Heipsun

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  wiki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.07.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Olemme nelihenkinen perhe ja ajatuksissa on muutto Espanjaan, siis vasta ajatuksissa. Lapset ovat 13 ja 12 vuotiaat, joten Fuengirolan alue Suomalaisen koulun vuoksi olisi paras vaihtoehto. Vielä siis mietitään ja pohditaan ja kaivetaan tietoa. Työn saanti Espanjasta olisi ehdoton edellytys muuttoon. Lemmikit, koira ja papukaija, pitäisi saada myös mukaan.

  Työtilanne taitaa olla ympäri Eurooppaa aika hankala tällä hetkellä, joten työn löytäminenkin on varmasti kiven alla. Kielitaito perus suomi-ruotsi-englanti, espanjan alkeet odottavat tuossa pöydällä aloittamista. Perheessä työskennellään tällä hetkellä IT -alalla sekä sähköhommissa. Lähtisimme hakemaan kokemusta ja vaihtelua tähän arkiseen aherrukseen sateen keskellä. Suunnitelmissa olisi tulla lomailemaan ja tutustumaan Fuengirolaan muutaman kerran ja jos asiat sujuisivat suunnitelmien mukaan, tulisimme pidemmäksi aikaa.

  Foorumilta olenkin jo ihan kivasti saanut tietoa, mutta mielipiteet ja kokemukset ovat aina tervetulleita. Haaveita ja suunnitelmia vasta kaikki tässä vaiheessa.

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Moikka vaan ja tervetuloa koko perheelle! Toivottavasti saatte kaikki palaset loksahtamaan kohdalleen ja pääsette matkaan kun sen aika tulee. 🙂

  LINKKI

  wiki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.07.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Kiitos kiitos. Aikaa tässä varmasti vierähtää, mutta olisi hienoa päästä lähtemään. Tietysti on monta mutkaa matkassa, lähinnä työasioissa, mutta toivotaan että homma selkiintyy joskus. Ihan tuosta vaan ei uskalla lähteä, vaan haluaisi pitää ”takaovea” auki myös tänne Suomeen. Täältä foorumilta kyselemällä löytyy varmaan paljon vielä tietoa ja toivottavasti myös apuja matkaan. Olisi myös hyvä tuki ja turva jos siellä päässä olisi tuttu auttamassa alkuun. Pikkuhiljaa edetään ja pidetään unelmaa yllä.

  LINKKI

  wiki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.07.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Nyt olllaan menossa kansalaisopiston Espanjan kielikurssille, joten askel askeleelta lähemmäs Fuengirolaa =). Ensi vuonna katsellaan sitten sinne päin lomamatkaa ja tutustutaan paikkaan paremmin.

  LINKKI

  Pintor
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 484

  Voi voi, kun tekee hyvää kun saa itsestään irti ensimmäiset ESPANJAN sanat puhuttua ! Feliz a curco de espanjol !

  LINKKI

  bochorno
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 464

  Wiki, tervetuloa ja olette kuiteskin perhe niin varmasti on miettimisen aihetta. Ainakaan nykyinen Espanjan tilanne ei kannusta.
  Miksi sitten tänne olette tulossa?
  Suurin osa on pois lähdössä.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456
  wiki kirjoitti:

  …olenkin jo ihan kivasti saanut tietoa…

  Kiva kuulla, että Orkista on löytynyt vinkkejä, myös käytännön kokemuksia löytyy hieman penkomalla ja kyselemällä yllin kyllin. Tervetuloa Orkkiin ja Espanjaan!

  bochorno kirjoitti:

  …Suurin osa on pois lähdössä…

  Perustuuko tämä johonkin tuoreeseen tilastoon tai tutkimukseen? (henkilökohtaisesti en ole huomannut mitään erityistä muuttoliikettä mihinkään suuntaan ainakaan suomalaisten keskuudessa. Brittien muuttoliikkeen suhteen tilanne tosin vaikuttaa olevan tuonsuuntainen, syynä erityisesti punnan arvon romahtaminen)

  LINKKI

  wiki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.07.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Moikka taas kaikille.
  Nyt on lomamatka Fugeen tilattu elokuulle, viikon reissu ja hotellissa asutaan. Tullaan nyt aluksi tutustumaan paikkaan, joten ihan vielä ei pakata matkalaukkuja enempää mukaan. Selvisi, että tuttavilla on kerrostalo-osake Torremolinoksessa, joten ehkä seuraavalla kerralla hyödynnetään sitä ja ollaan vähän pidempään. Vielä on haaveissa pidempi asuminen siellä Aurinkorannikolla.

  Taitaa tuo elokuu olla melkoisen kuumaa ja turisteja varmasti piisaa, mutta se oli ainoa hetki, jonka saimme pesäpallopelien väliin sovitettua 🙂 .

  LINKKI

  wiki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.07.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Moi,
  reissu on tehty ja ihanaa oli. Fuengirolaa kierreltiin kävellen joka päivä ja topattiin ruokailemaan eri ravintoloihin. Ihania katuja ja ihania ihmisiä. Eri kaupunginosat tuli katsastettua ja tietysti eläintarha sekä vesipuisto. Asuimme Stella Maris hotellissa ja voin suositella. Kiva hotelli ja ystävällinen henkilökunta. Kaikki tapaamamme ihmiset olivat hyvin ystävällisiä, iloisia ja kiireettömiä. Tulemme varmasti vielä uudelleen, niin paljon jäi vielä näkemättä.

  Eikös Fuengirolassa ole ihan pesäpallokenttäkin? Pesäpallon pelaajina sitä haimme, mutta harmittaa kun ei tullut ennalta selvitettyä missä se sijaitsee? Onko teillä miten aktiivista tuon pesäpallon harrastaminen?

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.