Formula 1 tulee Espanjaan!

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Harrastukset Formula 1 tulee Espanjaan!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 21)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  F1 kisat ajetaan sitten seuraavaksi Espanjassa 13. toukokuuta.
  Ja minä liputan edelleenkin Ferrarin punaisia, kuten olen muinaisista ajoista alkaen tehnyt.

  Jotkut tutut ovat nyt kyselleet, olenko haltioissani siitä, että hra Raikkonen ajaa Ferraria. Vastaan siihen, että en todellakaan. Sorry vain suomalaiset. Brassi Massa on minulle Ferrarin kahdesta kuskista ykkönen. Ja miksi?

  Raikkonen on viela poikanen, kuten oli Hakkinenkin aikanaan. Jo lapsena auton rattiin siirretty ja kuskiksi ohjelmoitu kone, jolta on jäänyt paljon oppimista väliin matkan varrella – kuten monella muullakin lapsitähdellä. Siksi myös henkisen kypsyyden (aikuisuuden) kehitys laahaa jäljessä. Mutta ehkä se siitä vielä …

  Bahrainin jälkeen saattavat muutkin uskoa ohellani, että aika ei vielä ole Raikkosen. Eikä olisi edes suotavaa, sillä mahdollisen mestaruuden vaikutus voisi olla pojalle pitkän päälle negatiivinen. Malttia siis – ja hieman lisää normaaleita kansalaistaitoja PR-kykyjen oppimisen rinnalla.

  Tarkkailkaapa muuten, miten erilaisia ovat Raikkonen ja Lewis Hamilton esiitymiskyvyltään. Ja sallikaa minun suosia niitä, jotka tuovat esiintymisellään sisimpääni hyvää ja myönteistä mieltä.

  Dr. Iain Corness kirjoitti täkäläisen (Thaimaa) enkkulehden kolumnissaan Ferrarin viimeisimmästä viikonlopusta vapaasti suomennettuna seuraavaa: ”(Massa ajoi) Ilman virheitä ja lujaa jälleen, jättäen varjoon paljon kehutun (ja ilmeisesti erittäin kalliin) tiimikaverinsa Raikkosen. Suomalainen ei missään vaiheessa iltapäivää esittänyt todellista halua sijoitukseen, ja myös hänen esiintymisensä kilpailun jälkeisessä tiedotustilaisuudessa oli unettava. Välinpitämätön kaveri osoitti olevansa hereillä vain sen verran, että nosti nenäänsä, mutta hänen tylsät muminansa olivat suurimmalta osin käsittämättömiä.”

  Mitäs sitten veikkaatte Barcelonassa tapahtuvan? Voittaako Raikkonen? Onko Kovalainen jo nopeampi? Miten sijoittuvat Alonso ja Hamilton – ei kai kaksinkertainen maailmanmestari voi antaa nuoren kundin sijoittua ohitseen kotiradalla? Wow, se kaikki pitää nähdä ja mieluummin hyvässä seurassa!

  Katsonko siis kisan sinä päivänä kotona Fuengirolassa vai onko Tribuna Gol ajatellut koota orkkilaiset ison valkokankaansa äärelle, jolloin minäkin tahtoisin olla mukana?

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Voi sun vieteri.
  Mä olen silloin Madridissa.
  Olis ollut kiva olla ”yhteiskatsomossa”
  Fuengirolassa. 🙂

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Hyva Old Chap,
  Kylla Raikkonen voittaa Barcelonassa vaikka ulosanti hiukka ontuukin. Naissa ympyroissa ei yleensakaan pelkalla hyvalla supliikilla parjata. Eli ensin Raikkonen ja sitten nama ulkomaan pellet…

  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Erittäin hyvä ehdotus OC:ltä ! Olen joskus ollut Barcelonassa paikan päällä radalla seuraamassa F1-kisoja. Muka eri ”tunnelma” kuin tv:n ääressä. Kyllä todella oli. Hirveä meteli, huonoa kaljaa Fostersiltä yksinmyyntioikeudella kovaan hintaan ja silti ei (siis selvinpäin) pysynyt tilanteen tasalla kisan suhteen.

  Täällä on tunnelmaa ja hevosvoimia: http://www.kouvolanravirata.com/kouvola/fi/kuninkuusravit/index.php

  LINKKI

  mela
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 195
  Old kirjoitti:

  Katsonko siis kisan sinä päivänä kotona Fuengirolassa vai onko Tribuna Gol ajatellut koota orkkilaiset ison valkokankaansa äärelle, jolloin minäkin tahtoisin olla mukana?

  Vaikka en viela kyseisen paivan ohjelmaa tieda niin voin luvata jo tassa vaiheessa etta laitetaan iso valkokangas ja videotykki laulamaan. Ja eikohan me keksita joku kisatarjouskin kyseiselle tapahtumalle.

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Minä tulen tykkinne äärelle ja nautin mitä pitää.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Näyttää siltä, että Massa on nopeampi Räikköstä. Koko talven testeissä ja aika-ajoissa ukko oli KR:ää nopeampi. Kieltämättä hämmästyttää!
  Mutta, mutta. Viime kauden lopulla alkoi näyttää jo siltä, että Michaelille alkoi tulla liian kiire. Taisi vanha herra huomata, ettei enää tällä kaudella tulisi pärjäämään Massalle. Parempi siis poistua MAESTRONA näyttämöltä, eikä häntä koipien välissä!
  Kuitenkin on sellainen kutina, ettei KR ole noin paljon Massaa jäljessä!?

  Hamilton on myös lapsitähti, mutta kommentoi äidinkielellään ja on kultturista, jossa vaikeneminen ei ole kultaa, kuten erään KR:n kotimaassa.
  Saas nähdä kestääkö Hamiltonin pää? Voi käydä, kuin entiselle Lahtelaiselle mäkihyppääjälle!

  En voi olla tyytyväinen suomalaiseen koulutusjärjestelmään, jossa ei vieläkään kunnolla panosteta esiintymiseen ja puheen tuottamiseen. Kuunnelkaapa nykynuoria. Pieni osa on luontaisia esiintyjiä , mutta loput narisee, tai sanoo: ” En mä tiijä” !

  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Saas nähdä kestääkö Hamiltonin pää? Voi käydä, kuin entiselle Lahtelaiselle mäkihyppääjälle!

  Mikäli tarkoitit Tonia, niin hänellä kuin myös minulla menee loistavasti ! Olemmehan saman klubin miehiä 😉

  Tervetuloa joukkoomme:

  http://www.ravia.fi/toni_esittely.php

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Hola!

  Kyllä tarkoitin Tonia.
  Silloin hyvin nuorena Tonin pää ei kestänyt taannoista pyöritystä. Ekä mikään ihme. Puoli Suomea sekosi yhtä lailla kaikkine ajokorttijuttuineen!

  Nykyään Toni on varsin esiintymiskykyinen mies. Nähdäkseni ei moitteen sijaa.

  LINKKI

  don Markku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 58

  Mille toivonee Lewiksen siirtyvän laukkaratamieheksi ja varmaan Kimi toivoo samaa. Taisi kumminkin tulla sarjaan uusi vahva mestariehdokas, jos vain johtotähti pysyy kasassa koko kauden ajan. Massa on esittänyt reippaita otteita talvitesteissä ja ensikisoissa, mutta jotenkin en usko Felipen turnauskestävyyteen. Vai onko sitten Schumacherin varjosta aurinkoon pääseminen kasvattanut miestä uusiin mittoihin, entinen Massa oli paineen alla haavoittuva ja pehmeä.

  Ja Mille, kun kerran lähes joka asiassa olemme eri mieltä, niin olkoon tässäkin: Lahden ravirata on puolen kilometrin päässä duunistani, mutta kertaakaan en ole tässä uudessa (!) käynyt ja vain kerran siellä vanhallakaan. Syyn selvitinkin jo kerran: minulta vietiin 35 vuotta sitten vääryydellä kaksi markkaa! Enkä sitä tunnelmaa löytänyt. Bensa haisee paremmalta minun nenääni. Kävin joskus katsomassa Fykkösiä Estorilissa, Budapestissä, Hockenheimissa ja Spassa pariin otteeseen. Kisasta ei aina tolkkua saa, se on totta. Pitää majoittua paikkaan, josta näkee isot screenit, tai soitella kotiin vaimolle ja kakaroille: ”Kuka johtaa? Mitens Häkkinen?” Mutta tunnelmaa oli! Budapestissa saksalaiset riekkuivat ja osoittelivat Schumin voittaessa Häkkisen, kahden viikon päästä Spassa Häkkinen teki loppukierroksilla Sen Ohituksen ja sakut keräsivät lippunsa ja poistuivat paikalta ennen ruutulippua. Meidän nauraessa röhönaurua.

  On meillä mopoporukassa purjehtijakin, joka vannoo vesielämän nimiin. Vikaa päässä ilmeisesti, vaikka Suomen mestari onkin lajissaan: kuka menee veden päälle vapaaehtoisesti?

  Mutta moottoripyörät! Tänään on sohvapäivä: Le Mansin 24-tunnin ajo ja Turkin Gp, eli kuutisen tuntia mopoajelua. On huimia ohituksia ja ajamalla ajettuja voittoja ja häviöitä! Varikkokäynnit eivät ole kisan huippukohta, vaan voitto ratkaistaan radalla, katteet kolisten ja joskus kaatuen. Ja verratkaapa nimenomaan Espanjassa suosion eroa Fykkösissä ja mopoissa! Ay!

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Don Markku puhui varsinaisista moottoripyöristä mopoina, joten nyt uskallan ilmoittaa tehneeni sen, mitä Kari suositteli jo kauan sitten. Joskaan en tehnyt ihan niin. Mutta ostin siis moottoripyörän. Tai ainakin melkein. Varustettuna isoilla pyörillä kuitenkin, hek.

  Muuttaessani sivummalle hulinakaupungista Thaimaassa, tarvitsin kulkuvälineen, joka on täällä tietenkin mopo. Espanjassa mulla on pienipyöräinen Aprilia Habana 50 cc, mutta täälläpä nyt sitten siihen verrattuna se iso pyörä, Yamaha Nouvo MX 115 cc. http://fi.wikipedia.org/wiki/Yamaha_Nouvo

  Onhan siinä ainakin kymmenesosa sitä hoodeetä, mitä Kari suositti.

  Ja miten tämä liittyy formuloihin sitten? No varikoilla myös liikutaan mopoilla, joten … mutta myös paikan päällä kuuloani tuhoamassa olleena ja formuloita ikiajoin seuranneena totean, että onhan live-katsomossa uskomaton tunnelma, mutta jos kisaa meinaa seurata, on tv paras tiedonvälittäjä. Paikan päällä vilahtelee todellakin vain viuf-viuf-viuf ja screenitkään eivät anna kaikkea, joten kotiin tarttee soitella.

  Tavataan Tribuna Golissa sitten me kaikki, jotka satumme 13. toukokuuta Costa del Solilla olemaan.

  LINKKI

  don Markku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 58

  Oc teki ostopäätöksen kirjoitetun tekstin perusteella. Älykäs automaattikulkine! Mopo miehen mukaan, vai mitä? 😉

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386
  don kirjoitti:

  Oc teki ostopäätöksen kirjoitetun tekstin perusteella. )

  Eikun kävelin prinsessan kanssa kauppaan ja sanoin, että isopyöräinen automaatti, minkä päälle mahtuu isokokoinen mies niin, että jää takapuolen taakse prinsessan kokoinen istuimen tila. Esittelivät Nouvon ja se koeistuttiin myymälässä. Sitten kysyin prinsessalta, että sininen vaiko punainen.

  Täällä saa punaisen mopon mukaansa siltä istumalta, kunhan vain maksaa sen ensin. Sisääntulosta alkaen puolessa tunnissa oli homma valmis, pyörä kilvissä ja huoltomiehen toimesta tarkisteltuna kaikin puolin (hyvää palvelua) kunnossa. Ei kun baanalle ja vasta myöhemmin kotona etsin netistä, mitä oli tullut tehtyä.

  Noita on oikeasti täällä liikenteessä todella paljon, joten en voinut kuvitellakaan minkään menevän pieleen. Niin moni ei voi olla väärässä. Ja minulle tuo pyörä on kuitenkin enimmäkseen käyttöesine. Joskin se samalla täyttää monia kakara-aikaisia haaveita. Nyt minullakin on prätkä!

  Tämä taas liittyy otsikon formula-aiheeseen siten, että Don Markku tulisi mielellään Tribuna Goliin katsomaan F1 kisoja 13. toukokuuta, mutta kun ei ole ilmeisesti Espanjassa silloin, niin nyt meidän oli pakko puhua mopoista sitten. Että aiheessa pysyttiin, jookos.

  LINKKI

  Jahu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073
  Old kirjoitti:

  Muuttaessani sivummalle hulinakaupungista Thaimaassa, tarvitsin kulkuvälineen, joka on täällä tietenkin mopo. Espanjassa mulla on pienipyöräinen Aprilia Habana 50 cc, mutta täälläpä nyt sitten siihen verrattuna se iso pyörä, Yamaha Nouvo MX 115 cc. http://fi.wikipedia.org/wiki/Yamaha_Nouvo

  Onko tuo pyörä tosiaan automaattivaihteinen , ettei variaattorivetoinen – nehän on kaksi eri asiaa .

  Itse en ole tavannut automaattivetoista skootteria , mutta pappamopon kylläkin , merkki oli Tunturi Maxin tavaramopo malli , jossa taakkateline oli edessä .

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Hek-hek, Jahu. Tämä on kyllä pappamopo, etkun minä ajan
  ja tavaramopo silleen, että prinsessa istuu taakkana takanani 🙂

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 21)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.