Hiiva ja pullat

Merkitty: 

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    jutteve
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.11.2014
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 1

    Hellurei,

    Olen asustellut Espanjassa noin 8kk ja mieleni tekee tuoretta pullaa. Olen kahdesti yrittäny niitä pienin sormin vääntää ja kummallakin kerralla ei taikinani nouse mihinkään. Siispä, olen joutunut nielemään tappioni ja hyväksymään, että kuivahiivan sijaan, olen tunkenut taikinaani leivinjauhetta. Tästä pääsemmekin kysymykseeni: millä nimellä kulkee kaupoissa hiiva/kuivahiiva?? Meiltä löytyy Mercadona, Eroski, Corte Ingles ja Carrefour eikä tunnu löytyvän. Kyllä tämä meikäläisen tie kotirouvaksi on tuskaisen pitkä ja kivinen… 😀

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    Hejjjjjjjjj  jutteve..mulla oli aikoinaan sama ongelma  ,ei tahtonut millaan onnistua pullat.Ensimmaiset oli kuin tiiliskivia. Parhaimman tuloksen olen saanut noilla Harimsa jauhoilla ,meilla niita  myy ainakin Carrefour ja Eroski myymalat ( ovat kylla kalliimpia kuin normijauhot) . Hiivana kaytan tuota Levital hiiva ,on  2 x 25gr pakkaus ( Mercadona,Eroski),sitten loytyy myos sellaista kuin” Levadura  panadería en polvo”,josta ei kokemusta . Pelkka  Levadura en polvo on leivinjauhetta..sita kaytan ainoastaa piirakoihin kakkuihin…..Toivotaan etta tasta on sulle jotain apua…Hyvia leivonta hetkia!

     

     

    harina Harimsalevadura panaderia.levadura fresca 1

    • Tätä vastausta muokkasi 10 vuotta, 3 kuukautta sitten tuisku.
    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    Ei nakojaan paasekaan enaa muokkamaan texteja kun kuvia on liitetty…????????  Noh, toi Levital on siis tuorehiiva ja meilla se loytyy seka Mercadonassa etta Eroskissa samoista hyllyista missa ovat  voit  ja margariinit.

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Tässähän on nyt rouvat  asialla ja miehenä tiedostan riskin kun kun pistän nenäni tähän taikinaan. Mutta menköön. Itsekin täällä taikinan nousemista ihmetelleenä voinen kertoa omista alkuvastoinkäymisistäni. Kyseessä kylläkin suomalaisugrilaisen happaman ruisleivän leivonta. Aineina ollut sekä suomalaisia että Espanjasta ostettuja (tanskalaisia ) ruisjauhoja, vettä, suolaa ja hiivaa. Homma menee ihan normireseptin mukaan kun huomaa ensin nostattaa juuren ja sitten lopputaikinan tarpeeksi lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Ja jauhojen tuoreuteen kannattaa myöskin kiinnittää huomiota. Ja hiivan , levaduran, saman kuin Tuiskun kuvassa , olen ostanut Mercadonasta.

    LINKKI

    täti
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 08.11.2008
    Kirjoituksia: 4
    Vastauksia: 16

    Ja mika tarkeinta. Kuivahiiva sekoitetaan aina jauhoihin, ei nesteeseen. Vesi/maito tulee olla noin 40 -asteista eli jonkin verran kuumenpaa kuin tuorehiivalla.
    Hiivan annostelussa olen aina ollut reilu. Lisaksi pullien onnistumiseen vaikuttaa paljon
    jauhojen karkeus, taalla taitaa olla hienompaa kuin Suomessa. Jauhoja siis lisataan tunnustelemalla.

    Maistuvia pullahetkia !

     

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    Ma unohdin viela mainita sen etta  talvella jos asunnossa on kylma olen ”kohottanut” pullatakinan  siten etta laitan kulhon tiskialtaaseen jossa on kuumaa vetta…nopeuttaa myos jonkin verran taikinan kohottamista…tosin saa sit olla tarkkana ettei taikina turpoo yli sinne veteen…..kerran on niinkin talla Blondilla kaynyt!

    LINKKI

    Aileena
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 11.06.2008
    Kirjoituksia: 17
    Vastauksia: 94

    Pulla

    Teepä tällä ohjeella

    0,5 l maitoa, 1 muna, 2dl sokeria 1tl suolaa, 1 tl kardemummaa, 50g tuorehiivaa, 200g tulipan levitettä sulana, vehnäjauhoa ihan perus se kaupan halvin käy.

    Kun teet taikinan hieman kättä lämpimämpään maitoon ja annat kohota sen kunnolla jopa yli tunnin ennen kuin leivot pullat onnistut varmasti.

     

    LINKKI

    kojo
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1445

    Tuleepa makeaa mahan täydeltä. 2 dl sokeria on aika paljon
    Ja mielessäni laskin, että saa tehdä monta voileipää, ennen kuin päälle tulee siveltyä 200 g margariinia.

    LINKKI

    jutteve
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.11.2014
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 1

    Tuhannesti kiitoksia vinkeistä! Näillä alkaa varmaan sujua!

    LINKKI

    Anutarja
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.10.2011
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 49

    Mistähän saisi gluteenittomassa leivonnassa käytettäviä Ksantaania ja Psylliumia?

    Kotoa Suomesta  otin pihinä ihmisenä mukaani pari pussia gluteenittomia jauhoja, ettei jää sinne homehtumaan, kun olemme täällä rannikolla koko talven, mutta unohtui nämä tärkeät aineosat kotiin.

    LINKKI

    Jenni
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 04.11.2014
    Kirjoituksia: 0
    Vastauksia: 1

    Gluteenittomia juttuja löytyy ehkä luontaistuotekaupoista. Ainakin itse ostin psylliumia Anni’s vital shopista.

    LINKKI

    arnold malaga
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846

    Ja tässä pieni luettelo (20kpl) luontaistuotekaupoista Málagan provinssissa. Julkaisijana Asociacion de Celiacos de Málaga.

    http://celiacosmalaga.es/web/comprar-en-malaga/80-herboristera.html

    Ja ksantaani kirjoitetaan espanjaksi xantana.

     

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.