Gluteiiniton ruokavalio Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Gluteiiniton ruokavalio Espanjassa

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Sandrya
    Sandrya Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 13.03.2013
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 2

    Onkohan keliaakikkoja kuulolla? Pojallani todettiin keliakia, ja ilmeisesti myös laktoosi-intoleranssii. Nyt sinne palatessa mietin löytyykö Espanjasta ( Fugesta) gluteiinittomia ruoka-aineita, jauhoja, hirssiä, ym tuotteita. Luulisin itse että suomalaisista luontaistuotekaupoista voisi löytyä, mutta normaalikauppojen tarjonnasta en ole ollenkaan varma. Laktoosittomia tuotteitahan löytyy, mutta vähän, kun on tottunut suomalaiseen tarjontaan ’ kansantautiemme’ takia. Jos jollakin on kokemusta asiasta, otan tietoa mielihyvin vastaan 😀

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
    Ritacasanueva Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    loytyy suuret valikoimat ihan naista tavallisista kauppaketjuista.Paras valikoima Mercadonassa.

    Mercadona toimii aktiivisessa yhteistyossa Espanjan keliakia yhdistyksen kanssa vuodesta 2000.

    Mercadonalla oli tarjolla jo vuonna 2005 270 gluteenitonta tuotetta.

    Mercadonassa hyvat valikoimat Sin gluten ja sin lactosa tuotteita ja ne loytyvat hyllyista sen tavanomaisen tuotteen vieresta ja hintataso on normaali.

    Erikoiskauppojen tuotteet huikeasti kalliimpia.

    http://www.informacionmercadona.es/celiacos/

    http://media.tumblr.com/tumblr_lreft6B9IG1qjywqp.jpg

    Lisaa aiheesta;

    http://espanja.org/search/node/sin%20gluten

    http://www.noticiasmercadona.es/visores/guias/celiacos/#/1/

    Myos BIMBO on tuonut markkinoille kaksi uutta tuotetta; paahtoleipa ja plumcake.Tata merkkia myy kaikki superit.

    http://www.pmfarma.es/noticias/noticias/15574/image/mmmm.jpg

    Itseasiasssa luulen etta meilla valikoimat ovat parempia kuin Suomessa;johtuen varmasti suuremmasta markkiraosta taalla kuin Suomessa.

    Syyskuu 2012

    Uusia Gluteenittomia tuotteita Suomeen

    Gistor Oy on solminut yhteistyösuhteen Espanjalaisen gluuteenittomia tuotteita valmistavan perinteikkään yrityksen ProCelin kanssa.
    ProCeli on Euroopan laajuisesti toimiva yritys joka on palkittu useasti keliakiaa sairastavien ruokavaliota kehittävänä ja uusia tuotteita ja velmistusmenetelmiä kehittävänä yrityksenä, jonka tuotteet nyt myös saatavilla Suomessa.
    ProCelin tuoteperheeseen kuuluu mm. yksittäispakatut tuotteet, joita on helppo ottaa mukaan matkalle ja evääksi. Tarjolla on myös gluteeniton kakkupohja uutuutena Suomen markkinoilla.
    Leivät ovat rakenteeltaan pehmeitä ja omaavat uskomattoman sitkon, aivan kuin tavallisessa vehnäleivässä ja hinta on takuulla vertailukelpoinen muiden teollisten valmistajien rinnalla. ProCelin tuotteet leivotaan käsin ja valmistuksessa laatua valvotaan ja seurataan prosessin joka vaiheessa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Sandrya
    Sandrya Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 13.03.2013
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 2

    Hurjasti kiitoksia! Tuossa tulikin valtavasti tietoa. Eipäs nyt sitten tarvitse roudata mitään ruoka-aineita kotosuomesta mukaan 😉

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä mampu
    mampu Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.05.2007
    Kirjoituksia: 81
    Vastauksia: 263

    Kannattaa katsoa Espanjaa ja Kanariaa koskevia juttuja Glu.fi -sivuston keskusteluista. Paljon hyvää tietoa!

    Ainoat mitä me Suomesta kaipaamme on oikeastaan
    1. perunajauho, jonka senkin voi korvata maizenalla
    2. vähän tummemmat leivontajauhot kuten Pirkan gluteeniton jauhoseos
    3. jotkut karkeammat maalaisleipäjauhoseokset
    4. Helmi-suurimot

    Muuten Mercadonassa on helpompaa tehdä gluteenittomia ruokaostoksia kuin Suomessa missään. Ravintola/pikaruokatarjonta ainakin täällä Kanarialla onkin sitten valitettavan suppeaa, muttei sentään olematonta 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
    Ritacasanueva Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.08.2010
    Kirjoituksia: 14
    Vastauksia: 3416

    on minulle kerrottu saatavan Troikasta Playa Chicasta.

    En tieda pitaako paikkansa mutta kysy.

    Mita nama tuotteet ovat:

    3. jotkut karkeammat maalaisleipäjauhoseokset
    4. Helmi-suurimot

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä johanmarc
    johanmarc Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.04.2007
    Kirjoituksia: 88
    Vastauksia: 335

    Ainakin mantereella perunajauhoja löytyy jokaisesta itämaisesta ruokakaupasta.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä aikku
    aikku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.09.2012
    Kirjoituksia: 5
    Vastauksia: 418
    Ritacasanueva kirjoitti:

    on minulle kerrottu saatavan Troikasta Playa Chicasta.

    En tieda pitaako paikkansa mutta kysy.

    Mita nama tuotteet ovat:

    3. jotkut karkeammat maalaisleipäjauhoseokset
    4. Helmi-suurimot

    – Helmi-suurimot on puhtaasti perunatärkkelyksestä valmistettu
    ryynimäinen puuro-/vellijauhoseos (valm. Finnmyl )
    keittämisen jälkeen ryynit helmimäisiä 🙂
    – Semper maalaisleipäjauho-seos, on myös maidoton,laktoositon gluteeniton-jauhoseos.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kojo
    kojo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1445

    Korjatkaa, jos minulla on väärä käsitys, että gluteenittomia ovat mm:
    liha, kala, munat, maito ja useimmat maitotuotteet kuten juustot, kasvikset, hedelmät, voi, öljy, mausteet.

    Luulisi näistä jo syntyvän päivittäiset ateriat ilman erikisliikkeissä käyntiä.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä aikku
    aikku Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.09.2012
    Kirjoituksia: 5
    Vastauksia: 418
    kojo kirjoitti:

    Korjatkaa, jos minulla on väärä käsitys, että gluteenittomia ovat mm:
    liha, kala, munat, maito ja useimmat maitotuotteet kuten juustot, kasvikset, hedelmät, voi, öljy, mausteet.

    Luulisi näistä jo syntyvän päivittäiset ateriat ilman erikisliikkeissä käyntiä.

    ..tottakai näistä edellä mainituista helpoiten syntyy gluteenittomat ateriat,mutta
    eri g:ton jauhot ja myös oletettavasti maitosokeriton g:ton jauhoseokset+ leivät,
    mikä tässä oli myös asiana.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kojo
    kojo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1445

    Olisiko kyse myös siitä,että kielletty tuntuu aina sallittua paremmalta. Kovin inhimillistä.

    Karppaajat eivät pane suuhunsa leivänviipalettakaan, mutta ainakin minun tuttavapiirissäni jotkut keliaakikot kantavat ravintolaankin mukanaan kauraleipäänsä, joka lienee useimmille sallittua. Siis ylipäänsä missään ei voi aterioida ilman leipää.

    Tumma suklaa lienee sallittua, mutta paljon puhetta piisaa siitä ettei saa suklaakakkua.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
    freesoul65 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.12.2012
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 697
    Sandrya kirjoitti:

    Onkohan keliaakikkoja kuulolla? Pojallani todettiin keliakia, ja ilmeisesti myös laktoosi-intoleranssii.

    Toivottavasti et pahastu, mutta kestääkö kysyä, että todettiinko ihan gastroskopiassa ottamalla ohutsuolinäyte?

    Jos ei, niin kuinkahan varma ”keliakia” diagnoosi on?

    On nimittäin olemassa myös vehnäallergiaa (itselläni on) – ja sen hoito poikkeaa keliakiasta aika radikaalisti. Vehnäallergiassa ei uusimman tiedon mukaan pidä pyrkiä välttämään vehnän gluteiinia (tai rukiin gliadiineja ja ohran hordeiinia) vaan vehnää saa nautiskella pieniä määriä sietokyvyn mukaan. Idea on siis eräänlainen siedätyshoito. Luonnollisesti diagnoosista kannattaa olla ns. satavarma, ennenkuin em. ruokavalioon päädytään koska keliaatikolle kaikki gluteiiini ja gliadiini on vaarallista – vehnäallergikolle taas 100% gluteiinivapaa ruokavalio saattaa olla haitallista ja herkistää ajan kuluessa entisestään – josta seuraa sitten vain helvettiä koska kaikki vehnäperäinen – edes etäisesti ja molekylääritason jäämiäkin sisältävä – mitä yhteiskunnassa on paljon – on sitten pannassa. Esimerkki: tautinsa kuriin saanut vehnäallergikko voi kyllä ostella kaupasta niitä tavallisia edullisia kauraleseitä. Se, että ne ovat kulkeneet samaa liukuhihnaa pitkin jossa joskus on liikkunut vehnää, ei ole saastuttanut niitä siinä määrin että elimistö mitään protestoisi. Päinvastoin, on jopa suotaavaa käyttää niitä tavisleseitä, jotta elimistö siedättyy paremmin. Sen sijaan keliaatikolla ei ole vaihtoehtoja: on käytettävä niitä erikoispuhtaita, täysin eristetyllä keli-kauran valmistukseen pyhitetyllä valmistuslinjalla tuotettua kauraa. Mikä tarkoittaa sitten erikoishintaa myös.

    Itse kestän esim. satunnaisen hampurilaissämpylän tms. nykyään, sen verta hyvin siedättäminen on onnistunut.

    Laktoosi-intolerantikon kannattaa testata täkäläinen maito sekä D-vitamiinistatus. Yllättäen osa kestääkin täkäläistä maitoa kunhan D-vitamiinin määrät seerumissa vain ovat riittäviä (>80 nmol/l). Mittaus perustuu verikokeeseen, ei sitä muuten tiedä.

    Mikäli kyseessä on todella aito keliakia, kannattaa noudattaa ruokavalio-ohjeita sataprosenttisen tarkasti. Kun keliakia on näin saatu kontrolliin, voi noin 6-12 kuukauden päästä kokeilla, josko elimistö sietäisikin sittenkin maitoa. Monella nimittäin hoitotasapainoton keliakia on aiheuttanut ohimenevän laktoosi-intoleranssinkin. Aito laktoosi-intoleranssi lapsilla/nuorilla on kyllä varsin harvinaista – edes Espanjassa.

    Mikään suomalaisten kansantautihan laktoosi-intoleranssi EI ole – pikemminkin päinvastoin. Suomalainen aikuisväestö kestää poikkeuksellisen hyvin maitosokeria ruuassa toisin kuin aikuisväestö maailmalla keskimäärin.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä maijako53
    maijako53 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 05.03.2013
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 43

    tietoa löytyy

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.