Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Ruoka ja viini › Hiiva ja pullat
Merkitty: leipominen
- Tämä aihe sisältää 11 vastaukset, 9 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 10 vuotta, 3 kuukautta sitten
arnold malaga toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Hellurei,
Olen asustellut Espanjassa noin 8kk ja mieleni tekee tuoretta pullaa. Olen kahdesti yrittäny niitä pienin sormin vääntää ja kummallakin kerralla ei taikinani nouse mihinkään. Siispä, olen joutunut nielemään tappioni ja hyväksymään, että kuivahiivan sijaan, olen tunkenut taikinaani leivinjauhetta. Tästä pääsemmekin kysymykseeni: millä nimellä kulkee kaupoissa hiiva/kuivahiiva?? Meiltä löytyy Mercadona, Eroski, Corte Ingles ja Carrefour eikä tunnu löytyvän. Kyllä tämä meikäläisen tie kotirouvaksi on tuskaisen pitkä ja kivinen… 😀
Hejjjjjjjjj jutteve..mulla oli aikoinaan sama ongelma ,ei tahtonut millaan onnistua pullat.Ensimmaiset oli kuin tiiliskivia. Parhaimman tuloksen olen saanut noilla Harimsa jauhoilla ,meilla niita myy ainakin Carrefour ja Eroski myymalat ( ovat kylla kalliimpia kuin normijauhot) . Hiivana kaytan tuota Levital hiiva ,on 2 x 25gr pakkaus ( Mercadona,Eroski),sitten loytyy myos sellaista kuin” Levadura panadería en polvo”,josta ei kokemusta . Pelkka Levadura en polvo on leivinjauhetta..sita kaytan ainoastaa piirakoihin kakkuihin…..Toivotaan etta tasta on sulle jotain apua…Hyvia leivonta hetkia!
-
Tätä vastausta muokkasi 10 vuotta, 3 kuukautta sitten
tuisku.
Ei nakojaan paasekaan enaa muokkamaan texteja kun kuvia on liitetty…???????? Noh, toi Levital on siis tuorehiiva ja meilla se loytyy seka Mercadonassa etta Eroskissa samoista hyllyista missa ovat voit ja margariinit.
Tässähän on nyt rouvat asialla ja miehenä tiedostan riskin kun kun pistän nenäni tähän taikinaan. Mutta menköön. Itsekin täällä taikinan nousemista ihmetelleenä voinen kertoa omista alkuvastoinkäymisistäni. Kyseessä kylläkin suomalaisugrilaisen happaman ruisleivän leivonta. Aineina ollut sekä suomalaisia että Espanjasta ostettuja (tanskalaisia ) ruisjauhoja, vettä, suolaa ja hiivaa. Homma menee ihan normireseptin mukaan kun huomaa ensin nostattaa juuren ja sitten lopputaikinan tarpeeksi lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Ja jauhojen tuoreuteen kannattaa myöskin kiinnittää huomiota. Ja hiivan , levaduran, saman kuin Tuiskun kuvassa , olen ostanut Mercadonasta.
Ja mika tarkeinta. Kuivahiiva sekoitetaan aina jauhoihin, ei nesteeseen. Vesi/maito tulee olla noin 40 -asteista eli jonkin verran kuumenpaa kuin tuorehiivalla.
Hiivan annostelussa olen aina ollut reilu. Lisaksi pullien onnistumiseen vaikuttaa paljon
jauhojen karkeus, taalla taitaa olla hienompaa kuin Suomessa. Jauhoja siis lisataan tunnustelemalla.Maistuvia pullahetkia !
Ma unohdin viela mainita sen etta talvella jos asunnossa on kylma olen ”kohottanut” pullatakinan siten etta laitan kulhon tiskialtaaseen jossa on kuumaa vetta…nopeuttaa myos jonkin verran taikinan kohottamista…tosin saa sit olla tarkkana ettei taikina turpoo yli sinne veteen…..kerran on niinkin talla Blondilla kaynyt!
Pulla
Teepä tällä ohjeella
0,5 l maitoa, 1 muna, 2dl sokeria 1tl suolaa, 1 tl kardemummaa, 50g tuorehiivaa, 200g tulipan levitettä sulana, vehnäjauhoa ihan perus se kaupan halvin käy.
Kun teet taikinan hieman kättä lämpimämpään maitoon ja annat kohota sen kunnolla jopa yli tunnin ennen kuin leivot pullat onnistut varmasti.
Tuleepa makeaa mahan täydeltä. 2 dl sokeria on aika paljon
Ja mielessäni laskin, että saa tehdä monta voileipää, ennen kuin päälle tulee siveltyä 200 g margariinia.Tuhannesti kiitoksia vinkeistä! Näillä alkaa varmaan sujua!
Mistähän saisi gluteenittomassa leivonnassa käytettäviä Ksantaania ja Psylliumia?
Kotoa Suomesta otin pihinä ihmisenä mukaani pari pussia gluteenittomia jauhoja, ettei jää sinne homehtumaan, kun olemme täällä rannikolla koko talven, mutta unohtui nämä tärkeät aineosat kotiin.
Gluteenittomia juttuja löytyy ehkä luontaistuotekaupoista. Ainakin itse ostin psylliumia Anni’s vital shopista.
Ja tässä pieni luettelo (20kpl) luontaistuotekaupoista Málagan provinssissa. Julkaisijana Asociacion de Celiacos de Málaga.
http://celiacosmalaga.es/web/comprar-en-malaga/80-herboristera.html
Ja ksantaani kirjoitetaan espanjaksi xantana.
-
Tätä vastausta muokkasi 10 vuotta, 3 kuukautta sitten
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.