Hotelli haluaa luottokorttitiedot + passkikopion mailitse?

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Matkakertomukset, reissuvinkit ja -kokemukset Hotelli haluaa luottokorttitiedot + passkikopion mailitse?

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Ronsu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.07.2014
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 27

  Hei,

  Kertokaa nyt mulle viisaammat Espanjan konkarit onko tällainen menettely sielläpäin normaalia? Etsiskelin hotellia maaliskuulle ja sopivan löysinkin mutta, koska minun on pakko aina varmistautua huoneen esteettömyydestä (käytännössä siis huomannut, että netissä voidaan luvata vaikka mitä mikä ei pidä paikkansa). Noh soitin siis suoraan hotelliin (Hotelli Pyr) ja ystävällisesti sieltä kaikki tiedot sain ja jopa kuvan kylppäristä mailitse. Mutta sitten se itse varaaminen ja maksaminen…. Hotelli lähetti minulle lomakkeen, johon minun tulisi täyttää luottokorttietoni ja se allekirjoittaa sekä toimittaa takaisin passikopion ja korttikopion kanssa…. Noh minä tätä tietenkin ihmettelemään niin se perusteltiin sillä, että he eivät voi turvallisuussyistä ottaa vastaan luottokorttitietoja esim puhelimitse ja tässä lomakkeessa siis on se summa, jonka ”valtuutan” heidät kortiltani veloittamaan…. Ihmettelen kuitenkin tässä hieman tätä käytäntöä, aikaisemmin missä päin maailmaa tahansa on riittänyt kun antaa varaukseen kortin numeron ja sitten sen maksaa respassa lähteissään. Olisin siis kiinnostunut kuulemaan onko kukaan muu tällaiseen törmännyt?

   

   

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  http://www.booking.com/hotel/es/apartamentos-pyr-fuengirola.fi.html?sid=3c3a3438105643406bd48b4d337aa3e5;dcid=1;checkin_monthday=6;checkin_year_month=2015-3;checkout_monthday=7;checkout_year_month=2015-3;no_rooms=1;req_adults=2;req_children=0&

  Booking . comin kautta ei ole ikinä tarvinnut maksaa mitään etukäteen , eikä antaa muuta kuin luottokortin numero. Kymmenien varausten kokemuksella ei ikinä ole ollut mitään häikkää. Ei koskaan , eikä missään.

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Ma kun olen ”Blondi” niin en ole ikina varannut mitaan netin kautta saatikka antanut mitaan ”tietojani”.Olen soittanut suoraan  hotelliin/apartamentokseen ja tehnyt varaukset  puhelimitse ,ilman mitaan maksuja,ja maksanut majoituksen sitten paikan paalla. Tosin mun varaukset on maximillaan olleet vaan 10pv.

  LINKKI

  Ronsu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.07.2014
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 27

  Hei,

  Kiitos kommenteista, tätä tosiaan itsekin ihmettelin. Meidän tilanteessa ongelmallista vain on kuin sitä inva-huonetta ei juuri koskaan (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) pysty varaamaan netissä eli ko huonetyyppiä ei ole valittavana vaan varaus on aina tehtävä suoraan hotellilta.

  Maailma onneksi on pieni ja juurikin kävi selville, että ystäväni äiti majoittuu ko hotellissa juurikin tällä hetkellä, joten kilautin hänelle ja hän lupasi asian respasta huomenna tarkistaa. Kyllähän respa osaa varmaankin samantien sanoa, jos ko menettely ei ole heidän toimintatapaansa puhelinvarauksissa.

   

  LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  Booking.com, mun mielestä vallan erinomainen systeemi. Kiitos Santiagon vinkin, kun aikaisemmin valisti tuota ja muita en ole enää etsinytkän.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Nykyisin maailma on täynnä luottokorttipetoksia ja -varkauksia. Hotelli piti sun tapauksessasi huolta siitä, ettei itse joutunut moisen uhriksi. Sääntöjen (mm. Luottokunta) mukaan kortinhaltijan on annettava kirjallinen suostumus korttinsa etäveloitukseen. Passikopiolla varmistetaan, että oikea henkilö on asialla.  Sen verran tuossa on ehkä moitittavaa, ettei luottokortin numeroa saisi koskaan kirjoittaa sähköpostiin, joka pääsääntöisesti on helposti ulkopuolisten hakkeroitavissa.

  Älykkäin tapa hoitaa tuo mainitsemasi prosessi olisi ollut, että PYR olisi antanut sulle pankkitilin numeron, jonne olisit sitten voinut siirtää tarvittavan summan rahaa. Parin päivän viive tuskin olisi haitannut.

  Normaalitilantessa hotellivarauksen voi tehdä puhelimitse ja vilauttaa sitä korttia, kun saapuu itse paikalle. Tässä PYRillä oli ehkä jokin erityinen syy varmistaa, että asiakas todella ilmestyy tiskille.

  LINKKI

  Ronsu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.07.2014
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 27

  Hei,

  Väliaikatietoja….


  @makarios
  , viestissäsi on vinha perä ja näin sitä itsellenikin järkeilin mutta silti epäilytti toki laittaa kaikki ko tiedot mailitse menemään.

  Ystäväni äiti siis asuu tällä hetkellä kyseisessä hotellissa niin hän meni tänään kysymään suoraan hotellin respasta onko ko toiminta ihan normaalikäytäntö heillä. Hänellä oli mukanaan Espanjaa puhuva suomalainen välittäjä ja heille respa oli itse vastannut (olivat kysyneet usealta eri henkilöltä) ettei kyseessä missään nimessä ole heidän toimintatapa ja kyseisiä ei tulisi siis lähettää!!!??? Aika outoa siis kaiken kaikkiaan. Varaus oli kyllä nimelläni löytynyt ja välittömästi tämän jälkeen sain hotellista mailia, että ystäväni on käynyt jne. Hotelli ilmoitti, että toimittaa minulle laskutiedot, jolla voin varauksen maksaa. Tietoja en kylläkään ainakaan vielä ole saanut eli katsellaan 🙂

  LINKKI

  sailA omeN
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.07.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 171

  bookibookingg coommin kautta katoin tän mestan missä majaillaan  .  kun hinta oli katottu  korti kortin numeron antamisen sijaan otin siitä numeron ja pirautin makapaikkaan.  sain saman hinnan ja kaikki hyvin, nyt pitäis löytää tietokone kauppa josta saa käytettyjä pöytäkoneita pari noin ei tarvi laseja  , puhelimeen näpyttäminen on ihan hanurista.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Ronsu, eihän tuossa juuri muuta arveluttavaa ollut kuin sähköpostin käyttö tietojen lähettämisessä. Voit kyllä olla aika huoleton tilanteessa, mutta tästä kyllä samalla näet, ettei täällä vasen käsi tiedä, kenen taskussa se oikea käsi kulloinkin on. On ihan hyvä, että suhtauduit kriittisesti – soisi kaikkien niin tekevän.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.