G: loma-asunnon ja perheen koko

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit G: loma-asunnon ja perheen koko

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Peregrina
  Peregrina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.05.2008
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 18

  Harkitsemme loma-asunnon ostoa Madridista, mutta budjetti pakottaa tinkimään neliöistä. Vertailupohjaksi kiinnostaisi kuulla, minkä kokoisia loma-asuntoja teillä on Espanjasta, montako henkilöä niissä majailee ja kuinka pitkiä aikoja?

  Ja te, joilla on paljon väkeä vähissä neliöissä – onko terassia, parvea tms. lisätilaa? Ahdistaako tilanpuute?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Perinteisestihän espanjalaisten asunnot on isoja , ainakin suomalaisen mittapuun mukaan. Mutta ajat muuttuvat ja ainakin täällä Costalla ja esim. meidän urbanisaatiossa alettiin jo -80 luvulla rakentamaan yhden makuuhuoneen asuntoja. Paljolti ulkomaalaisille loma-asunnon ostajille.Silloin niissä ei asuttu vakituisesti. Mutta nykyään ainakin meidän urb. on paljon ympärivuotisia asukkaita , espanjalaisia ja guireja yhtälailla. Ja joukossa paljon lapsiperheitäkin. Ja asunnot ovat enimmäkseen yhden ja kahden makkarin kämppiä. Ja tietenkin isommat ja pienemmät Villat siihen päälle.
  Asiaan on monia syitä joista yksi on pysäköinti- liikenneongelmien puuttuminen. Ja tietenkin puhdas ilma ja ympäristö ja hiljaisuus ja rauha.
  Kannattaa miettiä asuinpaikan ilmasto-olosuhteet suhteessa asunnon kokoon. Täällä etelässä voi hyödyntää pihaa ja tessua ihan eri lailla kuin pohjoisemmassa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mampu
  mampu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Ilmastoasia on kyllä tosi juttu. Madrid on ilmastoltaan niin erilainen kuin Aurinkorannikko tai Kanaria. Tietysti myös oleskeluajat vaikuttavat. Meillä oli lasten (ensin yksi, lopulta neljä) ollessa pieniä vain yksi makuuhuone, mutta valtava terassi ja hyvin mahduimme, kun olimme kerrallaan kolmesta viikosta kolmeen kuukauteen. Nyt kun perheessä on neljä teiniä ja vielä kaksi koiraa, on kolme makuuhuonetta jonkinlainen minimi, jos meinaa etteivät hermot kiristy liikaa 🙂 Vuokralla olemme koko ajan olleet ja ostaminen tulee ajankohtaiseksi vasta, kun lapset ovat lentäneet pesästä. Juuri puhuimme, että sitten pitäisi hankkia 2 mh asunto, jonka toinen makuuhuone kalustetaan tehokkaasti niin, että on pari seinävuodetta ja vuodesohva tms. Kun on vähän neliöitä, pitää ottaa kuutiot käyttöön ja toisaalta makuuhuonetta on turha täyttää päiväaikaan sängyillä, kun käteviä seinäsänkyjäkin on tarjolla.https://www.google.fi/search?q=wall+bed&hl=fi&tbo=d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=8dnpUJyIJtGJhQe03oCIBg&ved=0CAoQ_AUoAA&biw=1241&bih=584

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
  Lumenluoja Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  mutta lähtökohtaisesti meillä ollaan ajatuksella, että tenaville omat huoneet kun ikää tulee riittävästi ja jos on au-pair tms, niin hänkin tarvitsee oma rauhaa. Tämä siis vakioasumisessa. Kyllä neliöt ja kuutiot ovat poikaa myös Espanjassa. Varsinkin kuutiot mukavia, jos on valoisa talo. Lisäneliöitä saa lasittamalla terasseja, jossa onnistuu ihan ruokailut ja sohvaperunahommelit lähes läpi vuoden. Jos on lomalla pari viikkoa kerralla, niin vähintään pari henkeä per huone on sovittava sekä fyysisesti että henkisesti. Muuten on loma pilalla. Ja ulkona tehdään yli puolet vuodesta puolet sapuskoista.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Peregrina
  Peregrina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.05.2008
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 18

  Kiitos vertailupohjasta ja hyvistä & hyödyllisistä kommenteista! Meillä on yksi potentiaalinen asunto kiikarissa, ja siinä sekä terassi että huonekorkeutta / kuutioita tuomassa lisätilaa. Parvenkin pystyisi laittamaan, mutta mahtaa olla kuuma katonrajassa ainakin kesäkuukausina… Ehkäpä tuollainen seinäsänky olisi hyvä ratkaisu, täytyy tutustua!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Madrid on parasta kevaalla ja alkusyksysta, kesalla voi olla tukalan kuumaa pienissa tiloissa ilman parveketta tai terassia.

  Talvella taas terassille tai parvekkeelle ei ole mitaan kayttoa noin asumistiloina.

  Madridin kosteusprosentit ovat paljon alhaisempia kuin rannikolla ja kylma tuntuu ihan toiselta, kuivalta.

  El Clima de Madrid Durante El Año

  El invierno en Madrid es luminoso y soleado

  Debido a que Madrid se encuentra a una altura de 650 metros sobre el nivel del mar , esta ciudad experimenta temperaturas muy diferentes en el verano y el invierno. El clima más cálido y agradable se disfruta entre mayo y mediados de julio, cuando las temperaturas promedio están entre los 20 y los 32 grados Celsius (68°F – 90°F).

  Hacia fines de julio y durante todo agosto, puede hacer mucho calor con temperaturas que a veces llegan a los 40 grados Celsius (100ºF). Las temperaturas nocturnas permanecen alrededor de los 18 grados Celsius (64ºF). No obstante, el clima de Madrid es muy poco húmedo, lo que hace que las altas temperaturas sean más fáciles de tolerar.

  Septiembre es un mes agradable, con temperaturas que vuelven a bajar a alrededor de los 25 grados Celsius (77ºF). Octubre es todavía bastante cálido, con una temperatura diurna promedio de 20 grados Celsius (68ºF), por lo que sigue siendo una época agradable para visitar Madrid.

  El clima en Madrid es predominantemente seco, ¡pero eso no significa que nunca llueva! Llueve especialmente en los meses de invierno. Ten en cuenta que éstas son las temperaturas promedio y que el clima puede fluctuar.

  El Clima En Invierno

  En noviembre las temperaturas bajan y la media diaria es de 12 grados Celsius (55ºF), bajando a 9 grados Celsius (48ºF) en diciembre.

  Las temperaturas nocturnas pueden descender bajo cero en invierno; por lo tanto, prepárate para abrigarte mucho y confirma que tu alojamiento tenga calefacción.

  Es uno de los más saludables de Europa debido a su proximidad a las montañas de Somosierra (al norte y noreste), Guadarrama (noreste) y Toledo (sur y este). ¡El aire puro fluye dentro de la ciudad casi desde todas partes!

  Taas Madrid on niin suuri Autonomia etta puhuttaessa Madridista puhutaan valtavasta maarasta erityyppisia asuinlahioita, on vuoristoa, on vilkasta keskustaa, nukkumalahioita, loytyy uutta ja vanhaa, halpaa ja kallista, vaatimatonta ja huippuluksusta ym.ym. valinnan mahdollisuuksia on. Ja mita Madridista ei loydy on tarpeetonta!!

  Madrid Capital;
  Superficie 605,77 km²
  Población 3 233 527 hab. (2012)
  • Densidad 5 337,88 hab./km²

  Comunidad Autonoma;
  • Total 8 021,80 km²
  Población (2012)
  • Total 6 489 680 hab.¹
  • Densidad 809 hab/km²

  Vertaa Suomeen;

  Pinta-ala;
  – 338 432,07 km²

  Väkiluku (08/2012)5 420 981

  -väestötiheys 17,80 / km²

  Taas minka kokoista ostaa on vahan henkilokohtainen asia, jokainen on tottunut omaan asumistyyliinsa. Toisaalta (riippuen tietysti monesta seikasta) yleensa pieni asunto max. 2 makkaria (ja Madridissa keskustassa yksio tai kaksio) on helpompi jalleen myyda kuin suuret ja kaukana keskustasta sijaitsevat villat.

  Madridissa varsinkin keskustassa uusi on alle 30 vuotias ja vanhat on yli sadan vuoden huikkeilla olevat talot.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.