuoksi. Suomessa on mm. myytävänä tuotenimellä ”Valmarin” -nimistä valmistetta, joka sisältää tarpeellisia suoloja ja kivennäisaineita. Valmarin nautitaan vesilasillisen kanssa ja kuulemma ”hangaroundkin” paranee sillä hetkessä…

    Täällä on esitetty monenlaista viinitietoutta, kuten Espanjan ystäviltä voi odottaakin. Mielenkiintoista tietoutta, kiitos kirjoittajille.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä aikku
    aikku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.09.2012
    Kirjoituksia: 5
    Vastauksia: 418

    en tiedä mitään välttämättä viineistä mutta joskus tykkäänkin sitä nauttia joko ruoan kanssa tai muuten vaan tehtynä ”valhe-sangriaksi” eli sotken spriteä sekaan,, itse yleensä ostan (siis Espanjassa)sellasen viinipotun mikä hinnaltaan noin 2 – 4,5 euroon plo mutta sen pitää olla Espanjalainen viini minulle ! koska yleensä Espanjalainen viini (tarkoitan jos Tintoa)on pehmeämpää ja luontevampaa, tarkoitan näistä edullisista,,ja ostan edullista siksi esim.1,95-3,00 euron plo vaikkapa valkoviini tai tintoa, koska yleensä joudun nauttimaan sen niin yksin,,yhyy-yy,,( kun mieheni ei juo kuin mielellään jos juo niin olutta )
    makuuni ei ainakaan se tanniininen viini,,koska vahva tanniinisuus tekee sen ”kitkan” suustoon, no toki tiedän että pullon avaamisen jälkeen annetaan viinin hengittää ennen lasiin kaatoa, niin viini pehmenee 🙂 mutta jos vieraita tiedossa niin katson silloin keskihintaisesta+> viinin mikä saattaa olla ehkä Esp….. 🙂

Esillä 10 viestiä, 16 - 25 (kaikkiaan 25)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.