Finnairin lentoemot uhkaa lakolla…

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Finnairin lentoemot uhkaa lakolla…

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä guanche
  guanche Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2006
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 708

  Finnairin lentoemännät uhkaavat lakolla torstaiaamuna kello 4 lähtien. Lakko koskee noin 1 700:aa Finnairin matkustamotyöntekijää ja se saattaa pysäyttää Finnairin liikenteen kokonaan.
  Suomen Lentoemäntien ja stuerttien yhdistys SLSY päätti työtaistelusta Finnairin kanssa käytyjen neuvottelujen kariuduttua. Yhtiö ilmoitti palkkaavansa 500 lentoemäntää virolaisen tytäryhtiö Aeron työehdoilla noin 30 prosenttia Finnairia alemmilla palkoilla.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Jahu
  Jahu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073

  Ikäväähän on suomalaisen työntekijän kannalta on, mutta virolaisille lentoemoille se varmaan ei ole kovin huono (?) onhan Virossa elinkustannukset muutenkin alhaisemmat …

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Marina
  Marina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 321

  Ikävää monen syyslomalaisen kannalta, jos kauan odotettu ja säästetty lomamatka peruuntuu lakon vuoksi. Huoli tästä näkyy jo monella matkailufoorumilla.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Marina
  Marina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 321

  Finnairin lentoemäntien ja stuerttien lakonuhkaa selvitellään tänään iltapäivällä valtakunnansovittelijan toimistossa. Jos sopua ei löydy, alkaa lakko huomenaamulla kello neljä.

  Iltalehden mukaan Finnair on valmistautunut lentämään kaikki lomalentonsa lakon aikana. Yhtiön tiedotuspäällikön mukaan pystytään lentämään myös muutamia kotimaan- ja ulkomaanlentoja.

  Toivottavasti lakosta ei tule pitkä, jos se pääsee alkamaan.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä guanche
  guanche Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2006
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 708

  jos jotakuta kiinnostaa täältä saa lisää infoa asiasta: http://www.finnair.fi/lakko

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä guanche
  guanche Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2006
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 708

  Toivottavasti lakko ei liian kauan kestä… että Guanche pääsis kolmen viikon päästä isiensä maille… vaikka miksi just minun pitäisi päästä reissuun ja muiden olis jäätävä rannalle? Kinkkinen tilanne… en haluisi ajatella itsekkäästi. Olen todella pahoillani matkustajien puolesta 🙁

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
  Johan Toki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Aasian lennot jää lentämättä kokonaan ja muitakin rajoituksia on, Vanhanen repii tukkaa päästään, sillä homma voi vaikeuttaa aika paljon Lahden huippukokousta.

  Luulen tilanteen ratkeavan aika nopeastikin, toki tämä vain oma arvioni… Ei ne ole oikeasti huolissaan lomalaisista, vaan noista huippukokouksen osanottajista…

  Kyllä sä guanche jo kolmen viikon päästä pääset ihan varmasti lentoon – uskon minä.

  Ei Finnairilla voi olla rahaa seisottaa vehkeitä niin kauan.

  Surku juttu joka tapauksessa niitä lomalaisia kohtaan, jotka mahdolisesti ei nyt pääse lomilleen.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Costa
  Costa Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 97

  Outoa touhua tuo lakkoilulla kiristäminen kun eivät ajattele yhtään nokkaansa pidemmälle. minun puolesta finairin kaikki nuo lakolla uhkailijat voisi vaihtaa virolaisiin . Virolaiset ovat ahkeria työtekijöitä eivätkä nyrpistele lennoilakaan. Ja ne on muutenkin mukavampia myös katsella.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Olen samaa mieltä Costan kanssa. Nythän hyväpalkkaiset haluavat ehkäistä aivan muita ihmisiä saamasta haluamaansa työtä. Tosin työtä on tarjolla pienemmällä palkalla, mutta kun tuntuu työ silti kelpaavan, voitaneen palkan katsoa olevan kelpoinen.

  Kauheeta, toivottavasti kaikki nyt ryhtyvät ymmärtämään matkustelevan lentohenkilöstön todella ansaitsevan palkkansa ja muita etuja lepopäivineen unelmakohteiden huippuhotelleissa (esim. Sheratonit), joissa kukin asuu yksittäin kahden hengen huoneessa. Vaikka päivärahatkin tahtovat olla hupaisia, sillä niitäkin tarvitaan, liikuttaessa ostoksilla, ellei …

  Siis kamoon. Kyllä se elämän raskaaksi tekee tuo matkustelu, kun joutuu töitäkin tekemään. Joten tottakai sitten paluumatkalla viimeistään väsyttää. Jotta yrittäkää nyt siis ymmärtää. Se on raskasta se kärryjen työntely käytävillä ja nyökyttely hymyssä suin ihmisille, jotka kuvittelevat nyt olevansa jotakin, kun ovat kerran (naurua) päässeet ulkomaanmatkalle.

  Tuon kaiken kun ymmärrätte ja syötte hiljaa sen lentolipun myötä kalliisti maksamanne mössön muovihaarukalla ja tilaatte kerralla suoraan syliinne kaikki juomat ja tykötarpeet monen tunnin lennon ajaksi, ettekä pyydä mitään lisää saati ylimääräistä, niin saatatte todella tulla toimeen myös emojen ja stuerttien kanssa.

  Olen minäkin kohdannut Finskin koneissa hyväntuulisia miehistöjä ja saanut erinomaista palvelua, kun olen nukkunut kirja sylissä lennoilla, missä on saatettu kollegoiden tietoon, että se on tuttu. Älkää siis ajako kärryillä sen jaloille ja kysykää kuiskaten, haluaisiko se jotakin ekstraa. Ihan ilmaiseksi.

  Mutta … kuulisittepa itse naurunremakoiden saattelemana, minkälaisia tolloja te muut todella olette kaiken kaikkiaan. Niitä kertoilevat siviilioloissa vanhat naiset, joita ei vaan päästetä eläkkeelle, vaikka jo kolottaa ja harmittaa. Mutta onhan sentään Nykki ja BKK ja muita kohteita, joihin virkaiältään vanhemmat emot pääsevät välillä huilimaan. Niissä jutuissa ei vähäpalkkaisia säälitä.

  Syökööt tulevaisuuttaan. Mitä minä olen sanonut. Ne taatusti tulevat ja jyräävät meitin, kun osaavat palvella eivätkä vaadi taivaita.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Masa
  Masa Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303

  Nyt lakon aikana lennetyillä Finnairin lennoilla käytetään lentoemäntiä ja stuertteja muun muassa Britanniasta ja Espanjasta. Vuokratyöntekijöitä yhtiön lennoilla on nyt muutamia kymmeniä.

  Finnair on vuokrannut työvoimaa ja koneita varsinkin lomalentoja ja joitakin reittilentoja hoitaakseen. Yhtiöstä kerrotaan, että tällaisissa tilanteissa lähetetään pyyntö, johon halukkaat voivat vastata. Aluksi koneiden ja työntekijöiden saaminen ei ollut helppoa, vaikutti siltä ettei oikein uskottu, että Suomessa lakkoiltaisiin. Nyt tarjontaa alkaa olla enemmän kuin kysyntää. Yleensä työntekijät tulevat vuokrattujen koneiden mukana, mutta jonkin verran käytetään myös suoraan vuokratyövoimaa, todetaan Finnairista.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mille
  mille Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Jossain lehdessä surkuteltiin, että pitääkö lentoemojen suostua samoihin palkkohin kuin Mäkkärin työntekijät. Itse ihmettelen pitääkö heille edes maksaa samaa palkkaa ? Nimimerkki kokemusta on molemmista.

  Sivistyneet suomalaiset auttavat monenlaisia kansainvälisiä järjestöjä kuten SPR, mutta toisaalta ovat erittäin itsekkäitä hyväkysymään globalisaatiota edes Euroopan Unionin tasolla johon itsekin kuulumme.

  Suomalaista koulutusta kehutaan, mutta puuttuuko jotain sydämen sivistyksestä…

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.