Eurostat julkisti tanaan

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Eurostat julkisti tanaan

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 130)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Eurostat on julkaissut tánáan tilaston eri maissa euroalueella asuvista ulkomaalaisista. Tilaston mukaan Espanjassa asuu 5.6 miljoonaa ulkomaalaista, miká vastaa 12,3% koko váestöstä. Jutusta on uutinen Diario Surissa ja ainakin minusta oli kiintoisaa lukea uutisen perássá olleet lukijoiden kommentit.

  Suomessa on tilaston mukaan 142.300 ulkomaalaista, miká vastaa 2,7% väestöstä. Ja tástákin on kiintoisaa lukea kommentteja, sitten kun uutinen joskus julkaistaan suomessa. Ainakaan tánáán sitá en lóytányt nettilehdistá.

  http://www.diariosur.es/rc/20100907/espana/espana-duplica-media-tener-201009071331.html

  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/eurostat/home/

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  vanhatyttö kirjoitti:

  Eurostat on julkaissut tánáan tilaston eri maissa euroalueella asuvista ulkomaalaisista. Tilaston mukaan Espanjassa asuu 5.6 miljoonaa ulkomaalaista, miká vastaa 12,3% koko váestöstä.

  Aika kovia lukuja. Jos kyllä, olisi aivan mielenkiitoista tietää, kuinka monta noista prosenteista koostuu sellaisista ulkomaalaisista, jotka itse asiassa kantavat rahaa Espanjaan päin ja käyttävät sen siellä.

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489
  Arnold kirjoitti:

  vanhatyttö kirjoitti:

  Eurostat on julkaissut tánáan tilaston eri maissa euroalueella asuvista ulkomaalaisista. Tilaston mukaan Espanjassa asuu 5.6 miljoonaa ulkomaalaista, miká vastaa 12,3% koko váestöstä.

  Aika kovia lukuja. Jos kyllä, olisi aivan mielenkiitoista tietää, kuinka monta noista prosenteista koostuu sellaisista ulkomaalaisista, jotka itse asiassa kantavat rahaa Espanjaan päin ja käyttävät sen siellä.[/quote]

  Ei pelkästään mielenkiintoista vaan OLENNAISTA. Varsinkin kun keskustelu prosenttiluvuista siirretään muihin maihin. Mikä osa maahanmuutosta on tulomaalle positiivista eikä taakkaa? Samat luvut voisi ottaa myös vaikka Darfurin nurkilta?

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Mielenkiintoista – tänáánkään tätä Eurostat-tilastoa ei ole julkaistu suomalaisissa sanomalehdissä, joten vilkaisin tilastokeskuksen sivuja, joilla kerrotaan seuraavaa:
  22.4.2010
  Tilastokeskuksen mukaan ulkomailta Suomeen muutti vuoden 2009 aikana 26 700 henkeä. Määrä on 2 400 edellisvuotta pienempi. Suomesta ulkomaille muutto väheni myös hieman ollen 12 150 henkeä. Nettomaahanmuuttoa kertyi vuoden 2009 aikana yhteensä 14 550 henkeä, mikä on tuhat vähemmän kuin vuotta aiemmin. Ulkomaan kansalaisten nettomaahanmuutto supistui 1 350 hengellä.

  Tástä ei käy ilmi, kuinka suuri osa muuttajista oli suomalaisia ja kuinka monet ulkomaalaisia.

  Ja lisáksi vielä seuraavaa:

  Seuraava julkistus:
  Tästä tilastosta ei enää vuonna 2010 ilmesty suomenkielisiä tilastojulkistuksia.

  Väestölaskentatilannettakaan ei vuodelta 2010 saa, joten tilastokeskuksen kautta on náköjäán mahdotonta selvittäá ulkomaalaisten kokonaisosuutta suomessa. Ruotsia äidinkielenáán puhuvien osuus sentaan selvisi – heitä on peráti 290.392 henkeä vuoden 2009 tilaston mukaan. Muita kieliä kuin ruotsia tai suomea äidinkielenäán puhuvia oli vuoden 2009 lopussa reilut 200.000, mutta luku ei kuitenkaan selvenná maahanmuuttajien lukumaaraa sen enempáá kuin maassa asuvien ulkomaalaistenkaan maaraa.

  Eurostat-tilaston mukaan ulkomaalaisten osuus oli Suomessa 2,7 % koko váestöstä. Romaniassa (0,1), Slovakiassa (1,0) turkissa (0,1)Puolassa (0,1) Unkarissa (1,9) Liettuassa (1,2)Bulgariassa (0,3) eli kutakuinkin samaan joukkoon näiden entisten itáblokin maiden kanssa kuulumme. Koko euroalueen keskiarvo 6,4%.

  Ehkä olen vainoharhainen, mutta náiden tilastojen valossa Suomessa vellova vaalikeskustelu maahanmuutosta on todella ylimitoitettu ja aivan selvásti ylhäáltá ohjattu ja tarkoitushakuinen. Ilmeisesti maahanmuuton vaarojen liioittelu ja kauhukuvien maalaaminen sen vaikutuksesta suomalaiseen (maailman parhaaseen ?) sosiaaliturvaan toimii vain esivalmisteluna vaalien jälkeen seuraaville leikkauksille. Ulkomaalaiset ovat sopiva syntipukki, koska suomessa ei näköjäán ole mitáán kasitystá heidän todellisesta määrästäán tai suomen vetovoimasta maahanmuuton kohdemaana. Näin esimerkiksi Aamulehti 28.8.2010 lietsoo paniikkia:

  Hyväksy, ettei maahanmuuttoa voi pysäyttää.
  Suomi ei voi laittaa rajojaan kiinni ja karkottaa kaikkia täällä olevia maahanmuuttajia. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Ulkomaalaispolitiikkaa ei voi pistää kokonaan uusiksi ilman, että rikkoisimme useita kansainvälisiä sopimuksia ja joutuisimme kävelemään ovet paukkuen ulos Euroopan Unionista. Maahanmuutto on globaali ilmiö, joka on käynnissä kaikkialla.

  Ja sitten vielá Espanjasta: http://www.ine.es Espanjan tilastokeskuksen sivut antavat paljon mielenkiintoista tietoa. Esimerkiksi meitá suomalaisia oli vuonna 2009 kirjattu Espanjaan 12.543 henkilöä. Brittejä oli 387.226, romanialaisia 829.715 ja marokkolaisia vain 746.760 henkilöá.

  LINKKI

  kallepekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.05.2010
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 354

  Ilman muuta vaaliteema ja perussuomalaisten äänimäärän pelko. Suomessa asuu ulkomaalaisia
  yhtä paljon kuin yhdessä Tukholman lähiössä. Ja juttu ulkomaalaisten työnteosta on aika paljon omaa syytämme, tutkintoja ei pidetä missään arvossa, tohtoriksi väitelleet pääsee korkeintaan vessoja putsaan. No lääkäriksi taitaa joku virolainen päästä johtuen huutavasta
  lääkäripulasta mutta ei siihenkään pääse ilman suomalaista lisäkoulutusta.Lähde sitten jostain parakista syrjäkylillä hakeutuun hommiin.
  Itsekin aikoinaan Ruotsissa duunanneena tiedän ettei työnhaku vieraassa maassa mitään helppoa ole vaikka kieltä jotenkin osasinkin.Löpande bana eli liukuhihna oli ainoa työ mihin
  suomalaiset yleensä kelpasi ( 70-luvulla).
  Se on vähän ristiriitaista kun Espanjaan muuttaneet suomalaiset paheksuvat Suomeen muuttavia ulkomaalaisia

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Suomalaiset Espanjassa elättävät itse itsensä, suurin osa varmaan eläkkeillä, ja loppujen täytyy tehdä työtä tai saada jostain tuloja. Täällä ei maahantulijoita elätetä ,toisin kuin Suomessa , missä on tällä hetkellä Eu:n korkeimmat ilmaiset rahanjaot menossa .
  Tässähän se oleellinen ero onkin, jos sitä ei ole ymmärtävinään , niin siinä lienee jotain tarkoitushakuista takana.

  LINKKI

  kallepekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.05.2010
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 354

  No joo ,ajattelin sitä vähän yleisemmällä tasolla kuin taloudellisesti.
  Yksi fakta taitaa kuitenkin olla että suurin osa Suomeen päätyneistä on yrittänyt alunperin
  jonnekin muualle. Rahaahan nyt jaetaan kaikille, kreikkalaisille, politiikoille Halonen mukaan lukien, lääketeollisuudelle jaja. Jos Yle vielä selvittäis kuinka paljon sitä jaetaan kunnallispolitiikassa niin sieltähän sitä varsinaista törkyä löytyis. On aika ihmeellistä että talousrikosten selvittely on pelkästään Ylen varassa. Ja onhan sekin ihmeellistä mistä sitä rahaa riittää. Eläkeläisiltä ainakin, jos elät ”liian” kauan eläkkeesi pienenee.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Rahaa jaetaan kaikenlaisille parasiiteille, poliitikot lienevät siinä joukossa hyvin edustettuina. Pieni lainaus sallittakoon? , näin on aina ollut ja näin on aina oleva. Tämä on karu tosiasia ja minä olen ratkaissut ongelman omalla kohdallani niin, että siitä vaan . MUTTA JOTAIN RAJAA, sen pitäisi riittää että suomalaiset elättävät suomalaiset verenimijät , ei olla sentään niin valittu kansa, että meille kuuluu koko kolmannen maailman hyysääminen.
  Tuohon eläke asiaan sen verran kommenttia , että kyseessähän on suuri kusetus ja puhallus, muttei eläkkeitä sentään varsinaisesti pienennetä.
  Homma on jätetty inflaation hoidettavaksi rukkaamalla eläkkeiden vuosittaisia inflaatiokorotuksia alakanttiin.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  kallepekka kirjoitti:

  …tohtoriksi väitelleet pääsee korkeintaan vessoja putsaan. No lääkäriksi taitaa joku virolainen päästä johtuen huutavasta lääkäripulasta mutta ei siihenkään pääse ilman suomalaista lisäkoulutusta.

  Oisikohan Suomessa kielitaidolla mitään tekemistä tuon lääkäriksipääsemisen ja tohtoriksiväitelleiden maahanmuuttajien työllistymisen kanssa? Ja taitaapa riippua hieman myös siitä, missä maailmanopistossa ylipäätään on väitellyt. Olen kuullut (liekö huhupuhetta?), että suomalaisiakin tohtoriksi väitelleitä olisi vailla omaa koulutustaan vastaavaa työtä.

  Ja eikös se alalla kuin alalla ole vähintäänkin kohtuullista, että ensin otetaan työhön maan omat työttämät, joka ei kyllä Suomessa ihan aina taida tapahtua; joku toinen kun tekee tuntuvasti halvemmalla. Kuulin (liekö sitten huhupuhetta?), että Suomeen joillekin työmaille olisi jonkun alihankkijan toimesta tuotu 80 [kahdeksankymmentä] sähköasentajaa Suomen ulkopuolelta, joille olisi maksettu huimaavaa viiden euron [5,-] tuntipalkkaa, ja kaikki tämä aivan laillisesti.

  Kuulin (liekö tämäkin vain huhupuhetta?), että Suomessa olisi joku jo aivan hallitus-, tai ainakin parlamenttitasolla ehdotellut, että laillistettaisiin sellainen meininki, että työnantaja saisi ottaa palvelukseensa muualta tulleita halpatyöläisiä mielin määrin, vaikka suomalaisia alan työttömiä olisikin tarjolla aivan viljalti. No, ratkeaisipa sitten keralla ainakin se ”juttu ulkomaalaisten työnteosta”, vaimikäseoli?

  P.S. Enkä ole millään muotoa kiukkuinen, vaikka smailerit tekstistä puuttuvatkin. Itse olen niin etuoikeutettu miljardeihin muihin ihmisparkoihin nähden, että eipä ole henkilökohtaista tarvetta valittaa.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  santiago kirjoitti:

  Rahaa jaetaan kaikenlaisille parasiiteille, poliitikot lienevät siinä joukossa hyvin edustettuina. Pieni lainaus sallittakoon? , näin on aina ollut ja näin on aina oleva. Tämä on karu tosiasia ja minä olen ratkaissut ongelman omalla kohdallani niin, että siitä vaan.

  Niin että olet sitten sinäkin huomannut (vai oletkohan sittenkään:), että kaikki, pientä alkuasukasheimoa suuremmat yhteiskunnat, ovat riistojärjestelmiä; ja monasti jopa ne savi-/ bambumajayhteisötkin.
  =)
  En muista missään valtiossa kaikkea jaetun tasan kaikkien kesken. Kuuba ehkä pääsi sillä tiellä jonkin matkaa, mutta jenkit kyllä pitivät huolen, että saari pantiin kauppasaartoon; ettei vain kommunismista olisi mitään hyötyä köyhille.
  =P
  Ohhohh. Tulikohan nyt sanottua ruma sana?
  =D

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467
  Arnold kirjoitti:

  Oisikohan Suomessa kielitaidolla mitään tekemistä tuon lääkäriksipääsemisen ja tohtoriksiväitelleiden maahanmuuttajien työllistymisen kanssa? Ja taitaapa riippua hieman myös siitä, missä maailmanopistossa ylipäätään on väitellyt. Olen kuullut (liekö huhupuhetta?), että suomalaisiakin tohtoriksi väitelleitä olisi vailla omaa koulutustaan vastaavaa työtä.

  Ja eikös se alalla kuin alalla ole vähintäänkin kohtuullista, että ensin otetaan työhön maan omat työttämät, joka ei kyllä Suomessa ihan aina taida tapahtua; joku toinen kun tekee tuntuvasti halvemmalla. Kuulin (liekö sitten huhupuhetta?), että Suomeen joillekin työmaille olisi jonkun alihankkijan toimesta tuotu 80 [kahdeksankymmentä] sähköasentajaa Suomen ulkopuolelta, joille olisi maksettu huimaavaa viiden euron [5,-] tuntipalkkaa, ja kaikki tämä aivan laillisesti.

  Kuulin (liekö tämäkin vain huhupuhetta?), että Suomessa olisi joku jo aivan hallitus-, tai ainakin parlamenttitasolla ehdotellut, että laillistettaisiin sellainen meininki, että työnantaja saisi ottaa palvelukseensa muualta tulleita halpatyöläisiä mielin määrin, vaikka suomalaisia alan työttömiä olisikin tarjolla aivan viljalti. No, ratkeaisipa sitten keralla ainakin se ”juttu ulkomaalaisten työnteosta”, vaimikäseoli?

  P.S. Enkä ole millään muotoa kiukkuinen, vaikka smailerit tekstistä puuttuvatkin. Itse olen niin etuoikeutettu miljardeihin muihin ihmisparkoihin nähden, että eipä ole henkilökohtaista tarvetta valittaa.

  Tulkitsin tuon hiukan sarkasmiin vivahtavaksi, mutta ikävä kyllä tuo on täysin totta jopa omakohtaisen kokemuksen kautta; esim. nämä eteläiset naapurit ovat vallanneet eteläsuomen työpaikat rakennusalalla melko totaalisesti ja yritä nyt siinä sitten kilpailla heidän kanssaan kun palkkatasossa on n. puolet eroa; jos mä tarvin 18€/h, niin niille riittää 9€/h ja kun näiden ulkopuolelta tulleiden verotus ja sos. maksut ovat vähintäänkin kyseenalaisia, niin päättäjät vielä taputtavat käsiään ja kehuvat, että kuinka hyvin me ollaan integroitu eurooppaan miettimättä yhtään, mitä vahinkoa se on tuottanut tavantallaajille!!?? 🙁 Eihän tuo politiikoita koske, mutta kun on olemassa muutama satatuhatta immeistä näiden ulkopuolella, niin se hiukan närästää!
  Noihin ”ruskettuneisiin” immeisiin en viitsi edes ottaa kantaa; sen verran veetuttaa katsoa niden touhua jo omilla kotinurkilla!! 🙁

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  ”Suomessa on tilaston mukaan 142.300 ulkomaalaista, miká vastaa 2,7% väestöstä. Ja tástákin on kiintoisaa lukea kommentteja, sitten kun uutinen joskus julkaistaan suomessa. Ainakaan tánáán sitá en lóytányt nettilehdistá.Tilaston mukaan Espanjassa asuu 5.6 miljoonaa ulkomaalaista, miká vastaa 12,3% koko váestöstä.”

  Halusin tällä uutisella herattaa keskustelua siita, miten YLIAMPUVAA suomalainen maahanmuuttokeskustelu on. Siis siellá on 142.300 ulkomaalaista mikä vastaa 2,7% koko váestöstä. Ihan hirveen vähän siis, marginaalinen porukka. Ja maahanmuuttajien mäárä on vuositasolla vahentynyt. Ja varmaan váhenee entisestäán kun suomalaisten asenne selviaa muille – jos ei viela ole selvinnyt.Ja maahanmuuttajat eivát kaikki ole somaleita eivátkä elä sossun varassa tai vie suomalaisten työpaikkoja. Hyvin suuri osa tuosta joukosta on lapsia tai nuoria, jotka pikkuhiljaa kasvavat suomalaisiksi ja maksavat sitten kun menevat työelámäán myös MUIDEN suomalaisten elákkeita ja sosiaaliturvaa omalta osaltaan.

  Suomessa maahanmuutto on yksi tárkeimmistá vaaliteemoista tulevissa vaaleissa. Ihmettelen kovasti, miksi.Keskustelua ja pelkoja lietsotaan váhán joka mediassa ja onpa oikein maahanmuuttovastainen persu-puoluekin perustettu …tai elvytetty. Ja meinaavat persut saada jopa 15 paikkaa eduskuntaa, ja voivatpa saadakin, niin kovin heidan ajatuksiaan naytaan kannatettavan kotimaassa.

  En voi olla ajattelematta, että tállá maahanmuuttohysterialla halutaan peittaa jotakin, mista olisi syyta puhua äáneen. Vaalien alla etenkin, missá on todellinen keskustelu suomalaisten hyvinvoinnista, koulutuksesta, elákkeista, turvallisuudesta?? ei missaan, nyt on in puhua maahanmuutosta. Ja vaalien jalkeen sitten nahdaan, mita on saatu aanestamalla aikaan.

  Espanjassa, missá asuu 5,6 miljoonaa LAILLISTA ulkomaalaista,kokonaiset 12,6% váestöstä, on maahanmuuttokeskustelu siitä huolimatta huomattavasti rauhallisempaa kuin 142.300 maahanmuuttajan Suomessa. Miksiköhän??? Laitan táhän pari náytettá keskustelusta Diario Surin uutisen tiimoilta:

  Jose
  En España no se tienen más hijos porque se les ponen zancadillas a las familias españolas cuando tienen hijos..Si eres inmigrante tienes más puntos para colegios, más ayudas y como vienes de la mier…da, te la trae al paire como vaya el niño ni lo que haga…Los españoles no tienen más hijos porque no nos dejan….Y mi pensión me la pago yo..La mía y la del colombiano…qus solo vienen para largar divisas a sus paises de origen y empobrecer el país….FUERA INMIGRANTES ILEGALES….FUERA INMIGRANTES QUE COMETAN ALGÚN DELITO…..YA…

  ja toinen

  Zapatero espabila

  Está claro que el pueblo debe y está reaccionando, pero que nadie dude que una invasión silencioso y permitida por el cobarde de Zapatero . Como se puede permitir que España con un 23% de paro tenga el doble de inmigrantes que el resto de EUropa. ¿ En que coño piensa el Zapatero este??, dejate de alianza de civilizaciones y arreglal los problemas reales de los españoles.

  Minäkin olen ulkomaalainen – maahanmuuttaja Espanjassa ja en todellakaan haluaisi olla táállä kun ja jos keskustelu maahanmuutosta ja ulkomaalaisista jonakin páiváná alkaa olla suomalaisen keskustelun tasolla. Siinä vaiheessa kun polttopullot lentelevát ja kadulla saa pelátá terveytensá puolesta palaan Suomeen vaikka kuinka kirpaisisi.

  Ei kai pitaisi olla pahanilmanlintu, mutta siita huolimatta suomalainen maahanmuuttokeskustelu, ja muidenkin maiden, romanien karkottaminen ja muut puhdistustoimet haiskahtavat minusta páivá päiváltá enemmän 1930-luvulta…

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  vanhatyttö kirjoitti:

  Espanjassa, missá asuu 5,6 miljoonaa LAILLISTA ulkomaalaista,kokonaiset 12,6% váestöstä, on maahanmuuttokeskustelu siitä huolimatta huomattavasti rauhallisempaa kuin 142.300 maahanmuuttajan Suomessa. Miksiköhän???

  Entäpä jos ne tulikivenkatkuisemmat kommentit Diario Sur’issa poistetaan helpommin tai ainakin nopeammin kuin vaikkapa Iltalehdessä. Kysehän nyt oli siis Sur’in lukijoiden kommenteista, ei läpileikkauksesta Espanjan kansan mielipiteeseen maahanmuuttajista. Milloin viimeksi olet lukenut suomalaislehtien lukijoiden kommentteja, ja mistä?

  vanhatyttö kirjoitti:

  Laitan táhän pari náytettá keskustelusta Diario Surin uutisen tiimoilta:

  Jose
  En España no se tienen más hijos porque…
  [clipety clipp]
  FUERA INMIGRANTES ILEGALES….FUERA INMIGRANTES QUE COMETAN ALGÚN DELITO…..YA…

  No, ei tuossa loppukaneetissa ainakaan kovasti hyssytelty, eli: ”ULOS LAITTOMAT SIIRTOLAISET..! ULOS SIIRTOLAISET, JOTKA SYYLLISTYVÄT RIKOKSIIN..! VIIMEIN..!

  Ja kommenttejahan saman artikkelin yhteydessä piisaa:

  ”Fede:
  España es un polvorín, sigue acumulando explosivo, en tiempos de bonanza inocuo, pero cuando los tiempos de crisis añadan el detonador, no se lo que puede pasar.España hace 50 años era un pais de hambrientos y ahora atrae a miles de parias al calor de sus esplendidos servicios, está bien que sigua la fiesta y que dure muchos años, pero cuando pare la música ya veremos lo que pasa y quien se lleva la primera guantá.”

  Lukijaääniä kommentin puolesta: 21, ja vastaan: 4

  ”KLON:
  Así esta el país hecho un asco, es normal no se puede mantener a un país con el doble de extranjeros que la media europea , con sus consiguientes gastos sociales, sin cotizar lo que produce un irremediable empobrecimiento del país y recortes y reestructuraciones que afectan al español medio de toda la vida. Es decir ha quedado claro que la inmigración NO ES POSITIVA”

  Lukijaääniä kommentin puolesta: 23, ja vastaan: 4

  vanhatyttö kirjoitti:

  Minäkin olen ulkomaalainen – maahanmuuttaja Espanjassa ja en todellakaan haluaisi olla táállä kun ja jos keskustelu maahanmuutosta ja ulkomaalaisista jonakin páiváná alkaa olla suomalaisen keskustelun tasolla.

  Et kai nyt ihan aikuisten oikeasti väitä että uumoilet, että vielä jonain päivänä sinuun tultaisiin Espanjassa espanjalaisten taholta suhtautumaan samalla pieteetillä kuin vaikkapa romanialaisiin tai laittomasti tulleisiin afrikkalaisiin tänä päivänä?

  vanhatyttö kirjoitti:

  Siinä vaiheessa kun polttopullot lentelevát ja kadulla saa pelátá terveytensá puolesta palaan Suomeen vaikka kuinka kirpaisisi.

  No huhh huhh… Pariisin lähiöissä lentelevät polttopullot ja autoja polttavien ikkunanrikkojien rähinä on toisinaan aivan saatanallinen, mutta keidenköhän toimesta? Supi-ranskalaistenko??

  vanhatyttö kirjoitti:

  Ei kai pitaisi olla pahanilmanlintu, mutta siita huolimatta suomalainen maahanmuuttokeskustelu, ja muidenkin maiden, romanien karkottaminen ja muut puhdistustoimet haiskahtavat minusta páivá päiváltá enemmän 1930-luvulta…

  Hmmm..? Natsikortti käytetty.
  =/

  LINKKI

  kallepekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.05.2010
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 354

  tuo natsikortti käytetty. Se voi olla huomenna todellista. Kun en noita hymiöitä osaa, mutta
  jos olis sellainen tykkää ja peukku pystyssä niinkuin facebookissa napsauttaisin sitä taas
  vanhantytön kirjoitukselle,

  LINKKI

  kallepekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.05.2010
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 354

  Tuo persussuomalaiset on niin hyvä keksintö että se täytyy laittaa yleiseen jakeluun

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 130)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.