Hinta taso Mallorcalla

Merkitty: 

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Jone
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.01.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 0

  Eli eli. Olis tossa pitkään ollut haaveena muuttaa Mallorcalle asustelee pysyvästi. Missä hintaluokassa(noin) joku kahden ihmisen asunto, joku kaksio esim. on? Ei tartte olla aivan meren rannassa mut mielellään aika lähellä kumminkin. Ja onko ylipäätään kuinka paljon jotain paperi hommia tiedossa jos muuttaa pysyvästi asumaan? Tai mitään muuta ”hankalaa”?

  LINKKI

  Metsästäjä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.01.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 11

  http://www.idealista.com Tuolla on paljon paikallisten ilmoituksia ja hintakin selviää.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Aikamoista näpyttelyä ja vähän kielitaitoakin vaatii tuommoisen saitin selaaminen,. jolla on puolitoista miljoonaa ilmoitusta.

  Yksikertaisuuden vuoksi sanoisin, että kahden hengen asunnon kuukausivuokra on luokkaa 500 euroa, ostohinta siinä 140.000 euroa. Euroopan Unionissa ei ole mitään hankaluuksia tai ylimääräisiä paperitöitä tarjolla, senkun muuttaa minne haluaa Unionin sisällä.

   

  LINKKI

  Metsästäjä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.01.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 11

  http://www.idealista.com/en/alquiler-viviendas/balears-illes/mallorca/con-de-dos-dormitorios/  englantia varmasti jokainen osaa, joka ulkomaille muuttaa. ja jos osaa tietokonetta käyttää, niin 550kpl näyttäis löytyvän kaksioita Mallorcalta. Ei kovin monimutkainen sivu ja edullisimmat asunnot.

  LINKKI

  Tuulia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.05.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 7

  Olen myös miettinyt muuttoa Mallorcalle tai johonkin vastaavaan kohteeseen
  Espanjassa. Hintatasothan löytyykin etsimällä, mutta minun huoleni on se, kun
  yksin muutan esim.Mallorcalle, niin onkohan siellä mitään suomalaista yhteisöä,
  lääkäreitä ym palveluja jos tulee jokin hätä ja ei selviä omilla kielitaidoilla.
  Olisikohan kenellä tietoa asiasta.

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Useita vuosia sitten sain konsulaatista vastauksen etta meita suomalaisia jotka olemme kirjoilla taalla Mallorcalla oli  alle 300.  Ei taida enaa suomiseurakaan olla hengissa… Tuolla El Terrenon alueella on (luulisin) ainut ”suomalaisbaari” ,joka kylla on auki ympari vuoden. Sielta  ehka saisi tietoa toimiiko siella joku ”tulkkina”….jos apua ei sielta loydy niin konsulaattiin sit vaan kyselemaan.

  LINKKI

  Tuulia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.05.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 7

  Kiitos Tuisku, olipa aika yllätys, että Suomalaisia asuu niin vähän siellä. Siis siellä on asunut aikaisemmin ja ovat muuttaneet pois, jos siellä on yhteisökin ollut.Mikähän syy mahtanee olla? Kylmä talvella tjms? Olisko kellään muita tietoja ja näkemyksiä asumisesta?

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tässä pari pointtia.  Baleaarien ilmasto ei ole lähelläkään samaa kuin Costa del Solilla. Talvella ja syksyllä sataa ja tuulee ja on kylmä.  Näillä saarilla on PALJON kalliimpaa kuin mantereella.  Ja saaret , ainakin joidenkin mielestä , rajoittavat monin tavoin elämistä ja liikkumista.

  Ja joitakin voi häiritä henkisesti Katalonia ilmiö, tosin oma Baleaarien versio siitä. Saarilla on oma itsenäisyyttä ajava liikkeensä , oma kielensä , tai murteensa . Näitä ei viikon pakettimatkalla huomaa , etenkään jos ei puhu espanjaakaan. Mutta pitemmän päälle sisäänlämpiävä v-mäinen asenne voi alkaa ahdistamaan.

  Mallaorcan saarella on paljon Sakuja . Eli jos saksa  taipuu  palveluja sillä kielellä taitaa olla paljonkin.

  Suomalaiset ovat häipyneet melkein kokonaan. Aikoinaanhan siellä oli paljonkin suomalaisia ja jotain palvelujakin suomeksi. Tosin taisi olla kysymys lähinnä suomikuppiloista joista sai lihapullia ja muusia ja kossua.

  Jos suomenkieliset palvelut ja yhteisö ovat se juttu Espanjassa , niin ei kannata hannata vastaan vaan tulla suosiolla Fugeen. Tai sitten Costa Blancalle , siellähän on toinen , tosin paljon pienempi suomipopulaatio.

  Costallahan on muutenkin kaikki mahdollinen mitä ihminen voi kaivata .Kaikilla kielillä, hyvään hintaan ja bonuksena Euroopan paras ilmasto.

  Niinkuin mainos sanoo, Andalucia tiene todo.

   

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Nyt olen kyl eri mielta Santin kans… sateista taalla ei niin usein ole vaikka nyt viimeiset 2pv onkin jonkinverran tipahdellut…enempikin saisi …Tuulinen saa on taalla muutamat talvikuukaudet ( eika nekaan  viikko tolkulla),kuten talla hetkella niin monessa paikassa Espanjaa ( olen myos kokenut Malbellan toukokuun tuulet rannalla )…ja se kalleus. Ma vertaan aina Palman ”ostoskassia” Burgosiin ja edullisempaa saan Palmasta ( tosin Burgosissa  syodaan sit vahan eri sapuskoja)…Samat Carrefourit (3kpl)..Lidlit montamonta..Eroskit ja Mercadonat taalta loytyy kuin mantereelta.

  Mallorca on ”noussut” hintatasoltaan viimeisen vuosikymmenen aikana,mutta johtuuko se siita kun aikoinaan oli puhetta etta haluaan tanne ”rahakkaampaa turismia”.

  Katalonian/Mallorquin kielta en osaa minakaan,vaikka taalla olen taalla 22v ollut. Jos ei toissa kay ( eika kaikissa edes vaadita) normi castellañolla parjaa ihan hyvin ( ja mulla sekin on aika surkee 😀 )

  Suomalaisia asui taalla enempi silloin   -80-90 luvulla , osa varmasti  halusi palata ”vanhoilla” paivillaan Suomeen,varsinkin jos taalla ei ollut muuta perhetta.

  Saarella riittaa tutkittavaa,eika taa ainakaan mulle ole mikaan ”tuppukyla” ,vielakin on paljon tuntemattomia seutuja joihin pitáis paasta tutustumaan….Mantereelle kaipaaville toimii lennot ja laivaliikenne ympari vuoden ja me residentithan saadaan sit alennus matkoihin.

  Jos jotain negatiivista sanoisin niin  ”mun makuun” olevia  taide-elamyksia voisi olla enempi…ja mallorcan ”oma keittio” on aika surkea…Mut onnex  on muita ”keittioita” mista valita…silloin kun ei itsea huvita kokata 😀

   

  LINKKI

  Tuulia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.05.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 7

  Kiitos teille vastaajille näkemyksistänne. Tuisku ainakin viihtyy Mallorcalla ja kylmyyskään ei ole esteenä. Moni on kehunut paikkaa mutta nämä ihmiset ovat juuri olleet siellä viikon tai kaksi.Kuulemma Palma on ihana tomiva kaupuki ja maisemat vehreitä.Olen koeasunut juuri Fuengirolassa ja oli ihan toimiva paikka, mutta liian paljon eläkeläisiä ja suomalaisia.
  Santiagolle tiedoksi vain, etten juuri kaipaille näitä suomipaikkoja, kauppoja ym. palveluja,
  vaan yksin kun on, niin jo tieto siitä että suomekielistä apua/tulkkausta saa vaikeissa tilanteissa rauhoittaa mieltä,koska en ole niin harjaantunut maailman matkaaja vielä.
  Oliko tuiskulla tietoa, onko siellä lattari-tanssikoluja ja yleensä klubeja, joissa on lattari tapahtumia?Kielikouluja? Voisi löytyä netistäkin, mutta ei välttämättä aina. Esim. kun etsin
  Fuengirolasta tanssikolua, en löytänyt mistään ja sitten kymmenen ihmisen kanssa keskustellessa
  asiasta, sain tietooni toimivan koulun. Gran Canaria on myös toisena vaihoehtona ja siellä Las Palmas.

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 12 kuukautta sitten Tuulia.
  LINKKI

  jerrypuu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 271

  ”Gran Canaria on myös toisena vaihoehtona ja siellä Las Palmas.”

  Em. saarella 4 talvea 4kk kerrallaan viettäneenä itse valitsisin lentokentältä suunnaksi etelän, kun noilla paikkeilla sää muuttuu sateisesta / pilvisestä aurinkoiseen. Kävin melkein viikoittain Palmasissa 1-2 vrk, ja harvassa oli kerrat ettei vähintäin muuta tippa tullut vettä. Tietysti omat mielensä meillä kaikilla.

  Nyt värjöttelen tämän talven Fugen nurkilla.

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Joooooo…viihdyn hyvin talla saarella..( visiteerannut myos Menorcan,Ibizan,Tenerifen,Gran Canarian seka Gomeran) , mutta taa on mulle paras.  Eika se 4 tunnin lentomatkakaan  taalta Suomeen ole liikaa…..

  Kumpaakohan nyt tarkoitat ”lattari tanssikouluja”…niita missa on salsa/bachata/merengue vai  samba/rumba/paso doble …..noh luulen etta molempiin lattareihin loytyy kouluja taalta …clubeista en tieda mutta nakyi tuolla tanssikoulu sivuilla ainakin mainostava nois ”salsa”kouluissa jotain clubitapahtumia….

  Taalla et sit tosiaankaan tormaa mihinkaan muuhun ”suomijuttuun” kuin siihen edella mainitsemaani baariin…ja jos vaikeuksia tulee niin konsulaatista saa AINA apua ,vaikka konsulaatti olis suljettu  voit soittaa sitten Sarin omaan numeroon…han on toooooooodella mukava ja avulias. 🙂

  LINKKI

  Tuulia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.05.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 7

  Tuisku, sinulla kadehdittavan paljon kokemuksia eri paikoista asumisesta. Kyllä meillä ihmisillä on monenlaisia mielipiteitä ilmoista, hinnoista ym..joten täytyy muodostaa käsitys jostakin tältä
  väliltä.Eli Mallorcalla ehkä on pikkuisen kylmempää kuin mantereella ja hivenen kalliimpaa, mutta ei paljon. Lattareilla tarkoitin pääasiassa salsaa, bachataa, kizompaa. Jos siellä on koulu, niin varmasti löytyy klubejakin ym.tapahtumia.
  Jerry..siellä ei hirveästi tykännyt Las Palmasista sateiden vuoksi???Minulle taas kerrottiin että
  Gran Canarialla olisi lämpimämpi kuin Mallorcalla? Mitä mieltä Tuisku on Las Palmasista, kun olet asunut siellä?

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Ejjjjjjjjjjjj…ejjjjjjjjjj…ejjjjjj….en  ole asunut noissa muissa saarissa,ainoastaan kaynyt lomalla ( Muut useamman kerran ,Gran Canaria ja Ibiza vain kerran)…mutta jos mun taytyis tama Mallorcani vaihtaa johonkin muuhun  saareen niin ne olisivat joko Menorca tai sitten Gomera…molemmat paljon rauhallisempia ja ehka hieman myos kalliimpia kuin Mallorca.

  Kanarian saarilla on lampoisempaa kuin Mallorcalla,mutta kun tanne muutin niin mulla ei se ”ilmasto” ollut se tarkein asia .Taalla on esim.nyt ollut todella kylmaa, ja sitten kun viela oli muutamat paivat kunnon tuuli… Luntakin nakyy tuolla joidenkin vuorien paalle sataneen.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  tuisku escribió: ”Taalla on esim.nyt ollut todella kylmaa…!”

  Eikä ihme. Kylmin talvi Espanjassa miesmuistiin. Tästä ei voi päästä kuin ylöspäin, tai sitten on uusi jääkausi tulossa kohtapuoliin. 🙂

   

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.