Granada / Sierra Nevada

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Lammas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.12.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Moi,

  Olen uusi tällä keskustelupalstalla ja tarkoituksena olisi muutto mahdollisimman pian espanjaan ja siellä ajattelin lähinnä granadaa. Mutta kaipaisin pariin kysymykseen vastauksia:)

  Elikkä millanen paikka granada noin yleensä on? lähinnä kiinnostais hintataso verrattuna muuhun espanjaan, kokemusta itsellä on lähinnä malagasta,fuertofengolasta sekä madridista, joista eniten ehdottomasti tykkäsin fugesta.

  Tykkään paljon lautailla siksi lähinnä tuo granada kiinnostaa ja siellä sierra nevadan vuoristo. Mistä päin siellä kannattaisi kämppää ettiä ja onko se kaupunki kaukana tuosta sierra nevadan hiihtokeskuksesta? ja onko siellä useempi kylä mistä valita? ilmeisesti olen ymmärtänyt että siellä asustaa aika paljon opiskelijoita elikkä yö elämääkin pitäisi löytyä?:) ja onko siellä miten paljon turisteja / asukkaita muista maista vai lähinnä espanjalaisia?

  Miten kesät onko siellä miten viileetä verrattuna esim. tuonne aurinkorannoille ja onko sieltä miten pitkä matka ylipäätänsä jos haluu rantsuun mennä aikaa kesällä viettämään kun laskeminen ei sillon hirveesti taida onnistua 😀

  ja jos haluaa esim. fugeen lähtee käymään niin onko matka julkisilla hirveen kallista ja kestääkö pitkään?

  Ja sen verran espanjasta ymmärtäny että kannattaa ekana majoittua jonnekkin hostelliin aluksi ja käydä paikan päällä kattomassa noita asuntoja, elikkä onko kellään kokemuksia mistään halvoista ja hyvistä hostelleista?

  Nämä nyt alkuun tuli mieleen, kiitokset kaikille jotka jaksaa vastata edes osaan kysymyksistä ja kaikki tieto mitä pystytte kertomaan granadasta otan mielellään vastaan:)

  Terveisin.
  Juho

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Kokemukseni Sierra Nevadasta perustuu muutamaan laskettelukeikkaan ja yöpymiseen toukokuussa moporetkellä ja toki Granadan keskustaa ja turistirysiä on tullut tallottua.

  Tässä on joitain tuntoja ja kokemuksia:

  • Autolla Fuge-Sierra Nevada kestää 2 tuntia. Julkeista kulkuneuvoista en tiedä mitään.
   Kesällä paikka on täysin kuollut; toukokuussa löysimme vain yhden avoimen hotellin ja siellä oli meidän joukkueen lisäksi vain yksi pariskunta ja muutama BMW:n kaveri testaamassa uutta automallia
   Matka Granadan keskustasta Sierra Nevadan isoon parkkihalliin kestää 15 min
   Tiet ovat useimmiten kuivia ja kesärenkaat käy mainiosti, mutta lumisateella en lähde sinne, vaikka siellä puolivälissä myydäänkin lumiketjuja kiskurihintaan onnettomille
   Myös tuulet kannattaa tsekata etukäteen, sillä varsinkin ylemmät Veletan hissit suljetaan helposti
   Kannattaa katsoa, mistä vuokraa välineet eli toisilla on vain löysiä lelusuksia, mutta kyllä sieltä löytyy etsimällä myös kunnon jäykkiä suksia ja muita hyviä välineitä
   Talvikaudella päivä- ja iltaelämä on vilkasta eli tyydyttänee nuoren miehen tarpeet
   Granada on selvästi kylmempi talvella kuin Fuge eli myös laaksossa mennään usein pakkaselle ja luntakin löytyy
 • Palstan Grandan suomalaiset kertokoon enemmän itse kaupungista ja hintatasosta…

  http://www.sierranevadaski.com/

  Ohessa on muutamia ”erilaisia” eli kesäisiä kuvia Sierra Nevadasta.

LINKKI

pauliina
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 05.02.2007
Kirjoituksia: 67
Vastauksia: 641

Hei Juho.
Kyllä Granadassa on varmaan lämpimämpää kuin sielä pohjoisessa. Serkkutyttöni (Roista, joten karaistunut) vietti siellä yhden yliopistovuoden. Asunnossa ei tietystikään ollut kunnon lämmitystä, joten perunapussi jäätyi pöydälle. Viltit päällä ja lämpöpullot viltin alla. Itse on käynyt myös laskettelemassa ja sama toteamus kuin Hotilla. Välineet surkeita vuokrattaessa, joten omat kamat mukaan. Rahasta yritettiin useamman kerran vastata väärin. Espanjalaisten pyhien aikaan mäet kaoottisia, rinteessä kaiken tasoisia laskijoita, varsinkin niitä jotka ei osaa laskea. Hirveä ryysis hisseihin, ei mitään järjestelmällisyyttä. Eli, jos haluat nauttia, mene silloin kun ei ole pyhä ja ota omat kamat mukaan.

LINKKI

Lammas
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.12.2008
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 2

Hei,

Kiitokset jo näistä vastauksista… tämäkin tieto jo jotain auttoi eteenpäin. Varusteet ei tosiaan ole ongelma. Löytyy kyllä erittäin hyvät omasta takaa, jokunen talvi vietetty alpeilla niin niitä on kertyny enemmän kuin tarpeeksi:) Kyseessä olisi siis muutto sinne granadaan niin noi pyhätkään ei vaikuttaisi kun olisi kyllä varaa valita minä päivinä laskee:) Ja mitä kuvista kattonu netistä niin siellä näyttäis ihan luntakin olevan, mutta vähän jäi epäilyttämään olisiko toi granada kuitenkaan oikee paikka asustella, jos sitten on aivan kuollut kesällä ja rantaan kovin pitkä matka? kun kuitenkin tykkään myös tuosta iltaelämää viettää ja olisi kiva kun ei tarvitsisi ihan yksikseen kesällä siellä kylässä mennä. onko tosiaan niin että porukka lähtee sieltä kesällä pois, siellähän kuitenkin asuu aika paljon ihan vaki porukkaa espanjalaisia?

Tykkään kyllä vuorista ja kesällä siellä olisi mukava vaellella, mutta tykkään myös illanvietosta niin jos tosiaan noin kuollutta mitä kuvistakin voi päätellä kesällä niin en tiedä sitten olisko parempi muuttaa jonnekkin vähän kauemmassa vaikka tonne malagan kulmille jos sieltä ei tosiaan mene kuin muutama tunti tonne ajella? ja toisaalta tykkään lähinnä offari hiihdosta ja noin etelessä tuskin on kuitenkaan niin paljon niitä hyviä puuterilumi päiviä, niin voisi näinä päivinä suunnata ittensä tonne ja muuten saisi asustella vähän isommassa kaupungissa. Mistä sitten löytyisi joka päivälle vähän meininkiä kun sille fiilikselle sattuu:)

Tietysti työpaikka pitäisi samalla etsiä, jotta ei tarvitsisi ihan heti häntäkoipien välissä suomeen palata, niin varmaan aika kehno tilanne sen osalta sitten kesällä?

Onko kellään tietoa hyvistä kirjoista jotka kertoisi paljon tietoa lähinnä tuosta granadan seudusta / costa del solin suunnalta… koska nämä ovat omalta osalta lähinnä kuitenkin ne vaihtoehdot. toisaalta tuo valenciakin kiinnostaa jonkin verran:) Ei tästä helppoa tule, mutta jonnekkin tästä lähdetään ja täytyy jatkaa tiedon ettimistä että mikä olisi se oikee paikka.

Mutta kiitokset näistä ja jos vaan joku pystyy kertomaan enemmän niin olisi kiva:)

-JUHO-

LINKKI

Laura
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 18.04.2008
Kirjoituksia: 26
Vastauksia: 209
Lammas kirjoitti:

… olisiko toi granada kuitenkaan oikee paikka asustella, jos sitten on aivan kuollut kesällä ja rantaan kovin pitkä matka? kun kuitenkin tykkään myös tuosta iltaelämää viettää ja olisi kiva kun ei tarvitsisi ihan yksikseen kesällä siellä kylässä mennä. onko tosiaan niin että porukka lähtee sieltä kesällä pois, siellähän kuitenkin asuu aika paljon ihan vaki porukkaa espanjalaisia?

Onko kellään tietoa hyvistä kirjoista jotka kertoisi paljon tietoa lähinnä tuosta granadan seudusta / costa del solin suunnalta… koska nämä ovat omalta osalta lähinnä kuitenkin ne vaihtoehdot.

Olet varmaan viettänyt jo pitkiä aikoja netin ääressä Granadaa googlaillen, jos olet ajatellut muuttaa sinne? Sitten varmaan jo tiedätkin, että se ei ole kylä, vaan iso yliopistokaupunki, jonka asukasluku on yli 230.000 (yli 400.000 koko kaupunkialueella). Yliopiston ansiosta kaupunki vilisee nuoria, ja kaupungissa on vilkas yöelämä – ympäri vuoden.

Kirjoja ja karttoja (jotta näet missä on Granada ja missä ne pienet hiihtokylät, jotka autioituvat kesäksi) Granadasta löytyy läjäpäin. Mene lähimpään kirjakauppaan ja valitse itsellesi mieluinen.

LINKKI

Lammas
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.12.2008
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 2

Heips,

No sattumoisin kun tehny tietokoneella yli 10 vuotta duunia, niin on sitä aavistuksen tullu googlailtua ja etsittyä tietoa, se kuin kuului päivittäisiin duuni tehtäviin;)

Ja näin olen käsittäny että ei ihan pikkumesta ole kyseessä ja sen takia ihmettelin tota autioitumista millaisen käsityksen sain alunperin tästä ketjusta:/ Mutta siis koskee ilmeisesti nimenomaan noita pienempiä hiihtokyliä… mutta sitten päästääkin takasin siihen kysymykseen mitä tässä eniten miettiny että miten pitkä matka ja miten helposti tuolta granadan kaupungista pääsee liikkumaan tuonne hiihtokeskustukseen? pääseekö jos asuu noissa vuoristokylissä niin liikkumaan miten taas vastaavasti kaupunkiin ja takas? meneekö matkaan pitkä ja kulkee julkiset esim. öisin? ja niin se matkan pituus ja hinta granadan kaupungista rannikolle kiinnostaisi.

Kyllä kirjoja riittää tässä maailmassa, tosin kirjakaupoista niitä ei pahemmin hyllällä loju vaan käytännössä kaikki pitää tilata netistä ja vaihtoehtojan riittää niin niistä ei oo mikään helppo lähtee valitsee pelkällä nettikuvan välityksellä niin sen takia kyselin että jos olisi tietoa hyvistä kirjoista ko. alueella:)

Ja toisekseen jos siellä suunnalla joku asustelee, niin oma kohtaiset kokemukset on aina kiva kuulla, koska on kuitenkin ihan eriasia kuin lueskella kirjoista eri nähtävyyksiä ja varsinkin jos jollain on vertailu kohtaa muihin kaupunkeihin:) ja suomalainen näkökulma ja miten porukka viihtyny siellä suunnalla olisi kiva tietää… tosin tietysti riippuu mistä tykkää, mutta eiköhän sitä aina jotain pysty paikasta kertomaan:)

Tuosta sierra nevadan keskuksesta en niinkään paljon tietoa kaipaa… koska sen lasku ja kiipeily mahdollisuudet olen jotenkin saanu pääni sisälle kartalle:)

Mut jokatapauksessa kiitos, ja jos joku vaan osaa paikasta enemmän kertoo niin olisin kiitollinen, kun enhän mä edes puoliks ikinä tajuu kysyä tietoa mitä kaipaisin… sitä kun riittää:D

Terveisin.
-JUHO-

LINKKI

Willi
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 31.01.2007
Kirjoituksia: 28
Vastauksia: 792

Moi Juho,

Asuin Granadan Churrianassa 1,5 vuotta ja tuli vuodeksi Malagaan. Nyt on taas Granadaan muutto kohta edessä sillä töitä pukkaa siihen malliin.

Granadasta voin kertoa, että liikenne on siellä mitä on ja liikennesäännöt eivät siellä juuri pelitä. Hintatasoltaan Granada on halvempi kuin esim. Aurinkorannikko.

Granada on todellakin opiskelijakaupunki, joten bileitä löytyy niin ERASMUSlaisille kuin muillekkin lähes jokaiselle illalle. Granadassa on turisteja talvisaikaan ihan kiitettästi, mutta ne ovat yleensä saksalaisia/englantilaisia/japanilaisia. Asukkaita muista maista on sitten ruhtinaallisesti mm. ERASMUksen takia.

Kesäisin Granada ei ole mitenkään viileä. Normaallisti lämpötila on tuolla 40 asteen paikkeilla joten päivällä kuumimpaan aikaan ei juuri ihmisiä kaupungilla näy.

Motrilin rannalle ajaa noin reilussa puolessa tunnissa joten ranta ei ole aivan hirmu kaukana. Malagaan taas ajaa tunti 15 minuutissa ja siitä sitten extra aikaa muihin kaupunkeihin. Jos julkisella haluat lähteä käymään Fugessa Granadasta ekana linjurilla 1,5 tuntia joka maksaa noin 9 € (mitä nyt viimeeksi käytin, tarkkaa hintaa en tiedä) ja siitä sitten se 50 min junalla Fugeen joka maksaa noin 3 €?

Suosittelen todellakin että meet hostelliin ekaks. Granadassa on läjäpäin asuntoja tarjolla ja kunnot on joissakin ala-arvoista ja toisissa taas aivan upeat. Aivan Gran vian takana on yksi pieni hotelli jossa esim yö kahdelta henkilöltä maksoi 49 euroa. Hostellien hintoja en muista kun en ole niitä juuri käyttänyt tuolla, mutta kerran ystäväni oli hostellissa yötä ja mainitsi hinnan olevan jotain 25€ luokkaa.

Granadasta menee linja-auto Sierra Nevadalle, mutta nyt ei muisteta meistä kumpikaan mikä. Yöllä menee joitan vuoroja kanssa mutta harvemmin, joten esim jos yöelämää haluaa harrastaa useammankin kerran viikossa tai säännöllisesti niin kannattaa katella se asunto tuolta Granadan/lähi pitäjien puolelta ja käydä Granadasta käsin laskettelemassa.

Nyt kuitenkin painun nukkumaan sillä palauduin juuri kyseistä kaupungista ja huomenna jatkan aamulla aikaisin pohjois-Espanjaan. Laita tulemaan kysymyksiä lisää joko tänne tai privana ja pyrin vastaamaan niihin kunhan aika antaa myöten.

LINKKI

amanda62
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.01.2009
Kirjoituksia: 8
Vastauksia: 19

Hei
Olemme lasten kanssa Granadassa kesäkuun alussa pari yötä ja kiinnostaisi tietää kaikki kivat puistot, shoppialupaikat(paikallista tavaraa), ravintolat yms joita ei tavallissa oppaissa kerrota. Alhambrassa käydään ja netistä pitäisikin nyt pikimmiten liput käydä ostamassa… Muuten on ”vapaata” liikkumista ja nauttimista…
Ajamme Fugesta Granadaan ja Almunecarin kautta pois, jotta nähdään sitäkinpuolta aurinkorannikosta. Huomasin Almunecarissa olevan suht uusi merieläinakvaario, jossa kiinnostaisi käydä…
Laittakaa vinkkejä, jos matkanvarrella on hyviä käyntikohteita(uimarantoja =))…

LINKKI

Don Bavarontti
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.07.2006
Kirjoituksia: 113
Vastauksia: 2154

Parques de Granada yht. 39 kpl

paekallista ruokoo

centron alueelta löytyy kaikkea

aika kommee paikka on Granadan ja Motrilin välillä oleva pato rakennelma. Lanjaronit sun muut, ei viikko riitä sen alueen tutkimiseen eikä kaksikaan.

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Hei Amanda62:

Suosittelisin sinulle tutustumista Granadan historiaan vaikka internetin välityksellä ennen kaupunkiin saapumista. Kaupungilla on historiaa muille jakaa, ja tulet saamaan näin kaupungista paljon enemmän irti sinne saavuttuasi. Alhambra on luonnollisesti kaupungin ykköskohde, ja Alhambran ympärille (itse kaupungissa) kaupungin kiinnostavat paikat keskittyvätkin. Kävele ympäri vanhaa kaupunkia, käy kahvilla Plaza Nuevalla Alhambran varjossa tai vaihtoehtoisesti Bib-rambla aukiolla joka myöskin on vanhassa kaupungissa.

Granadan uusi kaupunki on tehokasta ja osittain onnistunuttakin rakentamista, mutta vierailijalle se ei tarjoa mitään paitsi ehkä ostosmahdollisuuksia.

Albaycinin kaupunginosa, Plaza Nuevan toisella puolella vastapäätä Alhambraa, on originelli ja sokkeloinen osa kaupunkia, mutta täällä pitäkää arvotavaroistanne kiinni, Albaycin tunnetaan niin kauneudestaan kuin taskuvarkaistaankin.

Granada on ehdottomasti vertaansa vailla oleva kaupunki Andaluciassa, historialtaan sekä kauneudeltaan (subjektiivinen aihe, myönnän).

Nauti Granadasta, ja kerro kaupungista muillekin.

Ahora llora como una mujer
Lo que no sabías defender como un hombre … sanoi Boabdilin (Abu Abd Allah) äiti Granadan viimeiselle muslimihallitsijalle kaupungin antauduttua taisteluiden jälkeen Katolilaisille kuninkaille vuonna 1492. Kaupungin kukoistusaika oli päättymässä kaupungin siirryttyä kristittyjen haltuun.

Ps: Pilar del Toro ravintola on mielenkiintoinen ruokailupaikka aivan Granadan vanhassa kaupungissa. Täältä lisätietoa http://www.pilardeltoro.es

LINKKI

amanda62
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.01.2009
Kirjoituksia: 8
Vastauksia: 19

Kiitoksia nopeista vastauksistanne =)
Odotan paljon Granadalta ja ne tulevat varmasti täyttymään…
Tulen retkistämme varmati kirjoittamaan myös tänne.
Mukavaa kesän odotusta!! …ja vinkkejä tietysti otetaan lisää vastaan.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.