Galgojen kohtelusta

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Galgojen kohtelusta

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Metsästyskausi loppuu ja noin 60 000 galgoa kidutetaan taas kuoliaaksi.

  http://youtu.be/uIGbZDF4ViM

  Tässä lyhyt suomenkielinen yhteenveto aiheesta

  http://www.galgoamigo.com/espanjalainen-galgo.html

   

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Niin, tämä törkeä eläinrääkkäystoiminta tiedetään jo entuudestaankin. Tai ainakin moni valistunut tietää, ja tietää myös, että ennen kaikkea juurikin mustalaiset harjoittavat tuota saatanan julmaa galgojen kohtelua.

  Näin ollen kysymykseni kuuluukin: Mitä olet aikonut asialle tehdä? Ja milloin?

  Ja miten me ”orkkilaiset” voimme auttaa ja osallistua?

  Äläkä vain erehdy sanallakaan sanomaan, että antamalla roppakaupalla rahaa jollekin ’järjestölle’ ja sen hierarkialle.

  Vai tulitko kertomaan asiasta ihan vain mustamaalataksesi Espanjaa??

   

  LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Kiitos ystävällisestä vastauksestasi.

  Vaikuttaa voi esimerkiksi allekirjoittamalla useita kansainvälisiä aloitteita tämän toiminnan lopettamiseksi ja kriminalisoimiseksi. Itse olen sen jo tehnyt. Koska espanjalaisia ei tunnu asia häiritsevän, täytyy siihen yrittää vaikuttaa muuta kautta.

  Myös valistus on auttamista. Kaikki eivät varmaan tiedä esimerkiksi sitä, kuinka hirvittävä määrä näitä kidutetaan kuoliaaksi joka vuosi. Olen jakanut tästä tietoa ja pyytänyt tuttuja myös allekirjoittamaan näitä vetoomuksia. Eilen osallistuin tuolla linkkaamallani sivustolla mainittuun Twitter-kampanjaan.

  Seuraavaksi otan yhteyttä niihin edustajiin, jotka valmistelevat juuri tällä hetkellä EU-elimissä uusia eläinsuojelulakeja. Tämänkin voi jokainen orkkilainen tehdä. Joukossa on enemmän voimaa.

  Voi myös antaa kodin jollekin galgolle, jos vain tietää, mistä näitä tappouhan alla olevia koiria löytyy. Ehkä joku teistä tuntee metsästäjiä tai tietää metsästysmaita. Jos järjestöjen kautta adoptoiminen ei ole mieleen, niin niitä varmaan saa suoraan omistajiltaankin.

  Tervetuloa mukaan tekemään hyvää.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Noinhan se menee. Toivottavasti hivenen inhimillisyytta tulee metsastyskoirien kohteluun.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  sinnittelijä sanoo:
  ”Voi myös antaa kodin jollekin galgolle, jos vain tietää, mistä näitä tappouhan alla olevia koiria löytyy. Ehkä joku teistä tuntee metsästäjiä tai tietää metsästysmaita. Jos järjestöjen kautta adoptoiminen ei ole mieleen, niin niitä varmaan saa suoraan omistajiltaankin.”

  Luuletko, että galgo viihtyy sohvakoirana ja tepastelemassa patiolla? Minne muuallekaan suomalainen espanjankävijä koiransa veisi.

  LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Luuletko, että galgo viihtyy sohvakoirana ja tepastelemassa patiolla? Minne muuallekaan suomalainen espanjankävijä koiransa veisi.

  Kaikki suomalaiset espanjankävijät eivät asu ahtaasti. Esimerkiski minä olen suomalainen espanjankävijä, ja minulla on hehtaaritolkulla tilaa galgolle juosta.

  Ja kyllä ne näköjään viihtyy sohvallakin. Kunnollinen koiranomistaja huolehtii koiransa liikunnantarpeesta lenkittämällä tai vaikkapa viemällä koirapuistoon tai maastoon juoksemaan. Kuka nyt koiraa pelkästään patiolla pitäisi.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Olen kerrankin voimakkaasti samoilla linjoilla sinnittelijän kanssa. Ja Arnoldille sanoisin, että jolleivat espanjalaiset itse tajua tapahtumia, on syytä maalatakin mustaksi.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Hyvät ’sinnittelijä’ ja ’makarios’.

  Ensi sunnuntaina, 8/2, on Madridissa mielenosoitus galgoilla metsästystä vastaan. En nyt suoranaisesti heitä haastetta, mutta jos todellakin seisotte sanojenne takana, niin oletusarvoisesti osallistutte tapahtumaan, eikö vain?

  http://www.galgonews.com/2015/01/march-for-the-hunting-dogs-of-spain-.html

  ”PROTEST AGAINST THE HUNTING WITH GALGOS AND OTHER RACES in Madrid

  8 February 2015

  Meet at 12:00 to 13:00 in the Puerta del Sol and at 13:00 march to the door of the City Council of Madrid”

  Ja muistakaa sitten, että kyseessä on sellainen metsästystapa, jota harjoittavat ensisijaisesti mustalaiset. Tietyt piirit (tarvitseeko kertoa mitkä) ovat pitäneet huolen siitä, että jos Espanjassa nousee mustalaisia vastaan, se on rasismi.

  Tosin voi olla, että jo nytkin syyllistyin rasismiin.

   

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  sinnittelijä escribió: ”Esimerkiksi minä olen suomalainen espanjankävijä, ja minulla on hehtaaritolkulla tilaa galgolle juosta.”

  Jos sinulla on hehtaarikaupalla tilaa, niin totta m*nassa se tarkoittaa, että muillakin on. Viidenkymmenen neliön kerrostaloasunto Málagan ytimessä ei todellakaan ole galgoja varten.

   

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Kannattaa pitaa mielessa etta galgo on metsastyskoira ja ei suinkaan joka pojan tai mamman lemmikki.

  LINKKI

  jerrypuu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 271

  Sekin kannattaa pitää mielessä näiden ketkä noita elukoita haalivat ja pelastelevat löytöeläintaloihinsa, että ihmisillä näyttää olevan pieniä pörröisiä karvapalleroita lemmikkeinään, ei isokokoisia luihun näköisiä.

  Jäävät isoimmat hurtat ”käteen” näille hyväntekijöille.

   

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Arnold – nyt vasta luen enimmäistä kertaa siitä, että kyseessä on mustalaisten kolttostelu. Olen aiemmin luullut, että asialla ovat Torremolinoksen homot. Paljastamasi totuus ei kuitenkaan muuta asiaa miksikään. Jollemme voi kieltää mustalaisten olemassaoloa, voisimme yrittää kieltää eläinrääkkäyksen.

   

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Hmmm…?

  Kyseessä on sen verran vakava asia, että sen kanssa tunteileminen tuskinkaan vie sitä oikeaan suuntaan. Ja mitä tulee Torren homppelipoikiin ja -äijiinkin, niin taatusti 90% heistä on eläinrääkkäystä vastaan.

  Jokainen, joka hiukankaan tuntee Espanjaa pintaa syvemmältä tietää kyllä, että Espanjassa on eläinsuojelulait (Leyes de Protección y Control de Animales) joita jatkuvasti pyritään enenevissä määrin yhdenmukaistamaan eri autonomioiden kesken. Viime vuosiin saakka on jokaisella automialla ollut omansa (17 erilaista laintulkintaa), mutta nyt on jonkinlaista yhtenäistä linjaa jo nähtävissä.

  Tosin rangaistusten yhdenmukaistamisessa on vielä tehtävää, ennen kuin valtakunnallisella tasolla päästään edes  Katalonian sakkorajalle (max. 20’000 euroa), puhumattakaan Aragoniasta, jossa eläinrääkkäyksestä voidaan raskaimmillaan langettaa 150’000 euron sakkorangaistus.

  Eli siis ongelma ei ole siinä, etteikö lakia olisi olemassa, vaan siinä, että jotkut tietyt ihmisryhmät eivät halua sitä noudattaa. En ainakaan minä keksi suoralta kädeltä ainoatakaan keinoa, jolla saisin äärimmäisen taikauskoisen ja lähes lukutaidottoman mustalaisen tottelemaan lakia tuossa(-kaan) asiassa.

  Kuten ’sinnittelijän’ antamassa linkissäkin todetaan, on galgojen kiduttamisen pääasiallisena syynä harhausko siitä, että kyseinen ”maltrato” lisää seuraavan metsästyskauden riistaonnea. Sano sitten señor Perez’ille, että näin ei ole. Kumpaakohan uskoo, meitä vaiko ”viisasta perimätietoa”? Espanjassa elää arviolta 650’000 – 800’000 mustalaista, joten kertomista on melkoisen monelle korvalle. On sanomattakin selvää, että kun vertailee lukuja (mustalaisten määrä vs. 60’000 galgoa), eivät kaikki mustalaiset todellakaan harjoita galgoilla metsästämistä. Jokaisella metsästäjällä, tai metsästävällä perheellä, on vähintäänkin 2-3 koiraa.

  Näin ollen, jos saisin antaa käytännön neuvoja tuon kidustuskuoleman karsimiseksi, – ei siis edes koko galgoilla metsästämisen lopettamiseksi kuin veitsellä leikaten – niin  ehdottaisin, että mustalaisiin yhteydessä olevat ihmispiirit tekisivät valistustyötä mustalaisten keskuudessa noin yleensäkin, ja heidän gitano-oppilaansa puolestaan ottaisivat asiakseen kertoa noille galgoja käyttäville heimoveljilleen, että koiran tappaminen kiduttamalla, tai koiran tappaminen yleensäkään, ei tuo lisää metsästysonnea.

  Vaan voi surkeus sentään, kun nuo metsästystä harrastamattomat mustalaiset ovat aivan yhtä taikauskoisia kuin galgo-metsästäjätkin, niin edessä on pedagoginen itsemurha ja umpikuja.

  Rasismiherkille tiedoksi: En vastusta mustalaisia. Vastustan pimeää taikauskoa ja tietämättömyyttä elämänasioiden todellisesta tilasta. Vain koulutus ja sivistys voivat avata tietämättömien silmät. Mutta sitähän juuri fundamentalististen ajatussuuntien ylipapit pelkäävätkin. Vastustavat ja verisesti vihaavat.

   

  LINKKI

  jerrypuu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 271

  Lienee jokseenkin tuulimyllyjä vastaan taistelua, kun väki jotka koirilla metsästää, asuvat maaseudulla, ja ikiaikaisesti toimineet kuten toimivat, millä noita kukaan valvoo, ja noita tyyppejä ei kiinnosta itseään elättää käytettyä ylivuotista  koiraa, joka ei ole luodin arvoinen, kuten sanonta kuuluu.

  Vähän sama juttu jos menet tuputtamaan omaa mielipidettäsi jollekin kenen mielestä muhammed on kiva tyyppi.

  22 LR-kaliiperiset patruunat ei nyt montaa senttiä maksaisi, mutta maassa maan tavalla, ainakaan itselleni tuosta elämäntehtävää ottaisi.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Kun nyt näemmä jäin vahingossa kirjautuneeksi, niin sanonpa näin ohimennen, että onhan se hyvä, että noihin eläinsuojeluasioihin koetetaan Espanjassa vaikuttaa edes jollain tavoin, mutta esimerkiksi se ensi sunnuntainen Madridin miekkari, alkaen yhdeltä sieltä Puerta del Sol’ilta, menee himpun verran asioiden edelle, marssiessaan aivan koko galgoilla metsästystä vastaan, kun viisaampaa olisi nousta tyvestä puuhun ja ensin yrittää puuttua varsinaiseen huolenaiheeseen, eli koirien kidutuskuolemaan, ja sitten vasta koko galgojen käyttöön metsästyksessä noin yleensä.

  Galgoilla metsästämisen kokonaan kieltäminen ja sen ankara valvominen kun on sellainen asia, joka veisi nekin jänikset mustalaisten ruokapöydästä. Sama elanto hankittaisiin sitten jotain muuta kautta, rahan muodossa tottakai.

  Seuraava ehdotukseni onkin, että hallikauppiaat alkaisivat ostaa mustalaisilta jäniksiä, jos niitä metsästäneet galgot pidettäisiin elossa vielä seuraavaankiin metsästyskauteen.  Vaan eipä taitane tuokaan toimia, kun kysymys herää sitten siitä, millaisissa olosuhteissa ne galgot joutuisivat viettämään aikansa, odottaessaan seuraavaa kautta.

  Ja ai niin juu… Verottajahan olisi kimpussa oitis. Niin mannen kuin hallikauppiaankin. Joten enpä taida tänäkään vuonna saada hallista edullista jänistä.

   

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.