Fuengirola here I come! Kaverit ilmoittautukaa? :)

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Fuengirola here I come! Kaverit ilmoittautukaa? :)

Merkitty: 

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 23)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Sophiet
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.01.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 5

  Moikka kaikki!

  Täällä olis yks Fuengirolaan muuttava kohta 24v nuori nainen! Oon tulossa heti juhannuksen jälkeen sinne lomalle ja muutamaan työhaastatteluun (wish me luck) ja sitten elo-syyskuussa olisi muutto. Haluaisin kovasti tutustua siellä ihmisiin ja saada kavereita. Onko Espanjan suomalaisten nuorten yhteisö vielä olemassa? Höhlä ei ainakaan löytänyt… Tai järjestättekö mitään tapaamisia tai illanviettoja? Itse olisin ainakin valmis organisoimaan ja järkkäämään jos innokkaita osallistujia on 🙂

  ”Lomaviikollenikin” olen tulossa yksin, joten 24.6 ja 25.6, jos jollakin on tylsää, lähtisin mieluusti syömään, oluelle tms tai jos useampi innostuu niin mennään porukalla? Toivottavasti tämä on oikea osoite aloittaa, viisaammat neuvokaa eteenpäin 🙂 Tuo 24.6 on pikkulauantai… 😉

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Tuttavaperheen mukaan nuorisokerho on olemassa, mutta siinä on alle 10-vuotiaita. Sinä olet jo keski-ikää lähestyvä semiseniori, joten kannattaa suosiolla hankkiutua 24-54 vuotiaiden seuraan. Tätä ryhmää kutsutaan aikuisiksi. 24.6. on pikkulauantai, mutta sinänsä merkityksetön, koska Fugessa on biletysilta joka ilta niin kesällä kuin talvella. Lonkerot ja krapulasalmiakit saa kätevästi Centro Finlandiasta. Kun aamudarra alkaa mennä ohi on tullut aika hakea pikkusuolaista Centro Finladiasta. Salamipizza ja päälle bilekavereiden suolaisten varpaankynsien napostelua niin johan elämä alkoi voittamaan. Helteessä kannattaa muuten olla varovainen sen kupittelun kanssa, saattaa tulla yllätyksiä.

  LINKKI

  Sophiet
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.01.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 5

  Enpä odottanut ihan näin ivallista vastausta ja pahaa mieltä saavani. No, meitä on moneen lähtöön. En ole tulossa kupittelemaan, en myöskään tiennyt nuorisokerhosta tai siitä minkä ikäisille se on, siksi kyselin. Ehkä kirjoituksestani sai siis väärän kuvan, yritin vain hauskasti kirjoitella, ei sopinut sinun ymmärrykseen.. 🙂

  LINKKI

  sidni
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.06.2015
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Älä sä näistä välitä. Tämä ”kanava” on jo pilattu näillä jo semiseniori iän ylittäneillä vajakeilla, joiden mielestä olet tullut pilaamaan heidän eläkeparatiisinsa, tai ainakin himmennät taas aavistuksen sitä hohtoa heiltä, että ovat extraordinaryjä ja asuvat Espanjassa.

  Tervetuloa mukaan! Paljon täältä saa infoa, mutta keskustelua näyttää olevan turha avata. Kerro mullekin, jos löydät jonkin vaikka fb-ryhmän aktiiveille. nimimerkillä 4 vuotta sinua edellä! 🙂

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 7 kuukautta sitten sidni.
  LINKKI

  Sophiet
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.01.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 5

  Kiitos! Näitä veemäisiä vastaajia löytyy näköjään joka palstalta. Ja hei, varmasti kerron! Voipi olla että perustan sellaisen aktiiviryhmän itse jos ei muuten! 😀

  LINKKI

  sailA omeN
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.07.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 171

  Toi matkailevaperhe, ne oli joku joulu sitten espanjassa ja kun pukilla oli lenkkarit eikä huopatossuja niin emäntä piti viedä hyperventilovana sairaalaan ja ukko kun sai lapset lopettamaan itkemisen pakkas ne hiaseen ja ajo takas suomeen, se on kova jätkä, huumori vaan vaatii opettelua.

  LINKKI

  Sophiet
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.01.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 5

  :DD Mun täytyy selvästi opetella ymmärtämään rankempaa huumoria!

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Huumori on se jonka avulla selvitään Aurinkorannikolla siitä kun aina ei ole saatavilla Polly-makeisia (suklaalla kuorrutettuja vaahtomakeisia) joita me suomenruotsalaiset paremman väen edustajat usein napostellaan. Ja on niitä puutteita muitakin. Aina ei ole Centro Finlandia auki, eikä tosiaan aina ole joulupukilla oikeita lapikkaita vaan lenkkarit. Aitous on se jota suomalainen kaipaa ulkomailla.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Kovasti mielenkiintoinen tämä ketjun aloituspuheenvuoro: suomalainen nuori neito kertoo muuttavansa Fuengirolaan ja etsii suomalaisia kavereita. Ei ole vuosikymmenten kuluessa suomalainen mentalitetti muuttunut mihinkään, viel elää isäin ja äitein henki. Tuosta aloituksesta tuli ihan mieleen 1960 ja 1970-luvut kun suomalaiset nuoret muuttivat sankoin joukoin Ruotsiin työtä tekemään ja toimeentulemaan. Ja tietenkin elämä järjestettiin suomalaisten kesken ja suomalaiseen tyyliin ja mielessä välkkyi, että pian palataan kotiin, ihanaan Suomeen korpikuusen juurelle punaiseen mökkiin. Ja ruotsin kieltä ei edes ajateltu opetella eikä ruotsalaiseen yhteiskuntaan sopeutua puhumattakaan siitä, että olisi hankittu ruotsalaisia ystäviä.

  Lainaus Ylen arkistosta: ”Huono työllisyystilanne Suomessa sai suuren joukon perheitä ja yksineläviä lähtemään työnhakuun Ruotsiin 1960-luvulla. Oli helppoa lähteä vailla kielitaitoakin, sillä lähtiessä ajatuksena oli tehdä muutama vuosi töitä ja palata sitten takaisin kotiin. Muuttoa pidettiin väliaikaisena ja se vaikutti kotiutumiseen uudessa maassa; ei edes yritetty sopeutua tai opiskella maan kieltä.”

  Ihan kuin historia toistaisi itseään sillä erotuksella, että nyt kohdemaana on  Fuengirola, joka tarkoittaa suomalaisille Espanjaa.

  Fuengirolassa on onneksi suomalainen koulu, sillä muutenhan mamulapsille kävisi samalla tavalla kuin Ruotsissa kävi:” Kielen huono hallinta vaikutti erityisesti perheen mukana muuttaneisiin lapsiin ikävällä tavalla. Ruotsalaisissa kouluissa ei opetettu suomenkieltä, eivätkä suomalaiset lapset pystyneet seuraamaan opetusta vielä ruotsiksi. Suomessa hyvin menestyneitä lapsia joutui erityisluokille psyykkisten häiriöiden vuoksi ja vain muutamat suomalaisnuoret läpäisivät lukion.”     Jotkut tietenkin laitetaan heti espanjalaiseen kouluun ja ensimmäisen vuoden jälkeen koulu alkaa sujua ihan hyvin jos vain kotoa tulee tukea kielen ja kulttuurin oppimiseen. Mutta aina ei vanhemmat siihen kykene kuten eivät kyenneet Ruotsissakaan:”Kielelliset ongelmat eivät rajoittuneet vain lapsiin ja koululaisiin, sillä 55 % siirtolaisista ei osannut lainkaan ruotsia. Pätevän tulkin saaminen oli hankalaa, mikä vaikeutti asiointia eri virastoissa ja viranomaisten kanssa.”   ja sitten kun lapsilla alkaa mennä todella huonosti onkin aika lähteä maitojunalla kotiin…

  Ja tämäkin vaikuttaa historian kertaukselta: ”Parempi elämä ei houkutellut lähtemään ainoastaan työttömiä, vaan heikko tulevaisuuden näkymä sai myös alkoholisoituneita ja rikoksista tuomittuja henkilöitä koittamaan onneaan. Tämä näkyi heti Ruotsin poliisin tilastoissa; 10 % Tukholmassa juopumuksesta pidätetyistä oli suomalaisia. Samanlaisiin lukemiin päästiin lähes joka puolella Ruotsia.”  Tuohon voidaan vaihtaa Ruotsin kohdalle Fuengirola :).

  Okey. Tervetuloa Fuengirolaan , mutta huomaa sentään se, että Fuengirola on Espanjassa. Siis opettele  maan kieli ja etsi ystäviä espanjalaisten joukosta ja muista kansallisuuksista, joita piisaa. Jätä suomiporukat hieman syrjään ja avaa itsesi ihan uusille kokemuksille. Lonkeroa ja suomikaljaa lenkkimakkaralla olet jo varmaankin nauttinut kotimaassa ihan tarpeeksi.

   

   

   

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Just noin. Helpommalla paasee kun integroituu mahdollisimman nopsasti uuteen ymparistoon ja kulttuuriin. Samoin koko elaman laatu paranee ja monipuolistuu.

  Ei suomalais porukoissa mitaan vikaa ole mutta niihin taitaa olla liian helppo jaada ”kiinni” ja silloin elama pyoriikin aika pienessa ympyrassa. Itse olen sita ikaluokkaa etta kavimme kesatoissa Ruotsissa ja kuukauden parin homman jalkeen Suomeen palatessa puhuimme hoono suomi eikka ruotti ollenkaan 🙂

   

   

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tässä lainaus sidniltä :  Älä sä näistä välitä. Tämä ”kanava” on jo pilattu näillä jo semiseniori iän ylittäneillä vajakeilla, joiden mielestä olet tullut pilaamaan heidän eläkeparatiisinsa, tai ainakin himmennät taas aavistuksen sitä hohtoa heiltä, että ovat extraordinaryjä ja asuvat Espanjassa.
  Tervetuloa mukaan! Paljon täältä saa infoa, mutta keskustelua näyttää olevan turha avata. Kerro mullekin, jos löydät jonkin vaikka fb-ryhmän aktiiveille. nimimerkillä 4 vuotta sinua edellä! 🙂

  Tässäpä aktiivinen nuori, tämä sidni,  kylläkin ainoa lajissaan. Sai muutaman rivin aikaiseksi . Eli tästä päätellen ei sitä nuoriso-osastoa täällä ole. Tai eivät  ainakaan   seuraa tätä sivustoa , tai ole kirjoitustaitoisia tai -haluisia.

  Mutta lohdutuksen sana yhdeltä yllämainituista vajakeista. Ei sulla ole mitään hätää , seuraa löytyy   vähintäänkin paljon ja vielä enemmän jos olet vähänkään vaalea suominainen . Täällä tunnettu nimellä sueca. Mutta ei sen pidä antaa häiritä menoa. Se on samanlainen yleisnimitys kuin quiri .

  Ja sitten täällä paikan päällä eikun valitsemaan seuralaisia , tarjolla tulee olemaan karvaisempaa ja vähemmän karvaisempaa mallia. Värinkin voi valita . Samoin maanosan mistä herrat ovat kotoisin. On tarjolla ihan aitoa espanjalaista  ja  afrikkalaista gentlemannia  ja tietenkin Euroopankin parhaat pojat tulevat tekemään itseään tykö.

  Aloituksesi vaisusta vastaanotosta suomisulhojen osalta voisi päätellä , että suomiosasto kannattaa  dissata jo heti kättelyssä. Ovat luusereita . Ennen oli sentään miehet rautaa ja laivat puuta hiio hoi.

  LINKKI

  Sophiet
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.01.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 5

  Näin jälkikäteen ajateltuna, aloitin ensimmäisen viestini hieman kömpelösti. Kerronpa siis hieman itsestäni 🙂 Olin vuosi sitten koko kevään Algodonales nimisessä kylässä töissä, sen jälkeen olen halunnut tulla sinne Espanjaan takaisin. Nyt olen tätä suunnitelmaa toteuttamassa. Puhun siis sujuvaa espanjaa ja ”paikallisten verkosto” minulla on, mutta koska siellä on paljon meitä suomalaisia, niin haluaisin mieluusti tutustua myös teihin!

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Pikkuisen lisääkin on sanomista tuosta aloituksesta. ””Lomaviikollenikin” olen tulossa yksin, joten 24.6 ja 25.6, jos jollakin on tylsää, lähtisin mieluusti syömään, oluelle tms tai jos useampi innostuu niin mennään porukalla? Toivottavasti tämä on oikea osoite aloittaa, viisaammat neuvokaa eteenpäin 🙂 Tuo 24.6 on pikkulauantai… ;)”

   

  Miten niin 24.6. on PIKKULAUANTAI. Se on ihan iso juhlapäivä Andalusiassa, nimittäin JUHANNUS!  Seuraavaa keskiviikkoa voi sitten kutsua vaikka pikkulauantaiksi, jos siltä tuntuu.

  Espanjan tuntijana sinun pitäisi tietää, että juhlapyhät vietetään just silloin kun ne kalenterin mukaan ovat. Ja juhannusta, San Juania, vietetään San Juanin eli Johannes Kastajan kunniaksi ja hänen pyhimyspáivänsä on liikkuva pyhä, joka täná vuonna osuu tuohon 24.6. kohdalle. Varsinainen juhlinta RANNALLA hoidetaan yöllä 24. päivää vasten, aika lailla samoissa merkeissä kuin suomessakin, mutta ei tarvitse pilkkihaalaria eiká toppatakkia. Eikä hyttyskarkotettakaan  🙂

   

   

   

  LINKKI

  Los Knots
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.09.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 107

  VT osaa toisinaan upeasti pukea ajatukset sanoiksi. Musta joskus tuntuu, että tämäkin foorumi toimisi ihan yhtä hyvin, tai jopa paremmin fuengirola.org’ina, kuin koko Espanjaa käsittävänä.

  Ja kaikki te nuoret ihmiset lisäkseni, http://www.couchsurfing.com on loistava palvelu reissaaville ihmisille, jotka haluavat tutustua uusiin seutuihin paikallisten opastuksella. Samalla voipi syntyä jopa uusia ystäviä ja budjettimatkailijoille saattaapi löytyä ihan kelpo majapaikkakin.

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 7 kuukautta sitten Los Knots.
  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Voisko joku siellá Fugessa olla niin ystávállinen ettá kávis potkaisemassa tuota matkailupersettá munille, jos sillá ylipáátáán sellasia on?

  Ja jos te muutkin fossiilit olette noin xitun kateellisia noille nuorille, jotka vielá osaa pitáá kivaa ja muutoinkin treffailla toisiaan, niin siiná jos missá paistaa supisuomalainen asennevammaisuus.

  On aivan fantastista náhdá silloin tállóin, kun espanjalainen 85-vee pariskunta laittaa paikallisessa kapakassa ”flamencoksi”. Vaan jos tuon tekee suomalainen pariskunta suomikuppilassa, niin lyón hatullisen vetoa, ettá saa aivan helvetilliset selántakanahaukut ja holtittoman alkoholistin maineen; ja todennákóisesti porttarin.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 23)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.