Heips!

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Murmeli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.01.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 2

  Hei vaan kaikille ja terveiset täältä loskaisesta Pohjois-Karjalasta!

  Olen tälläinen blondi (myös sisäisesti), 21-vuotias tyttönen, joka on suuntaamassa ensi syksynä Fuengirolaan 5 kuukaudeksi työharjoitteluun. Odottavan aika vaan on pitkä, harmittaa kun ei enää tänä keväänä ole mahdollisuutta lomailla Espanjassa. Orkin sivuja olen selaillut nyt jo muutaman kuukauden ja ja saanut sivuilta paljon hyötyä ja hupiakin.

  Espanjassa minulla on talvimuutto tuttuja, lähinnä poikaystäväni vanhemmat ja heiltä se ensi kipinä Espanjan kiinnostukseen tulikin. Viime joulun Espanjassa vietimme (ei kyllä tuntunut yhtään joululta, suomalaiseen jouluun tottuneena), ja silloin päätin että tänne on pakko päästä takaisin pidemmäksi aikaa. Opiskelen ammattikorkeakoulussa ja opintojen työharjoittelu jakso sattuu juuri sopivasti ensi syksyksi. Siitäpä se sitten lähti, poikaystävän murinoita ei otettu vastaan ja työharjoittelupaikkakin löytyi Espanjasta helposti. No nyt kaksihenkisen perheemme toinenkin osapuoli on sentään jo tajunnut, että suuntaamme ensi syksynä Espanjaan ja kuten jo tiesinkin, taitaa hänkin olla innostunut maiseman vaihdoksesta (On sellainen perinteinen suomalainen mies,ettei juuri tunteitaan näyttele).

  Kaiken näköistä hässäkkää on tietenkin edessä ennen kuin Fuengirolaan asti pääsemme, mutta eiköhän se ole sen arvoista! =)

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Moikka Murmeli ja tervetuloa mukaan tänne Orkkiin ja tietysti myös Espanjaan! 🙂

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Tervetuloa Murmeli myös minunkin puolestani, kiva kun Orkki on ollut sinulle sekä tiedon että hupipuolen lähde 😉 …sinulta näyttää myös tuo kirjoittaminen sujuvan näpäkästi, eli olisi aivan upeaa jos voisit kirjoitella myös työharjoittelusi edistymisestä, miksei myös valmistelusta! …sellaisista käytännön kokemuksista on hurjan paljon hyötyä muillekin työharjoittelupaikkaa etsiville. Taitaapa täällä Orkissa jonkin verran niitäkin kirjoituksia jo ollakin, ainakin itse olen muistaakseni joitain käytännön vinkkejä heittänyt, heh… 😉

  Vielä kerran, tervetuloa Espanjaan ja Orkkiin!

  LINKKI

  bittersweetie
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 10

  Löytyyhän täältä muitakin täältä itäisestä suomesta 🙂 Kiva juttu, etten ainut ole eli tervetuloa vaan! Mitä alaa opiskelet ja minne suuntaat harjoitteluun? Itsekin vietin neljä kuukautta fuengirolassa harjoittelussa.. pari vuotta sitten.. ja nyt mieli halajaa taas kovasti takaisin espanjan aurinkoon! Täällä haaveleilen 🙂

  LINKKI

  Murmeli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.01.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 2

  Hiukan venähti tuo vastaileminen. Orkissakaan en ole kerinnyt edes muiden tekstejä vilkkuilemaan pitkään aikaan, mutta jospa nyt sitten taas aikaa löytyisi täälläkin pyörimiseen.

  Niin liiketaloutta opiskelen ja harjoittelupaikka on yrityksessä, joka vastaa alaani. Sen enempää en tulevasta harjoittelupaikastani halua ainakaan vielä sanoa.

  Asuntokin on jo löytynyt ja vaikuttaa kivalta. Kyseinen taloyhtiö on ennestään tuttu, joten se helpotti päätöstä huomattavasti. Olimme tietenkin varautuneet maksamaan takuuvuokrat ja mahdollisesti parin kuukauden vuokrat etukäteen, mutta tulevalla vuokranantajallamme ei ole ollut huonoja kokemuksia vuokralaisista, joten takuu vuokraa hän ei halunnut pyytää. Kirjallista vuokrasopimustakaan hän ei pyytänyt (mikä minua oudoksutti, varsinkin kun kyseessä on 5 kuukautta), mutta itse halusin ehdottomasti kirjallisen sopimuksen. Se on aina varmempi ja muutenkin harjoittelun ollessa kyseessä tarvitsen todistuksen kuluista.

  Asiat tuntuvat siis sujuvan omalla painollaan. Tällä hetkellä täyttelen apuraha hakemuksia ja mietin mikä päivä olisi sopiva lähtöpäiväksi. Taidamme ilmaantua Espanjaan elokuun puolivälin jälkeen, että saisimme nauttia vielä Suomen kesästä mahdollisimman pitkään.

  Olisi mukavaa säästää kesän aikana hiukan tuhlattavaa Espanjaan, mutta pahalta näyttää kesätöiden suhteen. Tai ehkä olen itse liian nirso kesätyöpaikan suhteen. Haluaisin oman alani töitä, mutta tarjolla näyttää olevan enemmänkin puhelinmyyntiä. Päätin sitten opiskella vielä kesäkuun ja miettiä heinäkuussa niitä töitä. Jotain kuitenkin on tehtävä, rahattomana on elämä ankeaa. No ainakin säästämme kesän ajalta vuokrarahat. Päätimme luopua asunnostamme jo kesäkuussa ja muuttaa poikaystäväni vanhempien luo kesäksi (he ovat kuitenkin kesämökillä taas koko kesän). Odotan kyllä innolla taas sitä muuttohässäkkää. Onneksi omilla vanhemmillani on säilytystilaa parin tyhjän huoneen verran, että saamme huonekalut sekä suurimman osan minun henkilökohtaisista tavaroista sinne säilytykseen. Onhan tavarani ennenkin vanhemmillani ollut säilytyksessä, kiitos heille siitä. Tosin aina on jotain mystisesti kadonnut muutoissa ja säilytysaikoina. Kuten sängyn jalka ja kirjahyllyn lasiovi.. No, mitäpä pienistä.

  Mutta palaillaan… viimeistään sitten kun olemme asettuneet sinne Espanjaan!

  Hauskaa kesää kaikille!

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.