Hana/pullovesi

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Hana/pullovesi

Esillä 7 viestiä, 16 - 22 (kaikkiaan 22)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Eihän se ole ihme , että Mijasin vuoristovesi maistuu oudolta kun on tottunut suomalaiseen kaivoveteen.
    Sama juttu ruuan kanssa, suomalaiset teollisesti pilatut tai raakoina ulkomailta rahdatut elintarvikkeet maistuvat taatusti erilaisilta kuin oudot espanjalaiset eineet.
    Mutta huoli pois soturit, nythän eväitä ei enää tarvitse raahata matkalaukulla espanjan lomalle , täällä on hyvä valikoima suomikauppoja. Koti-ikävä ei tule siinäkään mielessä , että tarvitsisi ostaa epäilyttävän halpoja tuotteita.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
    Don Bavarontti Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 113
    Vastauksia: 2154
    Mariitta kirjoitti:

    Taidan jatkaa vanhaan malliin, talviaikaan juon hanavettä, kesäisin pullo ja silloin kallistun enemmän kaasuveden puolelle. Hanavesi on myöskin turhan lämmintä kesäisin, liian kylmää taas jääkaapin kautta.

    Tutuille viikkolomalaisille olen sanonut, että ostavat sen veden, varmuuden vuoksi,juomakäyttöön. Erillaista varmaan kumminkin kuin Suomen vedet.
    Ruuanlaittoon, kahvinkeittoon, hampaiden pesuun sitten voivat huoleti käyttää hanavettäkin. Ei ole ripulista valituksia tullut ;).

    Muistelen että jokunen vuosi sitten olisi tämä paikallinen lääkärimme, Sandholm, tarkistuttanut veden tasaisin välein ja hyväksi todennut? Muilla tietoa ja vieläkö tutkimus jatkuu?

    Peña Cabalista oli vielä voimissaan sunnuntaitanssien merkeissä. Tuoreehko savolaespariskunnan äet immeine sano haes minulle vichyvettä. Tunnollisena miehenä mänj tiskille tuli cerveza mukin kanssa…vaemo, mittee tuo on…ukkelj, otin oluen, ku siellä ei ollu ku kaasuvettä ..semmosta tällä kertoo

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
    Lumenluoja Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2010
    Kirjoituksia: 55
    Vastauksia: 1489
    santiago kirjoitti:

    Mutta huoli pois soturit, nythän eväitä ei enää tarvitse raahata matkalaukulla espanjan lomalle , täällä on hyvä valikoima suomikauppoja.

    tulisi ilman kunnollisia puurohiutaleita! Ei edes Guld Solia löydy Lidlistä. Carresta löytyy jotain amerikkalaisia? korviketta semmoisessa läpinäkyvässä muovipussissa, mutta mikään ei voita Raisio Oyj:n tekemiä hiutaleita.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    Lumenluoja kirjoitti:

    Kyllä se koti-ikävätulisi ilman kunnollisia puurohiutaleita! Ei edes Guld Solia löydy Lidlistä. Carresta löytyy jotain amerikkalaisia? korviketta semmoisessa läpinäkyvässä muovipussissa, mutta mikään ei voita Raisio Oyj:n tekemiä hiutaleita.

    Mecadonasta löytyy, tai ainakin keväämmällä vielä löytyi, kaurahiutaleita (no joo, ainakin ihan siis hiutaleen oloista kauraa) merkillä Dickie.

    Espanjalaiset eivät paljonkaan ymmärrä kaurapuuron päälle (on ennemminkin hampaattomien pikkulasten ruokaa), ennen kuin lääkäri neuvoo hankkimaan kaurahiutaleita kolesterooliarvojen alentamiseksi. Sitten ihmetellään terveyskeskustelupalstalla, että ”ööhh, mitenkäs te oikein valmistatte sitä?”.

    Kyllä tuo Dickie’n ”Papilla de Avena” -puurokin (lisänimeltään ’broma’) aina hakkaa espanjan kansallispuuron ’gachasin'(makuasia tosin), josta kyllä on yhtä monta variaatiota kuin on maakuntiakin.

    Saako jostain AR:n suomikauppiaalta esim. aivan tuota Raision tavaraa tai muuta suomalaista vastaavaa? Sitä kun voisi alkaa kaupata spanskeille terveystuotteena. Luvattais vielä vaikka että hiukset blodaantuu kun syö (Elovena), niin ostosryntäys olis melkoinen.
    =)
    Thomas Brenner ’Brennership’ tuo ainakin lonkeroa ja silleen, mutta en tiedä tuoko kaurahiutaleita.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
    Lumenluoja Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2010
    Kirjoituksia: 55
    Vastauksia: 1489
    Arnold kirjoitti:

    Kyllä tuo Dickie’n ”Papilla de Avena” -puurokin (lisänimeltään ’broma’) aina hakkaa espanjan kansallispuuron ’gachasin'(makuasia tosin), josta kyllä on yhtä monta variaatiota kuin on maakuntiakin.

    tulimmeko tilanteeseen, jossa voimme todeta, että nyt löytyi suomalainen ruoka-aine, joka peittoaa espanjalaisen verrokkinsa mennentullen? Eloveeniä saa varmasti kaikista Suomi-kaupoista….

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Mä olen sitä ikäpolvea , että sain elinikäisen rokotuksen puurojen suhteen kansakoulussa.
    Vieläkin värisyttää kauhusta kun tulee muistot kouluruokalasta melkein 60:n vuoden takaa mieleeen.
    Etenkin ruispuuro, que horror.
    Leipähän on samaa tavaraa, mun mielestä vaan sivistyneemmässä muodossa, se kyllä putoaa hyvin.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
    Lumenluoja Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2010
    Kirjoituksia: 55
    Vastauksia: 1489

    Nykypäivänä kun sitä ei ole ketään ”pakotettu” ottamaan, niin sitä vedetään nassuun innolla. Tietysti nyt on kapselit ja maustetut öljyt.

    Muistan kun mummo laittoi kanojen sakkaan kyseistä ainetta semmoisesta 5 litran kulta/puna/mustasta peltipurkista ja tarjoili lusikalla pennuillekin….

Esillä 7 viestiä, 16 - 22 (kaikkiaan 22)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.