Hyvä viini Espanjassa ?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Hyvä viini Espanjassa ?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä pentti52
    pentti52 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 16.06.2010
    Kirjoituksia: 16
    Vastauksia: 397

    Onkohan täällä keskusteltu espanjalaisista viineistä ? – Mieleen tulee vain satunnaisia viittauksia joihinkin viinimerkkeihin.

    Itselle oli todellinen yllätys Peñascalin roséviini, kylmänä tarjoiltuna. Aina ennen olin luullut, että Mateus Rosé on se ainoa roseviini, jota pitää ottaa.
    – Vieläkin nousii vesi kielelle kun muistelen tuota makuelämystä.
    Päiväsalaatin kanssa aivan lyömätön yhdistelmä !
    Ko viiniä saa nykyisin myös Alkosta…

    Njam, njam… 🙂 🙂 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä viipukka
    viipukka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 11.08.2008
    Kirjoituksia: 19
    Vastauksia: 325

    Mä kuulisin mielelläni mistä löytyisi kohtuuhintaisia cabernet/merlot viinejä. Espanjalaiset eivät tunnu suosivan niitä, mutta me tykättäis kyllä.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä pasipa
    pasipa Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 15.08.2012
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 131

    ..se paras marka eli juotava on vesi.
    Olen monesti miettinyt miksi en voi juoda viineja tai alkoholia?
    Onko se vain sitten niin etta on joku sellainen ”alkolukko” sissanrakennettuna
    etta ei voi edes juoda.

    Oikeastaan olen ihan kade, halausin juoda ja maskutella kaikkea
    kuten hyvia juustoja joista pidan, ja niita viinin kanssa.
    Mutta kun ei pysty. Humaltuakin olisi mukava joskus.
    Ehkapa olen vain sitten jo valmiiksi syntymahumalassa?
    Ja se paras veteni on minulle taalla ollut aina BEZOYA.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä blues
    blues Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1920
    pentti52 kirjoitti:

    Onkohan täällä keskusteltu espanjalaisista viineistä ? – Mieleen tulee vain satunnaisia viittauksia joihinkin viinimerkkeihin.

    Itselle oli todellinen yllätys Peñascalin roséviini, kylmänä tarjoiltuna. Aina ennen olin luullut, että Mateus Rosé on se ainoa roseviini, jota pitää ottaa.
    – Vieläkin nousii vesi kielelle kun muistelen tuota makuelämystä.
    Päiväsalaatin kanssa aivan lyömätön yhdistelmä !
    Ko viiniä saa nykyisin myös Alkosta…

    Njam, njam… 🙂 🙂 🙂

    Mateus Rose ei kylla ole rose ollenkaan…ei taida koko Portugalissa olla niin rohkeaa joka sita joisi… 🙂 Tehdaan kemiallisesti niinkuin CocaCola…joka vuosikerta yhta ”hyvaa”…

    Espanjassa useita upeita viineja mutta kokeileppa Marokkolaista Sahari punaviinia. Loytyy ainakin Euromarketin ulkolaisten osastolta. Ei edes kallis , jotain 6e luokkaa mutta ainakin minun mielestani super hyvaa!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä tuisku
    tuisku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1696
    pasipa kirjoitti:

    ..se paras marka eli juotava on vesi.
    Olen monesti miettinyt miksi en voi juoda viineja tai alkoholia?
    Onko se vain sitten niin etta on joku sellainen ”alkolukko” sissanrakennettuna
    etta ei voi edes juoda.

    Oikeastaan olen ihan kade, halausin juoda ja maskutella kaikkea
    kuten hyvia juustoja joista pidan, ja niita viinin kanssa.
    Mutta kun ei pysty. Humaltuakin olisi mukava joskus.
    Ehkapa olen vain sitten jo valmiiksi syntymahumalassa?
    Ja se paras veteni on minulle taalla ollut aina BEZOYA.

    viinit maistu sellaisenaan…punkku menee sangriana tai tinto veranona,valkkari spritella laimennettuna.
    Mutta eipa tassa enaa pahemmin ”paukutella” kun nykyaan melkein joka tuotteesta tulee pieni jysari vaikka vain muutaman lasillisen olisin ottanut….Vesi on minullakin ateria juomana ja se vie janonkin hyvin!

    Isannan suosikit ovat Ribera de Duero viinit.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570
    blues kirjoitti:

    Mateus Rose ei kylla ole rose ollenkaan…ei taida koko Portugalissa olla niin rohkeaa joka sita joisi… 🙂 Tehdaan kemiallisesti niinkuin CocaCola…joka vuosikerta yhta ”hyvaa”…

    Yhdyn tähän kirjoittajaan… ja se Peñascal ei mulle pahemmin maistu myöskään. Halvoista roseista puhuttaessa Mercadonan Hypatia (Navarra) on ok (mutta makuasioitahan nämä on).

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä pentti52
    pentti52 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 16.06.2010
    Kirjoituksia: 16
    Vastauksia: 397

    Tuota Peñascalia tuli juotua pari vuotta sitten Espanjassa. Nytpä terveyssyistä on tämän vuoden alusta lukien korkki ollut melko hyvin kiinni. Joskus (=kerran kuukaudessa) pari lasia viiniä ruuan kanssa on mennyt. Kyllä vahvat juomat on nyt out täysin… Joskus espanjalaisessa ravintolassa tuodaan ”ruuansulatusta” varten paukut, ja el dueño ihmettelee kun ei paukut maistu…
    Ehkäpä se on niin, että vesi on vanhin voitehista ja sitähän sitä janojuomaksi käytetään reissujen aikana.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kojo
    kojo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1444

    Duncanin romaanissa ”Minä Lucifer” maan päälle joutunut Lucifer on tullut siihen tulokseen ettei ilman Campo Viejoa ole elämää. Olen pitkälti samaa mieltä, varsinkin ikääntyneimpien Campo Viejo -viinien kanssa on syöty ateria jos toinenkin.

    Joku kaipaili Merlot- ja Cabernet Sauvignon -viinejä. Niitä on vaikea välttää, sillä varsinkin runsassatoinen Merlot kuuluu etelä-Espanjan perusrypäleisiin. Siitä tehdyt viinit kypsyvät nopeasti ja maistuvat tottumattomankin suussa vähätanniinisuutensa ansiosta.

    Carmenere on hyvin merlotmainen rypäle, jota viljellään mm. Riojassa ja Penedessä.

    Yleisin Andalucian alueella kasvatettava rypäle on kuitenkin Cabernet Sauvignon, joka kypsyy myöhemmin kuin muut lajikkeet eikä siten sovi Pohjois-Espanjan viinialueille.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570
    kojo kirjoitti:

    Yleisin Andalucian alueella kasvatettava rypäle on kuitenkin Cabernet Sauvignon, joka kypsyy myöhemmin kuin muut lajikkeet eikä siten sovi Pohjois-Espanjan viinialueille.

    Miksi ei sovi? Sehän on Ranskassakin yksi päälajikkeista.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kojo
    kojo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1444

    Kävimme jo monta vuotta sitten Riojan viinitarhakierroksella ja sieltä kuulin että Tempranillo on paremmin sikäläisiin oloihin sopiva rypäle kuin Sauvignon Cabernet. En tarkkaan muista selitystä, mutta ilmeisesti kyseessä oli syyssateiden aikaisuus ja runsaus. Taikka sitten se oli paikallinen mielipide.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Vinatero
    Vinatero Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2008
    Kirjoituksia: 17
    Vastauksia: 154

    Parin viime viikon aikana tuli investoitua Espanjan kotiimme muutama ropo sekä hyvään veteen että viiniin. Ystävien vuoden hyvien kokemusten innoittamina hankimme käänteis osmoosi periaatteeseen perustuvan veden suodatussysteemin. Suodattimet ja keruutankki asennettiin keittiön allaskaappiin ja altaan vieressä olevasta pienestä hanasta saa nyt suoraan juomakelpoista ja voin sanoa, vettä, joka ei maistu miltään. Siis hyvää vettä. Loppui vesikanisterien raahaminen kaupasta.

    Koska tykkäämme juoda ruokajuomana sekä viiniä että kuplavettä, toinen investointimme oli SoodaStream hiilihapotuslaitteisto, jota olemme käyttäneet Suomessa jo vuosia.

    Kolmas investointi oli viinin jäähdytyskaappi. Nyt Mercadonan hyvä euron Pirkka -viinikin (Hacendado) tuntuu maistuvan 16 -asteisena paljon paremmalta, crianzoista ja reservoista puhumattakaan.

    Suosittelen!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä viipukka
    viipukka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 11.08.2008
    Kirjoituksia: 19
    Vastauksia: 325

    Olisiko tarkennusta tuohon missä niitä Cabernet sauvignon ja merlot viinejä on vaikea välttää? 😉

    Eroskissa on Bronte niminen ”sarja” jossa on hyvä cabernet, mutta muuten ollaan nuohuttu hyllyjä turhaan. Tokikaan meitä ei ollenkaan kiinnosta sellaiset kympin hintaan menevät, ko me ollaan niitä köyhiä 😛

    Campo Viejo on vakkarivieras kyl meilläkin, tykkään.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä pasipa
    pasipa Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 15.08.2012
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 131

    Suodattimet ja keruutankki asennettiin keittiön allaskaappiin ja altaan vieressä olevasta pienestä hanasta saa nyt suoraan juomakelpoista ja voin sanoa, vettä, joka ei maistu miltään. Siis hyvää vettä.

    Kylla vesissa on suuria eroja, kuten varmasti viineissakin.
    Suurin osa noista vaikkapa Mercadonassa myytavista vesista
    on juuri tuollaisia kertomasi tyyliin, ”vetta joka ei maistu miltaan”
    Siksi vahan mietinkin tuota etta sanoit ”siis hyvaa vetta”?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    Jos haluaa (kupla)vettä, joka maistuu joltain, niin Vichy Catalan. (Voi maistua monelle liian suolaiselta).

    Usemman espanjalaiset pullovedet on läyhes täysin mineraalittomia = ei mitään omaa makua.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Vinatero
    Vinatero Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2008
    Kirjoituksia: 17
    Vastauksia: 154

    Tarkoitin, että vedessä ei ole minkäänlaisia sivumakuja. Hyvän makuinen vesi on tietenkin sitten yksilö- ja makukysymys. Suomessa juomme porakaivovettä, josta erilaisilla hiekoilla suodatetaan rautaa ja mangaania, vuosien kokemusta on Ruoveden Runebergin lähteen vedestä, joskus on juotu Pohjoisen purojenkin vettä. Eivät välttämättä maistu miltään, tuntuvat kylminä vain varsin raikkailta.

    Jos vertaan suodatetun veden makua meidän vesijohtoveteemme, ero on huomattava. Esimerkiksi keittäessämme teen vesijohtoveteen tai suodatettuun veteen. En osaa sanoa noiden kaupan vesien puhtaudesta. Suomessa muistan lukeneeni jonkun testin, jossa todettiin joidenkin pullovesien sisältävän enemmän bakteereita ja epäpuhtauksia, kuin vesijohtoveden. Ehkä noiden suosittujen markettien vesien kierto on niin nopea, että niihin ei ehdi kehittyä mitään ongelmia aiheuttavaa. Meidän lähtökohtamme tähän hankintaan oli ainoastaan se, että koska juoma- ja ruoanlaittovetemme kulutus on niin suuri, niiden raahauksen loppuminen on suuri helpotus.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.