Hyvä pankki?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Hyvä pankki?

Merkitty: 

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Sellin
  Sellin Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.08.2014
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 19

  Mikä olisi suomalaiselle eläkeläiselle paras pankki asioiden hoidossa Fuengirolassa. Hyvällä tarkoitan sitä, että pankin sisältä ja seinästä saa rahaa ilman maksua, ja eläkkeni tulee tililleni niin että, espanjalainen pankki ei ota palvelumaksua.

  Tulen asumaan Av. Nuestro Padere Jesus Cautivo-kadulle…että ei ihan toisella puolen kaupunkia tarvitsisi lähteä pankkiin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tarmo
  Tarmo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Palvelumakasu on neuvoteltava asia ja joillain pankeilla ainakin riippuu siitä, paljonko rahaa tililläsi on. Joka tapauksessa jos se palvelumaksu veloitetaan, on se lähinnä lähettävän instituution veloitus. Eläkkeesi tulee suoraan eläkeyhtiöltä, joten espanjalaisen pankkisi ei tarvitse tehdä mitään. Kaikki tietysti yrittävät ryssiä eläkeläisen vähän rahat, mutta arvelisin, että nimenomaan Cajamar (joka on tuossa Los Bolichessa) olisi siedettävin tapaus.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tässä nyt alkuun vähän faktaa. Täällä on paljon eri pankkeja , etenkin Suomeen verrattuna.  Jokaisella pankilla on omat ehtonsa ja maksunsa asiakkailleen. Ne vaihtelevat , pankin , asiakkaan  varallisuuden, tilimuodon , asiakkaan asukasstatuksen mukaan. Esim. Solbankissa , joka ei mitenkään ole se halvin , mutta muuten hyvä, asiakas joka on residentti ja jonka eläke tulee pankkiin , ei maksa palvelumaksuja. Eli tili ja sen käyttö on ilmaista. Taas ei residentti , ei voi tätä tilimuotoa saada  ja ehdot ja maksut ovat erilaiset. Pankeilla on suuresti toisistaan eroavat palvelu-, tilinhoito ja eri toimenpidemaksut. Samoin palvelu pankissa , paljon riippuen palveluhenkilöistä , voi olla hyvin eritasoista. Ja jos on oikeasti pätäkkää , ei tietysti tarvitse jonkun euron palvelumaksuista välittääkään, mutta sen tason asiakkaat luistelevat niistä muutenkin.

  Niinkuin mä jo aikaisemmin kirjoitin , mikä pakko sitä eläkkeenmaksua on siirtää espanjalaispankiin? Eläkerahat on äärimmäisen helppo siirtää nettipankissa suomalaisesta pankista eu- maksuna espanjan pankkiin. JA SE EI MAKSA MITÄÄN. Mutta jos siitä on olemassa pakkomielle, niin ilmoittamalla eläkeyhtiölle siirto onnistuu helposti. Mutta sitä ennen pitää olla se espanjalainen  pankkitili. Ja jos en ole väärässä se pitää avata täällä paikanpäällä.

  Ja noin yleensä, jos täällä aikoo asustella esim. 6 kuukautta , tästä pankkiasiasta ei kannata tehdä elämää suurempaa numeroa. Vielä vähemmän merkitsee se maksaako se jossain muutaman euron enemmän vai vähemmän. Ehkä tärkeämpää voisi olla , jos on ummikko, saada palvelunsa suomeksi. Pankkiasiat voivat olla joskus mutkikkaita ja eipä tule sitten yllätyksiä loppupeleissä, mitä tuli sopimuksen alalaitaan allekirjoitettua ja hyväksyttyä.

  Täällä moni joka haluaa hoitaa tämän puolen oleskelustaan täällä helposti, ovat taitaneet päätyä käyttämään jotakin suomalaisen kotipankin tarjoamaa korttia ja rahannostomahdollisuutta. Kustannukset voivat mennä pienten nostokustannusten ja täkäläisen pankin maksujen kanssa samoihin.

  Jos tänne taas asettuu oikeasti asumaan ja veroja maksamaan , silloin pankin valinta on tärkeämpi juttu.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä makarios
  makarios Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Kirjoitit: ”Eläkerahat on äärimmäisen helppo siirtää nettipankissa suomalaisesta pankista eu- maksuna espanjan pankkiin. JA SE EI MAKSA MITÄÄN. Mutta jos siitä on olemassa pakkomielle, niin ilmoittamalla eläkeyhtiölle siirto onnistuu helposti. Mutta sitä ennen pitää olla se espanjalainen pankkitili.”

  No teit sä sitten kummin päin tahansa, niin silti pitää olla se espanjalainen pankkitili. (Tai voihan sitä tietysti siirtää rahat ”espanjalaiseen pankkiin”, mutta jollei sulla satu olemaan tiliä siinä mainitussa pankissa, ei kovin hyvältä näytä.)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Sellin
  Sellin Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.08.2014
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 19

  Kiitos infosta, kyllä näillä tiedoilla jo pärjää.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Belvis
  Belvis Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.10.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 39

  Kerta kiellon päälle! Kyllä Solbank/Sabadellissa ei-residentti voi saada tilin jonka tapahtumista pankki ei peri kuluja. Ehtona on vähintään 700 €:n suuruiset kuukausittaiset tulot tälle tilille.  Mitään saldo- tai menoehtoja ei ole, sanoi pankkitäti Pia vuonna 2009 jolloinka kyseisen tilin avasimme.  Lisäksi saan jonkin matematiikan mukaan korkohyvitystä kaikista suoraveloituksella maksetuista laskuista. Niitä korkohyvityksiä on kertynyt tänä vuonna elokuun loppuun mennessä 6,55 €.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä makarios
  makarios Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Nää on kaikki neuvottelukysymyksiä pankin ja asiakkaan välillä. Ei täällä mitään kiveen hakattuja säännöksiä ole, vaikka suomalaiset aina pyrkivät tuollaista uskomaan.

  • Tätä vastausta muokkasi 5 vuotta, 9 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä makarios makarios.
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Gudrun
  Gudrun Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.04.2014
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 74

  Meillekin tarjottiin Sabadelista tuota aivan vastaavaa sopimusta, josta Belvis kirjoitti. Ei ollut mitenkään neuvottelukysymys ainakaan siinä tilanteessa, vaan ihan tuntui tavanomaiselta toimintatavalta. Monet asiat ovat kyllä neuvottelun kautta syntyneitä sopimuksia, ihan niin kuin suomalaisissakin pankeissa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kris
  kris Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  En malta olla hiljaa, vaikka siitä on jo aikaa kun  itse pankkineitinä puuhasin. 🙂

  Los Bolichesissa on edelleen suomenkielistä palvelua la Caixassa siinä kauppahallin vieresssä, Cajamarissa ja Solbankissa, kaikki löytyvät kadulta Avd Los Boliches. Suomalaiset pankkineuvojat ovat aika kovan työtaakan alla, mutta kaikissa varmasti palvelevat parhaansa mukaan. Kustannukset vaihtelee ja veikkaan, että niistä nykyään voi neuvotella vähemmän kuin ennen (eivätkä vuoden 2009 ehdot todennäköisesti enää ole tämän päivän totuus uusille tileille), mutta jos on paljon rahaa tai jos voi luvata säännölliset tulot (vaikka tilisiirtona omalta tililtäkin) niin kustannukset lienevät kuitenkin varsin kohtuullista tasoa.

  Itse olen sitä mieltä, että jos tuhansien kilometrien päässä kotimaasta saa suomenkielistä palvelua, niin siitä kannattaa ehkä jokunen euro välillä maksaakin.

  Tilin voi avata vain täällä paikan päällä, muuten nuo Orkin pankki FAQ:n tiedot on aika lailla edelleen paikkansa pitäviä, vaikka ne onkin kirjoitettu noin kahdeksan vuotta sitten.

  Siitä olen samaa mieltä, että eläkkeen maksu kannattaa jättää ennalleen suomalaiselle tilille ja sieltä siirrellä itse Espanjan tilille, mutta ei se eläkeyhtiöön yhteyden ottaminen ja eläkkeen suoraan Espanjaan maksaminenkaan mikään monimutkainen juttu ole. Tarvitsevat allekirjoitetun dokumentin tilitietoineen ja henkilötietoineen, kun otat selvää kenelle se lähetetään ja laitat vaikka skannattuna sähköpostilla ja alkuperäisen tavallisella postilla perässä niin asia on sillä selvä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Belvis
  Belvis Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.10.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 39

  En ole neuvotellut mitään erityisiä tiliehtoja itselleni siitä yksinkertaisesta syystä, että tällaiseen neuvotteluun tarvittavaa potentiaalia (pätäkkää) ei ole.  Kuten myös Gudrun kirjoitti on tämä tilimuoto Solbank/Sabadellin vakiotuote jonka saa käyttöönsä tänäkin päivänä. Käykää kysymässä Bolichesin konttorissa. Myös kahdeksan vuotta vanhoja päivityksiä kannattaa tarkastella kriittisesti.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kris
  kris Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Jep, niin kannattaa lukea kriittisesti kaikkea, vanhaa ja uutta. Ei ollut mitenkään tarkoitus dissata sinun sanomisiasi tuolla kommentillani. 🙂 Hienoa, jos Sabadellista löytyy hyvä ja edullinen tilimuoto edelleen.

  Jos siitä jollekin lukijalle olisi apua niin mainitsin, että FAQ tiedot ovat suurimmalta osaltaan edelleen paikkansa pitäviä, mutta eivät toki täysin. Joskus mietin, että kannattaisiko vinkata uudelle ylläpidolle, että laittaisi sinne jotain huomautustakin siitä, että maailma muuttuu ja espanjalaiset pankit sen mukana. Ylläpito ei kuitenkaan ole mihinkään viestiini vastannut, joten pysynevät sitten sellaisenaan.

  Espanja kun on maa, josta ei yhtä totuutta oikeastaan löydykään, ei samana vuonna eikä etenkään monen vuoden päästä.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.