Hei Suomalaiset lapsiperheet ympari Espanjan!

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Lapsiperheet Hei Suomalaiset lapsiperheet ympari Espanjan!

 • Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 2 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 13 vuotta sitten Virpi toimesta.
Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Virpi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2010
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 32

  Tervehdys!

  Kiinnostaisi kuulla millaista suomalaisten lapsiperheiden elama on ympari Espanjaa. Suurin osa suomalaisista kai asustaa Fuengirolassa(?) Mutta kiinnostaisi kuulla myos muualla Espanjaa asuvien suomalaisten elamasta. Esim. millaisia aktiviteetteja on tarjolla lapsille onko kerhoja yms? Itse asumme Marbellan keskustassa ja en toistaiseksi ole loytanyt alle kouluikaisille kerhoja tai muuta toimintaa talta alueelta (muuta kuin vauvauinnin, jota kylla olisi tarjolla useammassa paikassa).

  Kuinka paljon vietatte aikaa Espanjalaisten kanssa (siis onko loytynyt Espanjalaiskavereita vai pysytteko suomalaisporukoissa)?. Mieheni on Espanjalainen, joten hanen kauttaan luonnollisesti olen tutustunut moniin Espanjalaisiin, mutta talla hetkella ongelmana on kielimuuri, koska en osaa kielta viela tarpeeksi hyvin ja suurin osa Espanjalaisista ei osaa englantia… Ei siis kuin vain espanjaa opiskelemaan, etta sulautuu joukkoon…

  LINKKI

  la luz
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 277

  Varsin normaaliksi elämäksi tätä kutsuisin 🙂 mukavaksikin elämäksi.

  Aktiviteeteista kyselit. Varsinaista kerhokulttuuria täällä ei mielestäni ole, iltapäivien leikkipuistokulttuuria sitäkin enemmän :). Kuuden jälkeen iltapäivällä vaan sinne leikkipuistoon lasten kanssa, merienda mukana! Jos on vähänkin satanut niin sit ei kannata mennä, ei siellä ketään silloin ole 😉

  Valtaosa(?) lapsista menee nelikuisina päiväkotiin, 3-vuotiaina esikouluun ja 6-vuotiaana alkaa peruskoulu. Näin ollen lapset ovat päiväsaikaan näissä em. paikoissa. Iltapäivisin, siestan jälkeen koulut tarjoavat actividades extraescolares, joiden kurssivalinnassa voi olla musiikkia, liikuntaa, taidetta, erilaista urheilua, tietotekniikkaa, kirjastoa…

  Kysäise paikallisen musiikkikoulun tarjontaa pikkulapsille. Meidän pian 5 vuotta täyttävä tyttö aloittaa nyt syksyllä baletissa ja musiikkiesikoulussa. Kunnan urheilutalolta kannattaa myös kysyä liikunta-aktiviteeteista. Kurssien hinnat ovat normaalisti muutaman kympin/trimestre.

  Suomiporukoista pois! (Eikös se tältä palstalta hyvin ilmene, että suomalaiset eivät voi olla hyvää porukkaa 😉 ) Espanjalaisen perheen ja ystävien kanssa vaan tutustumaan tähän ihanaan maahan ja sen kulttuuriin. Onko Marbellassa kunnallista kielikoulua? Minä kävin Málagan virallisessa kielikoulussa yhden vuoden + muutamia muita espanjan kursseja olen opiskellut. Kieltä oppii kuitenkin parhaiten aina käytännössä ja juttelemalla ihmisten kanssa. Muistan kyllä itse istuneeni lähes 2 vuotta porukoissa tuppisuuna, kun en muka osannut (uskaltanut) mitään sanoa. Tsemppiä, kyllä se siitä pikkuhiljaa lähtee!

  LINKKI

  Virpi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2010
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 32

  Moikka!

  Satuinkin sattumalta loytamaan kivan baby music ja babyfitness kurssin ihan taalta meidan kulmilta, joten ajattelin menna maanantaina katsastamaan paikan. Se on Espanjalaisten vetama, joten sekin on minun kannalta positiivinen juttu!
  Mita espanjan kieleen tulee, niin itsellani on vahan sama ongelma kuin sinulla oli (en muka osaa), mutta muutamaan otteeseen oon jo todennut, etta kyllahan sita kielta osaa jo yllattavan paljon. Taytyy vain rohkaistua ja yrittaa puhua mahdollisimman paljon!

  LINKKI

  la luz
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 277

  Otin tuohon esimerkeiksi kunnan järjestämiä aktiviteetteja lapsille. Yksityisiltä varmaan löytyy jos jonkinmoista harrastusta, hintaluokka tosin erilainen…

  LINKKI

  Virpi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2010
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 32

  Joo oikeessa oot. Ma loysin pari yksityista paikkaa; toisessa jarjestetaan jotain vauvahierontaa ja muuta aktiviteettia ja hinta on 80 euroa kuussa (vain yksi tunti viikossa) eli kallista lystia on! Loysin onneks yhen toisen paikan, jossa on jotakin vauvajumppaa ja ajattelin kayda katsastamassa sen. Kunnallisia aktiviteetteja en oo loytanyt.

  LINKKI

  la luz
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 277

  Marbellassakin varmaan on ”polideportivo municipal” eli urheilukeskus, kysäise sieltä jumppia.

  LINKKI

  Virpi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2010
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 32

  Kiitti vinkista. Taytyy katsastaa.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.