Hovioikeus sallii parveke tupakoinnin

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Hovioikeus sallii parveke tupakoinnin

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Minä olen aina kuvitellut, ettei suomen Turusta tule koskaan mtään hyvää, mutta nyt muutan kantaani… 🙂 Toki tästä tietysi vielä valitetaan korkeinpaanoikeuteen, mutta ollaan tyytyväisiä tähänkin jo! 🙂

  Turun hovioikeuden mukaan asunto-osakeyhtiö ei voi kieltää tupakointia asuntojen parvekkeilla. Hovioikeuden mielestä tupakoinnin kieltäminen oleskeluparvekkeilla on kohtuutonta puuttumista osakkaan oikeuksiin. Tupakoinnin kieltämiselle huoneistoon liittyvällä parvekkeella ei ole laissa säädettyjä perusteita, hovioikeus totesi.

  Hovioikeus linjasi asunto-osakeyhtiön osakkaan oikeuksia kiistassa, jossa osapuolina olivat pirkanmaalainen taloyhtiö ja yhtiön osakas.

  Taloyhtiön yhtiökokous päätti keväällä 2005 äänestyksen jälkeen kieltää tupakoinnin oleskeluparvekkeilla savuhaitan vuoksi. Yhtiökokouksen päätökseen tyytymätön osakas vei asian käräjäoikeuden ratkaistavaksi.

  Tampereen käräjäoikeus ei julistanut yhtiökokouksen päätöstä mitättömäksi. Käräjäoikeus katsoi, että tupakointikielto ei vähäisten vaikutustensa vuoksi loukkaa perusoikeuksia eikä ole lain vastainen.

  Turun hovioikeus piti tupakointikieltoa kohtuuttomana ja kumosi Tampereen käräjäoikeuden tuomion. Samalla taloyhtiön yhtiökokouksen päätös tuli mitättömäksi.

  Hovioikeus totesi ratkaisussaan, että tupakointi omassa asunnossa ja sen yhteydessä olevalla parvekkeella on tapa, joka on perinteisesti hyväksytty tai johon ei ole katsottu olevan edellytyksiä puuttua.

  Hovioikeus muistutti, että lainsäädännössä rajoituksia on asetettu vasta siinä vaiheessa, kun tupakoinnista leviää savua niin paljon, että siitä on terveydellistä haittaa. Tässä tapauksessa taloyhtiö ei ollut vedonnut terveydelliseen haittaan.

  Hovioikeuden linjanvedon mukaan kiistan ratkaisussa suurin painoarvo on annettava yksilönvapaudelle ja yksityiselämän suojalle, joita voidaan rajoittaa vain laissa säädetyillä perusteilla.

  (MTV3-STT)

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  ettei parvekkeita oes seoroovana tarvinna kieltee… 😉

  LINKKI

  Costa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 97

  Onpas jalomielistä että suomessa saa ehkä omalla parvekkeellaan päättää polttaako vai sitten ei. onkohan tässä nyt liikaa yksilön mahdollisuutta ajatella omia asioitaan?? mielestäni pitäisi (suomen mallin mukaan) perustaa työryhmä miettimään ja tarkkailemaan suomen parvekkeiden käyttääntymistä ja jos joku siellä jotain itse ajattelee niin ne ajatukset pitäisi analysoida ja tehdä laki, saako niin ajatella vai pitääkö hakea brysselistä lopa – kolmena kappaleena!!

  suomi oksettaa!!! 🙁

  LINKKI

  guanche
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2006
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 708
  Costa kirjoitti:

  suomi oksettaa!!! 🙁

  Oi voi… ei kai nyt sentään okseta? Minullakin oli aikanaan vaihe, jolloin olisin ollut valmis sanomaan saman… mutta olen tullut kokemusteni myötä täysin toisiin ajatuksiin. Tajusin, että Suomi ja suomalaisuuteni on tuonut minulle niin paljon hyvää 🙂

  LINKKI

  tyyne
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.07.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 435
  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  .. saa tehdä?

  Asun talossa, josta kaikki näkyy Isosta Omenasta ja kadulta, mutta en näe itse kadulle.

  Tästä seikasta johtuen joskus käy niin, että hajamielisyyttäni saatan joskus kävellä vähissä vaatteissa ja joskus jopa ilman kaiken kansan nähtävänä.

  Menenkö oikeuteen, jos taloyhtiö rajoittaa käyskentelyäni parvekkeella siveettömänä/ympäristöhaittana?

  Kysyy nimim. Selma 58 v.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.