Hola! Sisältää myös kysymyksiä Espanjassa asumisesta ja olemisesta!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Hola! Sisältää myös kysymyksiä Espanjassa asumisesta ja olemisesta!

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  janinajan
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.10.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  Heippa! Olen muuttamassa Fuengirolaan Marraskuun puolella.
  Tästä sivustosta on ollut suuri apua, asioita hoidellessa.
  Olisi mukava kuulla Fuengirolan: Los Boliches kaupungin osasta enemmän, milllaista seutua?

  Itseäni myöskin mietityttää Joulun ja Uudenvuoden vietto tavat.
  Jouluisin Espanjalaiset ovat varmaankin perheineen niinkuin meillä Suomessa?

  Entäpä uudenvuoden? Raketteja ja ihmisiä kaupungissa? 🙂 Vai kenties jotain ihan muuta.

  Onko talvisin paljon tapahtumia Fuengirolan alueella? (Itse olen Marraskuu-Helmikuu ajan Fugessa)

  Lämpötilat ovat myöskin puhuttaneet, lämpötila lukuja katsellessa jokainen tietolähde on erimieltä talven lämpötiloista. Onnistuuko meressä uiminen ja mekko päällä oleilu?

  Itse olen lähdössä Fuengirolaan töihin kyseiseksi ajaksi.
  Kysymyksiä riittää, aina kun kysyy uuden, toinen pujahtaa mieleen, luonnollista.
  Kämppä on vuokrattu ja odotus kruunautuu 7viikon kuluttua!
  Onneksi olen kuullut paljon positiivista palautetta Fuengirolasta, hymyssä suin sinne muuttamassa.

  (Jälleen mieleeni pulpahti kysymys: Miten, Jos haluaa retkeillä Afrikan puolelle, löytyykö risteily mahdollisuuksia,
  ja ovatkohan kamalan tyyriitä?)

  Toivottavasti saan vastauksia, nyt etukäteen jo: Kiitoksia vastauksistanne. 🙂
  Syysmyrsky terveisiä Suomesta! 🙂

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Afrikan puolelle pääset helposti, hyvin helposti. Matkatoimistot myyvät päiväretkiä vaikka Tangeriin usein hyvinkin asialliseen jopa halpaan hintaan Fuengirolassa ja muuallakin rannikolla.
  Jos olet omatoimimatkaaja niin Iberia.com osaa opastaa lentojen ostossa Melillaan (espanjalle kuuluva kaupunki pohjoismarokossa) sekä Helisureste (grupoinaer.com) osaa opastaa lentojen ostossa Málagasta Ceutaan. Lennot löytyvät yhtiön etusivulta vasemmasta sivupalkista nimellä ”linea regular Málaga – Ceuta”.

  Andalusair (www.andalus.es) lentää Málagasta ainakin Marrakechiin sekä Nadoriin.
  Royal Air Maroc (www.royalairmaroc.com) lentää suoraan Málagasta Tangeriin sekä muistaakseni myös Casablancaan. Royal Air Maroc lentää myös välilaskun kautta vaikka Dakariin hintaan 190 euroa, kannattaa siis katsoa.

  Laivalla pääsee Málagasta espanjan Melillaan afrikan puolelle. Algecirasista pääsee laivalla Tangeriin ja Ceutaan. http://www.transmediterranea.es on yksi laivayhtiöistä jotka hoitavat liikennettä Gibraltarin salmen sekä Alboranin meren yli Espanjasta Marokkoon. Transmediterranea on nykyään ACCIONA transmediterranea, joten älä hätäännyt jos et näe Transmediterranean nimeä laivan kyljessä, kyseessä on sama yhtiö.

  Tangerista, Melillasta sekä Ceutasta ja miksei Nadoristakin avautuu koko afrikan lumo (ja totuus) omatoimimatkailijalle. Kannattaa kuitenkin muistaa että afrikka on haasteita täynnä omatoimimatkailijalle, mutta samalla omatoimimatkailu on, ainakin mielestäni, se ainoa hyväksi koettu tapa matkustaa syvemmälle afrikkaan.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Heippa janinajan ja tervetuloa Orkkiin ja Espanjaan. Ocaso tuossa jo keräsikin sinulle upean tietopaketin Afrikka-asioista. Kiva muutenkin kuulla, että Orkista on löytynyt sinulle apua Espanja-asioissa, varmaan noihin muihinkin kysymyksiisi löytyy valtaisa määrä vinkkejä hakutoiminnalla

  Los Bolichesista sen verran, että sehän on suomalaisten ”pesä” eli lähes joka nurkalta löytyy joitain suomalaisia palveluja, baareista partureihin, kauppoihin ja autovuokraamoihin – ja mekein mitä vaan. Suomalaisuuden vaikutus näkyy ja kuuluu katukuvassa muutenkin. Los Bolischesin perukoilta lähtevä Avenida de Finlandia johdattaa Los Pacosiin, jota voisi ehkä luonnehtia eräänlaiseksi nukkumalähiöksi, jossa suomalaisten näkyvyys on merkittävä. Jos etsit täältä keskusteluista hieman lisää, niin löydät varmaan paikallisia kuviakin.

  Tervetuloa Orkkiin ja Espanjaan!

  LINKKI

  Pintor
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 484

  mutta joistakin lähteistä olen lukenut, että pelkästään Aurinkorannikolla elää vakituisesti nykyään 22.000 suomalaista vakituisesti !?
  On kait väki lisääntynyt, joten saat kuulla Suomenkieltä, ehkä riittävästi / tai jos sitä haluat.

  LINKKI

  Pintor
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 484

  Ei ole huolta raketeista, mutta silloin kun uusivuosi vaihtuu. Enemmänkin silloin kuin joku espanjalaisjoukkue voittaa jalkapallossa Jotain !!! Tulet sen huomaamaan kadulla jos olet kadulla !

  LINKKI

  Pintor
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 484

  En nyt ole aivan varma piruiletko vai et ?

  Luulen kuitenkin , että täällä orkissa ovat kaikki sellaisia personas, jotka haluaa auttaa Sinua kysymyksiesi kanssa.

  Sää, se nyt on sellainen, että varmasti tarvitset toppatakin, sehän nyt on selvä asia !? Menitkös tänään ulos meidän myrskyyn, toivottavasti samanlaiseen myrskyyn, kuin talvella en Fuengirola, se se vasta on jotain muuta ! ? Minun kohdallani, siis kerran Jouluaattona kahlasin nilkkojamyöten rapakoissa etsiessäni suomalaisia jostain kapakasta ja kinkkua, sekä sinappia. Tämä tarina EI ole tosi !!! Tai siis on niin kuin TOSI kuin voi vain olla. ( kämppä ilman lämpöpatteria ).
  Neljästä talvesta ei ole kuin hyvät muistot, joten sinne vain !

  Kysyt niin paljon asioita, että käytä Orkin Hakua, mistä nyt saat apua tähän hetkeen ja mitä Ei ollut silloin kun minä menin sinne.

  LINKKI

  jpmadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.04.2009
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 192

  Hola,

  Tuossa jo Ocaso kertoi Afrikan matkoista ihan viisaasti. Itse ostin muutama vuosi sitten asunnon Tangerista ja kayn siella suht usein, Madridista lentaa Iberia ja Easyjet molemmat kerran paivassa, Easyjetilla paasee myos aika edullisesti Madridista Marrakechiin. Jos siella Aurinkorannikolla on auto kaytossa, niin aika nopea ja vaivaton on menna autolla Tarifa nimiseen paikkaan ja sielta reilu puoli tuntia nopealla lautalla Tangeriin, voi jattaa auton parkkiin siella Tarifassa tai sitten jos on tarpeeksi rohkeutta niin auton voi vieda mukana, tarvit vihrean kansainvalisen vakuutukse (carta verde).
  Linkki Tarifa-Tanger: http://www.frs.es/
  Jos oikein on seikkailumielta, niin voi ottaa Málagasta lautan Melillaan (nopeat n.4 tuntia, normaalit melkein 8t), rajan yli Nadoriin (voi vaatia hermoja, olen viettanyt monet tunnit kyseisella rajalla auton kanssa), sielta Alhoceima, Fez, Meknes, Tetuan ja Tanger ja sielta paluu Tarifaan, sopiva esim pitka viikonloppureissu. Kunhan muistaa etta Arabimaissa perjantai on kuten meilla Sunnuntai.
  Ocaso mainitsi uuden lentoyhtion Andalus, mielenkiintoisia reitteja aika edulliseen hintaan. Lentavat esim. Iberian vahanaikaa lentamaa, mutta sitten lopetettua reittia Madridista Gibraltariin.

  Saludos

  Janne Madridista

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Moikka vaan minunkin puolestani janinajan! Tervetuloa mukaan kirjoittelemaan Orkkiin, kiva kuulla, että Orkista on löytynyt sinulle apua.

  Kyllä etelä-Espanjassa on talvella aika viileä, eli toppatakkia ja villasukkia mukaan vain. Erityisesti ilman kosteus saa aikaan kylmyydentunteen. Lämpöisesti päälle ja Espanjasta nauttimaan! 🙂

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.