Hei vaan kaikki!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Hei vaan kaikki!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  betty
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.06.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 6

  Terve vaan kaikille!

  Olin ihan pakko tehdä käyttäjä tänne, jotta voisin paremmin perehtyä ja ottaa kantaa keskusteluihin. Olen nimittäin jo pitkän aikaa selaillut näitä sivuja ”ulkopuolisena”.
  Suunnitteilla on minulla ollut jo pitkän aikaa muuttaa Espanjaan, sen jälkeen kunnes saan koulun käytyä loppuun, eli ensi keväänä. Tarkoituksena olisi pitää välivuosi, jotta saisin vähän tuulettua muualla kuin täällä koti Suomessa sekä lähentää suhdettani Espanjaan ja tietenkin rikastuttaa kokemuksia.
  Paljon on kavereita Espanjasta, Suomessa sekä Espanjassa. Espanjaa puhun melko hyvin, sillä todellakin pärjäisin, mutta tukena on myös hyvä englanti. Vaikka muutto Espanjaan on jo pitkään (monia vuosia) ollut suunnitteilla, ajatus vähän ehkä pelottaakin, vaikka ennenkin olen käynyt Espanjassa, tosin vain muutamia viikkoja. Eniten ehkä ”pelottaa” se, kun lähden yksin. Uusien ystävien saanti, työpaikan saanti ja kaikki muu ovat vielä isoina kysymysmerkkeinä. Kohteeksi ajattelin ensiksi Barcelonaa, mutta toisaalta Malaga/Fuengirola, koska siellä näyttää ainakin suomalaisia olevan ja paikkoina kovin kehutut. Myös sijainti rannikolla on mielestäni mukavampi. Joten, haluaisin kuulla nyt muiden kokemuksia, vinkkejä ja ohjeita, jotta minä aloittelijana pääsisin alkuun ja voisin rueta suunnittelemaan ensi vuotista muuttoa jo hyvissä ajoin.

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Hei Betty!
  Muutama vinkki ihan alkuun: Jos suunnittelet muuttoa Cataluñaan ja siellä Barcelonaan ja haluat työskennellä paikanpäällä paikallisessa työpaikassa sinun tulee hallita Katalaanin kieli, ja suosittelen sen opettelemista mitä pikimmiten jos haluat sisäistää paikalliset tavat ja kulttuurin. Cataluñassa on kielipolitiikka mennyt tässä suhteessa jo näin pitkälle. Sinun kannattaa myös miettiä tunnetko ketään espanjassa joka voisi auttaa sinua alkuun työpaikan suhteen, työn saanti ei ole tänä päivänä kovinkaan helppoa espanjassa. Mainitsit tosin että sinulla olisi ystäviä täällä, ja se on hyvä sillä he mahdollisesti voivat sinua auttaa tässä asiassa. Mieti myös mitä opiskeluja sinulla on takanasi, ja onko niistä hyötyä espanjassa työskentelyyn. Espanjan palkkatilanne ei myöskään ole päätähuimaava, ja useimmiten työsopimukset eivät anna aihetta hurraamiseen, useimpien niistä ollessa niin sanottuja pätkätöitä joko työpäivän suhteen tai sopimuksen keston suhteen tai kumpikin edellisistä samaan aikaan …

  Ota espanjaan muutto siis kokemuksena, ja ole avoimin mielin, maa tulee varmasti tarjoamaan paljon kokemuksia joista sinulle on hyötyä tulevaisuudessa tavalla tai toisella.

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Moikka vaan minunkin puolestani betty ja tervetuloa mukaan kirjoittelemaan tänne Orkkiin! Kiva kuulla, että olet lueskellut sivuja ja katsot tärkeäksi päästä mukaan myös keskusteluihin. 🙂 Toivottavasti viihdyt ja jaat Espanja-kokemuksesi kanssamme!

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456
  betty kirjoitti:

  …Eniten ehkä ”pelottaa” se, kun lähden yksin. Uusien ystävien saanti, työpaikan saanti ja kaikki muu ovat vielä isoina kysymysmerkkeinä…

  Tämä on juuri yksi niistä tärkeistä asioista, minkä takia Orkki aikoinaan perustettiin; auttamaan kontaktien luomisessa ja eteen tulevissa käytännön asioissa. Rohkeasti vaan osallistumaan, hetken päästä asiat avautuvat ja tuttavapiiri laajenee mainiosti jo ennen muuttoa.

  Lämpimästi tervetuloa Orkkiin!

  LINKKI

  Anna-Katariina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.03.2008
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 153

  Moikka Betty ja tervetuloa Orkkiin munkin puolesta.

  Halusin vaan kommentoida, että älä suotta pelkää Barcelonaan muuttoa. Ei todellakaan tarvitse osata katalaania tänne muuttaakseen. Täällä on paljon espanjalaisiakin, jotka eivät sitä osaa, eli castellanolla tulee toimeen vallan mainiosti. Vaikka joka toinen vastaantulija ei olekaan suomalainen, meitä kyllä on täällä eli jos tarvitset apua tai tietoa käytännön jutuissa, niin sitä varmasti löytyy. Ja työpaikkojakin täällä on, varsinkin kielitaitoiselle.

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Catalaania ei tarvitse muuttaakseen Cataluñaan, eikä Barcelonaan muuttamista tarvitse pelätä, se on tietysti totta, mutta jos haluat hiukankin asiallisemman työpaikan ja haluat siinä pärjätä sinun on osattava Catalaania tänäpäivänä. Varsinkin Barcelonassa! Olisi virhe olla sanomatta tätä ihmiselle joka pyytää ihan asiallisella tavalla neuvoa tulevaisuuttaan varten. On parempi sanoa asiat niinkuin ne on kuin antaa kuva mikä ei mahdollisesti pidä paikkaansa.

  Kukaan ei epäile etteikö ”betty” nauttisi olostaan Cataluñassa, miksi ei nauttisi, loistoaluetta kaikin puolin. Ja hyvin luonnonkaunista ja täynnänsä historiaa.

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Anna Katariina,

  Olet varmasti itsekin huomannut Cataluñassa asuvana miten asiat ovat alkaneet muuttua Cataluñassa viimeaikoina ? Esimerkiksi yliopistoon on lähestulkoon turha hakea jos et osaa Catalaania, paitsi muutamaa marginaaliainetta lukuunottamatta, kun soitat puhelimella esimerkiksi Iberian toimistoon Barcelonassa saat vastauksen Catalaaniksi ja jos ilmoitat ettet osaa catalaania he hoitavat espanjaa puhuvan puhelimeen vaikka heistä jokainen espanjaa osaisikin, olen myös henkilökohtaisesti joutunut tilaamaan ranskaksi hyvin tunnetussa ravintolassa Barcelonassa koska heillä ei ollut espanjalaista ruokalistaa, mutta kyllä englanniksi, ranskaksi ja saksaksi, jne, jne.

  LINKKI

  Tulppu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.02.2008
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 239

  En tiedä mitä Ocaso tarkoitat asiallisella työpaikalla, mutta minä ainakin löysin ihan hyvän työpaikan kahdessa päivässä. Katalaania osaan muutaman hassun lauseen ja nekin olen työpaikan saannin jälkeen opetellut. Toki katalaanin osaaminen parantaa työmahdollisuuksia, mutta ei se välttämätöntä ole. (ei ole välttämätöntä edes kastilian osaaminen)

  Tästä aiheesta taisi aikaisemminkin joskus olla jotain kädenvääntöa. Silloin joku kyseli mahdollisuuksista työskennellä asiakaspalvelu/myyntitehtävissä täällä. Niissä tietääkseni katalaanin osaaminen on aika välttämätöntä.

  ”Puedes ser solamente una persona para el mundo, pero para una persona tú eres el mundo.”
  — Gabriel García Márquez

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Asiallisella työpaikalla tarkoitan esimerkiksi työpaikkaa ettei kaduta että tuli lähdettyä espanjaan asti sitä hakemaan. Itse olen sitä mieltä että jonkinlainen rima varmasti on asetettava odotuksilleen jos haluaa nahdä vaivan maasta toiseen muuttamiseen. Jokainen asettakoon tietysti oman rimansa korkeudelleen jossa itsellään on mukavinta. Itse en näe kovinkaan paljon järkeä siinä että lähtee hymysuin omasta kotimaasta vaan ottaakseen pettymyksen vastaan. Castellanon tai Catalaanin osaamisesta taas sen verran että jos haluat työskennellä espanjalaisessa työpaikassa espanjalaisten keskuudessa, niin mitä tähän nyt sanoisi? Espanjan, eli castellanon tai catalaanin cataluñassa, osaaminen olisi ainakin omasta mielestäni suositeltavaa … mutta kuten aina, jokainenhan asettaa riman itselleen sopivaan korkeuteen. Tuleeko espanjassa toimeen ilman espanjankielen taitoa tai catalaanin taitoa cataluñan alueella? Töitä varmasti löytyy erinäisistä baareista rannikolta joissa ei muuta puhuta kuin englantia, saksaa, hollantia tai mitä muuta espanjassa ulkomaista kieltä vain. Suosittelisin silti vähintään espanjan osaamista, koska turistisesonki loppuu joka vuosi tiettyyn aikaan ja kyseiset baarit vähentävät työntekijöittensä määrää radikaalisti tai sulkevat ovensa ja uusi työpaikka olisi kiva löytää. Esim.baarissa työskentely saattaa olla joillekin jopa tietysti eksoottinen elämys, miksipä ei. Turistialalla tarvitaan myös yleisesti ottaen aina espanjaa, ei ehkä täydellistä, mutta silti sitä tarvitaan.
  Suosittelisin yhä vieläkin vähintään espanjan opettelemista, ja catalaanin opettelemista cataluñassa vaikka vaan oman itsensä mukavuuden tähden.

  LINKKI

  Tulppu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.02.2008
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 239

  Hyvä provo… Uuden kielen opettelu on varmasti helpompaa, jos ensin osaa oman äidinkelensä.

  Joillekihan vaikka esim.baarissa käyminenkin tosin vaikka saattaa olla eksoottinen elämys,ehkä

  Hauskaa Juhannusta kaikille!

  LINKKI

  Anna-Katariina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.03.2008
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 153

  Eiköhän espanjaa ja englantia puhuva ihminen löydä välivuoden viettoon tämmöisen kuvailemasi ”asiallisen työpaikan” Barcelonan alueelta ilman, että osaa katalaania. En nyt väitä, etteikö katalaanin opiskelu olisi kannattavaa. Totta kai on. Itsekin yritän sitä opetella parhaillaan, mutta todettakoon, että sen opiskelu täällä on huomattavasti helpompaa kuin Suomessa. Katalaanin kursseja kun ei ihan joka paikassa siellä järjestetä. Lisäksi täällä kursseja on jopa ilmaiseksi. Joten ei sen takia kannata jättää tulematta Barcelonaan, ettei hallitse katalaania.

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Barcelonassa kannattaa vierailla jokatapauksessa, se on totta. Mutta, nyt kielet ja polemiikka sikseen, ja muista nauttia ajastasi espanjassa, siitä tulee varmasti ikimuistoinen !

  LINKKI

  Tulppu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.02.2008
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 239

  Ihan totta. Barcelona on ihana kaupunki. Suosittelen lämpimästi. Suotta epäröit yhtään 🙂

  LINKKI

  betty
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.06.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 6

  Ohhoh, enpä osannut odottaa näin montaa vastausta! :O Kiitos todella paljon rehellisistä mielipiteistä ja hyvistä vinkeistä, niistä on varmasti apua. Otin neuvosta vaarin, ja ajattelin, että voisin käydä vaikka molemmissa paikoissa vuoteni aikana, Barcelonassa, josta eniten haaveilen, sekä Fuengirolassa. Mutta vielä ei ole lopullisten päätösten aika, päivä kerrallaan!

  LINKKI

  Esmeralda
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 20
  Ocaso kirjoitti:

  Jos suunnittelet muuttoa Cataluñaan ja siellä Barcelonaan ja haluat työskennellä paikanpäällä paikallisessa työpaikassa sinun tulee hallita Katalaanin kieli, ja suosittelen sen opettelemista mitä pikimmiten jos haluat sisäistää paikalliset tavat ja kulttuurin. Cataluñassa on kielipolitiikka mennyt tässä suhteessa jo näin pitkälle.

  Itse puhun katalaania, mutta kukaan muu muualta muuttaneista ystävistäni ei, he puhuvat vain espanjaa. Kaikki ovat töissä, eikä mitään ongelmia. Työpaikat, joihin vaaditaan katalaanin C-taso, ovat hallituksen työpaikat, poliisi (mossot), opettaja, jne…

  Jos espanjan lisäksi osaa katalaania, se on tietenkin iso plussa, mutta useimmat katalaanit eivät edes oleta ulkomaalaisten osaavan sitä.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.