Halvat lentoyhtiöt

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot Halvat lentoyhtiöt

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 30)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  bettiina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.07.2008
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 0

  Hei!

  Osaisitteko kertoa miltä lentoyhtiöltä yleensä löytää halvimmat lennot? Ja kertokaapa vähän lentojen hintoja millä ootte espanjaan lentäneet. 🙂 Onko näin, että lentojen hinnat laskee mitä lähempänä lentoajankohtaa varaa?

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Lentojen hinnoista en osaa sanoa konkreettisesti mitä ne maksavat, joten tässä kohtaa en voi auttaa, mutta lentojen hinnat NOUSEVAT mitä lähemmäksi suunniteltua lähtöpäivää jätät lennon tilauksesi. Mitä aikaisemmin tilaat lentosi, niin sitä halvemmalla ne yleensä saa. Erilaiset tarjoukset on tietenkin erikseen, näistä voi löytää halpoja lentoja hyvinkin lähellä lähtöpäivää, mutta siinä riskeeraa sen että jos tarjouksia ei tulekaan niitä odottaessa … niin voi olla että joudut tyytymään normaalihintaiseen tai normaalia kalliimpaan lentoon.

  Kannattaa aloittaa ajoissa lentojen etsiminen.

  LINKKI

  dreamer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.01.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 58

  Heips,

  kyllä asia on kuten Ocaso yllä mainitsi. Eli lentojen (erityisesti halpisyhtiöiden) hinnat nousevat mitä lyhyempi on lennon ja varauksen välinen aika. Käytä hakua hyväksesi ja löydät aiheesta aikaisempia keskusteluja. Omakohtaisen kokemuksen perusteella voin sanoa, että säästö voi olla tuntuvakin, mutta toisaalta etsintään etc. käytetty aika voi olla jollekin myös rahan arvoista…

  Kuten jo aikaisemmin on sanottu, tulevaisuuden varteenotettava vaihtoehto on Easyjet. Aloittaa vissiin marraskuussa lennot hki-lontoo ja sieltä sitten mihin ikinä haluaa… hinnat hki-lontoo varmaan jää 20-40€/per suunta (jos mahdollista varata vähintään 1kk ennen) ja sit lontoo-malaga abt samaa luokkaa. Eli yht. 80-160€. Mutta aikataulujen tulee varmasti aika pelaaminen (esim. yöpyminen kentällä tai hotelli hiltonissa).

  Jos asut pääkaupunkiseudulla, niin jo nyt voit hyödyntää easyjetin tallinnan lähtöjä…

  Toinen vaihtoehto on yrittää bongata minkä tahansa yhtiön halpa yhteys johonkin saksan tai muun keskieuroopan kentälle ja sitten jatko epsanjan omalla clickair yhteydellä etiä päin.

  Mutta kuten jo sanoin työlästä voi olla… Ei toi Airfinland nyt kuiteskaan niin pahan hintanen oo… Jotkut tosipitkät ovat valitelleet jalkatilojen puutetta. Itse olen 183cm ja en mikää persjalkainen ja ihan hyvin oon mahtunut.

  Onnea etsimiselle;)

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Haluaisin kuulla muutaman rehellisen tosikertomuksen matkoista halpalentoyhtiöillä. Eli mitä matka pisteestä A pisteeseen B on tullut todella maksamaan sivukuluineen, mm. ylimääräiset bussimatkat syrjäiseltä kentältä , mahdolliset hotellikulut ja pitkien odotusaikojen ruoka- + juomakulut. Niistä ei koskaan puhuta mitään. Halpalennoilla ei nykyään myöskään tarjota ilmaiseksi mitään, lennon aikana tulee itsekunkin osteltua sitä ja tätä ylihintaan.

  Joskus vain tulee mieleen vanha suomalainen sanonta ettei köyhän kannata ostaa halpaa.

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Kojo,
  Itse olen lentänyt halpalentoyhtiöillä paljonkin espanjan sisäisiä lentoja, pisimmät noin 1h30min. Yhtiöt ovat olleet Clickair ja Vueling. Lipun varauksen olen hoitanut aina hyvissä ajoin, joten ne ovat olleet aina halpoja ja joskus hyvin halpoja. Halvimmillaan olen lentänyt edes takaisin 20 €urolla Málagasta Santiago de Compostelaan. Toistan: edes takaisin !
  Sivukuluja on tullut kotoa lentokentälle siirtymisessä bussilla joka taas säästää kentälle jätetyn auton parkkimaksuja. Muita kuluja on ollut kahvi kentällä ja sillä selvä. Syömisen olen hoitanut kodissa ennen lähtöä.
  Lentokoneet ovat uusia eivätkä eroa missään konkreettisessa esim. Iberian koneista, ei edes jalkatilassa. Tuolit ovat uutta Slim-tyyppistä suunnittelua, eli ne ovat selkämykseltään huomattavasti ohuemmat, mutta aivan yhtä mukavat kuin missä tahansa muussa yhtiössä kuten esim. Iberialla joka käyttää vieläkin ”paksuja” selkänojia.
  Koneiden huoltoa valvoo sama kansallinen instanssi kuin muitakin, esim. Iberian koneita. Clickairin huollonkin hoitaa itse Iberia. Iberialla on maailmanluokan maine hyvänä ja luotettavana lentokoneiden huoltajana.
  Ja vielä: Clickair ja Vueling fuusioituvat lähitulevaisuudessa, joten kilpailutilanne poistuu ainakin osaksi. Itse odottaisin mahdollisia hintojen nostoja (ainakin 20 €uron edestakaisin matkoihin!) tietyillä reiteillä, ja reittien uudelleen järjestelyä niin ettei nämä kaksi yhtiötä enää lentäisi samoilla reiteillä samaan aikaan kumpikin puolityhjillä koneilla. Tästä saattaa olla se hyöty että lisävuoroja ilmaantuu normaaleiden lähtojen ulkopuolelle, viimeisiä lähtöjä siirretään myöhempään ajankohtaa, jne, jne.

  Vueling lentää myös ulkomailla Roomaan, Pariisiin ja Amsterdamiin.

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Meillä ukko lähtee Valenciaan hyvissä ajoin varatusti tälläkertaa Ryanairilla väliyöpymisellä Hahnissa.
  Lennot edestakaisin total 180 euroa + 50 euroa 2 yötä Hahnissa.
  SASilla pääsee 200 egellä Barcelonaan josta on reilu 300 km Valenciaan.
  Airfinlandin aikataulut eivät usein ole sopineet herralle, joten siksakkia on tullut lenneltyä.
  Ennen oli helppoa kun EasyJet ja Ryanair lensivät Stanstedista VLCaan yksin matkaavalle muutaman tunnin odottelu ei haittaa.
  Easyn Hki-Gatwick helpottaa taas hieman Valenciaan pääsyä, kenttän vaihto kun Lontoossa on kallista ja hidasta.

  Seuraavan kerran lennämme Ryanairilla lasten kanssa Valenciaan 360 egee/4 hekilöä + about 50 egee yht. kentälle.
  Kumma kyllä kerta toisensa jälkeen on tullut lennettyä Ryanairilla eri reittejä.
  Tamperelaisena sitä lähtee mieluusti Tampereelta (tai muualta) ei Hesasta ja lennot varataan ajoissa.

  Ukko tosin vöyrästelee ja lentää toisinaan toisen työnantajan bonuksilla ”oikeilla” lentoyhtiöillä, muttei sekään helppoa ole Valenciaan kun ei suoraan pääse.

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Air Berlin lennättää meidät piakkoin Málaga-Düsseldorf-Helsinki hintaan 266 € / nuppi brutto sisältäen kaikki verot, polttoainelisät sun muut. Päivälennot, siistit aikataulut, kohtuullisen lyhyt välilasku (mehu-tupakkatauko). On sitäpaitsi vanhastaankin hyviä kokemuksia yhtiöstä ja sen palveluista.

  Finnair ja Air Finland olisivat rahdanneet meidät suoraan Suomeen, mutta perille keskellä yötä, mikä ei kiinnostanut. Ja varsinkin Finnair tarjoaa aivan liian usein lomalentotasoisia palveluja, joita meille välittävät ihmisrahdista ei-välittävät vanhemmanpuoleiset kotirouva-emot, joille työskentely turistien joukossa on pelkästään epämukava velvollisuus.

  Ikävämpi juttu, mutta yhtiöiden välillä on eroja ja sen saavat aikaan ihmiset.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Kaikki yhtiot tuntuvat osaavan rahastuksen. Esimerkkeina Vuellingilla Malagasta Pariisiin, 218e meno ja Tours-Stanstead 225e (55 min lento) Ryanairilla. Molemmat lennot ostettuna netista edellisena paivana.
  Kavin myos Suomessa ja Stanstead-Tampere maksoi Ryanairilla 195 puntaa. Eli ei mielestani mitaan halpaa. Paluu Helsinki – Heathrow oli sitten huomattavasti halvempi SAS’lla Koopenhaminan kautta.

  Tyomatkoilla kulkiessani Malaga Lontoo valia British Airways on useimmiten edullisin ostettuna joko samana tai edellisena paivana. Hinnat ovat vaihdelleet 60-500e suuntaansa. Easyjet yleensa reilusti kalliimpi kuin BA.

  Olen jo aikaisemminkin kirjoittanut ettei mikaan yhtio voi tuottavana lentaa muutamalla kympilla 2-4 tunnin lentoa. Yleensa siina tulee paa vetavan kateen ennenpitkaa. Samalla usein lippunsa kuukausikaupalla etukateen ostaneet menettavat rahansa. Eli riski se on pienikin…

  LINKKI

  Wilmariina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.03.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 221

  12.08 08 on se päivä kun Alicantesta Arlandaan on tarkoitus Sterlingillä lentää. Ruotsiin siksi, kun olemme samalla menossa pojan uutta taloa katsomaan. Pari päivää vieraillaan ruotsissa. Matkan hinta oli 69 euroa/hlö. Nyt on tarkoitus lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Vuosittainen risteily tulee tehtyä samalla. Ihmettelenkin miksi ruotsalaisia pystytään kuljettamaan niin paljon halvemmalla. Usein saan käyttööni kokonaita kolme penkkiäkin. Silloin ei pitkistäkään koivista ole haittaa.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Olen lentänyt Wilmariinan tapaan Alicantesta Arlandaan Sterlingillä (hyvää: päälentokenttä ja päivälento). Sitten liittymälento Finnairilla Helsinkiin. Edestakainen hinta 475 euroa. Kukin laskekoon päässään, paljonko Finnair nappasi tuosta summasta.

  Sen sijaan en oikein jaksa ymmärtää niitä, jotka lentävät Alicantesta Ryanairilla Skavstaan, yöpyvät siellä, ajavat seuraavana päivänä 80 km bussilla Tukholmaan ja jatkavat laivalla tai lennolla Helsinkiin. Jos siinä muutama euro säästyy, kyllä kroppakin kärsii.

  Old Chapille: en ole oikeastaan koskaan hahmottanutkaan Air Berliniä halpalentoyhtiöksi. Niillähän on omat terminaalit ja kaikki. Olen paljon käytytänyt sitä eli olen tyytyväinen asiakas. Silloin, kun vielä toimi yhteys Berlin- Hki, käytin tilaisuutta hyväkseni viettämällä päivän, pari Berliinissä. Ilmeisesti Suomi on liian pieni kohdemaa, jotta monen lentoyhtiön kanattaisi koukata sitä kautta. Siitä suomalaet sitten taas maksavat.

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011
  kojo kirjoitti:

  Haluaisin kuulla muutaman rehellisen tosikertomuksen matkoista halpalentoyhtiöillä. Eli mitä matka pisteestä A pisteeseen B on tullut todella maksamaan sivukuluineen, mm. ylimääräiset bussimatkat syrjäiseltä kentältä , mahdolliset hotellikulut ja pitkien odotusaikojen ruoka- + juomakulut. Niistä ei koskaan puhuta mitään. Halpalennoilla ei nykyään myöskään tarjota ilmaiseksi mitään, lennon aikana tulee itsekunkin osteltua sitä ja tätä ylihintaan.

  Minä olen niitä tainnut kyllä jonnekin tänne kirjatakin…TRE-VLC reitiltä.

  Nyt en kykene vars. matkakertomusta vääntämään kun kone …tuilee, mutta palataan siihen vielä, mutta tässä kulut neljän henkilön matkalle,
  TRE-VLC via Sto NYO

  Matkustusaika 6/2008
  Bensat Tre-Tku-Tre ja Sto-NYO-Sto. Ostin lähteissä Tampereelta 50 eurolla bensaa ja sillä selvittiin.
  Auto + 4 h laivalla Tku-Sto-Tku 0 e
  Ruotsinkielinen lastenlehti lapselle = 30 sek.
  Kaksi kuppia kahvia Nyköpingissä = 40 sek
  Pysäköinti Skavstan kentällä = 900 sek.
  Lennot/ 4 henk. NYO-VLC-NYO = 473,78 e
  Lentokentältä turvatarkastuksen jälkeen ostettuna 8 kpl (4 ida 4 vuelta) 0,5 l pulloa vettä hinta = 80 sek + 8 e.
  Mäkkäri juomailu palatessa 4 kahvia 3 hinnalla 51 sek.

  Eväät kotoa -joutuisimme syömään kotonakin kallista suomalaista ruokaa, eikä minkään firman koneissa saa lglut safkaa.
  Kulunkia tasaa Valenciasta tulomatkaa varten ostetut halvat safkat.

  YHT 531,78 euroa sekä 1101 sek eli tämän päivän sek kurssin mukaan 117 eur = 649 eur
  Vähimmäissäästö jos verrataan lennot Hki-Bcn SAS (lman kuluja Tre-Hki ja Bcn-Vlc) 250 eur.

  Syksyllä sama setti, muuten paitsi lennot/4h NYO-VLC-NYO = 349,63 e
  Yöpyminen Nyköpingissä /4h 1600 Skr

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Raya kirjoitti:
  ”Auto + 4 h laivalla Tku-Sto-Tku 0 e”

  Tarkan laskelman olit jaksanut tehdä. Jäi vain ihmetyttämään tuo yltiöhalpa merenylitys. Kerro muillekin, miten noin halvalla selviää.

  LINKKI

  dreamer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.01.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 58

  Kojolle

  Omaan muistiini perustuvat kulut tammikuussa (vai oliko joulukuu?) tekemästäni reissusta

  Eli päätin kokeilla Clickair, jolla lensin hki-barcelona ja barcelona-malaga ja sama toistepäin. Lennot varasin 3 vkoa ennen matkaa ja matkat maksoivat yht. n,150 €. Pysähdys Barcelonassa vain 30min eli mukanani oli vain käsimatkatavarat. Hyvin ehti, matkalla tempasin sämpylän ja colan päähän. Tippeineen 10€ 😉

  Clickairia voin suositella kaikille, homma pelas hienosti. Check-in:n teet kotoa jne.

  Oman paluumatkan tosin munasin ihan itse!!! Olin varannut väärän lennon välille barcelona-hki. Eli Malagasta saavuttuani Barcelonaan huomasin, että perskutaralla jatkolentoni olikin sitten eilen… No jouduin makaamaan 6 tuntia kentällä ja aamun ekaan lentoon hki:iin. Makso muistaakseni alle 60€ + kentällä nauttimani 2 bissee ja pizza + jotain pikkusta n. 25€

  Eli jos kaikki olisi mennyt normaalisti hinta kaikkine kuluineen olisi ollut n. 170€, oman mokailuni jälkeen matka makso n. 235€ + huonosti nukuttu yö:)

  Kaiken kaikkiaan tällaisena ”elämysmatkailijana” olen taas yhtä kokemusta rikkaampi!

  Yleisesti ottaen kaikkihan riippuu henkilöstä itsestään…

  1. On ihmisiä kenellä asiat ei kaadu muutamaan sataseen

  2. On ihmisiä kenellä asiat kaatuvat muutamaan sataseen

  3. On ihmisiä ketkä haluavat säästää muutaman satasen, vaikkei tarvitsisi

  4. On ihmisiä kenellä asiat kaatuvat muutamaan senttiin (mittayksikkö)

  Itse en koskaan käytä halpislentoja, jos matkalle osallistuu muitakin kuin minä itse. Etenkin, jos matkan ”onnistuminen” on minun vastuulla.

  Yksin reissatessa olen enemmänkin halukas kokeilemaan aina uusia juttuja ja kenties olen sellainen pennin venyttäjä tyyppi ainakin tietyissä asioissa!

  Tiedoksi niille, jotka eivät vielä jostain syystä tienneet clicair lopetti siis jo alkuvuodesta yhteyden hesaan kannattamattomana…

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Näyttäisi olevan ihan sama minkätyyppisellä lennnolla kuljeskelee.

  Parisen viikkoa sitten Finnair päätti perua lennnon etelästä Helsinkiin ihan vain siitä syystä, että konetta ei oltu myyty loppuun. Olisin siirtänyt lennon seuraavalle päivälle ja kas, sekin peruttiin.

  Tarjottiin tilalle muun aikataulun mukainen lento ja maksetut jatkoyhteydet heitti volttia ja rahat menivät Kankkulan kaivoon!

  Alkuperäinen suht koht edullinen lento nousi hintoihin!

  Jos vuoroa ei lennetä koneen rikkoutumisen vuoksi, korvataan ylimääräiset kulut matkavakuutuksesta, mutta jos lento perutaan muuten vain, niin kukaan ei korvaa ylimääräisiä kuluja!

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Dreamer kirjoitti
  ”päätin kokeilla Clickair, jolla lensin hki-barcelona ”

  Olen kuullut monen muunkin lentäneen onnistuneesti Clickairilla tuon välin, mutta sehän on ollut loppu jo iät ja ajat.

  Matkasta voi tulla ”elämysmatka” todellakin ihan huomaamatta, kuten välillä itse on koomikko tahtomattaan. Jos oikein haluaa varman päälle pelata, kannattanee ostaa koko matka vaihtoineen samalta lentoyhtiöltä yhtenäislippuna, niin saa ainakin korvauslennot ja mahdollisen hotellin inisemättä. Ajan hukkaamista ei tietenkään kukaan matkustajalle korvaa.

  Ihmiset ovat tietenkin eri tilanteessa: joutilas yksinäinen tai pariskunta,jolla on pelkät kabiinilaukut, ottaa vuorokauden viivästyksen vieraassa kaupungissa seikkailuna ja hakee illaksi hyvän ruokapaikan. Lapsiperhe monine laukkuineen tai eläinpaikan varanneet voivat sen sijaan haukkua moniäänisesti.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 30)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.