Faktoja Aurinkorannikolta?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Faktoja Aurinkorannikolta?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 39)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  timtom
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 22

  Taisi edelliset faktat hävitä? Saako täällä kritisoida mitään?

  LINKKI

  T.K.T.
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.04.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 20

  Olen nyt tullut Helsinkiin asuttautuen hotelliin, mistä tulen kertomaan myöhemmin lisää samoinkuin saapumistani edeltäneistä toimenpiteistä, joita entisen vaimoni Sohvin (Sofia) ilkeämieliset tekoset saivat minut pakotettuina toimimaan vireille ennen siirtymistäni kotipaikkakunnaltani pääkaupunkiin, missä en ole ennen yöpynyt ja minne nyt odotan ystävääni apteekkari Waldemar Loposta saapuvaksi jälkeeni heti alkuviikosta saatuaan sijaisasiansa järjestykseen.

  Lupaan nimimerkille ”timtom” olevani erinomaisen kriittinen hänen puolestaan Espanjassa, kun viikolla heti ystäväni apteekkari Waldemar Loposen saavuttua tulemme sinne siirtymään nyt, kun tunnen vapauden viimeinkin kohdanneen itseäni voiden itsenäisesti päättää asioinneistani ja tuntien kaiken lisäksi pakahduttavan onnen tunnetta rinnassani johtuen siitä, että nyt voin ilman kahleita, joista olen omatoimisesti riistäytynyt omille teilleni, myös hullutella ja ehkäpä sopimattomastikin käyttäytyä sen ohella, että edelleen tulen paheksumaan muiden tekemisiä, kuten olen oivaltanut myös nimimerkki ”timtomin” mielihyväkseen tekevän.

  Nimimerkki ”timtomille” voisin nyt kuitenkin suosittaa lämpimästi katalan kiukkuisen entisen puolisoni Sohvin (Sofia) seuraa luonteenlujuuden samaistuksista johtuen molempien ollessa ikuisesti kiukkuisia jättämättä ympäristöään rauhaan edes asioiden loppuun saakka ja viimeistenkin kivien tultua käännetyiksi, kuten Sohvi konsanaan.

  Koska nimimerkki ”timtom” on kaikkiaan laajasti ja syvällisesti perehtynyt Espanjan vaarallisen elämän varjopuoliin, toivoisin hänen nyt vielä lähettävän minulle yksityispostia kertoakseen salaisesti lähemmin ”Faktoja Aurinkorannikolta” sekä miten löydän hänen käyttämänsä ”92” palvelupisteen ja mitä muita erityisiä varoitusohjeita hänellä saattaisi olla kahdelle herrasmiehelle, jotka ovat, aikomuksenaan vaaralliset huvitukset, matkustamassa Fuengirolaan vielä kesken alkavaa viikkoa.

  Kiitollisena lähemmistä ohjeista etukädessä,

  kunnioittavasti,
  Tuuno K. Takiainen
  Isännöitsijä (eläkk.)

  P.S. Kiitos uusimman teknologian voin nyt edelleen olla viestintäyhteydessä itselleni tässä elämänvaiheessa läheiseksi muuttuineiden orgilaisten kanssa otettuani mukaani sekä pienoistietokoneeni että kämmenpuhelimeni.

  LINKKI

  timtom
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 22

  Onkohan toi polttanut sillat itsensäkin kanssa?

  LINKKI

  timtom
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 22

  Espanjassahan et tosiaan voi jättää mitään autoosi jos meinaat että autossasi on vielä ehjät lukot tai ikkunat. Polkupyörää eole koskaan Espanjaan edes harkinnut koska sillä ei saa ajaa kaupoissa ja uloskaan sitä ei tosiaan koskaan voi jättää ilman että se varastetaan. Avoautolla ei voi ajaa kuin moottoritiellä sillä siellä on vähän liikennevaloja joissa voi tulla ryöstetyksi. Homma karkasi käsistä 90-luvulla kun poliisi ei enää kerkennyt rikollisten mukaan.

  LINKKI

  T.K.T.
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.04.2007
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 20

  Miten olette itse siellä toimineet lukuisilla käynneillänne poliisin kerkeilemättä rikollisien mukaan kun ymmärsin, joskin epäilen pelkoperäisten ahdistusten tuoneen ikävää toimettomuutta matkoillenne, joilla ette ole voineet ryöstelijöiden pelossa ilmeisesti ulkosalla liikkua, mitä hieman nyt arvelen vaikka itsekin olenkin rauhallista aikaa Los Pacosin asunnollani viettänyt ja nyt aikomuksena on jos suinkin mahdollista asettautua tavallisen kansalaisen asemaan osallistuen kaikkeen siihen, mistä Sohvi (Sofia) on minua aikaisemmin yhteisten oleskelujemme kuluessa pidätellyt. Lienettekö naapureitani sieltä?

  Teillä ei muuten löytyne kohteesta valokuvia olettaen, että myös valotetulla filmillä on kehityksesta huolimatta tyhjiä aukkoja?

  Tuuno K. Takiainen
  Hidalgo ja herrasmies

  P.S. On hienoa, että myös laitoksiin on saatu tietokoneet ulkoisine yhteyksineen siitäkin huolimatta, että terveydenhoidon sektorilla on jouduttu karsimaan säästösyistä paljonkin etuuksia.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Minun taytyy kylla tuottaa pettymys. Minua ei ole koskaan ryostetty eika minulta ole mitaan varastettu viimeisten 30 vuoden aikana aurinkorannikolla.

  Tapaukset joista olen kuullut ovat olleet jokseenkin outoja. Muutamat jopa haiskahtaneet vakuutusyhtion rahastukselta. Tottakai kannattaa pitaa huolta itsestaan ja omaisuudestaan kaikkialla. Ei yksin Espanjassa. Edelleen katson aurinkorannikon olevan turvallisen paikan jos hiukankin katsoo eteensa.

  Onko timtomilla oma kohtaisia kokemuksia vai puhutko kuulopuheiden perusteella?

  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  …ole Espanjassa ryöstetty. Nyt pitää koputtaa puuta.

  Mukavaa maanantaita vain kaikille.

  LINKKI

  sinttu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.11.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 31

  mitä nyt kolme autoa on mennyt, pojalta lenkkaritkin jalasta, kello, polkupyörä, nahkatakki – jäi vain paita ja farkut, kun kumauttivat tajuttomaksi ilta myöhällä rannalla.

  Suomal. naapurilta vietiin seinään upotettu pieni kassakaappi hänen ollessaan kotomaassa, italialaisen naapurin huusholli tyhjennettiin sillä välillä, kun lähdin parin tunnin lenkille koiran kanssa ja kaikki tavarat oli heitelty sinne tänne, ovet retkottivat auki jne.

  Eräs mummo vaarinsa kanssa haki eläkerahoja pankista ja mopopojat(tytöt?) tempaisivat juuri Condorin edessä laukun ja mummo yritti roikkua siinä kiinni, mutta rahat menivät ja mummo loukkasi itsensä pahasti iskeytyessään kasvoilleen katuun.

  Eräs tuttava tuli ruokakaupasta, asetti kassin maahan, kääntyi nostamaan lastaan kärryihin, mopo vilahti ohi ja pitkä käsi vei kassin päälle jätetyn lompakon.

  Eräs vanha rouva kantoi kassissaan kirjoja Pacosin kirjastoon mennäkseen ja takaa tuli mopo, joka koukkasi rouvan kassiin kiinni. Kassi oli painava ja rouva kaatui loukaten itsensä, kirjat tosin jäivät kassiin ja kassi putosi ryöstäjiltäkin.

  Kun kävelin kerran Pacosissa pitkää lenkkiäni polkuja joita ei nyt ole, löysin suomalaisen naishenkilön passin ja lompakon, joka tosin oli tyhjä. Vein ne Pacosin tuvalle. Toivottavasti edes passi löysi omistajansa.

  Poika yritettiin ryöstää keskellä kirkasta sunnuntaipäivää talvisella rannalla, mutta se kerta jäi yritykseksi ja yllätykseksi ryöstäjille – on meinaan jollakulla koiran hampaan jäljet ikuisesti kintuissaan.

  Miniä yritettiin ryöstää keskellä päivää Fuengirolan keskustassa. Ryöstäjä tunkeutui autoon avoinna olleesta ikkunasta. Miniä istui autossa! Lähtö tuli ryöstäjälle, pojalle jäi hänestä paita käteen.
  Miniältä ryöstettiin rahat pankkiautomaatista. Kopioitiin kortti ja kaikki meni pääsiäisenä!

  Invalidinaapurimme ryöstettiin keskellä päivää. Ryöstäjä oli vain kävellyt sisään ja halunnut rahat, niin mitään ei satu. Ryöstäjä piti lupauksensa eikä rusikoinut pyörätuolilaista, kun oli vähäiset käteiset saanut.

  Hyvä, jos ei ole toisille ei ole sattunut mitään, mutta turha on tuudittautua pumpuliin.

  LINKKI

  odysseus
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.01.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 139

  Suomessa voi joutua tapetuksi tai jopa murhatuksi ryöstöistä puhumattakaan, aivan kauhea paikka siis 🙂 Jotkut murhaavat tai vain pikaistuksissaan tappavat (esimerkiksi vaimonsa) jopa kotonaan!

  http://www.murha.info/phpbb2/viewforum.php?f=2

  Se siitä lintukodosta!

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Mitä kirjoittamasi otsikko tarkoitti? Minusta kyllä tuntuisi varsin henkilökohtaiselta, jos esim perheen KOLME autoa on vohkittu!!!

  Sitten on luettelossasi monta kertaa ERÄS se ja se jne… Näistä ne urbaanilegendat alkavat muodostua, juttu kulkee suusta suuhun ja lopulta tuntuu, kuin kaikkialla olisi pelkkiä ryöstöjä…

  Kirjoittamani ei tarkoita sitä, etteikö poikaasi ja naapuriasi olisi ryöstetty ja kaikki muutkin on varmasti totta. On kuitenkin oleellista, kuinka pitkältä ajalta ko luettelo on.

  Näyttäisi, että on huomattavia eroja eri paikkakuntien välillä. Esim Fuengirolassa on paljon enemmän ryöstöjä, kuin esim Benalmadenassa! Vai johtuisiko se siitä, että ne jutut kiertävät suomalaisten suusta suuhun muuntautuen hieman, niin ne alkavat lopulta tuntua ihan uudelta tapaukselta! Paikka kun on väärällään maamiehiämme!!

  Tiedä häntä. Benalmadenassa kuulen ko tapauksia tosi harvoin ja toivompa, että niin on jatkossakin!!

  LINKKI

  odysseus
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.01.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 139
  Masa kirjoitti:

  Näyttäisi, että on huomattavia eroja eri paikkakuntien välillä. Esim Fuengirolassa on paljon enemmän ryöstöjä, kuin esim Benalmadenassa! Vai johtuisiko se siitä, että ne jutut kiertävät suomalaisten suusta suuhun muuntautuen hieman, niin ne alkavat lopulta tuntua ihan uudelta tapaukselta! Paikka kun on väärällään maamiehiämme!!

  Fuengirolassa on enemmän väkeä kuin Benalmadenassa. Johtuisiko myös siitä.
  Minua ei kylläkään ole koskaan ryöstetty tai muutenkaan uhattu Fuengiolassa monien asumisvuosieni aikana.

  Eikä tämä Fugekaan nyt ihan väärällään suomalaisia ole. Suurin ulkomaalaisyhmä on Marokkolaiset, sitten Britit. Suomalaisia, varsinkin pysyväsi asuvia, on loppujenlopuksi varsin vähän verrattuna asukaslukuun. Jutut sen sijaan näyttävät kiertävän sitäkin tehokkaammin.

  LINKKI

  sinttu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.11.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 31

  Tarkoitin siis henkilökohtaisella ihan minuun itseeni. Toki henkisesti satuttaa vallan vietävästi autot. Onneksi yksi niistä oli melko romu, joten saivat melkein viedäkin.

  Mummut ja passirouva on ryöstetty-yritetty v. 2002 – ei nimittäin kukaan puhunut just tästä kuluvasta hetkestä, muuta ovat ihan lähiaikoijen juttuja. Ja se mitä tapahtui toiselle mummolle, olin itse muutaman kymmenen metrin päässä silloin, joten ei mene ihan suusta suuhun. Lompakkovarkaus sattui hyvin tuntemalleni ihmiselle, joka tuskin valehteli sitä minulle.

  Naapureiden asiat olen nähnyt omin silmin. Enkä usko, että poikani sairaalassa käynti ja ruhjeet, polkupyörän menetykset yms. ovat hänen omiaan. Tulin 2 viikkoa tapahtuneen jälkeen espanjaan ja näin vammat. Asiasta toki on thety myös poliisille ilmoitukset.

  Rahojen katoamisista oli aika vasta myös muistaakseni Uusi Fuengirola-lehdessäkin. Siis ei miniäni, mutta monilta muiltakin taisi kadota rahaa tililtä.

  Voisin kertoa monta muutakin tarinaa, mutta ne ovat sitten monen mutkan kautta tulleet korviini, kuten tapana on ja juttu muuttuu matkalla niin ettei sitä samaksi edes tuntisi, ihan niinkuin sanot.

  Eräät tuttavani kertoivat tulleeksi ryöstetyksi asunnossaan nukkuessaan – tämä on Torreviejaa – asuivat alakerran huoneistossa, jonka terassille oli helppo pääsy ja rosmot olivat saaneet helposti parvekeovilasin raolleen ja ilmeisesti ”kaasutelleet” nukkujat. Tuttavani mies sanoi, että hän luuli näkevänsä unta, kun hänen kättään nostettiin. Aamulla siinä ei ollut kelloa. Muutakin oli viety. Tämä nyt on sitten heidän kertomansa asia. omin silmin en sitä ole nähnyt.

  Onhan näitä… juttuja.

  LINKKI

  timtom
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 22

  Itseäni ei ole onneksi vielä ryöstetty, mutta ystäväni kyllä. Fuengirolan touhu on täysin sairasta enkä voi tajuta kuka sinne vapaaehtoisesti haluaa. Jos et omista haulikkoa ja osaa käyttää sitä niin on vain ajan kysymys milloin menetät rahat ja/tai henkesi.

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386
  timtom kirjoitti:

  Fuengirolan touhu on täysin sairasta enkä voi tajuta kuka sinne vapaaehtoisesti haluaa. Jos et omista haulikkoa ja osaa käyttää sitä niin on vain ajan kysymys milloin menetät rahat ja/tai henkesi.

  Tuo nyt oli jo turhan paksua, mutta niinhän pysynet sitten poissa maisemista.

  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  …mutta kyllä Helsingin keskustassakin tapahtuu ja ympäri Suomen maata

  Ryöstöja tapahtuu melkein päivittäin. Varsinkin kännäilijöitä ryöstetään öiseen aikaan.

  Taskuvarkaita liikkuu ratikoissa harva se kesä.

  Joka kesä lomalaisten asuntoja rosvotaan tyhjiksi. Muutama vuosi sitten tyhjennettiin Vihdissä omakotitalo. Kaikki kelpasi. Jopa rikkinäinen silityslauta. Talvisin ryöstellään kesämökkejä.

  Siskoni asuntoon murtauduttiin Espoossa pari vuotta sitten. Sieltä vietiin vain helposti rahaksi muutettava omaisuus. Juttuja kuulee, miten asuntoihin murtaudutaan ja viedään tavarat väen nukkuessa.

  Joku aika sitten tehtiin pankkikortti huijauksia.

  Ensi viikonvaihde tulee olemaan Helsingissä hulinaa. Pelkäänpä, että silloin taas muutama pääsee omaisuudestaan, mutta toivottavasti ei hengestään.

  Itse joudun ajamaan perjantaina Helsingin poikki flamenco-tunnille ja kyllä keskustan kohdalla on auton ovet lukossa. Kerran vappuna on nimittäin autooni yrittty sisään. Vahngosta viisastuu.

  Niin, ettei tämä Suomikaan mikään lintukoto ole. Joka paikassa missä on paljon ihmisiä, on myös valitettavasti rikollisia. Siihen tämä maailma on mennyt.

  Oletko Sinttu muuten koskaan pohtinut, miksi sinulla on niin kamalan kova kohtalo. Jo kolme autoa varastettu. Muistelen, että sinulla oli myös jotain ongelmia asunnon kanssa. No, tekevälle sattuu.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 39)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.