Fuengirola

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Itse olen asunut jo vuosikausia Fuengirolassa, ja mielestäni tämä on aika kiva paikka. Kaupunki on kaunis, ja siitä todella pidetään huolta. Muutama sivulla oleva asuinalue saattaa olla vielä sellaista aluetta, jonne ei kannata mennä yksin pimeällä, mutta muuten koen Fuengirolan myös suhteellisen turvallisena paikkana. Tottakai ottaen huomioon, että maailmasta ei taida enää löytyä paikkaa missä ei yhtään rikollisuutta olisi.

  Kaupungista löytyy lähes kaikki tarvittavat palvelut aina päivittäistavaroista hieman monimutkaisempiin juttuihin. Jos ei juuri kotinurkalta satu löytymään – ainakin lähettyviltä. Suuret kauppakeskukset ovat valitettavasti jostain syystä pysyneet kaikki kaupungin toisella laidalla kaupungin kuitenkin jatkuvasti levitessä nimenomaan toiseen suuntaan. Vielä sitä isoa kauppakeskusta tänne lähemmäs odotellessa…. 😉

  Huonona puolena löytyy näin äkkiä mietittynä ainoastaan se, että täällä todella on niin paljon suomalaisia, ettei espanjankieltä edes tarvitsisi. Aina tämäkään ei välttämättä ole huono puoli.

  Täällä on varmasti paljon porukkaa ketkä asuu / on asunut Fuengirolassa… Mitä te olette mieltä kaupungista?

  Tässä video Fuengirolasta

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Henkilökohtaisesti pidän Fuengirolaa, Miran tavoin, tietyllä tavalla kivana paikkana asustella. Tökkiviä asioita on nopeasti ajatellen ainoastaan liikenneruuhkat – mutta niiden ajat ja tavat kun oppii tietämään ja tuntemaan, niin osaa ajoittaa menonsa tyystin muihin kellonaikoihin 😉

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Vietän (ainakin toistaiseksi) vain muutaman kuukauden vuodesta Fuengirolassa.

  Kaupungin kauneudesta (noin arkkitehtoonisessa mielessä) olen kyllä vähän eri mieltä.. espanjalaiset nyt ei vaan ole arkkitehtuurin maailmanmestareita. Mutta ne vuoret ja meri ei olekaan heidän rakentamian 😀

  Muuten kyllä pidän, jo aiemmin mainituista syistä. Kivempi kuin monet vastaavat paikat (Torreviejaankin olen tutustnut parin kuukauden ajan). Ja kaupungissa asuu jopa espanjalaisiakin.. 😉

  Fuengirolahan on aika pieni, uurelta osin pärjää jalkaisinkin, joten nuo ruuhkat ei ainakaan minua pahemmin haittaa (eikä ne ole pahojakaan verrattuna täkäläisiin, saksalaisen suurkaupungin, ruuhkiin).

  LINKKI

  Poistunut
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.03.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 11

  Hei!
  Voitko vielä kertoa, mitkä asuialueet ovat niitä vähemmän turvallisia…etten sitten vaan tietämättömyyttäni sellaisesta itselleni asuntoa hanki.
  Kiitos tiedosta jo etukäteen! 🙂

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Tuskin mikään alue on vähemmän turvallinen, mutta jos ajattelet rosvon tavoin, niin rötöstelet mieluimmin siellä, missä on helppoa rahaa ja tyhmiä ulkomaalaisia, jotka eivät aina tee edes rikosilmoitusta.

  Mitä sivummalle menet, sitä rauhallisemmaksi rötöstelyn suhteen muuttuu. Katukuvassa on kyllä rosvon oloisia (suomalaisen silmin) tummatukkaisia mustanpuhuvia ja huonostikin pukeutuneita tyyppejä (paikallisia asukkaita), mutta ovat kaikki ystävällisiä.

  Voit mielestäni asua surutta missä tahansa.

  Hevosmiesten tietotoimiston asiantuntijat sitten varmaan seuraavaksi kumoavat kaiken tämän, mutta usko siihen asti. Eli saanet kuulla, miten missäkin on ihmisiä ryöstelty ja kohdeltu kaltoin etkä sen seurauksena uskalla enää asua missään.

  LINKKI

  mimosa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.02.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 17

  Minua ei lukuisten Espanjan-vuosien aikana ole ikinä ryöstetty tai uhkailtu, ei yöllä eikä päivällä, suurkaupungeissa tai maaseutukylissä. En jätä laukkua tyrkylle, ja yritän muistaa pitää sen suljettuna, mutta raivokasta puristustaktiikkaa tai kaulapusseja en myöskään harrasta. Taskuvarkauksista olen kuullut huhuja, ja Old Chapin tavoin uskoisin vorojen liikkuvan alueilla, joissa on paljon ihmisiä, ulkomaalaisia tai paikallisia.

  LINKKI

  guanche
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2006
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 708

  Minulle on tapahtunut Espanjan aikanani varmaan kaikki mitä yleensä voi tapahtua…heh … niin ikäviä, kuin iloisiakin asioita. Onneksi, kuitenkin pääasiassa iloisia asioita, mutta 80-luvun alussa tulin ryöstetyksi Torremolinosissa, niin puti-puhtaaksi, että vain osa vaatteista jätettiin päälle 🙂 En kuitenkaan syytä siitä Espanjaa, vaan itseäni… tyhmyyttäni kuljeskelin ”rohkeana” paikoissa, missä ei yöaikaan kannattaisi kulkea… tyhmä, nuori ja uhmakas, kun olin. Vähät välitin viisaampien varoituksista… no hyvä puoli siinä oli, että sen jälkeen olen ottanut opikseni, vaikkakin kantapään kautta. Ei ole edes yritetty ryöstää sen jälkeen. Opin viisasta varovaisuutta 🙂

  LINKKI

  Ivanka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 46
  Vastauksia: 854

  Siis kalsaritko jätettiin vai ?
  Ettei vaan olis ollut iloliemellä osuutta asiaan 🙂

  Minua on aina Jumala suojellut, vaikka olen joskus ollut tuhannen juovuksissa ulkomailla.
  Jumalalla riittää minun kanssani muutenkin erikoisen paljon tekemistä.
  Olen sellainen säheltäjä välillä.

  Kiitän päivittäin, että olen hengissä ja terveenä.

  LINKKI

  guanche
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2006
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 708

  Just niin… kalsarit jätettiin ja shortsit… Niken lenkkarit meni, rahat ym. Suojelus oli minullakin silloin. Minua ei pahoinpidelty, ryöstettiin vain.

  LINKKI

  Ivanka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 46
  Vastauksia: 854

  Mitä sä sitten teit ?

  Kävelit kalsareissa pitkin kaupunkia? Oliko ne suomimallia, tuplasepaluksella ja pitkät.
  Sellaiset kukonaskelkuvioiset ?

  Menitkö poliisiasemalla ?

  Oliko oikein passikin mukana ?

  LINKKI

  guanche
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2006
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 708

  Teleksillä Suomesta rahaa Banco Hispano Americanoon… rahan siirto kesti 4 pv, siihen aikaan homma pelas hitaasti. Tuttavilla kävin syömässä. Poliisiasemalla kävin, mutta ei siitä mitään hyötyä ollut. Málagassa, Suomen konsulaatissa kävin myös… siitä ei ollut sen enempää hyötyä.. Kalsarit oli tyylikkäät… kyllä niillä kehtasi kävellä. Onneks oli silloin yö ja pääsin mukavasti hiippailemaan asuntooni, joka silloin oli hotelli, joten en kantanut avainta mukanani.

  LINKKI

  Ivanka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 46
  Vastauksia: 854

  Miten ihmeessä sä sait ne rahat sieltä pankista kun ne ei tienneet, että sä olet Quanche Suomesta ?
  Ei henkkareita, ei lenkkareita ?

  LINKKI

  guanche
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2006
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 708

  Kyllä ne vaan ties, kuka mä oon 😉

  LINKKI

  onnimanni01
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.01.2008
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Mites sieltä vois vuokrata sopivasti asunnon kuukaudex tai kolmex ?

  LINKKI

  Caperucita
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.10.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 35

  Voi kuulostaa hassulta, mutta minusta Fuengirolassa ja muuallakin Espanjassa melkein parasta on se haju. Ihmiset ja kaikki muukin tuoksuu Espanjalle.

  Aina kun meillä käy espanjalaisia asiakkaita koitan nauttia siitä tuoksusta… pitäisivät varmaan hiukan kajahtaneena, jos kertoisin. Saattaahan sitä ollakin.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.