Fugen hotellit!

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  eipaljon
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.04.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  Moi!

  Ollaan tulossa Fuengirolaan muutaman päivän reissulle ja nyt kaivattais vinkkejä hotellista. Osaisko joku kertoa jonkun hotellin;

  *kävelymatkan päässä keskustasta
  *mielellään rannan läheisyydessä
  *ei tarvi olla huippuhotelli mutta siisti ja mistä saa aamupalan

  Hotels.comista löytyy paljon mutta kun ei ole käynyt paikan päällä niin rasittavaa yrittää englannin kielisten selostusten perusteella tietää mikä olis hyvä sijainniltaan ja muutenkin…

  Kiitos kaunis jos joku osaa auttaa!

  LINKKI

  mariAK
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 22

  Kriteereilläsi löytyy muutama hyvä hotelli:

  Stella Maris-viehättävä, mutta hieman rapistunut hotelli rantakadun varrella. Sopii jos ei häiriinny liikenteestä.
  Pyr- samantasoinen kuin Stella Maris, mutta ei aamiaista.
  Las Palmeras- muuten hyvä, mutta alapuolella olevien discojen ja liikenteen äänet saattavat häiritä. Kuitenkin perheystävällisenä hotellina mainostettu.

  Sit hieman kalliimpi ja kauempana keskustasta (Los Boliches) on Confortel.

  Nämä tiedot saattavat olla jo vanhojakin, mutta näin oli pari vuotta sitten.

  Itse menisin varmaankin Stella Marikseen. Hyvät huoneet ja hyvällä paikalla.

  Hauskaa matkaa Fugeen!:)

  -Mari-

  LINKKI

  Matkamies
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.06.2007
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 220

  Suosittelen myös Stella Marista…tosi hyvällä paikalla rantakadulla ja lyhyt kävelymatka keskustaan. Ollaan oltu pari kertaa. Alakerran ravintolassa oli pari kertaa viikossa jamitkin, en tiedä tämän hetken tilannetta. Hotellin takana tosi hyvä Ruokakauppa, jos sellaista tarvetta on.

  LINKKI

  Tokage
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.02.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 14

  Olen miettinyt jo pidempään, että lähtisin Fugeen viikon lomalle.
  Olisi kiva kuulla millaisia ”nähtävyyksiä” siellä on ja mitä kannattaa ehdottomasti kokeilla tai nähdä =)
  Onko sää kesäisin yleensä minkälainen?
  Käykö siellä paljon turisteja?

  Kiitos heille jotka vastaavat,

  LINKKI

  mariAK
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 22

  Älä enää mieti vaan hyppää jo koneeseen 🙂

  Viikko on lyhyt aika, mutta Fugessa kannattaa käydä ainakin eläintarhassa, Sohailin linnassa ja markkinoilla. Fugessa on myös keskustassa ja Miramarin ostoskeskuksessa hyvät shoppailumahdollisuudet, keskustasta pääset Miramariin paikallisbussilla noin euron lippuhinnalla.

  Suosittelen myös renfellä matkustamista Torremolinokseen shoppailemaan ja Malagaan katselemaan nähtävyyksiä. Malagassa kyllä riittää nähtävää ja kannattaa käyttää ainakin yksi päivä siihen. Suosittelen myös käymään bussilla Benalmadenan lintupuistossa ja satamassa, Mijasin kylässä vuoren rinteellä sekä jos vielä haluat yhden elämyksen, niin hyppää bussiin ja käy päivän reissu Rondassa. Nämä mun suositukset eivät kyllä keskity pelkästään Fugeen, mutta onpahan joitakin ideoita.

  Jos suomalaisia haluat tavata, niin ota suunta Los Bolichesin kautta Los Pacosiin.

  Kesällä sää on kuuma ja kostea. Riippuu tietysti mihin aikaan kesästä olet liikkeellä, mutta heinä-elokuu (-syyskuu) ovat kuumia ja lisäksi myös espanjalaistenkin lomakuukausia, jolloin muualla Espanjassa asuvat tulevat lomailemaan rannikolle. Eli high seasonin aikaan Fugessa on turisteja, mikä myös vaikuttaa hintatason nousuun.

  Toivotan sinulle mukavaa ja elämysrikasta lomareissua Fugeen!

  t. Mari (myös kärsimässä Oulun tuulista ja räntäsateista 😉 )

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  Tokage kirjoitti:

  Olen miettinyt jo pidempään, että lähtisin Fugeen viikon lomalle.
  Olisi kiva kuulla millaisia ”nähtävyyksiä” siellä on ja mitä kannattaa ehdottomasti kokeilla tai nähdä =)
  Onko sää kesäisin yleensä minkälainen?
  Käykö siellä paljon turisteja?

  Kiitos heille jotka vastaavat,

  Aurinkorannikolla on paljon mukavaa tekemistä. Tässä muutama Devspainin vinkki.

  Ihan ensiksi, jos aikataulu antaa myöden niin kannattaa harkita ainakin seuraavia tutustumispaikkoja, jotka ovat hieman kauempana Fuengirolasta:

  -Málagan kaupunki sijaitsee vain 35km päässä Fuengirolasta ja johon valitettavan moni viikkoturisti jättää tutustumatta, sykkii elämää yötäpäivää. Málagassa on hieno katedraali, Alcazaban linnoitus, Pablo Picasson syntymäkoti sekä museo, runsaasti ostospaikkoja ja tuhansia ravintoloita sekä menopaikkoja nuoremmille. Kaupunki tarjoaa myös hyvät puitteet esimerkiksi kansainvälisen jalkapallon seuraamiseen uudistetulla Rosaledan jalkapallostadionilla.

  -Granada ja Alhambra –”maailman kahdeksas ihme” ja Euroopan suosituin turistinähtävyys, historiaa pullollaan ja sijaitsee vain vajaan parin tunnin autoreissun päässä. Samalla reissulla voi vierailla Sierra Nevadan hiihtokeskuksessa, jossa talvisaikaan pääsee harrastamaan alppilajeja ja kesällä innokkaimmat voivat patikoida Velletan huipulle noin 3,5km korkeuteen. Patikkamatka vaatii paljon voimia, runsaasti vettä, voimakasta aurinkovoidetta ja koko päivän aikaa. Itse Granadan kaupunki on myös mielenkiintoinen, melko suuri ja Espanjan historiaa täynnä.

  -Sevillan keskustassa on paljon nähtävää. Sevillan katedraali on maailman suurin goottilainen rakennus. Lisäksi Sevillassa on tarjolla hienot museot sekä paljon muuta historiaa, kaksi maailmannäyttelyaluetta, vuosilta 1929 ja 1992 jne. Sevillassa on monen parturiliikkeen lisäksi myös ehkä se maailman kuuluisin härkätaistelu-areena, maailman ainoa neliskanttinen taas sijaitsee Aurinkorannikolla Mijasin kylässä ja maailman vanhin on taasen “rotkokaupunki-Rondassa”, josta maininta myöhemmin.

  -Cadiz on Euroopan vanhin kaupunki Atlantin rannalla, hienot uimarannat ja puolivälissä matkaa Euroopan surffausparatiisi Tarifa, jossa Atlantin allot ja lämpimät etelän tuulet vievät myös purjelautailijaa hurjaa kyytiä.

  -Jerez (de la Frontera) on maailmankuulu sherryistään. Siellä on yli 200 sherrybodegaa joihin moniin pääsee vierailemaan ennakkoilmoituksella. Jerezin lähellä on Moto-GP-rata, jossa myös F1-harjoitukset useasti vuodessa.

  -Cordoba -Maurien palatsit ja Andalucian huikea maaseutu. Matkalla silmien eteen avautuu suuret appelsiinitarhat, auringonkukkapellot ja oliiviviljelmät. Tämän lisäksi hieman sisämaahan mentäessä on Euroopan suurimmat krookustarhat, sekä viinintuotantoalueet.

  -Gibraltar, Ison Britannian linnake pullollaan sotahistoriaa. Ylhäällä ”kivellä” asustavat Euroopan ainoat villit apinat ja sinne pääsee köysiradalla tai sitten taxilla. Hienojen (tippukivi)luolastojen lisäksi paikalta voi nähdä yhdellä silmäyksellä kahdelle eri merelle ja kolmeen eri maahan. Pysyttelemällä Main Streetillä aistii minikokoisen Lontoon.

  -Tanger ja Marokko, täynnä itämaista eksotiikkaa, kameleita, käärmeitä, itämaisia mattoja, mausteita yms. Päivämatkoja kantosiipialuksella on tarjolla edullisesti ja useasti päivässä. Lähdöt ovat usein Tarifasta tai Gibraltarilta.

  -Ceuta ja Melilla ovat harvojen tuntemia Espanjan alueita Afrikan puolella. Nämä Espanjan vastineet Gibraltarille ovat eksotiikkaa ja historiaa täynnä vaikka pienikokoisia linnake-alueita ovatkin. Ceutaan pääsee kätevästi lautalla Gibraltarilta ja Melillaan esimerkiksi Almeriasta.

  Näiden kaukaisempien kohteiden lisäksi rantakaupungit tarjoavat paljon ohjelmaa kaikenikäisille:

  Historiasta kiinnostuneet voivat tutustua esimerkiksi Fuengirolan roomalaisiin raunioihin tai arabien rakentamaan Maurien linnoitukseen, jonka valmistuminen ajoittuu samoihin aikoihin kuin supisuomalainen Olavinlinna. Fuengirolassa on myös eläintarha, joka on melko pieni, mutta yksi maailman hienoimmista ja se onkin saanut kansainvälistä kiitosta eläinsuojelujärjestöiltä ympäri maailmaa. Eläintarha osallistuu koko ajan eri uhanalaisten eläinten suojelutyöhön. Tämä on taatusti lapsiperheiden suosikki Fuengirolan suuren vesipuiston lisäksi! Fuengirolan satamasta pääsee pienellä laivalla kätevästi Benalmádenan satamaan ja sieltä toisella pienellä laivalla Málagaan, matka kestää reilun tunnin ja Málagaan toisen tunnin. Matkalippu on edullinen ja hyvällä tuurilla lentokalat, delfiinit, rauskut ja monet muut ovat nähtävissä jo tällä reissulla. Tämän lisäksi Fuengirolasta pääsee tutustumaan meren eläviin laivalla, jonka pohja on läpinäkyvä. Myös eräs suomalainen yrittäjä tekee ”delfiiniristeilyjä” alueella.
  Fuengirolan kupeessa, Mijasissa on kansainväliset puitteet täyttävä laukkarata, jonne vedonlyönnistä kiinnostuneet voivat suunnata kulkunsa. Hevoskilpailut ovat mitä oivallisin viihdyke myös perheellisille!

  Benalmádenassa on hieno huvipursisatama, jossa pääsee ihailemaan hienoja veneitä ja meritunnelmaa. Täällä järjestetään myös vuosittainen tonnikalan kalastuskilpailu. Muutama vuosi sitten voittajakala painoi 447 kiloa! Huvipursisataman lisäksi Benalmádenassa on tivoli, casino, meriakvaario Selwo Marina sekä delfinario, jossa myös pingviinejä. Suomalaista talvitunnelmaa kaipaaville Benalmádenassa on myös jäähalli! Tivolin vierestä lähtevällä köysiradalla pääsee läheiselle vuorelle noin kilometrin korkeuteen maisemia ihailemaan.

  Puerto Banus Marbellassa sekä Benalmádenan huvivenesatama ovat niille, jotka haluavat nähdä glamouria, hienoja veneitä, autoja, naisia, miehiä, kalliita tavaroita ynnä muuta.

  Hieman kauempana Esteponassa sijaitsee suuri yli miljoonan neliömetrin kokoinen Selwo eläinpuisto, jonne voi tehdä päivämatkan tai jopa yöpyä puiston keskellä. Tämän lisäksi kaikki Aurinkorannikon kaupungit tarjoavat matkailijalle suuren määrän ravintoloita, elävää musiikkia jne..

  Espanjan maaseutu ja vuoristo–alue on pullollaan luonnonpuistoja, retkeilyä ja muuta harrastetta varten sekä tupaten täynnä mielenkiintoisia valkoisia kyliä. Esimerkiksi seuraavat:

  -Sierras de Málaga –korkkitammilehdot ja paikallista malaga- sekä moscatel-viniä. Vuoristoalueella on suuri luonnonpuisto ja suuret määrät patikointireittejä.

  -El Chorro -3 eriväristä järveä päätähuimaavalla paikalla. Luolakiipeilijöiden paratiisi ja mm. Euroopan syvin pystysuora luola. El Chorro on retkeilevän nuorison kohde! Kokeile kalastusta, melontaa, kiipeilyä ynnä muuta ja tutustu samalla nuoriin reppureihin ympäri maailmaa.

  -El Torcal –kivierämaa, jossa luonto on muokannut mahdollisimman abstraktit luomuksensa.

  -Sierra Nevada, Alpujarras -huimaavat maisemat, parhaimmat vuoristokinkut, hienoimmat juustot, Lanjaronin kylpylät ja kymmeniä muita kylpylöitä arabien sekä roomalaisten ajalta.

  -Reserva de Doñana -euroopan suurin linnustoalue, satojatuhansia flamingoja, myös kilpikonnia, kauriita ja kaksi eri kotkalajia jne. Ehdoton kohde lintuboingaajille! Mielenkiintoista on myös se, että viimeaikoina tehtyjen sateliittikuviin perustuvien tutkimusten mukaan juuri täällä sijaitsee legendaarinen mereen uponnut Atlantis. Mene ja tiedä.

  -Ruta de los Pueblos Blancos –kierto Espanjan huimaavimmissa maisemissa ja toinen toistaan valkoisimmissa kylissä. Mm. Arcos de la Frontera, kaupunki korkealla kukkulan huipulla, Ronda, kaupunki rotkon ympärillä, Grazalema, kaupunki vuorten sylissä jne. Tarjolla paikallisia viinejä ja vuoristokinkkua jne. Reitistä saa idean jos on katsonut Taru Sormusten Herrasta -elokuvat.

  -Nerja –tippukiviluolat, jossa on maailman suurin yksittäinen tippukivi. Luolasto on valtava, mutta suojelusyistä vain hieman alle 1/3 on avoinna yleisölle, kierrettävää riittää silti. Luolissa järjestetään myös konsertteja!

  Nyt siis kiireellä Aurinkorannikolle. Täällä on yllämainitun lisäksi paljon muitakin harrastusmahdollisuuksia, ja tapahtumia, vuodenajasta riippuen, esimerkiksi:

  -Purjehdus, veneily, sukellus, kalastus
  -Seinäkiipeily, vuoristokiipeily, patikointi
  -Surffaus, varjoliito, riippuliito
  -Maastopyöräily, katupyöräily, mounting bike, downhill bike
  -Carting
  -Ratsastus, laukkakisat
  -Urheilutapahtumat, eritoten jalkapallo, Paris-Dakar siirtymätaipaleet, Moto-GP, Vuelta de España jne.
  -Kansainväliset konsertit, bandit, jamit, diskot
  -jne jne…

  LINKKI

  tuulae
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Tosi upea katsaus nähtävyystarjonnasta.

  Kiitos Devspain!

  LINKKI

  Tokage
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.02.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 14

  Kiitos paljon, sain kyllä kattavan tiedon nyt.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  majoetuspaikkojen valintasivu
  Alojamiento valikosta, minkä luatusta…
  sitte vaikka puhelin ruksataa ja buscar ja koht on valinta eissäs

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Eipä kestä kiittää…

  Monta paikkaahan jäi mainitsemattakin.

  On krokotiilipuistoa ja lintupuistoa Benálmadenassa, on lähempiä luolia kuin Nerjan luolat, esimerkiksi Cuevas del Tesoro (”aarreluolat”) Rincón de la Victoriassa, on hienoja puutarhoja, joissa lintuja ja muuta eläimistöä. Esimerkiksi Torremolinosissa ja Málagassa, jossa useita, mm. luonnontieteellinen ja sitten se mikä-sen-nimi-nyt-olikaan… siinä lentokentän lähettyvillä Guadalhorceen mennessä jne…, on kongessi- ja messukeskusta (Torressa, Benálmadenassa ja Málagassa), joissa mitä erilaisempia (taide ja -muitakin)näyttelyitä ja tapahtumia, on teatteria, on sitä ja tätä, tuota ja ihmeellisempää…

  Tämän kaiken lisäksi Andaluciassahan on ”aina” jossain Feriat menossa! Jos ei juhlaa ole, niin se keksitään. Málagan feriat elokuussa ovat maailman kolmanneksi suurin karnevaali Rion (Rio de Janeiro) ja Mardi Gran (New Orleans) jälkeen. Viime vuonna yli 6 Miljoonaa vierailijaa ja 10 päivää koko kaupunki sekaisin!

  Aurinkorannikolla ja Andaluciassa on yksinkertaisesti kaikkea mitä vain alueen luonto, meren ja vuorten läheisyys seka aurinkoinen eteläinen sijainti, voi tarjota höystettynä Málagan provinssin reilulla 1.5 Miljoonalla asukkaalla (Andaluciassa noin 8.5M) ja reilulla 6 Miljoonalla turistilla pelkästään Málagan alueella (Espanjassa viime vuonna oli turisteja melkein 60 Miljoonaa).
  Kannattaa myös muistaa, että erään tutkimuksen mukaan Aurinkorannikko alueena ja ”ihmiskeskittymänä” (eli kaupungin kaltaisena) mitattuna on maailman kolmanneksi kansainvälisin paikka eri kansalaisuuksien määrällä mitaten (Lontoo ja New York edellä), joten seudulla on mitä erikoisempaa ”porukkaa” ja mitä erilaisempaa tarjontaa. Pelkästään Fuengirolasta taisi löytyä asukkaina noin 120 eri kansalaisuuden edustajaa!

  Siis vielä kerran, matkalle Aurinkorannikolle heti ja eikä sitten juututa siihen rantakadun tuntumaan! Nähtävää riittää…

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154
  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Just tuohon viittasin Torren ”luonnontieteellisellä” ja sitten siihen toiseen siellä lentokentän ”takana” Guadalhorcessa. Nimeä en muista….

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  Jardin El Retiro, Churriana. web sivu vaekutta olevan nuri.

  ja tiällä Malagan turismista

  8 vuotee ei vielä kerenny kiertee kaekkee, suati sitte viikossa.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.