Feria de Málaga

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  tuulae
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Elokuiset Málagan feriat käynnistyvät perjantaina 11.08.2006 ja juhlinta jatkuu aina 20.8 asti. Malagan keskustan ravintoloitsijat ovat tänä vuonna tehneet yhteisen päätöksen ettei yhdessäkään, edes kahvilassa, tarjoilla mitään, ei edes olutta, mikäli asiakas ei ole pukeutunut asiallisesti. Lähinnä he tällä määräyksellä haluavat varmistaa sen että asiakkaat voivat nauttia illallisestaan joutumatta katselemaan paidattomia ja karvaisia, ehkä huonosti käyttäytyviä asiakkaita, jotka ovat unohtaneet mikä ero on ranta- ja ravintolapukeutumisen välillä.

  Espanjalaiset ovat perinteisesti pukeutuneet siististi, jopa juhlavasti mennessään perhekunnittain syömään ravintolaan. Feria on tässäkin suhteessa esimerkki. Nyt turisteja ja paikallista nuorisoa muistutetaan pukeutumisen merkityksestä viihtyvyyteen. Siis paidat päälle jos haluatte iltaolusille baariin Málagan keskustassa 8)

  **************

  Hiukkanen historiaa

  Málagan ferian alkuperä juontaa juurensa aikaan jolloin ’katoliset kuninkaat’ Fernando ja Isabel saapuivat kaupunkiin 19. elokuuta 1487. He olivat valloittaneet Málagan Granadan sodassa ja luovuttivat kaupungille takaisin Virgen de la Victorian, kaupungin suojeluspyhimyksen. Ensimmäiset feriat pidettiin tämän tapahtuman kunniaksi 15. elokuuta 1491 ja siitä lähtien on juhlittu joka vuosi

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Hyvä muistutus, täytyykin käydä katsastamassa mikä Málagassa on tilanne ensi viikolla! 😉 Katsotaan jos saisin kameraa lainaan ja räpsittyä hieman kuvia tännekin näytille.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Henkilökohtaisesti en ole ferioilla paljoakaan pyöriskellyt, mutta siitäkin huolimatta Malagan feriat alkavat tänään 😉

  Sen tiedän, että kyseessä on suuri tapahtuma jossa vilskettä riittää! Olisi mielenkiintoista kuulla aiempina vuosina paikan päällä käyneiden fiiliksiä, vinkkejä ja kommentteja tapahtumasta… esimerkiksi feria-alueella olevien hehkulamppujen määrästä muistelen aiempina vuosina lukeneeni mitä hurjempia tarinoita – mittarihan se on tuokin! 😀

  LINKKI

  Nipotti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 52

  Jos vanhat muistot pätevät, lähijunat kulkevat ferioiden aikaan Málagaan ja Málagasta kaiken yötä.
  Taksi ei ole suositeltava kulkupeli kuin äärimmäisessä hädässä, hinnat kuulemma kallistuvat roimasti, koska on myyjän markkinat!
  Vaikka notkuntaa voi harrastella missä päin kaupunkia vaan, ja koko ajan tapahtuu, niin varsinainen feria-alue on kaupungin ulkopuolella uuden kokosalue- ja messutalon takana (Palacio de Ferias y Congresos).
  Sinne kulkee kaupungista ilmaisia busseja koko yön, ja siellä ovat ne Karin mainitsemat miljoonat hehkulamput 🙂

  LINKKI

  Vuokraa talo Fuengirolasta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 22

  Jos joku menee ferioille, niin pakolliset varusteet ovat paikallisten tapaan:

  Vesipullo, viuhka (myös miehet käyttävät niitä usein), lierihattu, ja jos ei ole feriapukua niin miehillä ainakin kolmioliina kaulan ympärillä kuten maalaisilla (campesinos).

  Pakollinen juoma on vaalea ja kuiva fino tai makeampi Málagan viini, ja naposteltavaksi ostetaan ilmakuivattua kinkkua, jota myydään baareissa usein valmiina annoksina joko juuston kanssa tai ilman (ración de jamón y queso, por favor).
  Sen seuraksi saa usein pieniä leipäpuikkoja.

  Jos haluaa istua, kannattaa ottaa vaikka oma telttatuoli mukaan. Baarit ovat kattoon asti täynnä!

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Hyvä vinkkejä Luuppi, kannattaa kaikkien paikalle suuntaavien laittaa ”korvan taakse”! 🙂

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.