HOME ISO ONGELMA ESPANJASSA.

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit HOME ISO ONGELMA ESPANJASSA.

Merkitty: 

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Nina Celikel- Espanjaariisumassa.com
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2014
  Kirjoituksia: 17
  Vastauksia: 15

  Pistän teille tähän tekemäni artikkelin viimeisempään UusiCostaBlanca- lehteen. Artikkelissani kerron Espanjan home-ongelmasta asunnoissa ja sen terveysriskeistä.

  Home-LINKKI

  LINKKI

  Kukkulankuningas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.09.2013
  Kirjoituksia: 27
  Vastauksia: 119

  Oli lupailtu kovaa paljastuskertomusta ja ensimmäisestÄ 1/5 artikkelista saimmekin ”nauttia” mutta sitten toimittaja väsähti ja juttu alkoi rönsyilemään. Vai että oikein hometalojen asiantuntija tämä Nina. Voi pojat.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154
  nina kirjoitti:

  Pistän teille tähän tekemäni artikkelin viimeisempään UusiCostaBlanca- lehteen. Artikkelissani kerron Espanjan home-ongelmasta asunnoissa ja sen terveysriskeistä.

  Home-LINKKI

  kerro tuokii, täällä oli ennen Hot, joka jakoi monesta asiasta hyvää tietoa, mutta erialanasijantuntijat turhaannuttivat hyvän kirjottajan http://espanja.org/node/47789

  LINKKI

  jurvalainen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.06.2012
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 27

  Hometta ei ole puolessakaan asunnoista.Kosteutta kylläkin ja sekin johtuu tuuletuksen puutteesta eli siis nuukuudesta ilmastoinnin suhteen.Homeasiantuntijoita näyttää olevan joka lähtöön, eräänlaisia maailmanparantajia kaikki.
  Työelämässä ollessani työpaikkani ruokalassa oli vanhemmilla herroilla oma pöytä. Kirjoittamaton herramiessääntö oli että siinä istuivat vain ne joilla jo oli homelisät, siis viisi ikälisää siihen aikaan.
  Onnekseni sain minäkin viimeiset vuodet nauttia noista homelisistä.
  Nyt latva alkaa jo olla laho mutta onneksi oksa on kova.
  Pian varmaan korvat kasvavat hometta, mutta asuntoa en siitä syytä.

  LINKKI

  Arja Anneli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.02.2015
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Miksi ongelma kielletään? Tottahan monenmoiset mikrobit kosteudessa viihtyvät. Oireita saa rannikolla asunnoista ihan varmasti jos on vähänkin altistunut. Asia on kuitenkin arka, siksi sitä vähätellään. Itse olen työpaikassani Suomessa altistunut, siksi talvikodin löytäminen on kovan työn takana aurinkorannikolta. Jollei jatkuva lämmitteistä/viilenteistä asuntoa löydy, on turha koettaa vähänkään altistuneen täällä elää. Itse vuokrasin terveen, suositellun asunnon ja lähden tammikuussa koti-Suomeen. Opin paljon ☺️☺️☺️

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  No, tämä on taas niin tätä…

  Hometta on kaikkialla maapallolla. Varmaan Antarktiksellakin joku kanta.

  Kun puhutaan hometaloista, tarkoitetaan kyseisen rakennuksen sellaisia rakenteellisia ominaisuuksia jotka edesauttavat homesienen kehittymisen itiövaiheeseen. Ei tarvitse olla biologian dosentti ymmärtääkseen, että määrätyn tasoinen kosteusprosentti on homesienen kasvulle välttämätön tekijä.

  Kuuluisimpia hometaloja Suomessa ovat ns. pulloon rakennetut tai siten remontoidut talot. Samalla tyylillä voi rakentaa myös Espanjassa jos haluaa, tai ei tajua rakentamisesta liikoja, mutta tavallisimmissa espanjalaisissa rakennuksissa on ”luonnostaan” niin hyvä ilmanvaihto, että homeen aiheuttaja on lähes aina siellä asukkaan rahapussissa. Eli säästösyistä pidetään osaa kämpästä talvella liian alhaisissa lämpöolosuhteissa, ja sitä kautta sellaisissa homesienelle edullisissa kosteusolosuhteissa, että se saa kasvaa rauhassa, saavuttaen piankin itiövaiheen.

  Vaan sehän meillä ihmisillä on helmasynti kaikkialla, että syyllinen vastoinkäymisiin löytyy aina jostain muualta kuin omasta itsestään ja omasta toiminnasta.

   

  LINKKI

  tiger
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2014
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 88

  Suomessa asuinrakennusten homeongelmat syntyvät miltei aina liian nopeasta valmiiksi rakentamisesta tai virheellisestä remontoinnista.
  Täällä etelä-espanjassa olosuhteet ovat toiset ja rakennustyön keskeyttäminenkin ns. raakilevaiheeseen yleisempää jos ostajaa ei asunnolle löydy heti.
  Nyt alkaa suomen uusissa asunnoissa olemaan paljon erilaisten toksiinien aiheuttamaa ongelmaa juurikin tiiviyden ja moninaisten materiaalien yhdisteiden aiheuttamana.
  Kivilattiat ja märkä tilojen seinät täällä eroavat paljon suomalaisesta tavasta ja saattavat pelastaakkin suomen ”taudilta”
  Tehokkuuden tavoittelussa voidaan mennä liian pitkällekin.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Hyvää Joulua lukijoille!

  Minulla oli asunto Benalmadenassa. Mainio semmoinen. Mahtavn hyvä tuuletuskin, eikä homeesta ollut tietoakaan! Sitten asunnon omistaja halusi pitää minut tyytyväisenä ja uusi ikkunat! Oikein tuplasellaiset. Seuraavana talvena Lejiaa tarvittin! Huoneitten nurkat olivat hetkessä mustana homeesta.

  Olipahan melkoinen oppi ilmanvaihdon tärkeydestä!

  LINKKI

  zaari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.03.2018
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 2

  Varokaa! Torreviejassa suomalaissyntyinen naisvälittäjä vuokraa vuodesta toiseen samoja pöly-, home- ja sädesieniasuntoja. Myös henkilökunta suomalaisia. Ihmisiä jopa hengenvaarassa. Älä tee ainakaan yli neljän viikon sopimusta, jos et ole ollut asunnossa aikaisemmin. Jos olet jo aikaisemmin altistunut, kestät asunnossa ehkä muutaman päivän, jos sitäkään. Mistä tunnistat? Välittäjä ei pistä vuokrasopimukseen omistajien nimiä. Vaikea saada vastuuseen eikä myönnä mitään.
  GOOGLAA ”sädesieni”. Aikaisemmin luokiteltiin homesieneksi, mutta on vaarallinen bakteerikasvusto. Likaiset ilmalämpöpumput levittävät itiöitä ja bakteerien erittämää myrkkyä ilmaan. Vaarallisin (israelii) voi tunkeutua ihonalaiskudokseen ja alkaa kasvattaa rakkuloita ja muhkuroita esim. nieluun, kasvoihin, jalkoihin, silmän verkkokalvoon. Alkuvaiheessa saattaa auttaa penisilliinikuuri, esim. Zitromax, mutta voit joutua käyttämään astmapumppua lopun ikääsi. Pitkän altistuksen jälkeen joudut ehkä antibioottitiputukseen/otat injektioita pitkään.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.