Fuengirola – hyvä vai huono valinta

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Harrastukset Fuengirola – hyvä vai huono valinta

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä am1234
  am1234 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  Kuka osaa kertoa onko ihan hullu valinta viedä 35 vuotta täyttävä poikaystävä
  viettämään synttäreitä Costa de Soliin – hotelli Fuengirolassa?
  Onko kyseessä joku eläkeläisten paratiisi vai onko siellä jotain oikeasti kivaa
  nähtävää ja koettavaa.
  Kuvat matkatoimistojen sivuilla ovat kivoja, mutta niistä ei käy ilmi, että mistä päin
  Costa de Solia ne loppuen lopuksi on otettu.
  Onko jotain vinkkejä mihin kannattaa ehdottomasti tutustua ja missä käydä?
  Onko paikassa mitään yöelämää vai nukkuuko siellä jo kaikki klo 22 alkaen?
  Olisin todella kiitollinen kaikesta lisätiedosta.
  Matkamme alkaa 15.6.2008 eli aika pian =)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Halia Biru
  Halia Biru Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.07.2007
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 220

  Moi !

  Itse pidän henk.kohtasesti Fuengirolasta.
  Olen ollut Mijas Costassa vuosi sitten ja eilen palasin kotia Benalmadenasta. Näistä kolmesta paras on Fuge sitten Benalmadena.

  Oon aika huono antamaan neuvoja missä kannattaa käydä, mutta Mijaksen kylä oli ihan idyllinen paikka. Sinne pääsi linjurilla nro 122 ja bussilipun hinta 1,15€.

  Itellä ainakin sellanen tunne, että ihmiset alakaa vasta elämään kello 22 jäläkeen, eli eivät nuku vielä siihen aikaan. Tosin se varsinainen yöelämä on jääny itellä katsatamatta.

  Uskon vahvasti että sieltä löytyy teille molemmille jotain mielenkiintoista ja mukavaa.

  Itse jätin haikein mielin Espanjan, tippa tuli linssiin kun kone lähti rullailemaan kohti kiitotietä…

  Seuraava askel on varmaan vuorotteluvapaa Espanjassa, ainakin se on haaveissa.

  Viettäkää mukava ja antoisa loma Fuengirolassa !

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä J
  J Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.08.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 196
  am1234 kirjoitti:

  Kuka osaa kertoa onko ihan hullu valinta viedä 35 vuotta täyttävä poikaystävä
  viettämään synttäreitä Costa de Soliin – hotelli Fuengirolassa?
  Onko kyseessä joku eläkeläisten paratiisi vai onko siellä jotain oikeasti kivaa
  nähtävää ja koettavaa.
  Kuvat matkatoimistojen sivuilla ovat kivoja, mutta niistä ei käy ilmi, että mistä päin
  Costa de Solia ne loppuen lopuksi on otettu.
  Onko jotain vinkkejä mihin kannattaa ehdottomasti tutustua ja missä käydä?
  Onko paikassa mitään yöelämää vai nukkuuko siellä jo kaikki klo 22 alkaen?
  Olisin todella kiitollinen kaikesta lisätiedosta.
  Matkamme alkaa 15.6.2008 eli aika pian =)

  yóelámá alkaa puolenyón jálkeen

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä danelle
  danelle Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.03.2008
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 9

  Me ainaskin ihastuttiin paikkaan niin että ollaan menossa jo toista kertaa sinne.
  Mekin perheen kanssa oltiin illalla syömässä kymmenen jälkeen,ihmisiä oli paljon liikkeellä.Ja aika siellä kyllä kuluu,menee liiankin nopeasti.Enää vajaa kuukausi niin siellä ollaan taas pari viikkoa!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Laura
  Laura Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 209

  Olen asunut Fuengirola-Mijas akselilla n. 2,5 vuotta ja ikää on 33. Eli voisin kuvitella, että mulla on jonkinlainen tuntuma Fuengirolaan ja tän ikäisten tekemisiin.

  Fuengirola on täynnä baareja ja pieniä menomestoja, joissa tosiaan meno alkaa yöpuolella. Päivisin Fuge on mun mielestä suoraan sanottuna tylsä. Kaupungin näkee päivässä. Jos on todella himo-shoppaaja, niin kauppoja ja varsinkin rätti-sellaisia löytyy paljon. Onko poikaystäväsi innostunut kiertelemään kaupoissa? Fuengirolan paras puoli kesällä on varmaankin pitkä pitkä biitsi. Jos siis viihtyy biitsillä.

  Itse olen kaukana himoshoppaajasta enkä tykkää grillata itseäni. Nykyisellä tietämykselläni menisin (viikoksi? vai minkä pituinen reissu teillä on tiedossa?) ennemmin Malagaan. Ja vuokraisin auton, jotta pääsisi hieman kiertelemään ”lähikylillä”, elikäs vaikka ensi alkuun Nerjaan (tippukiviluolat ja söpö kylä, n. 30km Malagasta itään) ja Rondaan (upea, rotkon reunalle rakennettu vanha kaupunki, myös ajomatka on elämys -> uskomattomia maisemia, n. 60 km Fugesta pohjoiseen).

  Malaga on iso kaupunki, josta löytyy vaikka mitä. On biitsit, kauppoja, ravintoloita, yöelämää, päivisin nähtävyyksiä ja vanha kaupunki sinällään on loistopaikka vain käppäillä ja ihastella kauniita, vanhoja rakennuksia.

  Jos nyt kuitenkin otatte hotellin Fuengirolasta (n. 30km Malagasta länteen), niin sieltäkin pääsee näppärästi liikkumaan. Rantaa pitkin kulkee juna, jolla pääsee esim. Malagaan 50 minuutissa ja parilla eurolla. Viimeiset junat tosin kulkevat jo joskus 23 aikoihin. Ja jos vuokraa auton, niin päivisin voi käydä missä mieli tekee.

  Vielä tosta Fugen päiväelämästä; mulla on käynyt tän 2,5 vuoden aikana aika monta vierailijaa Suomesta, ja ihan iästä riippumatta yksi toisensa jälkeen on todennut sen, mitä tossa alussa jo kirjoitinkin; Fuengirola on päivässä nähty. Se on kiva paikka asua ja elää, mutta jos olisin tulossa viikon lomalle (ilman lapsia), valitsisin pääkallopaikaksi jonkin toisen.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456
  am1234 kirjoitti:

  …Onko kyseessä joku eläkeläisten paratiisi vai onko siellä jotain oikeasti kivaa
  nähtävää ja koettavaa…

  Kyse on pitkälti siitä, mitä haluaa ja on etsimässä… mutta jos päivänsankari on kiinnostunut baari- ja rantamenojen sijasta esimerkiksi luonnosta, maisemista, autoilusta ja/tai moottoripyöräilyistä, löytyy Aurinkorannikon kaistaleelta aivan mahtavia ajoreittejä vuoristo- ja muine kylineen. Suosittelen lämpimästi.

  Itse olen innokas moottoripyöräilijä ja päästelemme viikonloppuisin rautaratsuillamme mielenkiintoisissa paikoissa. Osa reissuista kuvineen ja pikku stooreineen löytyy täältä Orkista, mutta enemmän Costaridersien sivuilta. Motskareita voi vuokrailla vaikkapa Moto Mercadosta (kartta alla) tai jos Harrikan haluaa, ottamalla Costariders -sivujen kautta yhteyttä nimimerkkiin ”FatBoyHarri”

  View Larger Map

  Voit zoomailla ja liikutella karttaa hiirellä. Noista edellisisten linkkien stooreista löytyy lisäkuvia ja videoita, mutta ohessa hieman yleiskuvaa alueilta pääosin helikopterista kuvattuna:

  Myös Orkin kokemuspankista löytyy monenlaisia vinkkejä, samaten reissuvinkeistä kannattaa vilkaista. Joka tapauksessa suosittelen liikkumavälineen vuokraamista, niin lomasta saa oleellisesti enemmän irti.

  Se että majoittuuko loman ajaksi Fuengirolaan tai johonkin muuhun lähikaupunkiin, ei juurikaan vaikuta jos liikkumaväline on käytössä, oleellisempaa on hotellin tai muun majapaikan sijainti ja viihtyisyys. Jos päätätte jättäytyä julkisten liikkumavälineiden varaan, niin parhaiten reissaaminen onnistuu, jos majapaikka on Malagan ja Fuengirolan välillä (silloin pystyy käyttämään kätevää ”Renfe” paikallisjunaa)

  Onnistunutta lomaa ja kivoja Espanjan elämyksiä joka tapauksessa!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä turboman1
  turboman1 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.01.2008
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 179

  Jos moottoripyörä ei nappaa, niin kokeilkaa avoautoa! Maksaa hieman enemmän kuin tavallinen ”autoropponen”, mutta kun kerran kokeilet, niin koukussa olet! Vuokrahinnat ovat kuitenkin sangen kohtuullisia verrattuna siihen, että vuokraisit Suomesta samanlaisen auton.

  Ohessa vähän Googlen linkkiä avuksi:

  http://www.google.com/search?q=Rent+a+car+Fuengirola&rls=com.microsoft:fi&ie=UTF-8&oe=UTF-8&startIndex=&startPage=1

  Näyttäisi hinnat olevan n. 80e-199e pvä, riippuen ajeleeko Peugeot 206 CC:llä (avo, jossa peltikatto menee takakonttiin – pysyy ehkä tavarat paremmin tallessa, kun ei pääse puukolla katon kautta sisään…) tai Mersun SLK:lla (samanmoinen systeemi). Nuo olivat 2-paikkaisia. Jos tarvitsee 4 paikkaa, niin ainakin Peugeot 307 CC:ssä on tilaa neljälle. Cabriolet-hakusanalla kun etsiskelee tuosta annetusta linkistä, niin saa kaikki vaihtoehdot. Näytti tuossa linkissä olevan autokatti-vuokraamokin (ilmeisesti suomalainen palvelu), mutta vuokraamon linkki ei ainakaan silloin toiminut, kun kokeilin. Tietty paikanpäälläkin voi tarjouksia katsella ja aina olen itse löytänyt sopivan yksilön. Kannattaa kuitenkin muistaa se, että muutkin niitä vuokraavat, joten loman alussa varattu auto on varmemmin saatavissa sitten haluttuna päivänä.

  Kuvaherkku vielä malliksi: tämä auto on 307 CC Peugeot ja sillä poltettiin nenänpäätä Canarialla!
  (rasvaa sitten otsaan, korviin, nenänpäähän ja poskipäihin ja ehkä lippiskin on paikallaan)…tsekatkaa myös, että vararengas (jossa on ilmaa), tunkki ja pyöränavain, sekä turvaliivi ovat mukana autossa – ja eikun baanalle!!! Tietty karttakin on hyvä olemassa…ja muista tyhjentää autosi itse tai Pepe tekee sen puolestasi eli arvoesineet ja passit yms. mukaan, kun jättää auton jonnekkin… 👿

  Ja pikku vinkki vielä: tarkista ja kuvaa vuokra-auton kolhut yhdessä vuokraajan kanssa, niin ei sitten kukaan yritä pistää vanhoja naarmuja tillillesi, kun palautat auton. Samalla tulee kuvaan myös auton rekisterinumero, jos se ei lue avaimenperässä – auttaa nääs, jos poliisi hinauttaa väärinpysäköidyn auton huutsinnevadaan ja olisi siinä selvitellessä kiva kertoa auton rekisterinumero, kun ne vuokrapaperit on yleensä siellä autossa… 🙂 Varsin mieleenpainuva kokemus yrittää saada auto takaisin silloin, kun poliisit ei osaa muuta kuin espanjaa ja hinausvarikollakaan ei yleensä muuta osata…
  ja ilta pimenee ja hotellille 150 km…joten ei kannata pysäköidä väärin…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Jahu
  Jahu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073

  Kuuluuko tuo kuski hintaan ?

  😀

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä turboman1
  turboman1 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.01.2008
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 179

  Kuski ei valitettavasti kuulu perushintaan, mutta tuommoisella autolla on paremmat kuskinsaantimahdollisuudet (voi ymmärtää myös toisin, kun jättää em. sanaan välin keskelle…), kuin sillä rupisella ”halpisvuokra-autolla”… 🙂 Vrt. komeat Harley Davidsonit, joiden takana istuu mitä erinäköisempiä herkkupaloja…

  Jahulle voin sen paljastaa, että pimatsu oli vuokraamosta ja hän tuli ystävällisesti hakemaan auton hotellista vuokrauksen jälkeen! (mutta ei kerrota muille, vaan annetaan fantasian elää…). Noin yleisesti voisi todeta, että auto ja henkilökunta olivat ilo silmälle… 😉

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.