Familia Numerosa?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot Familia Numerosa?

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Liru
  Liru Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.09.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 22

  Törmäsinpä nuilla korkeakoulujen sivuilla pyöriessäni seikkaan nimeltä ”familia numerosa”, eli suurperheet, joiden lapset saavat alennusta esim. kurssimaksuista. Viisilapsisen perheen tyttärenä päädyin selvittelemään tätä enemmänkin, ja ilmeisesti täytän ehdot muuten, mutta en asu vanhempieni kanssa (kuitenkin olen heistä taloudellisesti riippuvainen, mikä oli myös yksi kohta familianumerosa.es:in mukaan).

  Ajattelinkin kysellä, että onko täällä olevista kukaan täyttänyt tuota paperia ja hyötynyt siitä jotakin? Minkäänlaisia kokemuksia, kuka täyttää ehdot ja kuka ei?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  mutta itse asiassa itse vastasit tuohon kysymyseen:
  familianumerosa.es antaa vastauksen koko tahan aiheeseen.
  tai se Comunidad Autonoma jossa asut.
  Meilla Comunidad Autonomalla on oma palvelupuhelin (012)josta pyydetaan neuvoja kaikkiin tallaisiin ongelmiin.Useissa muissakin Autonomioissa toimii myos 012. Jos ei, niin niitten omilla sivuila on aina palvelunumero.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mampu
  mampu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Varsinkin eri liikennevälineiden kohdalla tulee aina vastaan nämä suurperhealennukset. Olen ajatellut, että jos on taloudellinen mahdollisuus tulla Espanjaan, ei ole reilua kärkkyä sosiaalisin perustein myönnettäviä alennuksia, mutta asia on silti jäänyt jonnekin mielen sopukoihin – ollaanhan kaikki kuitenkin EU-kansalaisia 🙂

  En jaksa puutteellisella kielitaidolla yrittää tavata koko lakipykälää ja sivustoa läpi, joten voisiko joku asiaa tunteva kertoa, edellyttääkö suurperhetodistuksen saaminen vakituista asumista jossakin Espanjan maakunnista? Joissain alennuksissa on valittavana kohta Familia numerosa Residente / Familia numerosa No residente, jolloin olen tulkinnut, että alennukset voivat olla erilaiset oman maakunnan suurperheille kuin muiden maakuntien, mutta toisaalta Familia Numerosa No Residente voisi kattaa myös ulkomaalaiset suurperheet…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  residente, no-residente, on mainittu jossain esim.alennuksena vaikka paasymaksuissa,matkalipuissa ym. mutta tassa ei tarkoiteta ulkolaisia vaan toisista laaneista tai autonomioista tulevia.

  Sina voit sita hakea nailla perusteilla: Tietysti passi tai henkkarit
  -haet kaikille oleskeluoikeuspaperit
  -menet kaupunginkirjoille
  -esitat Libro de Familian mista kay ilmi vanhemmat ja lapset.
  -opiskelutodistukset(haetaan siita koulusta missa opiskellaan)

  Nyt tassa tuleekin se eka vaikeus niille joitten lapset eivat ole syntyneet Espanjassa josta johtuen ei heilla ole tata ( PERHEKIRJAA) Libro de Familiaa johon kirjataan vanhemmat, lapset, kuolemat,avioerot ym.
  Joka esitetaan aina kun halutaan vahvistaa kirjassa olevia tietoja.

  Tata varten pitaisi suomesta pyytaa lasten syntymatodistukset,(joissa nakyy vanhempien nimet) kaannattaa ne virallisesti ja pistaa apostilla.

  Nyt kun Suomen passiin ei voi enaa laittaa alaikaisia lapsia niin siitakaan ei enaa ole apua.

  Sama vanhempien avioliitosta, (avoliitto ollakseen laillinen Espanjassa pitaa rekisteroida virallisesti).

  Eli pitaisi selvasti pystya todistamaan etta ketka ovat vanhemmat ja keita ovat heidan lapsensa.

  Vois yrittaa samaa ,tulis vahemman kustannuksia, hakea oma vaestorekisteri todistus Suomesta jossa nakyy kenen kanssa on naimisissa ja lapset. Paasisi yhdella kaannoksella ja yhdella apostillalla.

  Kysymys ei ole minkaan avun karkkymisessa vaan kaikille perheellisille kuuluvassa oikeudessa maassa vakituisesti asuvana.

  Taas monet ”avut ja tuet” Espanjassa on sidottu suoraan tuloihin joten niihin on oikeutettu tai ei.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mampu
  mampu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Täytyy varmaan katsoa asiaa uudelleen, jos joku lapsista päätyy opiskelemaan Espanjaan tms, jolloin haettava intressi on suurempi kuin jokunen bussilippu tms. Kun vaan ei joku ehdi kasvaa sitä ennen ulos ikärajoista 🙂 Ilmeisesti kerran saatu todistus on voimassa pidempään niin kauan kuin edellytykset täyttyvät?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  carné de familia numerosa olisi voimassa siihen asti kun lapset tayttaa 21 vuotta , asuvat kotona, ovat taloudellisesti riippuuvaisia vanhemmistaan eivatka ole palkkatyossa. Ja jopa 25 vuoteen astijos opiskelee ammattiin valmistavassa opinahjossa.

  Toissakin saisi kayda tietylla tulorajalla.Huomioon otetaan myos mahdollinen invaliditeetti.Se taytyy myos uusia tietyn valiajoin , riippuen lasten iasta, avioitumisesta ym.

  Erityisesti ajatellen tulisi mieleen nuo Yliopistomaksut joissa olisi suurin hyoty tai mahdollinen vuokratuki tai lapsilisat joita Espanjassa saa tulorajoitteisesti ja 18 vuoteen asti.

  Vaikka nama lapsilisat ym. onkin sitten sidottu sairasvakuutusturvaan jonka saisi vain maksamalla sita Espanjassa. Tyontekijana tai yrittajana.

  a) Ser solteros y menores de 21 años de edad, o ser discapacitados o estar incapacitados para trabajar, cualquiera que fuese su edad.
  Tal límite de edad se ampliará hasta los 25 años incluidos, mientras se realicen estudios de educación universitaria en sus diversos ciclos y modalidades, de Formación Profesional de grado superior, de enseñanzas especializadas de nivel equivalente a las universitarias o profesionales en centros sostenidos con fondos públicos o privados, o cualesquiera otros de análoga naturaleza.
  Igual ampliación tendrán cuando cursen estudios encaminados a la obtención de un puesto de trabajo.

  Myos siina tapauksessa etta huoltaja tai toinen heista olisi tyokyvyttomyyselakkeella ja vahvistuttaa prosenttinsa virallisesti Espanjassa on siita myos hyotya naissa opiskelumaksuissa ja opiskelurahoissa.

  Tama haetaan siita Autonomiasta missa asutaan ja jos muutetaan toiseen niin se tulee vaihtaa ja hyvaksyttaa uuden Autonomian omaksi kortiksi.

  Tama on kanssa naita Francon aikaisia ”tayttakaa maa lapsilla” politiikan jaannoksia jolla palkittiin suurperheita.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mampu
  mampu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Ilmeisesti korttia ei voi saada, jos asuu Espanjassa vain osan vuotta?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  vakituisesti taalla asuvat , ja niissa poikkeustapauksissa etta:

  ”… al menos uno de los ascendientes de la unidad familiar deberá ejercer una actividad por cuenta ajena o propia en España.”

  Etta ainenkin toinen huoltajista on tyoelamassa Espanjassa, omaan tai vieraan laskuun”

  ja ne dokumentit mita sita varten tarvii ovat:

  La solicitud y toda la documentación que se aporte, deberá estar cumplimentada y redactada, respectivamente, en castellano, o en su caso, traducidas a dicho idioma y legalizadas e irá acompañada de:

  Hakemus ja kaikki siihen liitettavat dokumentit espanjaksi tai laillisesti kaannettyina.

  Fotocopia del D.N.I. , N.I.E., o en su caso del pasaporte, en vigor, de la persona solicitante-titular, del cónyuge-cotitular si lo hubiere y de todos los miembros de la unidad familiar con obligación legal de tenerlo.

  Valokopio D.N.I. (Espanjalainen henkkari)tai N.I.E. (Ulkolaisen tunnusnumero)tai voimassa oleva passi, hakija-haltija, puoliso-haltija,ja niilta kaikilta perheenjasenilta joilla sellainen lainmukaan tulee olla.
  Tassa ota huomioon etta Kanarialla tulee olla myos tama Certificado de registro—”vihrea residenssi todistus”

  Fotocopia del Libro de Familia. Valokopio PERHEKIRJASTA. Tata taas ei saa sellainen joka ei ole syntynyt Espanjassa, mennyt taalla naimisiin,taman tilalle pitaa saada sellainen viralinen todistus mista kay selville koko perhe-suhde.Ja virallisesti kaannetty.

  AvioPuolisot ja heidan lapset. Avoliitto taas Espanjassa pitaa laillisesti rekisteroida etta se olisi taalla virallinen.

  Valiaikaista oleskelua varten , on aika kallis kaannattaa ja laillistaa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mampu
  mampu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Yliopiston kurssimaksuja katsellessa asia nousi taas esiin; intressi yhden nuoren kohdalla olisi 4 vuotta x n 850 euroa.

  Kannattaakohan yrittää hakea, jos
  – yliopistossa opiskeleva kotona asuva nuori on iältään 20v (valmistuessaan 24 v)
  – muut kotona asuvat lapset 18, 16 ja 14 (toinenkin vielä ehtisi saada ylipiston kurssimaksuedun aikanaan)
  – muiden perheenjäsenten kuin yliopisto-opiskelijan asuminen 6 kk vuodessa
  – kummallakaan vanhemmalla ei ole työsuhdetta tai yritystä Espanjassa vaan Espanjassa työskennellään lähetettynä yrittäjä kuuluen Suomen sosiaaliturvaan.
  – kaikilla perheenjäsenillä on pysyvä oleskelulupa

  Jos ei tähän kannata ryhtyä, tulee mieleen ”becan” hakeminen, mutta ulkomaisille opiskelijoille tarkoitettuja apurahoja ei taida juurikaan olla vasta opintojaan aloittaville. Toisaalta; moni maksaa viikon lomamatkasta Kanarialle sen, mitä kurssimaksut ovat vuodessa, joten kaikki on aika suhteellista 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  kannattaa mutta…kannattaa laskea paljonko kortin hankkiminen maksaa kaikkine kaannoksineen jos ei sitten olisi sellaisessa tapauksessa etta etta ne kerran kaannetyt paperit kavisi useampaan tarkoitukseen.

  Kannattaisiko yrittää

  Yliopiston kurssimaksuja katsellessa asia nousi taas esiin; intressi yhden nuoren kohdalla olisi 4 vuotta x n 850 euroa.

  -Maksut nousee joka vuosi ja Familia Numerosa kortti ei kata koko opiskelua vaan osan maksuista;

  La Ley 40/2003, de 18 de noviembre, de Protección a las Familias Numerosas (BOE de 19 de noviembre) clasifica las familias numerosas en especial (exención del 100% de los precios públicos) y general (bonificación del 50%)

  Kannattaakohan yrittää hakea, jos
  – yliopistossa opiskeleva kotona asuva nuori on iältään 20v (valmistuessaan 24 v)

  -25 v asti niin kauan kuin asuu kotona ja muuten ”familia numerosa” vaatimukset toteutuu.

  Jos lasketaan etta 20v aloittaa tana vuonna, 18 v menee ensi vuonna ja 16 v kahden vuoden paasta ja 14v neljan vuoden paasta ja kun vanhin lopettaa on muut 3 viela opiskelemassa, alle 25v ja asuvat kotona niin siina vaiheessa sita etua maksuista tulisi.

  – muut kotona asuvat lapset 18, 16 ja 14 (toinenkin vielä ehtisi saada ylipiston kurssimaksuedun aikanaan)

  -Talla hetkella + 3 lasta kortin saamista varten. Tai +2 jos huoltaja on leski.

  – muiden perheenjäsenten kuin yliopisto-opiskelijan asuminen 6 kk vuodessa

  -Jos taytat muuten vaatimukset vakituisesta asumisesta ym.

  – kummallakaan vanhemmalla ei ole työsuhdetta tai yritystä Espanjassa vaan Espanjassa työskennellään lähetettynä yrittäjä kuuluen Suomen sosiaaliturvaan.

  -Tama pointti ei estaisi kortin saamista mutta kylla vaikuttaisi ”becan” saamiseen.

  Ota myos huomioon etta tietyissa ”becoissa” ehtona on ettei niita saa paallekkain muualta saatujen ”becojen” kanssa. Incompatibilidad.

  Myos jatkossa saatavat tulokset opiskelusta vaikuttavat ”becaan”.

  – kaikilla perheenjäsenillä on pysyvä oleskelulupa

  -”Residente Comunitario Permanente” status on saatavilla kun 5 vuotta oleskelua on taynna. Toteen nayttaminen tapahtuu laskien eka myontamis paivasta. (Viranomainen jolta ”residenssi” saatiin.

  Residencia de carácter permanente
  Son titulares del derecho a residir con carácter permanente los ciudadanos de un Estado miembro de la Unión Europea o de un Estado parte en el Acuerdo sobre el Espacio Económico Europeo, y los miembros de la familia que no sean nacionales de uno de dichos Estados, que hayan residido legalmente en España durante un período continuado de cinco años.

  Certificado de Registro de Ciudadano de la Unión–Eurooppalaisen oleskeluoikeustodistus, ei oleskelulupa jota ei Eurooppalaiselle ole.

  Jos ei tähän kannata ryhtyä,

  -Onhan tasta kortista muutakin apua kuin lukukausimaksut.

  tulee mieleen ”becan” hakeminen,

  -becan hakemiseen ja saamiseen yksi vaatimuksista on etta jompikumpi huoltajista tai itse opiskelija tyoskentelee Espanjassa.

  Extranjeros comunitarios, podrán optar a beca, siempre que el estudiante o sus sustentadores se encuentren trabajando en España.

  mutta ulkomaisille opiskelijoille tarkoitettuja apurahoja ei taida juurikaan olla vasta opintojaan aloittaville.

  -ei aloittelijoille eika paljon muillekkaan…

  -Vanhempien tulot todistetaan ”becaa” hakiessa. Verottajalta myos pyydetaan tiedot.

  Toisaalta; moni maksaa viikon lomamatkasta Kanarialle sen, mitä kurssimaksut ovat vuodessa, joten kaikki on aika suhteellista

  Totta…

  Nyt tehtavaa ”matriculaa” 2013-14 varten pitaa se esittaa joten talle vuodelle olet myohassa. Mutta tulevaisuutta ajatellen?

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.