Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Ruoka ja viini › Hirvipaisti Vilperin tapaan
- Tämä aihe sisältää 17 vastaukset, 6 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 16 vuotta, 7 kuukautta sitten Nimetön toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467Mökille tultuani otin hirvipaistin sulamaan
Aikani netissä surfattuani kaivoin mausteet esille
Tein mausteseoksen rasvan ja kerman avustuksella ja tuossa seos on valmiina ja pääsi sitä vähän livahtamaan myös lihan päälle
Seos levitettiin paistin ympäri
Muutama sekunti sipulit kuuman vesikraanan alla helpottaa niiden kuorimista kummasti
Sipulit palasina odottamassa sekaan pääsyä
Sipulisilppu päälle ja tulos yöksi jääkaappin
Aamulla tsydeemi lämpiämään ja sopivassa vaiheessa pata lämpiämään ja ylimääräiset sipulit pois lihan päältä
Pata kuumana ja rasvat joukkoon että saadaan lihassolukot umpeen
Liha sekaan
Lisätään vähän rasvaa koska hirvi on kuivaa ja se possun kylki unohtui ostamatta
Käännetään kohtuullisen ajan jälkeen
Sipulit joukkoon
Marinaadiastian huuhtelu kermalla ja tilkkasen veden avustamalla pataan
Nestettä sopivasti ja odottamassa uuniin pääsyä
Uuniin tunniksi
Tuossa tulos n. tunnin jälkeen
Perunat olivat päässet vähän itämään kuuden viikon aikana jääkaapissa
Kuorittuna
Pilkotaan sopiviksi paloiksi
Ja eikun sekaan ja uuniin takaisin
Valmis tulos n. tunnin jälkeen
Hitsi kun et ollut linjoilla resepteinesi pari viikkoa sitten jolloin itse tein samanlaisesta jäisestä mötkäleestä käristyksen, – Hyvää sekin oli mutta sun kuvistasi tuli todella vesi kielelle.
Just tulin aamiaiselta mutta taas tuli nalka. Taatusti hyvaa ja hyvan nakoista. Ammuitko hirven itse?
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467Kaveri lahjoitti, mä tyydyn peuroihin ja kauriiseen.:)
Vilperi ampuu bambeja pyssyllä kuoliaiksi. Ja sitten se syö niitä. 😉
Minakin ampuisin ja soisin mutta mua vaan viedaan lintumetsalle. Maanantaina Madridin lahella!
blues kirjoitti:Minakin ampuisin ja soisin mutta mua vaan viedaan lintumetsalle. Maanantaina Madridin lahella!
Pulun… sanonko mikä! Hek-hek-hek … 🙂 🙂 🙂
Herra on itse lentävä luontokappale, joten kummastuttaa vain se, miten viitsii ampua lajitovereitaan. Mutta kait ne sitten on kapinallisjoukkojen laivueita, jotka siellä lentävät Madridin maisemissa.
Nain minakin sen olen sisaistanyt…ei kun tulta pain nokkaa ja pataan.
Tulipa todella herkulliset jutut mieleen hirvipaistista. Todella mahtavaa. Mutta poro on myös ihan omaa luokkaa ruokalistoilla ja parempien ravintoloiden lautasilla.
On se niin väärin, että saimme tuotua vaan 2 kg jäässä olevaa, poron paistista leikattua käristyslihaa nyt kun tultiin.
Olis mahtavaa tarjota sitä orkkilaisille mutta kun se ei riitä kovin suurelle porukalle.Saisikohan se reflan kokki tuosta määrästä jotakin kivaa aikaan. Voisihan siihen panna vaikka Uusi-Seelantilaista saksanhirveä jatkoksi, jos sitä tältä löytyy.
Ehdotuksia ja vinkkejä.
Tässä pulinaboksissa haluaisin panna terkkuja Old Chapille sinne maapallon toiselle puolelle, Thaimaaseen.
Nyt on tilanne se, että kukaan ei sieltä sinun Fuengirolan kodin ikkunoista seuraa, onko meillä pyykit kuivumassa tai mitä me muuten touhutaan.
Miten lie sen hienon muuttohaukan pesinnän kanssa siellä sinun parvekkeella. Onko se pesä vielä paikallaan? Naapuriisi on valmistunut hieno kerrostalo ja ympäristöä on rakennettu niin, että tasokkuus on kasvanut todella hienosti.
Mutta se tärkein asia on tietysti sinun oma tilanne, häät ja kaikki hienot asiat. Tässä tulee onnittelut pikkuisen myöhässä mutta sitä enemmän sydämestä.
Tiedän, että olet Joulupukin hyvä kaveri. Fugen kansainvälisillä päivillä 1.- 4. toukokuuta Joulupukki on taas paikalla tuomassa ”love and peace” ja muita hyviä juttuja ihmisille.
Ei muuta kun terkkuja sinne Thaimaaseen Sinulle ja vaimollesi.
Kauheeta Aristoteles kun sä puhut lämpöisesti ja tuot mulle hyviä ystävyyden hetkiä mieleen. Mutta kun olisi ehkä epäsopivaa jatkaa jutustelua miesten kesken syntyvistä syvemmistä tunteista täällä lihapatojen äärellä, niin vastaan myöhemmin tuolla varsinaisessa rupatteluklubissa. Vaan jo varsin tässäkin – kiitos.
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467Ihan hyvä että porukka juttelee täälläkin, koska tuonkin ohjeen voi soveltaa muihinkin lihoihin kuin hirveen. Uskoisin esim. lampaalle soveltuvan hyvin tosin silloin lisäisin valkkarin määrän tuplaksi.
Kun pientä suosiota on herättänyt niin täytyy varmaan joitakin muitakin reseptejä laittaa jossain vaiheessa tulemaan. Nekin on kyllä pitkälti riistapohjaisia, mutta aina voi soveltaa ja niin pitääkin kotikeittiössä tehdä. Peurakeitto voisi olla oikeastaan seuraava:
Maistuis varmaan mullekin. Täytyykin keittää ensi viikolla lihasoppaa.
Meillä syödään tänään alkupaloina on pikkuriikkisiä kalaleipiä ns.pichoja, pääruokana ankanrintaa kera sipuli/omenakastikkeen, jälkiruokana suklaakakkua ja juomana punaviiniä Etelä-Afrikasta.
Lapsoset tulee syömään ja he ovat toivoneet kyseistä ruokalistaa toteutettavaksi.
On muuten ankanrinnat hinnoissaan paikallisessa City-marketissa. Jotenkin on sellainen käsitys, että Espanjassa ne sai puoleen hintaan.
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467Tuolla eralle.netin puolella tuo ohje keräsi yllättävän runsaan mielipidevaihdon esim. paistomittarista sapuskan valmistuksen yhteydestä, joten mun tarvii heittää linkki sinnekin:
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=41190&highlight=
Täydet käyttöoikeudet sivuille saadakseen pitää maksaa kauhia summa: 1,90€/vuosi, joten harkinnan mukaan käykää katsomassa Vilperin tekstejä. 🙂No olihan siellä keskustelua 🙂 Mulla vois olla kans asiaa paistomittarista, lihan kypsyysasteista, mureuksista, ruhonosista ja näppituntumista mut mä oon niin huono kirjotteleen asioitani ymmärrettävään muotoon että jätän sen ainakin just nyt tekemättä, varsinkin kun siitä tulis liian pitkä stoori ja sivuaisi Espanjaa liian vähän. 🙂
Mut sanotaan nyt vaik että nykyaikaisessa ammattilaiskeittössä kunnollinen uuni saattaa maksaa 20t€ ja siinä on paistomittari + paljon muuta vakiona, joten ammattilaiset käyttää kokonaisina kypsennattäviin lihoihin mittaria, jo siitäkin syystä että hävikki saattaisi olla suuri ja kallis jos esim.20kg kokonaisena paahdettavaa vasikanfilettä unohtuisi vaikkakin vain hetken liian pitkäksi aikaa uuniin… Kokilla kun on muutakin tekemistä kuin vahtia uunin vieressä, ja kun haluttu lämpötila on saavutettu uuni sammuu itse yms. pihvien sisälämmön mittaamiseen ei aika riitä millään.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.