¿Feikki Guardia Civil?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma ¿Feikki Guardia Civil?

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Ylen vaikia sanoa, onko totta vai tarua, mutta tällainen mailikiertolainen on liikenteessä.
  Romanialaiset ja bulgarialaiset ovat suurin Rannikon rikollisryhmä eli siinä mielessä ei yllätä.
  Koskaan ei voi olla liian varovainen….

  Poliisin puhelinnumero Espanjassa on 091. Yleinen hätänumero on 061.

  —————————————————————-

  Worth taking a few moments to read this warning…

  Hi All…… WATCH OUT FOR THIS!
  Please pass on to all you can!

  BE CAREFUL AT GUARDIA CIVIL CHECK POINTS

  The other day, a senior police officer, Sr. Manuel Piedrabuena, told a
  police conference about a new activity of robbers on secondary roads.

  This information comes from a good policeman who wants people
  throughout Spain to be aware of what is going on.

  It seems that a gang, mainly Rumanian including people from Bulgaria
  and Poland, are disguising themselves as Guardia Civil, with similar
  uniforms, tri-corn hats, but non-standard pistols.

  They even have cars similar to those of the Guardia Civil.

  Because their disguise is not very effective in the light of day, they
  do their dirty work at night.

  They wait until a car appears and stop it at the side of the road.

  They say that they are checking for drink driving and the result of
  their test is always positive even if you have not been drinking.
  Naturally, most people will challenge this result and that is when
  their game starts.

  They will tell you that perhaps the machine is not working properly
  but that they have another machine fixed in their car which will
  determine the result.

  THIS IS AN ABSOLUTE LIE!

  As soon as you get into their car they will rob you of everything,
  money, credit cards, mobile phone and whatever they find in your car.
  The big problem is that they can use your cards straight away and you
  can do nothing because they are in control.

  The Guardia Civil NEVER ask you to leave your car and they NEVER ask
  you to take a breathe test in their car.

  On some occasions they can be very, very violent.

  Be very careful if you are stopped by the Guardia Civil on secondary
  roads; keep your mobile phone ready so that you can call the POLICE.

  If you keep reporting this gang which is causing havoc we will break
  up the entire organisation and their numbers will be reduced.

  We must all watch out and use the power of the internet and the public
  to fight this threat.

  If we allow this gang to get away with it, all the other criminals
  will be headed for Spain.

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Tämä uutinen tulee esille aina muutaman kuukauden välein espanjan lehdistössä. Feikki siviilikaartilaiset ovat ryöstäneet ihmisiä, varsinkin ulkomaalaisia ja varsinkin maaseudulla, taas kerran.

  Siviilikaartilaisen uniformu on helppo työstää kotiompelimossa (myydään myös naamiaistarvikekaupoissa) ja siihen vielä siviilikaartilaisen ”tricornio” hattu vielä päälle (joita myös myydään suunnilleen jokaisessa naamiaistarvikekaupassa) niin täydestä menee.

  Kannattaa muistaa että siviilikaartilaisen tunnistaa helposti tästä niin tyypillisestä päähineestään, mutta tämä niin tyypillinen päähine ei kuulu heidän palveluspukuunsa, vaan ainoastaan heidän juhlapukuunsa!

  Joten, jos joku pysäyttää teidät tiellä tricornio päässään (niinkuin on käynyt lehtitietojen mukaan!!!) niin voitte olla varmoja ettei pysäyttäjä ole aito siviilikaartilainen. Siviilikaartilainen käyttää palveluspuvussaan lippalakkia!

  LINKKI

  flhx
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 18

  Tuosta alkuperàisestà uutisesta oli jo Costa Blanca News-lehdessà juttu ettà se on huijaus joka kiertàà n.viiden vuoden vàlein.Sr. Manuel Piedrabuenaa ei kuulemma ole olemassakaan…Lehdessà olivat kovin huolissaan siità ettà nyt saattaa kàydà niin ettà huijaukseen uskovat eivàt pysàhdykààn Guardian ratsiassa ja kày huonosti…Noilla Guardioilla kun on aseet ja sità rataa…

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456
  Ocaso kirjoitti:

  …Joten, jos joku pysäyttää teidät tiellä tricornio päässään (niinkuin on käynyt lehtitietojen mukaan!!!) niin voitte olla varmoja ettei pysäyttäjä ole aito siviilikaartilainen. Siviilikaartilainen käyttää palveluspuvussaan lippalakkia!

  Nämä ovat hyviä ja konkreettisia neuvoja, kiitos Ocaso… mutta… hieman asian toisesta näkövinkkelistä, heittäisin pienenä ajatusleikkinä tätä aihetta seuraaville Orkkilaisille yleisen kysymyksen… että kuinkas sitten pitäisi reagoida, jos ryhmä mafioosoiksi ja pahimmiksi tappaja-gangstereiksi naamioituneita oikeita espanjalaisia poliiseja (vrt. paikallinen ”karhukopla”) hyökkää ilman minkäänlaisia perusteita apinan raivolla pistoolit sojossa kimppuusi?

  Kuinka tuollaisessa tilanteessa tulisi pistoolin piippu niskassa ja agressiivisen ”poliisigansteriryhmän” maahan paketoimana reagoida…?

  PS. Kyseessä ei ole pelkästään ”ajatusleikki” vaan henkilökohtaisesti tietämäni konkreettinen ja faktoihin perustuva tapahtuma muutaman vuoden takaa.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  En nyt jaksa selostaa taustoja, mutta olen kerran nähnyt ihan aitiopaikalta mitä tapahtuu, jos auto ei näytä pysähtyvän (oikean) GC:n niin halutessa… en olisi halunnut olla siinä autossa… no yhtään laukausta ei ammuttu, auto lopulta pysähtyi, mutta jos ei olisi pysähtynyt, niin…

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ei tossa tilanteessa pysty tekemään mitään.Jälkeenpäin voi ihmetellä mitä tapahtui.Erikoisjoukot hoitaa tilanteen niin nopeasti ja varman päälle,että olet paketissa muutamassa sekunnissa.Jälkeenpäin on selittelyn ja viattoman kohteen valitusten aika.Venäjällä saa viaton ja syyllinen yhtälailla monoa päähän ,jossain muilla mantereilla on henkikin höllässä,mutta espanjan poliisi on näissä jutuissa hyvin ammattitaitoinen,kokemusta runsaasti mm.etan kanssa.Policia local taas on ihan toinen toinen juttu ja olisi iso vitsi ellei olisi niin paljon ikäviä väkivaltatapauksia,joita vielä kovasti yritetään peitellä.

  LINKKI

  flhx
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 18
  Kari kirjoitti:

  Kuinka tuollaisessa tilanteessa tulisi pistoolin piippu niskassa ja agressiivisen ”poliisigansteriryhmän” maahan paketoimana reagoida…?

  PS. Kyseessä ei ole pelkästään ”ajatusleikki” vaan henkilökohtaisesti tietämäni konkreettinen ja faktoihin perustuva tapahtuma muutaman vuoden takaa.

  Reagoiminen riippuu siità haluatko pysyà hengissà vai et…Niinkuin jo taidettiin mainita niin toiminta lienee kuitenkin sen verran nopeaa ettà tuskin suurempiin reagointeihin on edes aikaa. Itse toimisin todnàk(ei ole kokemusta asiakkaana tuollaisista tilanteista joten vaikea kenenkààn etukàteen sanoa miten tarkalleen toimii..)siten ettà kàdet kokoajan nàkyvillà kàskyjen mukaan maihin, vàlttàen kaikkea provosoivaa jne ettei mahdollisesti liipasinherkkà viranomainen tulkitse liikkeità aggressiivisiksi. Todennàkoisesti tulee raudat tai nippusiteet ranteisiin, mutta: luuletko tosiaan pàrjààvàsi painissa jos useampi poliisi haluaa sinut maihin? Takuuvarmaa on ettà lopputuloksena makaat maassa, kunto riippuu yleensà siità vastustelitko vai et…Maihin joudut jokatapauksessa, joko kyynelkaasun, pampun, luodin tai lihasvoiman avulla. Kannattaa mennà vapaaehtoisesti ja hoitaa selvittelyt myòhemmin.

  Jos olet jo maassa raudat ranteissa ja pistoolinpiippu niskassa niin reagointi on jo aika turhaa tuossa vaiheessa…En tiedà kovinkaan montaa tapausta ettà maassa maannut, raudoitettu ja poliisin/jàrkkàrin polvi niskassa ollut asiakas olisi juuri muuten reagoinnut kuin huutelemalla hàvyttòmyyksià…

  Ja jos tulkitsetkin ensin ettà kyseesà ovatkin rosvot, niin aiotko todella vastustella jos vastaasi hyòkkàà useampi tyyppi pistoolit esillà? Ilman koulutusta, asetta ja luotiliivejà lopputulos lienee kuitenkin ennustettavissa…

  Toki tietysti riippuu hieman tilanteesta, jos sinulla onkin mahdollisuus pààstà karkuun ennen raudoitusta ja pààllehyòkkàystà niin miten sitten toimisi…Sehàn taas riippuu yleensà miten ihminen vaistomaisesti reagoi, joku juoksee heti karkuun, toinen jàhmettyy paikoilleen…Kuitenkin toivoisin ettà poliisilla olisi sen verran ammattitaitoa ettà a)vaatetuksessa on merkinnàt siità ettà kyseessà on poliisi , b)tilanteeseen tullessaan ilmoittavat olevansa poliiseja.(paikallisten ammattitaitoon nàissà en vàlttàmàttà aina luottaisi..)

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.