Haettiinpa N.I.E numero Elchestä

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Haettiinpa N.I.E numero Elchestä

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä lapinkoira
  lapinkoira Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.12.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 22

  Tänään on sitten numero saatu. Kyllä tuli niin erilaista ja virheellistä tietoa sen hakemisesta. Esim.Torreviejassa yksi suomalainen asiainhoitaja kertoi seuraavaa:
  Vuokrasopimuksesta espanjankielinen käännös,kun meillä oli suomenkielinen.
  Passi+ 3 kpl.valokopiota
  3 passi kuvaa
  3 valokopiota hakemuksesta
  Asianhoitajat laskuttavat sinulta n.+330€ /2h sen hakemisesta,kun tarvitsee kääntää vuokrasopimuskin espanjaksi.Täyttä rahastusta ja kusetusta.

  Soitin Suomen suurlähetystöön Madridiin ja sieltä pudotettiin heti vuokrasopimus pois,ei kuulemma tarvita valokuvaa. Valokuva kyllä lopultakin tarvittiin!!!

  Todellisuus:
  Mentiin 14.01.2010 klo.9.00 ja saatiin numero 18. Meille kerrottiin,että klo.11 takaisin.
  Sitten alkoikin 11.15 virkailijan ruokatunti. Klo.12.30 tädin eteen(ystävällinen espanjankielinen). Seuraavat tarvittiin: Passi, 1 passikuva,valokopio passista ja täytetty hakemus,jonka otin näiltä sivuilta(olin siis kotona jo täyttänyt sen). Tämä ystävällinen täti antoi meille maksukuitin käteen (16,07€) ja sanoi manana eli huomenna maksukuitin kanssa takaisin suoraan hänen luo ilman jonotusta.

  Menimme pankkiin maksamaan ja…….
  Manana eli 15.01 klo. 9.30 sisään ja 9.40 ulos N.I.E numero mukana.

  Varmaankin oltaisiin saatu heti numero jos olisimme kerinneet pankkiin ja takaisin saman tädin luo! Pankit menivät jo kiinni klo 14 eli emme enää olisi kerinneet takaisin.
  Oli meillä varmuuden vuoksi suomenkielinen vuokrasopimus,mutta eipä sitä tarvittu.
  Näin meni Elchessä, kun kuuluttiin siihen alueeseen.Asumus Guardamar del Segurassa.

  ps. passikuvat, mitkä otatimme valokuvaamossa, yhteensä 16kpl, 8 molemmista (tuli pyytämättä) maksoivat yhteensä 9€ eli on niitä nyt kavereille jaettavaksi!!!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä amaryllis
  amaryllis Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 168

  Tássá nákyy taas espanjalaisen ja suomalaisen ajattelutavan ero. Espanjassa ei ole missáán asiassa yhtenáisiá pelisáántójá- ei varsinkaan viranomaisasioissa. Sáánnót muuttuvat paitsi paikkakunnittain, myós ja varsinkin sen mukaan, kuka virkailija sattuu olemaan tyóvuorossa.

  Olen neuvonut muutamia suomalaisia ja saksalaisia láhinná táállá Kanarialla empadronamienton, NIE-numeron ja residencian hakemisessa.
  On menty niiden paperien kanssa, jotka on aikaisemmin vaadittu, ayuntamientoon/poliisiasemalle. Joka kerralla vaatimukset muuttuvat.

  Joskus NIE:tá hakiessa tarvitaan vain 1 valokuva, joskus 3. Residenciaa haettaessa vaaditaan yleensá passista kopio, eiká alkuperáistá passia vilkaistakaan.
  Joskus kopiota ei pyydetákáán, vaan ainoastaan passi.
  Kerran poliisiasemalla ei riittányt ayuntamientosta saatu asukasrekisteripaperi, vaan vaadittiin táytettyá hakulomaketta, jolla ko. paperia oli alunperin anottu. Sehán oli játetty ayuntamientoon, mutta uusi oli haettava.

  Minulla oli residencia Las Palmasin provinssissa. Kun muutin takaisin Santa Cruzin provinssiin, jossa olin jo aikaisemminkin ollut residenttiná, vaadittiin poliisiasemalla vanhaa residencia-paperiani. Kun selitin, ettá se oli otettu pois Las Palmasissa, jossa oli kirjoitettu uusi residencia.
  Niin ei kuulemma olisi saanut menetellá. Minun piti láhettáá Las Palmasiin lomake, ja anoa sillá residencian peruuttamista ennen kuin Santa Cruzin residencia myónnetáán. Kun olin saanut ko. paperin postissa parin viikon kuluttua ja menin sitá náyttámáán poliisiasemalle, virkailija ihmetteli paperia- ei ollut sellaista koskaan náhnytkáán, eiká uskonut, ettá minulta oli sellaista vaadittu.

  Laajan kunnallisen itsehallinnon takia sáánnót ovat paikkakuntakohtaisia.
  Jokainen virkailija soveltaa lisáksi mááráyksiá oman páánsá mukaan, ja asiakkaan párstákertoimellakin on suuri merkitys.
  Espanjalaiselle ei ole sopivaa osoittaa tietámáttómyyttá, eiká hán ole koskaan epávarma eiká tietámátón.
  Jos espanjalainen viranomainen ei oikeasti tiedá tai osaa toimia jossakin tilanteessa, hán laatii válittómásti omat, uudet sáántónsá.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  No kylläpä näyttää käytäntö vaihtelevan!

  Minä hain lapsilleni ja itselleni recidenssin syksyllä 2009 Torremolinoksesta. Täällä NIE on sama kuin recidencia ja se myönnettiin pysyväksi, toistaiseksi voimassaolevaksi saman tien.

  1. Menin extranjero-toimistoon ja varasin ajan. Sain sen noin 2 viikon päähän. Ja sain mukaani hakemuslomakkeet täytettäviksi sekä pankkisiirron leimaveroa varten. Táytin lomakkeet kotona ja maksoin leimaverot pankkiin ja tietenklin sain kuitit.
  2. Palasin sovittuna päivänä toimistoon passien, täytetyn lomakkeen ja maksutositteiden kanssa. Myös passeista oli kopiot. Valokuvia, vuokrasopimusta tms. ei pyydetty eikä niitä minulla ollut. Ilmoittauduin toimiston ovella vartijalle ja hän ohjasi minut odotustilaan odottamaan. Päásin virkailijan luokse noi 10 minuutin odotuksen jälkeen. Itse toimitus kesti 10 minuuttia ja sain mukaani Recidencia-todistukset, joissa on NIE-numero.

  Torremolinoksen toimistossa on mukava espanjalainen rouva avustamassa ulkomaalaisia, hän puhuu englantia ja auttaa kaikessa. Minusta palvelu oli hyvää, ei mitäán valittamista missäán suhteessa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
  Don Bavarontti Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  kertoisitko siitä paperista, mitä siinä lukee otsikossa ja Ley eli lakinumero, mihin se perustuu.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Aileena
  Aileena Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.06.2008
  Kirjoituksia: 17
  Vastauksia: 94

  Marraskuun 11 käytäntö Fuengirolassa aivan sama. Tosin minulla oli residencia ollut 5 vuotta ja se vanheni. Siis passi, passin kopio ja vanha kortti. Aika annettiin 6 viikkoa aikaisemmin kun kävin näyttämässä korttia, että on vanhenemassa. Olin 2.s asikas sen päivän listassa, aikaa 10 min. kului.
  Paperin nimi on: Certificado de registro de ciudano de la union. Tämän kummempaa paperia ei ulkomaalaisella tule olemaan kunhan residencia kortit vanhenevat.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä palvelupiste
  palvelupiste Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.11.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Hei!
  Vaatimukset todellakin vaihtelevat paikkakunnittain. Torreviejassa vaaditaan vuokrasopimus viralliselle espanjankieliselle lomakkeelle tai omistusasunnon kauppasopimus kiinteistönvälittäjän leiman kera.
  Lisäksi tarvitaan 2 valokuvaa, 2 kopiota passista ja kopio hakemuksesta.
  Kylläpä kävit kalliissa asianajotoimistossa, meillä Torreviejan Palvelupisteessä koko hommasta veloitetaan 40 euroa + NIE-maksu 16,10 euroa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Heissan Don Bavarontti: lukee näin: certifica: que de conformidad con establecido en los articulos 3.3. y 7.1. del Real Decreto 240/2007, de 17 de febrero…

  elikkä siis laki on REAL DECRETO 240/2007 articulos 3.3. ja 7.1. ja sen löytää netin lakikokoelmasta, josta muuten löytyy kaikki muutkin lait. Etsiä voi hakusanaa googlaamalla.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Tässä on tuo articulo 7, jossa säädetään recidencian hakemisessa tarvittavat asiapaperit:

  Artículo 7. Residencia superior a tres meses de ciudadanos de un Estado miembro de la Unión Europea o de otro Estado parte en el Acuerdo sobre el Espacio Económico Europeo.

  1. Los ciudadanos de un Estado miembro de la Unión Europea o de otro Estado parte en el Acuerdo sobre el Espacio Económico Europeo tienen derecho a residir en territorio español por un período superior a tres meses. Los interesados estarán obligados a solicitar personalmente ante la Oficina de Extranjeros de la provincia donde pretendan permanecer o fijar su residencia o, en su defecto, ante la Comisaría de Policía correspondiente, su inscripción en el Registro Central de Extranjeros. Dicha solicitud deberá presentarse en el plazo de tres meses contados desde la fecha de entrada en España, siéndole expedido de forma inmediata un certificado de registro en el que constará el nombre, nacionalidad y domicilio de la persona registrada, su número de identidad de extranjero, y la fecha de registro.

  2. Junto con la solicitud de inscripción, deberá presentarse el pasaporte o documento nacional de identidad válido y en vigor del solicitante. En el supuesto de que dicho documento esté caducado, deberá aportarse copia de éste y de la solicitud de renovación.

  Lain mukaan tarvitaan PASSI tai muu VOIMASSA OLEVA HENKILÖLLISYYSTODISTUS. Ja jos se on vanhentunut on esitettävä kopio vanhentuneesta ja uudistamisanomus.

  Vaikea uskoa, että jossain vaadittaisiin muuta kuin laissamäärätyt paperit, sillä tämä laki koskee koko Espanjaa, se ei ole autonomian oma laki. Olisivatko lisävaatimukset suomalaisen asiointitoimiston omia lisävaatimuksia???:::

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
  Don Bavarontti Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  sinulla homma hoejossa, kiitos vaivan näöstä 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä lapinkoira
  lapinkoira Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.12.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 22

  siihen 40€ myös tämä vuorasopimuksen kääntäminen espanjan kielelle. Edullista jokatapauksessa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mimmamuro
  Mimmamuro Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.03.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 44

  vaikuttaa tosi monimutkaiselta ja miks poliisin kans asia pitää hoitaa?

  Siis ku Suomes vuokrataan asunto, niin siin vaan tehdään vuokrasopimus vuokranantajan kans, mihin tarkoitukseen noi kaikki rituaalit tähtää Espanjassa?
  Aika byrokraattista touhua 🙁

  Viittikö sitä ees ajatella Espanjaan muuttamista, kun saa hiki päässä juosta byrokraatilta toiselle, oon saanu niistä ihan tarpeeks kotomaassakin, kelasta esim.
  Eikö oo mitään yksinkertaisempaa tapaa???

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä pauliina
  pauliina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Mimmamuro; ei Suomessakaan ulkolaiset saa oleskelulupaa ja kelakorttia tosta vaan. Kyllä sen asunnon Espanjassakin voi vuokrata ilman NIE:tä, mutta jos pysyvästi aioit niin silloin NIE on tarpeen. Kyllä byrokratian kukkanen kukkii Suomessakin, nyt Sinun täytyy muistaa että olet Suomessa jo ns. rekisteröitynyt mutta ei tänne ketkä vaan voi tulla pesiytyyn ilman oleskelulupaa

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Mimmamuro
  Mimmamuro Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.03.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 44

  kun on nää asumis- ja oleskeluoikeudet syntymästä alkaen olleet omas maassa.

  Luulin, että kun EU on yhtenäistä aluetta ja kuulemma liikkuvuus pitäis olla vapaata ihmisillä, jos on EU:n kansalainen, mutta se ei nähtävästi käytännössä tarkoitakaan sitä, vain paperilla teoriassa.

  Ajattelin, että se olis jotenkin siihen tapaan, että ilmoittaa itsensä, kuten tääl Suomessa (maistraatti), että on muuttanut siihen ja siihen osoitteeseen.
  Ja todistaa, että on EU:n kansalainen, vaik passilla tms.
  Ja että on tuloja, joilla elää uudessa maassa, ilman että menee johonkin luukulle kerjäämään. Vaik Suomeen tulevat kyl saavat luukulta toimeentuloa… tasan ei käy…

  Oon kuullu, että viranomaistenkin toimet Espanjassa riippuu virkailijasta, eli ovat vaihtelevat.
  Suomes asiat ovat kuta kuinkin samanlaiset, asu missä kunnassa/kaupungissa tahansa, eli lainsäädäntö on samanlaista, ei pärstäkertoimen mukaan menevää.

  Eli meneekö mun kuvitelmat ja ”tietoni” ihan uusiks, olenko väärässä?

  Mikä on N.I.E?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  Mimmamuro kirjoitti:

  Mikä on N.I.E?

  N.I.E. = Número de Identificación de Extranjeros eli ulkomaalaisten ”henkilötunnus”.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  NIE on ulkomaalaisille annettava henkilökohtainen numero, tunnus. Myös Suomessa ulkomaalaiset tarvitsevat oleskeluluvan, jos viipyvát maassa yli 3 kuukautta. Käytántö on sama kaikissa EU-maissa.

  http://www.laki24.fi/hehoyh-ulkomaalaiset-oleskelulupa.html

  Tarvitseeko ulkomaalainen oleskelulupaa Suomessa oleskeluun?

  Oleskeluluvan myöntämisen edellytyksenä on, että hakijalla on voimassa oleva passi tai muu senkaltainen matkustusasiakirja. Yli kolme kuukautta kestävä oleskelu velvoittaa hakemaan oleskelulupaa Suomessa. Poikkeuksena ovat pohjoismaalaiset, jotka ovat maiden välisin sopimuksin vapautettu hakemasta oleskelulupaa toisissa Pohjoismaissa.

  Yleensä oleskeluluvan myöntää joko Suomen edustusto tai Ulkomaalaisvirasto. Paikallispoliisi myöntää oleskeluluvan, jolla jatketaan aikaisempaa oleskelulupaa. Alaikäiset lapset voivat olla vanhempiensa kanssa samassa oleskelulupahakemuksessa, jos heidät on merkitty myös oleskeluluvan hakijan passiin. Hakuasiakirjan allekirjoittavat lapsen molemmat huoltajat. Yli 15-vuotias allekirjoittaa hakuasiakirjan myös itse.

  O

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.