Härkätaistelut, ja lippujen hankkiminen?

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Muut aktiviteetit ja tapahtumat Härkätaistelut, ja lippujen hankkiminen?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 30)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Humphrey
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.04.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  Hola! Tietääkö joku mitä kautta saisi tietää minne kannattaa hankkia, ja miten saa hankittua lippuja ennakkoon härkätaisteluihin? Meitä on 2 perhettä, jotka haluaisimme lähteä Espanjaan katsomaan kunnon härkätaistelua kerran eläessämme, niin kauan kun niitä saa järjestää. ”Once in a lifetime” siis. Mutta mistä saan tietää mitä kannattaa mennä katsomaan, minne, koska, ja miten saa ennalta hankittua kunnon liput, ettei jälkikäteen jää harmittamaan?

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Härkätaisteluihin saa lippuja yleensä vielä ovelta tuntia ennen taistelun alkamisaikaa. Härkätaistelukausi alkaa virallisesti helmikuussa Valdemorillossa, Madridissa ja jatkuu sieltä Castellonin sekä Valencian kautta muualle espanjaan. Nämä ovat siis ensinmäiset tärkeät taistelut/feriat espanjassa. Härkätaistelukauden katsotaan loppuvan yleensä Zaragosan Pilar-juhliin lokakuussa, josta se siirtyy aikanaan eteläamerikkaan.

  Missä sitten kannattaa käydä katsomassa härkätaistelu? Kaikkialla espanjassa järjestetään härkätaisteluja, mutta kaikki areenat eivät ole ensinmäisen eikä toisen luokan areenoita, vaan jopa kolmannen luokan. Näillä areenaluokituksilla ei ole muuta merkitystä kuin se että mitä korkeampi luokitus (ensinmäinen luokka/toinen luokka) niin sitä suuremmalla varmuudella tulet näkemään laatutaistelun, vaikka se ei vielä takaa mitään muuta, kuten esim. että härkätaistelu onnistuisi ”taiteellisesti”. Ensinmäisen luokan areenoilla on härillä myös suurempi minimipaino kuin 2º ja 3º luokan areenoilla.

  1º luokan areenoita ovat muunmuassa: Madrid,Sevilla,Valencia,Bilbao,San Sebastian,Córdoba sekä Málaga.
  2º luokan areenoita ovat esim: Castellon, Palma,Almeria,Algeciras,Alicante,Granada jne, jne.(iso osa provinssien pääkaupungeista + liuta muita kaupunkeja)
  3º luokan areenoita on kymmeniä, jos ei satoja pitkin espanjaa.

  Kaikilla areenaluokituksilla varustetuilla areenoilla voit nähdä hyvän härkätaistelun. Novillada taistelut ovat nuorten, matadoreiksi pyrkivien taistelijoiden taisteluja, ja täällä härät ovat pienemmät. Corrida de Rejones taas on taistelu jossa taistelu käydään härän selästä. Corrida de Toros on taistelu jossa taistelijat ovat matadoreja, sekä härät täysi ikäisiä ja kokoisia, useimmiten yli 500kg painoisia. Härän painolla ei sinänsä ole merkitystä muuten kuin härkätaistelulainsäädännössä; 1º luokan areenoilla minimipaino on korkeampi kuin 2º ja 3º luokan areenoilla. 2º ja 3º luokan areenoilla näkee myös täysikokoisia ja ikäisiä härkiä, härkä ei vaan ole yleensä niin suuri kuin 1º luokan areenalla.

  Burladero.com sivuilta löytyy härkätaistelu-uutisia, uutisia tulevista näytöksistä sekä missä niitä järjestetään (Burladero.com -> Carteles).

  LINKKI

  la luz
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 277

  Lippuja myydään ennakkoon ainakin suoraan areenoiden luukuilta, silloin kun ovat auki.

  LINKKI

  guanche
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2006
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 708

  Toivottavasti espanjalaisetkin alkavat käsittää, että härkätaistelu on eläinrääkkäystä ja jättäisivät liput ostamatta tuohon kyseenalaiseen ”viihteeseen” …

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Guanche,

  Härkätaistelu on viihdettä siinä mielessä että katsojat yleensä viihtyvät näytöksen aikana, mutta tämäkään ei ole taattua, sillä sateinen iltapäivä, + 7c lämpöä ja huono härkätaistelu Madridin Las Ventasin areenalla on kaikkea muuta kuin viihdyttävää. Mutta tämä on osa härkätaistelun mystiikkaa, hiukan kuin purjehdus sateessa ilman tuulta lämpötilan ollessa +5 astetta. Mikä siis ajaa ihmisen itselleen epämukavaan tilanteeseen ja vielä maksaa siitä saadakseen vain huonon tai keskivertotaistelun eikä siltikään puhu huonoa kyseisestä taistelusta? Hiukan kuin esimerkkini purjehtimisesta? Mikä ajaa ihmisen purjehtimaan suomessa, kuitenkin tajuamme varmasti kaikki että syksyllä huonossa ilmassa purjehtiminen on kaikkea muuta kuin vihdyttävää, kun ihminen kuitenkin ostaa purjeveneensä viihtymistarkoituksessa. Onkohan siinä mahdollisesti jotain muuta takana? Siinä on mahdollisesti jotain muutakin. Se voisi olla esimerkiksi; ihmisen kyky dominoida luontoäitiä tuulten iskiessä purjeeseen, aaltojen yrittäessä kaataa venettäsi mutta veneesi ei kaadu, purjehtien 30 solmua myötälaitaisessa ja kipparin naama märkänä mutta hymystä leveänä.

  En väittäisi tätä viihtymiseksi, mutta kyllä nautinnoksi, ja tämän voivat ymmärtää vain ne ihmiset jotka sen ovat kokeneet omissa nahoissaan.

  Mysteeri minulle miksi ihminen istuu sateisena iltapäivänä kylmällä penkillä 26000 muun kanssa suu leveässä hymyssä taistelijan liikuttaessa viittaa ja härkää, mutta härkätaistelun liturgia ajaa ihmisen tähän, ja vaikka se mysteeri onkin monelle ihmiselle_varsinkin ihmiselle joka näkee härkätaistelussa vain veren jä härän kuoleman_ ja hänen ymmärtämisensä ”tuolla puolen”, omasta halustaan tai ei.

  Härkätaistelun ystävä menee tämän jälkeen ystävineen illalliselle (espanjassa syödään illallinen yleensä 21h eteenpäin) ja keskustelee miten kelvottomat säät ovat olleen Madridissa tämän taisteluviikon aikana, mutta minkä uuden ulottuvuuden se antoikaan taisteluun. Ja miten lämmin illallinen, lämpimästi sisustetussa ja takkatulella varustetussa ravintolassa on oikea tapa lopettaa tämäkin kahden ja puolen tunnin sisäinen debaatti ja tutkiskelu elämästä ja kuolemasta ja kaiken tämän hinnasta ja tarkoituksesta.

  LINKKI

  Anna_Maija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 37
  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Anna Maija,

  Pamela Anderson, tunnettu kaikesta siitä mitä hän on lahjoittanut taiteelle ja yleensä maailmalle, on myös ylpeä Prou.cat:in jäsen.

  Mutta niin on Pilar Raholakin, jota arvostan suuresti. Pilar Rahola puolustaa aatteitaan useimmiten vastavirrassa mutta hän tekee sen mielestäni hyvin tärkeällä tavalla, kuunnellen muita ja käyttäen niin sanottua biljardipöytä taistelukenttänä taktiikkaa; hän keskustelee mutta antaa muidenkin keskustella asettamatta esteitä muille, koska hän on varma omista aatteistaan ja vakaumuksistaan, ja se on tärkeätä tässä maailmassa jossa kaikella on valitettavasti hinta ja kaikelle annetaan hinta, useimmiten tuhoten siinä sivussa kaiken autenttisuus. Moni asia muuttuu pelkäksi objektiksi jos se on muutettavissa rahaksi, kuten esim. mielipiteet.

  Ja tätä Cataluñassa on tehty viimevuodet, ostettu ihmisten ääniä halvalla itsenäisyysunelman myynnillä, käytetty säälimättömästi ihmisten illuusiota itsenäisestä Cataluñasta, esimerkiksi härkätaistelun kustannuksella. Härkätaistelu ei ole edes ainoa kulttuuripiirre joka Cataluñassa on ollut hyvin pitkään ja joka nyt Catalaanien itsenäisyyden tavoittelijoiden mielestä tulisi poistaa.

  Härkätaistelulla on kuitenkin suuri kannattajapiiri Cataluñassa, nuoriakin ihmisiä jotka eivät alistu aatteiden diktatuuriin vaan ymmärtävät sen että espanjassa espanjan tavalla. Barcelonan areena täyttyy aina kun maan parhaimmisto tulee esiintymään areenalla. Catalaanipoliitikkoja näkyy areenalla, ja seuraavana päivänä he puhuvat itsenäistymisen puolesta. Kaikki ei siis ole sitä miltä se näyttää.

  Mutta haluaisin ilmoittaa kaikille Catalaani härkätaistelun ystävillä, tiedän että teitä on leegio, ilouutisen; rajan toisella puolen, vapaassa Ranskassa saa härkätaisteluja vielä katsoa sekä järjestää, jopa siinä määrin että areenoita rakennetaan lisää vuosittain.

  Mutta ei ole ensinmäinen kerta kun Cataluñasta on mentävä rajan yli Ranskaan kokemaan ja katsomaan demokratiaa, traagisessa sisällissodassa ihmisten virta Portbousta rajan yli vapauteen pois sodan jaloista oli loputon.

  Onko kohta härkätaistelun ystävien vuoro paeta omalta maaltaan Cataluñasta vieraaseen maahan oman maansa traditioiden perässä? Voiko historia toistaa itseään näin tarkan traagisesti?

  Voi Cataluñan kansaa … milloin sinut jätetään rauhaan totalitarismilta ?

  (kirjoitin yhdessä edellisistä viesteissäni, eräässä kohdassa seuraavasti: ”… härkätaistelu käydään härän selästä”, kun siinä pitäisi lukea: ”härkätaistelu käydään HEVOSEN selästä…”)

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Anna Katariina, vielä yksi asia Cataluñan ja härkätaistelun symbioosista:

  Barcelonan härkätaisteluareenalla (Härkätaisteluareena_rakennuksena upea, osittain modernistinen tyyliltään, tyylilaji jossa Barcelona kunnostautuu erityisen hienolla tavalla_ joka on julistettu muistaakseni taidemonumentiksi ja josta eläintensuojelijat haluavat siis päästä eroon rakennustaideperinnön kustannuksella) viimeksi järjestetyssä taistelussa, jossa taisteli muunmuassa José Tomás, liput myytiin loppuun alle tunnissa.

  Kyllä, härkätaistelu vetää katsojia Cataluñassakin.

  LINKKI

  Anna_Maija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 37

  Onko todella viihdettä että eläin huutaa tuskissaan ?

  Galgo-koirien julmat kohtalot ovat jo herättäneet espanjalaisia todellisuuteen,näin käy varmasti härkätaisteluidenkin osalta.

  Eläinten puolesta !

  LINKKI

  finnfuerte
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.10.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 97

  sen verran pitää kommentoida, että ihminen joka puollustaa vielä nykypäivänä härkätaistelua on täydellinen super moukka juntti, jolla on päässään toden näköisesti vaateri lippis ja vyölaukku lanteilla. mies moukan vartalon mitta jää normaalisti alle 175cm pieni ylipaino ja harvat hiukset kruunaa paketin.
  Juh! Ei muuta kuin housujen nosto navan yli ja lippuluukulle mars

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tiedä sitten suomiosastosta,mutta yleensä areenoilla näkee espanjan yläluokkaa,julkimoita ja muita prensa rosan tutuiksi tekemiä ihmisiä.Mun silmin ,ei naisissa eikä miehissä ole ulkonäöllisesti mitään isompaa vikaa.
  Sattui silleen kivasti että olen nyt suomessa ja kävin tänään Tampereella,miten tuntuikaan kadulla ,että olen keskellä Kummelisketsiä?Eihän ne kaverit ole siinä sarjassa meikanneet eikä mitään ,nehän on vaan ihan tamperelaisia,nääs.

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Ei finnfuerte, luulen että erehdyt, näitä ihmisiä et vyölaukkuineen juurikaan tapaa härkätaistelussa. Espanjalaisilla on tiettyä tyylitajua ja heille härkätaistelu on sosiaalinen tilanne jonne tullaan perheen, työystävien tai liiketuttujen kanssa. Moni naispuolinen kuuluisuus tulee härkätaisteluun, varjon ensinmäiselle riville, ja hänen kesähatustaan puhutaan seuraavana päivänä Rooman muotitaloissa. Moni myös avaa kolmannen härän jälkeen eväspaketin jossa on tarjottimella leivoksia ja hän jakaa leivokset, joita on 20-30kpl, ihmisten kesken jotka ovat häntä lähinnä istumassa, suurin osa luonnollisesti hänelle tuntemattomia henkilöitä. Taistelun loputtua, Finnfuerte, hän käy vielä yhdellä lasillisella finoa, joka tunnetaan suomessa Sherrynä, areenan viereisessä baarissa jossa he hymysuin toteavat viettäneensä mitä antoisamman illan näytöksessä jonka tapaista ei ole toista maailmassa. He tietävät olevansa etuoikeutettuja koska he voivat elää vakaumuksensa mukaan, vakaumuksen joka heillä on härkätaistelun universaalista luonteesta ja kauneudesta.

  He ovat ihmisiä jotka tietävät mitä haluavat ja ovat valmiita elämään tämän tiedon mukaan, härkätaistelun ystävinä.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Taisteluhärkiä ,toro bravo,ei rotuna olisi olemassa jos ei olisi härkätaistelua.Taisteluhärät viettävät vapaana luonnonlaitumilla luxuselämää n.4-5vuotta ,ja areenalla härkä on 20-30 minuuttia.Se on sitten siinä.
  Lihakarja elää kaiketi n.6kk.ja sitten kuljetus teurastamoon ja naulapyssyllä laaki otsikkoon.
  Sen kummemmin inhimillistämättä tätä kuviota,tiedän MIEHENÄ tarkkaan kumman osan valitsisin.Ja se ei olisi teurastamonreissu.
  Onhan tietysti olemassa vihreä tofutätien vaihtoehto,kielletään kaikki oravaa suuremmat eläimet,ja maailma pelastuu.

  LINKKI

  Anna_Maija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 37

  Moni myös avaa kolmannen härän jälkeen eväspaketin jossa on tarjottimella leivoksia ja hän jakaa leivokset, joita on 20-30kpl, ihmisten kesken jotka ovat häntä lähinnä istumassa, suurin osa luonnollisesti hänelle tuntemattomia henkilöitä. Taistelun loputtua, Finnfuerte, hän käy vielä yhdellä lasillisella finoa, joka tunnetaan suomessa Sherrynä, areenan viereisessä baarissa jossa he hymysuin toteavat viettäneensä mitä antoisamman illan näytöksessä jonka tapaista ei ole toista maailmassa. He tietävät olevansa etuoikeutettuja koska he voivat elää vakaumuksensa mukaan, vakaumuksen joka heillä on härkätaistelun universaalista luonteesta ja kauneudesta.

  Ocaso,ei kannata ylenkatsoa muita ihmisiä myöskään jos he nyt sattuvat olemaan kanssasi eri mieltä.
  Tämä hienosteleva kuvauksesi on ehkä sellainen johon mielelläsi osallistuisit,mutta kun nyt et satu olemaan espanjalainen etkä muutenkaan yllä läheskään heidän tasolleen miltään osin.
  Vaikka sinulla ei olisi vyölaukkua tai mitään muita junttitunnistimia,olet henkisesti sombreropäinen keihäsmatkailija.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Nyt jos härkien epätoivoinen tilanne on vienyt joltakin asiantuntijalta hetkeksi henkiset voimavarat ja innovaatiokyvyn,muistuttaisin mitä pahaa tapahtuu metsästäjien salaperäisissä veriorgioissa.
  Kalastuksessa olisi myös korjattavaa ja puolustettavaa tuplaten,tietenkin kalojen oikeudet,mutta muistakaa myös pikku ystävämme madot,nämä kompostien sankarit ,jotka häikäilemättömien kalastajien käsissä ja koukuissa joutuvat äärimmäisen kidutuksen ja väärinkohtelun uhreiksi.
  Pahoin pelkään ,nyt kun kaikki tämä vääryys ryöpsähti mieleeni,vielä lisättynä muistolla siitä kuinka näin täysin häikäilemättömästi suihkutettavan Raidia viattomien ,lattian alle idyllistä pikkupesää rakentavien,aina niin touhukkaiden ja sympaattisten muurahaisten päälle,että saan hyvin vaikeasti jos ollenkaan unta tänä yönä.
  Pitää kumminkin yrittää,olisikohan se hyvä konsti ?jos laskisin miten tofuntaimet (kai se on kasvi?)kasvaa kasvihuoneen ideaalisissa olosuhteissa.Niillä on varmasti hyvä olla,ydinlämmön leppeästi lämmittäessä,keinovalon antaessa ryhtiä kasvuun ja lasivillan ravintoliuoksineen helliessä juuria.
  Tässäpä niin kaunis ja puhtaan luonnon mieleen tuova näky,että varmaan heti nukahdan.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 30)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.