Harjoitteluun Xanitin sairaala-apteekkiin

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  hheidi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.10.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 6

  Heippa!

  Oon apteekkialan opiskelija ja viimenen vuosi on menossa. Ollaan melko varmasti tulossa luokkakaverin kanssa Fuengirolaan Xanitin sairaala-apteekkiin työharjotteluun. Ajankohta on tammikuu ja ollaan siellä 4-6 viikkoa.

  Onko kukaan ollut joko ihan tuolla sairaala-apteekissa tai siellä sairaalassa töissä/harjoittelussa? Mitä kieliä tarvii? Ollaan kyllä aloitettu tänä syksynä espanjan opiskelu, mutta sitä ei varmaan kovin paljo ehdi opiskella ennen tammikuuta.

  LINKKI

  onskuli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.06.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Olitteko Xanitissa? Harmi kun et ole saanut täältä keneltäkään vastauksia. Varmaan vasta niin uusi paikka tuo Xanit, ettei kellään ole kerennyt kertyä kokemuksia.
  Olen terkkariopiskelija ja menossa sinne harjoitteluun keväällä. Ehkä helmi-maaliskuussa. Millainen oli paikkana, tykkäsittekö? Missä asuitte harjoittelun ajan, hommasiko koulu teille asunnot vai pitikö itse hankkia? Kerro kokemuksista, olisi hauska tietää ennen harjoittelua:)

  LINKKI

  Elämästä utelias
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2007
  Kirjoituksia: 44
  Vastauksia: 1076

  jossain noissa Esp/suomalaisissa lehdissä artikkelin suomalaisista opiskelijoista jotka olivat harjoittelujakson siellä Xanit sairaalassa. Eli ei muuta kun nettiä selailemaan ; ) Mukavaa opiskelua teille.

  Löysin sen lehden, aika lopussa artikkeli. 😉 http://otatoma.temp.neutech.fi/uploads/lehdet/otatoma0208.html

  LINKKI

  hheidi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.10.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 6

  Oltiin tosiaan 21.4.-23.5. siellä Xanitissa kaverin kans, ja tykättiin kumpiki tosi paljo ainaki siitä sairaala-apteekista. Muualla ei oikeen oltukkaan. Koulu yritti järjestää meille jotain asuntoa, missä oli ollu aiemmin meidän koulun opiskelijoita, mutta ei saatu sitä. Ite sitte etittiin Googlesta asunnonvälittäjiä ja saatiin sitte kämppä sille ajalle. Oltiin vaan niin viime tipassa, että ei saatu enää yhtä asuntoa koko ajalle tarpeeks halpaan hintaan. Muilta kuultiin, että meillä oli tosi kallis asunto, 860€ koko ajalta, mutta sijainti oli kyllä hyvä. Bussi meni kerrostalon vierestä suoraan sairaalalle ja ranta oli 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Yhtä aikaa muuten oli meidän kans harjottelussa yks (luultavasti) terkkariopiskelija. Hänen mielestä olis tarvinu osata espanjaa paremmin, että olis päässy siihen työyhteisöön sisään. Me kyllä pärjättiin ihan enkulla, espanjan alkeilla ja elekielellä. Mutta ehdottomasti kokemisen arvoista! Suosittelen! 🙂

  LINKKI

  onskuli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.06.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Oikein mukava juttu! Kiitos vastauksesta. Kiva kuulla että teillä meni mukavasti. Toi teidän asunto kuulosti kyllä hienolta. Hyvät kulkuyhteydet ja se ranta. Olisi kyllä ihanaa asua lähellä rantaa. Miten teidän koulu avusti teitä rahallisesti, maksoiko koulu lennot vai asumisen? Nyt pitää alkaa säästämään rahaa tuonne espanjaan kun ei vielä tiedä mitä kaikkea itse joutuu kustantamaan. Kerkeen käydä just espanjan kielen alkeiskurssilla ennen lähtöä. Uskon, että enkulla, elekielellä ja alkeilla tulee suht hyvin toimeen. Kerkesittekö tehdä yhtään retkiä vapaa-ajalla? Mites tuo sääpolitiikka siihen aikaan, oliko mukavan lämmintä? Pelkään että kun meen jo helmi-maaliskuussa niin siellä on kylmä..:/ Toivotaan parasta ja pelätään pahinta!:) Niin muuten, olitteko turvassa taskuvarkailta/huijareilta? Kiitos muuten hyvästä artikkelista!

  LINKKI

  Elämästä utelias
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2007
  Kirjoituksia: 44
  Vastauksia: 1076

  Nykyään kouluissakin osaavat neuvoa aika paljon käytännönasioissa. Ulkomaan työharjoittelun n.s korotettu opintotuki/asummistuki jne. Jotkut koulut avustavat pienellä matkakustannuksen avustuksellakin. 😉

  LINKKI

  hheidi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.10.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 6

  Koulu makso meille 840 €, 90% ennen matkaa ja loput sitten kun oltiin palautettu matkaraportti. Lisäksi Kelan tuet, nii kyllä niillä eli. Muistaakseni tuosta koulun avustuksesta saatiin jo lennot ja vuokra maksettua. Me keskityttiin lähinnä kuluttamaan rahaa siellä:D Fuengirolasta Malagaan, sillä välillä junalla ja sitte kerran käytiin Mijaksessa. Ei kai muualla, en ainakaan muista. Tietty sitä Benalmadenaa tuli käveltyä vähän ympäriinsä. Torremolinos oli aivan ihana paikka. Sinne olis saanu menemään rahaa vaikka kuin. Missään ei ollu pelottavaa olla, missään meiltä ei varastettu mitään. Ja jos meitä joku huijasi, onnistui siinä valtavan hyvin, koska vieläkään ei puutu/harmita mikään!

  Säät oli aivan mahtavat. Mehän tultiin Suomesta niin, että käytettiin Suomessa vielä kumpiki talvitakkia, eli muutos oli aika suuri. Ainoastaan ekana viikonloppuna sato, muuten ei päivällä kuin pari kertaa. Lämmintä oli päivisin aina yli 20. Viimesenä iltapäivänä käytiin kävelemässä rantaa pitkin ja vielä siinä viiden aikaan oli varjossa lähemmäs 30 lämmintä. Sitä aurinkoa on ikävä! Tietty tuohon aikaan mahtu pilvisempiäki päiviä, mutta voin kyllä sanoa, että meille sattu hyvät ilmat! Ainaki näin Suomen kesäilmastoon (16 astetta) verrattuna.

  LINKKI

  onskuli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.06.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Tosi kiva että koulu avustaa noinkin paljon. Teillä oli onnistunut matka, toivotaan että sellainen tulee meillekin!:)

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.