Hernesoppaa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä johanmarc
    johanmarc Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.04.2007
    Kirjoituksia: 88
    Vastauksia: 335

    Oisko jollain vinkkiä mistä voisi löytää kuivattuja herneitä hernesopan tekoon. El Corte Inglesit ja marketit oon kahlannu läpi mutta tuloksetta…

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Aileena
    Aileena Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 11.06.2008
    Kirjoituksia: 17
    Vastauksia: 94

    Casa Azul, feria alueelta 200-300m itään junakatua ja 50 vasemmalle Avenida Acapulco. Torreblancassa liikenneympyrästä länteen ja siinä oikealla on kauppa, joka on muuttanut viime viikkojen aikana, siinä on oikea Suomiosasto elintarvikkeita. Joskus oli myös junakadulla sijaisevassa
    Kalinkassa (venäläisiä tuotteita), oikealla idästä päin tultaessa Acapulcon ja Super Corin puolivälissä.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Aileena
    Aileena Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 11.06.2008
    Kirjoituksia: 17
    Vastauksia: 94

    Jos pääset käymään Dia kaupoissa, siellä on leikkelelehyllyssä oikein hyvä savuliha, palana. Erinomaista hernesoppaan.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä johanmarc
    johanmarc Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.04.2007
    Kirjoituksia: 88
    Vastauksia: 335

    Tuo venäläinen kauppa voisi olla hyvä vaihtoehto. Tääl Barcelonassa on ainakin yksi. DIAkin on täs ihan vieressä:)

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Onaja
    Onaja Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 08.04.2008
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 76

    Ihanaa, kun jokin muukin on alkanut kaivata hernekeittoa! Itse myös metsästin kaikki kaupat läpi, kunnes yhdestä Etelä-Amerikkalaisesta kaupasta Cornellasta löysin. Etelä-Amerikassa kun kuulemma käytetään paljon kuivattuja herneitä. No, ostin pussin ja viime sunnuntaina yritin keittää keittoa ja neljännen tunnin kohdalla meni hermo. Herneet olivat aivan yhtä kovia kuin alussakin. Täytyy myöntää, etten ole koskaa ko. keittoa keittänyt, mutta ohjeiden mukaan muutama tunti pitäisi riittää. Joten jos löydät Barcelonasta jostain herneitä, jotka toimivat, pistä vinkkiä tulemaan! Onnea etsintään!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä tuisku
    tuisku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    liottaa herneet ”yon yli”?

    Anoppini lisasi myos bicarbonatoa liotus veteen,kuulemma pehmentaa ”palkokasveja”,ja kypsyvat siten nopeemmin,varsinkin jos kayttaa painekattilaa,se lyhentaa rajusti keitosaikaa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Onaja
    Onaja Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 08.04.2008
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 76

    Eli liottelin herneitä yön yli ja seurasin kaikkia ”taiteen sääntöjä”, mutta olen melko varma, että se oli siitä herneiden laadusta kiinni. Eipä tuo nyt niin kovasti haittaa, kun kaikki muut tähän asti kaikki tekemäni suomalaiset ruoat ovat onnistuneet. Mutta jos nyt joku sattuu löytämään hyviä herneitä täältä pohjoisemmasta, niin vinkit tottakai otetaan mielellään vastaan.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Palermitana
    Palermitana Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 28.10.2007
    Kirjoituksia: 2
    Vastauksia: 22

    Ainakin Fuengirolan Mercadonasta saa halvalla pakasteherneitä, joista tulee todella hyvää keittoa. En ymmärrä miksi keitto olisi tehtävä niin hankalasti, kuivatuista. Luulen että tämä kuivattujen herneiden käyttö on siltä ajalta kun pakastimia ei vielä ollut tavallisissa kodeissa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä johanmarc
    johanmarc Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.04.2007
    Kirjoituksia: 88
    Vastauksia: 335

    Kauanko keität soppaa pakasteherneistä?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kojo
    kojo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1445

    Tuoreista tai pakasteherneistä tulee todella hyvää keittoa, mutta sillä ei ole paljonkaan tekemistä tavallisen suomalaisen hernekeiton kanssa, kuten oheisesta ohjeesta huomaat:

    Hienoa hernekeittoa
    Ranskalaisittain viilattuna hernekeitto saa nimekseen Crème Ninon. Ideana keitossa on kauniin vihreä väri, joka on tuoreiden tai pakastettujen vihreiden herneiden ansiota. Lisäksi keitto soseutetaan samettisen tasaiseksi ja pehmeäksi. Kuohuviini liemeen lisättynä tekee keitosta juhlavamman mutta valkoviinilläkin pärjää mainiosti. Jottei keitto jäisi kuitenkaan täysin kasvisruoaksi, siihen lisätään kevyesti marinoitua lohta. Lohipalat kypsyvät hienoisesti kun niiden päälle kaadetaan kuumaa keittoa. Viimeisen silauksen keitolle antaa wasabilla maustettu kerma.

    Tarkempia ohjeita voit googlata keiton ranskalaisella nimellä.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Palermitana
    Palermitana Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 28.10.2007
    Kirjoituksia: 2
    Vastauksia: 22

    Kojon keitto onkin sitten jo herkullista pyhäruokaa. Meillä syödään yleensä arkisempaa keittoa. Muutaman minuutin keittämisen jälkeen olen mössännyt pehmenneitä herneitä kauhalla tai sauvasekoittimella. En tee keitosta sileää sosetta, vaan jätän siihen vähän kokonaisiakin herneitä, jolloin se muistuttaa enemmän lapsuuteni soppaa. Sitten olen maustanut sitä kerman lisäksi myös sherryllä. Ja valkosipulihan sopii aina kaikkeen ruoanlaittoon…

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Tulppu
    Tulppu Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.02.2008
    Kirjoituksia: 23
    Vastauksia: 239

    ruotsalaiset työkaverit alkoivat nimittäin puhumaan ärtsopasta äsken 🙂 pienenä en voinut sitä sietää, mutta yhtäkkiä tuli kova hinku, mistä lie johtuu…

    tuleeko niistä pakasteherneistä saman makuista keittoa kuin kuivista herneistä, jos sen tekee muuten samalla reseptillä?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Palermitana
    Palermitana Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 28.10.2007
    Kirjoituksia: 2
    Vastauksia: 22

    Ei pakastehernekeitto ole ihan saman makuista kuin kuivista herneistä keitetty. ”Pakastesoppa” on minun mielestäni parempaa. Ja houkuttelevamman näköistä. Kauemmin keitettäessä myös pakasteherneiden väri tosin ”nuhjaantuu”.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä reissu-lassi
    reissu-lassi Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 15.12.2008
    Kirjoituksia: 7
    Vastauksia: 120

    Hernekeitto tai muut suomalaiset perinneruoat eivät ole olleet kovin keskeisesti mielessä kymmenen viime vuoden aikana. En tosiaan muuttanut tänne, jotta saisin tilaiduuden ikävöidä hernekeittoa, kaurapuuroa – tai edes ruisleipää.
    Toki ruisleipä maistui hyvälle, kun kävin joulun aikaan tapaamassa vanhempiani. Mutta aika paljon on tullut tilalle.
    Fabada korvaa mainiosti hernekeiton.
    Ruisleipää ei ole – piste, punkt, slut. EI.
    Kaurapuuro – siis…
    Otin pitkän askeleen, jotta kokisin elämyksiä, jotain uutta. Ja niitä on kertynyt kosolti:
    Fabadan, jo mainitisin. Entä: manetillas de cerdo, sopa de pelotas, percebes, rodaballo, cambas de Denia, osso bucco, pierna de cordero, lechazo, jabalí, jamones, queso picon, caracoles, mejillones, paella mixta, patatas alioli, chorizo, judias, pulpo, sepias, calamares, sardinas, lenguado, bonito del norte, atún, trucha, dorada al sal, lubina, RAPE, ostras, bogavante, vieira de las rías gallegas, langostinos, buey del atlantico, camarón de las rías gallegas, cigalas, navaja de las rías gallegas, nécora de las rías gallegas, ostras de las rías gallegas, camarones, nécoras…
    Vai hernekeitto, perunamuusi, lihapullat (albondigas), patatas (sin alioli), se p——n maitoon tehty kalakeitto, mitätön makara, suolaliha ja – Turun sinappi. Please, save me from this. Onko tätä tosiaan ikävä”
    Muutin Espanjaan kokemaan uusia elämyksiä, enkä ikävöimään… Ai niin, mitäs se oli?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä tuisku
    tuisku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    Esimerkiksi just sita Turun-sinappia,takalaiset ovat makuuni liian etikkaisia.
    Samoin suklaa,pulla( jota nyt kylla teen itse,ja maistuu suomipullalle),seka monet muut leivonnaiset.Taalla ne ovat makuni mukaan ,joko liian atlakoita,tai sitten eivat maistu miltaan.

    Mieheni (Castillasta) odottaa joka joulu etta poydasta ”loytyy” kinkku,seka lanttulaatikkoa!
    Kaalipata on hanelle Herkkua!Samoin pannukakku.

    16 vuotta Espanjassa asuneenna,olen kylla kokeillut ruokakokemuksia eripuolilta maata,silti on tuotteita joita ”ikavoin” ,enka taatusti ole ainut taalla asuva Suomalainen joka niita kaipaa.

    Kylla minakin ”vetaisin” mariscoja naamaan vaikka jokapaiva…mutta kukkaro eivaan siihen riita. Fabada ja siansorkat eivat todellakaan ole HERKKUJA minulle! Patatas con alioli..on kylla hyva ”tapas”,mutta tuskin sitakaan kukaan koko lautasellista aterialla soisi.

    Toivottavasti nyt muutkin taalla Espanjassa asuvat kirjoittasivat ”ikavoimisestaan/tai ei 🙂

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.