Härkätaistelut

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Härkätaistelut

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303

  Espanjan hallitus pyrkii uusilla määräyksillä tekemään härkätaisteluista vähemmän verisen näytelmän. El Mundo -lehti kertoo tänään, että härkätaistelijat eivät saa vastaisuudessa antaa kuoliniskua härille, vaan härkien lopettaminen tapahtuu teurastamoissa.

  Espanjan ympäristöministeri Cristina Narbona kertoo El Mundossa, että härkätaistelujen uudistamista koskeva lakiesitys annetaan vuoden 2008 vaalien jälkeen. Nykyisin härkätaistelu päättyy armoniskuun, jonka härkätaistelija suuntaa härän niskaan. Taitaville härkätaistelijoille riittää yksi armonisku, mutta jotkut joutuvat iskemään montakin kertaa ennen kuin eläin heittää henkensä.

  Ministeri Narbona sanoo haluavansa seurata Portugalin esimerkkiä. Siellä härkää ei tapeta katsojien edessä, vaan se kuljetetaan teurastamoon härkätaistelun jälkeen. Hallitus ei Narbonan mukaan pyri härkätaistelujen lopettamiseen, vaan niiden verisyyden samoin kuin eläinten kärsimysten vähentämiseen. Espanjan härkätaisteluperinteen arvostelu on ollut kasvussa muissa EU-maissa.

  LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303

  Barcelonassa ei nähdä härkätaisteluja enää vuonna 2008. Barcelonan kaupunginhallitus, jonka muodostavat Katalonian sosialistit, Katalonian tasavaltalainen vasemmisto ja Katalonian yhtynyt vasemmisto, on jo julistanut Barcelonan ”härkäjuhlattomaksi kaupungiksi”.

  Barcelonassa oli toiminnassa parhaimmillaan kolme härkätaisteluareenaa, joista jäljellä on enää Monumental-areena. Sitä on pyörittänyt Balañán perhe jo vuodesta 1927. Lue lisää espanjaksi El Pais-lehdestä.

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Oho enpä ois uskonut tällasta uutista lukevani. Aikas hyvä.. Vielä kun ne keksis, että se härkä varmaan kerkee kärsimään siinä matkalla teurastamoon vielä enemmän kun kentällä. Sehän kuitenkin ajetaan henkihieveriin iskemällä siihen pienempiä piikkejä ja lopuksi vain päästetään tuskistaan.

  LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303

  Espanjan parlamentin ylähuone on jättänyt niukalla ääntenenemmistöllä härkätaistelut pois kansallisen RTVE-yhtiön ohjelmabudjetista. Historiallinen päätös merkitsee, ettei härkätaistelujen rahoitus kuulu enää itsestäänselvyyksiin vuonna 2008 alkavassa yhdeksänvuotissuunnitelmassa.

  Lue lisää Uusi Suomi -lehdestä.

  LINKKI

  bochorno
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 464

  Pistä paremmaksi uutiset!

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.