Fuengirolan velat jne.

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Fuengirolan velat jne.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Tuolla toisessa ketjussa (http://espanja.org/node/69354) oli keskustelua Fuengirolan taloustilanteesta, PSOE:n väittämistä (linkkeineen Javier García Leónin äskettäin pitämään lehdistötilaisuuteen). Puhumattakaan nyt Transparencia Internacionalin tutkimuksesta..

  Lainailen nyt eri paikoista (mm. tuosta ketjusta) en jaksa kaikkiin laittaa vastaavaa linkkiä.

  Hra García León sanoo Fuengirolan velkojen olevan n. 100 miljoonaa. Paljonkohan se oikeasti on? Tuon ns. läpinäkyvyyden puutteessa minulla ei ole hajuakaan. Kaupungin sivuilta en ainakaan äkkiseltään löydä mitään tietoa.

  Vastineessaan PP kertoo (esim. http://www.laopiniondemalaga.es/costa-sol-occidental/2012/03/10/ataques-psoe-fundamento/490667.html?utm_source=rss) että ”ataques no tienen ningún fundamento ni evidencia.” Olisi kiva nähdä jotain todisteita/faktaa siitä paljonko se velka on? Hra García León on kunnanvaltuutettu, joten jäljelle jää lähinnä kaksi vaihtoehtoa:

  a) hän valehtelee törkeästi
  b) ei itsekään edes kunnanvaltuuttettuna tiedä, vaan arvioi

  Ja lainaan nyt itseäni tuolta toisesta ketjusta:

  En nyt ota kantaa tähän nimenomaiseen tutkimukseen, mutta yleensähän Transparency Internationalia pidetään aika arvostettuna organisaationa. Suomessa kyllä jaksetaan paukutella henkseleitä, kun Suomi todetaan TI:n taholta erääksi vähiten korruptoituneista maista.

  Toki TI on ”yksityinen” siinä mielessä että sitä ei pyöritä mikään valtio… yleisen terminologian mukaanhan se on ”NGO” eli non-government organisation. Espanjassa toiminnan takana on Fundación José Ortega y Gasset.

  Kuten tuossa sanoin, Suomi on noissa pärjännyt aika hyvin – lukuunottamatta isoveliverkostoa: http://blog.transparency.org/2012/03/06/old-boys-networks-keep-tarnishing-finlands-corruption-clean-reputation/

  Näin ollen siihen ei vastattu – ei siis siksi, että olisi haluttu salata jotain, vain siksi, että lähettävä osapuoli ei kertonut, mihin tietoja tultaisiin käyttämään. Saimme sitten nolla pistettä – ja vähiten läpinäkyvän kaupungin rankingin ilman, että olisi ollut mitään tarkoitusta salailla yhtään mitään.

  Aika aavistamattomia ovat kunnan äidit, jos eivät ole Transparency Internationalista koskaan kuulleetkaan. Kyselyn tarkoitus (jos se oli epäselvä) olisi varmaan selvinnyt puhelinsoitolla.

  Kyselyn kohteena oli 110 kuntaa Espanjassa, joista jopa toiseksi viimeinen sai tuplaten pinnoja Fuengirolaan nähden (joka sekään ei saanut täyttä nollaa). Fuengirolakin sai kohdasta ”TRANSPARENCIA EN LAS CONTRATACIONES DE
  SERVICIOS” jopa 57,1, kun taas ”TRANSPARENCIA ECONÓMICO-FINANCIERA” oli se pyöreä nolla. (http://www.transparencia.org.es/ITA%20-%202010/110%20AYTOS-PUNTUACIONES%20OBTENIDAS%202010/AYUNTAMIENTO%20FUENGIROLA.pdf). Ilmeisesti suurin osa kuntia on aktiivisesti osallistunut kyselyyn.

  Viimeksi tiistaina allekirjoitin todistuksen, jossa selvitin, mitä laskuja minun valtuustollani on/ei ole maksamatta. Minun tapauksessani niitä ei ollut ollenkaan.

  Tämähän ei kerro veloista mitään. Olen joskus aikoinaan ihan yksityishenkilönäkin ollut korviani myöten veloissa, mutta silti maksanut laskuni ajallaan (sillä velalla).

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Don Paco
  Don Paco Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.05.2011
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 16

  Asia kiinnosti sen verran, että yrittelin vähän googlailla.

  Ensiksi kuitenkin siitä Fuegirolan veloista, josta kuulemma Garcia Leon valehtelee. Espanjassa käypä tapa vastata väärän puolueen edustajan väitteisiin on ”X valehtelee”. Antaisin enemmän arvoa vastaustyypille ”X valehtelee. Totuus on Y. Todisteet löytyvät paikasta Z”.

  Kovin hienoa olisi jos valtuutettumme KW voisi auttaa tässä oikean tiedon lähteille. Muuten on vain sana sanaa vastaan. Espanjan ’vähiten läpinäkyvänä’ kaupunkina Fuengirola ei kyllä ole mikään tutkivan journalistin, saati kiinnostuneen rivikansalaisen ihmemaa.

  Tuolla ”viikon 11 uutiset” -ketjussa (http://espanja.org/node/69383) kerrotaan eilisen (15.3) SURrin jutusta, jossa käsiteltiin Costan kuntien velkatilannetta. Taas oli Fuengirola se ainoa, joka ei ollut antanut tietojaan! Kun ulkomaailma ei tiedä velan määrää, niin kukaan ei voi väittää sitä suudeksi…

  Ehkä pitäisi ensin itse nöyrtyä pelaamaan avoimin kortein ja vasta sitten ruveta haukkumaan muita valehtelijoiksi.

  Mitä siihen TI:n kyselyyn tulee niin voitaisiin nyt katsoa kuitenkin Kaupungintalon valehdelleen selkeästi ja todistettavasti. Yritän nyt itse noudattaa tuota yllä suosittelemaani ”X, Y ja Z” -kaavaa.

  ”Viittaat ”asioiden salaamiseen” kunnassamme. Oletan sinun tarkoittavan viimevuotista tutkimusta, jonka aivan yksityinen instanssi ”transparencia internacional” teki eri kunnista, niiden tietojen perusteella, joita oli saatavilla kaupungintalon nettisivulta. Nettisivusto oli kaikkea muuta kuin täydellinen, ja tuon instanssin pisteytys (transparencia o no) tuli siitä. Tämän lisäksi kaupungintalolle lähetettiin kyselylomake, jossa ei kuitenkaan selvitetty lainkaan, millaista käyttöä varten tietoja pyydettiin. Näin ollen siihen ei vastattu – ei siis siksi, että olisi haluttu salata jotain, vain siksi, että lähettävä osapuoli ei kertonut, mihin tietoja tultaisiin käyttämään. Saimme sitten nolla pistettä – ja vähiten läpinäkyvän kaupungin rankingin ilman, että olisi ollut mitään tarkoitusta salailla yhtään mitään.” (KW ketjussa Viikon 10 uutisia)

  Ensiksikin, jokaisella Espanjan kunnantalolla tiedetään, mikä on Transparency International. Jos ei tiedetä, se on megaluokan kunnallispoliittista ammattitaidottomuutta. TI on merkitykseltään ja globaalisuudeltaan rinnastettavissa Punaiseen Ristiin ja Amnesty Internationaliin. Se toimii 80:ssa maassa ja se on tärkein tietolähde maailman korruptionvastaisessa taistelussa. Bhajeeta lainatakseni: ”Toki TI on ”yksityinen” siinä mielessä että sitä ei pyöritä mikään valtio… yleisen terminologian mukaanhan se on ”NGO” eli non-government organisation. Espanjassa toiminnan takana on Fundación José Ortega y Gasset.”

  Järjestöstä saa niin tietoa kuin haluaa kirjoittamalla Google-hauksi ”Transparencia Internacional”. Jo Oña ei osaa, niin kaupugintalosta kyllä olisi joku joka osaa.

  Toiseksi, tietojen käyttötarkoituksessa ei voinut olla mitään epäselvää. TI:n sivuillakin kerrotaan mitä materiaalia on kuntiin lähetetty, ja kuvaus tutkimuksesta ja sen suoritustavasta ei ole voinut jäädä epäselväksi.

  Kolmanneksi, otetaanpa nyt esiin se ”Z” eli TI:n sivulta viimeisten kolmen vuoden tulokset: http://www.transparencia.org.es/ITA%20-%202010/COMPARACIONES%20ITA%202010_09_08/RANKING_DE_TRANSPARENCIA_GLOBAL_2010_2009_2008.pdf

  Sieltä ilmenee, että Fuengirola ei ole jättänyt vastaamatta vain kerran vaan kahdesti! Tieto TI:stä ei muka ole vuoden 2009: jälkeenkään saavuttanut Kaupungintaloa? Täysin mahdotonta uskoa.

  Muuten, vuoden 2009 tulokset ovat paremmat kuin viimeisimmät – Fuengirola ei ollut vielä jumbo vaan 97/110:stä. Olisiko mahdollista, että ensin yritettiin vastata, mutta huonot tulokset johtivat siihen ettei kannata yrittääkään? Joka tapauksessa keksittiin täysin uskomaton selitys ”jostain hämärästä yksityisinstanssista ja epämääräisestä käyttötarkoituksesta”? Tätä selitystä sitten KW:nkin on pakko levittää, vaikka rehellisen suomalaisen luonto varmaan tökkii vastaan.

  Viime vuoden tulokset valmistuvat näinä kuukausina. Odotamme mielenkiinnolla.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Vähän uudempi artikkeli Surissa kertoo Fuengirolasta:

  Actualmente y según un informe del interventor municipal que mostró la propia Oña, la deuda que la localidad mantiene con un total de 166 proveedores -120 PYMES y autónomos además de 46 grandes empresas- asciende a 16.956.033 euros.

  http://www.diariosur.es/v/20120317/costadelsol/fuengirola-sacara-concurso-agua-20120317.html

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä jpmadrid
  jpmadrid Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.04.2009
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 192

  Hola,

  Tuntuu aika pieniltä nuo Fuengirolan velkamäärät, Espanjalaisittain ja jopa kansainvälisesti. Jos pitää paikkansa niin täytyy hattua nostaa. Esimerkkinä voisi olla Peleas de Abajo niminen kylä, asukkaita 274, vuosittainen verokertymä 50.000€ ja velkaa 4,6 M€ !!!
  Pori Suomessa on kooltaan hyvin vastaava Fuengirolan kanssa ja velkaa lähes kymmenkertainen määrä… Reilu 2000€ per asukas..

  Saludos

  Janne Madrid

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  No se mistä tässä keskustellan on se, että paljonko sitä velkaa oikein on.

  PSOE:n edustajan mukaan lähes 100 miljoonaa euroa – tuo tekisi jo reippaan tonnin per asukas.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
  arnold malaga Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  jpmadrid kirjoitti:

  Tuntuu aika pieniltä nuo Fuengirolan velkamäärät, Espanjalaisittain ja jopa kansainvälisesti…

  Jep. Näissä kuntien veloissa täytyykin olla tarkkana siitä, minne taholle kunta on velkaa.

  Jos velkaa ollaan jollekin rahoituslaitokselle, rahoittajalle tai valtiolle, ei huoli ole suurikaan. Mutta jos kunta on velkaa esimerkiksi työntekijöilleen sekä tavaran- ja/tai palvelujentoimittajilleen, eikä kykene veloistaan suoriutumaan, on kyse aivan eri asiasta.

  Tuotteiden ja palvelujen toimittajienhan täytyy maksaa laskut omille tavarantoimitajilleen sekä myös palkat omille työntekijöilleen, ja jos niiden maksaminen estyy kunnan tyhjän kassan vuoksi, menee kuppeja nurin enemmän kuin liikaa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  Arnold kirjoitti:

  Mutta jos kunta on velkaa esimerkiksi työntekijöilleen sekä tavaran- ja/tai palvelujentoimittajilleen, eikä kykene veloistaan suoriutumaan, on kyse aivan eri asiasta.

  Tuo ylempänä mainittu n. 17 miljoonan velka on käsittääkseni juuri tätä.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.