Häät Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Häät Espanjassa

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  komulain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  Hei!

  Olemme menossa poikaystäväni kanssa hänen espanjalaisen kaveripariskunnan häihin pieneen kylään, joka on Asturiaksen alueella. Kaipaisin tietoa yleisistä käytännöistä eli jostain luin, että häälahjat annetaan etukäteen?

  Millaisia lahjoja siellä yleensä annetaan? Sitten kaipaisin myös tietoa, että onko hääjuhlissa jotain ”kiellettyä” väriä tai jotain muuta sellaista asiaa, joka voisi olla loukkaavaa hääparia kohtaan? Myös kaikki muut vinkit ovat tervetulleita!

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  taalla Mallorcalla kaksissa haissa. Molemmissa tapauksissa haapari antoi pankkitilinumeronsa johon saimme laittaa ”lahjan”.

  Toinen tapa on myos etta haaparilla saattaa olla jossakin tietysssa liikkeessa lista haalahja toiveistaan.

  ”Kielletty” vari…valkoinen, eli etta itse olisit pukeutunut kokonaan valkoiseen asuun.Se on morsiamen vari,jos han niin on valinnut.

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Tästä nodesta sain loistavia vinkkejä, kun itse osallistuin espanjalaisen pariskunnan häihin viime maaliskuussa: http://espanja.org/node/6847

  Suositan, että pukeudut parhaimpiisi vaikka mukana on myös joitain alipukeutujia. Valkoisen lisäksi keltaista tulisi välttää.

  Porukka valui kirkkoon sulhasen perässä tai kuka milloinkin eli morsian tuli melkein viimeisenä. Meno kirkossa ei ollut mitenkään harras – paremminkin vauhdikas show. Lapset liikkuivat menojen aikana vapaasti jopa alttarilla ja puheensorina jatkui myös toimituksen aikana. Alttarilla kävi pitämässä puheen sekä kaaso että bestman ja pappi antoi mm. kasan kolikoita sulhaselle ja ne valutettiin hitaasti morsiamen käsiin ja päinvastoin: ”kaikki mikä on minun, on myös sinun”. Toki Espanjassa vaimot hoitavat raha-asiat ja usein miehen tilikin ohjautuu suoraan vaimon tilille ja vaimo antaa sitten hyvää hyvyyttään hieman taskurahaa.

  Siirsimme etukäteen rahaa morsiamen tilille – ja lisäksi veimme Aalto-maljakon. Tuo maljakon vienti taisi poiketa ohjelmasta, koska kukaan muu ei tuonut mitään lahjaa. Ja rahatkin olisi pitänyt antaa kirjekuoressa, mutta ei tuo tainnut olla suuri moka.

  Meidät istutettiin kunniapaikalle, koska olimme ainoat gringot joukossa. Me saimme myös muutoin erityisen kunniakohtelun, mikä aiheutti jopa hieman vaivautuneisuutta, mutta jos olette ainoat ei-espanjalaiset, varaudu tähän – jopa pienen puheen pitoon.

  Häälahjat kerättiin siten, että morsian ja sulhanen kiersivät kaikki vieraat läpi, kiinnittivät kukan rintaan, antoivat naisille nimikoidun saippuan ja miehille samoin parin nimellä ja päivämäärällä varustetun sikarin. Tässä yhteydessä kukin sujautti mahdollisemman huomaamattomasti rahakirjekuoren morsiamen koriin.

  Juhlat olivat kosteat tai suorastaan märät. Tanssia ja erilaisia leikkejä riitti aamuun saakka, kuten sulhanen laittoi sukkanauhan kaikkien nuorehkojen naisten sääreen ja mahdollisimman ylös – heh heh – varaudu tähänkin. On erittäin epäkohteliasta, jos varsinkin gringot lähtevät juhlista liian aikaisin eli varustaudu pitkään iltaan ja pidä hauskaa – espanjalaiset hallitsevat ihan kiitettävästi myös märät juhlat.

  LINKKI

  Mike Tonto
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.09.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Ajetaan auto espanjaan kuluja vastaan:

  LINKKI

  MiMadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.04.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 649

  Jotakuinkin kymmenen tilaisuutta takana viime vuosien ajalta, isoista kekkereistä pieniin ja kaikkea siltä väliltä. Oman kokemuksen perusteella suunnilleen näin:

  * pukeutuminen: miehille tumma puku ja kravatti; ei kait voi mennä pieleen oikein missään (?). Naisväen osalta onkin sitten hankalampaa, mutta sanoisin että iltapuku, käsilaukku ja korkokengät matkaan. Väreistä ei sen enempää kuin yllä; ei keltaista eikä valkoista. Googlen kuvahausta voi löytää esim. hakusanoilla ”boda espanja” joitain esimerkkejä siitä mitä tuleman pitää…ei kuitenkaan kannata säikähtää jos näyttää hirveän fiiniltä. Noin periaatteessa ”parasta päälle” toimii hyvin

  * kirkossa: voi kestää mitä vain 30 minuutista pariin tuntiin. Nykytrendi näyttäisi olevan lyhyeen kaavaan turvautuminen. Ei kannata ihmetellä jos porukka poistuilee kirkosta kesken tilaisuuden – menevät lähimpään baariin ja tulevat takaisin kirkon ovelle kun riisi alkaa lentämään. Ei välttämättä kovin kohtelista käytöstä, mutta tähän on törmätty useammin kuin kerran…

  * lahjukset: käteistä valkoisessa kirjekuoressa. Kuinka paljon ? Hyvä kysymys…kuulemani periaate on ”oma osuus kekkereiden kustannuksista ja jotain päälle”

  * ruokailu: usean sortin setti joka ei jätä nälkäiseksi. Juomaa kaadetaan lisää sitä mukaa kun lasissa pinta laskee; varovasti näiden kanssa jos esim. autoilua on tarkoitus harrastaa jälkikäteen

  * loppuilta: menee pääosin tanssimisen merkeissä, ei kuitenkaan mitään valsseja vaan tavallisempi diskomusiikki pauhaa. Saattaa mennä hyvinkin myöhään

  Tuo Hot:n mainitsema gringojen erityiskohtelu on jäänyt kokematta, liekö syynä se että emäntä on paikallinen ja mää vaan tämmöinen mukana oleva ”kimiräikkönen”.

  Noin sivuhuomautuksena: Asturias on upea paikka, toivottavasti teille jää aikaa pienelle kiertomatkalle. Auton vuokraus ja jonkun paikallisen merkitsemä kartta ovat poikaa…

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.