Eurooppalaisen uusi matkavakuutus

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Eurooppalaisen uusi matkavakuutus

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  mampu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Poikkesin Pohjolassa ostaakseni lisäkuukausia Eurooppalaisen matkavakuutukseen, joka on muuten voimassa enitään 3kk kestävillä matkoilla. Virkailija kertoi, että voin toki ostaa lisäkuukaudet vanhaan tapaan, mutta tarjolla on nyt myös uusi tuote, johon päivittämistä kannattaisi harkita. Uudessa tuotteessa jää pois kotimaan matkat, ellei niitä erikseen halua vakuutukseen sisällyttää. Ulkomaanmatkoille valitaan tietynkestoinen pohjavakuutus, joka vastaa tyypillistä ulkomaanmatkaa (max 180 päivää) ja siihen voi vielä ostaa lisäviikkoja haluamansa määrän, jos tekeekin tavanomaista pidempikestoisen matkan. Pähkäilimme virkailijan kanssa, että nippanappa alle 6kk yhdenjaksoisesti (tai välillä alle kuukauden jaksoja Suomessa piipahtaen) minun tiedoillani laskettuna vuodessa 108,60 euroa maksava matkavakuutus toimisi karkeasti ottaen esim näin: 180 päivää Espanjassa, 30 päivää Suomessa, 180 päivää Espanjassa (paluu samaan kohteeseen katsotaan samaksi matkaksi, jos on ollut Suomessa alle 30 päivää), 30 päivää Suomessa. Ja niin eteenpäin ilman, että joutuu tekemään joka kerta uuden terveysselvityksen, johon joka kerta myös tulee vähän lisää ruksattavaa. Tätä sitten voi jatkaa, kunnes täyttää 100 vuotta. Kuulostaa hyvältä, mutta onkohan tässä nyt jotain, mitä en tule ajatelleeksi?

  • Tätä aihetta muokkasi 5 vuotta, 11 kuukautta sitten mampu.
  LINKKI

  mampu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Tällaisia eroja näyttää olevan uuden ja vanhan tuotteen välillä

  miinusta: uudessa ei korvata matkoja hoitopaikkaan ja vakuutusyhtiöllä on oikeus määrätä hoitopaikka (jo nyt vakuutusyhtiö omistaa lääkärikeskuksen Helsingissä ja ohjaa sinne.  Ohjaileeko myös lääkärien hoitoratkaisuja?) Lähtökohtaisesti ei voimassa kotimaassa.

  plussaa: voimassa jopa 6kk ilman lisäkuukausien ostamista ja lisäkuukaudet halvempia. Voimassa 100 vuoteen saakka. Kattaa myös matkaseuralaisen lähisukulaisen sairastumisesta ym johtuvan peruuntumisen.

   

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Kannattaa kun vakuutuksista on kyse ottaa hyvin selvaa mita ne sitten ihan oikeasti kattaa kun hadan tullen ei yhtiot sitten haluakaan maksaa tai etsivat ehdoista porsaanreikia. Esim. Pitemmalla matkalla ollut henkilo jai tyhjan paalle kun olikin ostanut lahtiessa vain menolipun koska halusi ostaa matkakohteesta paluulipun. Vakuutusyhtiolle oli ilmoitettu matkasta ,lisamaksut maksettu ja kun henkilo sairastui vakavasti sairauteen jota ei ollut aikaisemmin, alkoi henkilon pallottelu ensin  yksityissairaalaan, ilmoittivat kotiinkuljetuksesta, paattivat luopua tasta ja loppujen lopuksi lupasivat auttaa vain kotiinpaluulippujen hankkimisessa eivat edes maksamisessa ja syyna ettei paluulippua oltu hankittu lahtiessa. Ei myoskaan jarjestetty mitaan Suomen paassa. Eli aikas tyhjan paalle jattivat vakavasti sairaan henkilon. Maanantaiaamuna sitten yksityissairaala saa kaskyn kotiuttaa henkilon ja katkaisee maksusopimuksen. Hoito jatkui sitten EU kelakortilla Suomen laskuun niin kauan etta henkilo omaisen kanssa palasi Suomeen.

  Lisaan viela henkilo oli ollut samán yhtion asiakkaana vuosikausia.

  • Tätä vastausta muokkasi 5 vuotta, 11 kuukautta sitten Ritacasanueva.
  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Olishan se suotavaa laittaa myös vakuutusyhtiön nimi jos on joko ollut tyytyväinen tai tyytymätön käsittelyyn!

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  No laitetaan nimet. ADESLAS hoiti upeasti muutama kuukausi sitten asian kun jouduin selkaleikkaukseen Suomessa. Vakuutus on LaCaixa pankista. Samaan aikaan mulla on SANITAS Mundi vakuutus josta maksan nelinkertaista vuosimaksua. Pitaisi olla voimassa nimensa mukaisesti kaikkialla. No Suomi ei nyt kuulunutkaan ”mundi” alueeseen.  Eli varokaa alkaaka uskoko firman mainospuheita!

  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Itselläni hyvät kokemukset ERV:n eli Eurooppalaisen vakuutuksesta, hoitivat maksut kun makasin Xanit sairaalassa Benalmadenassa. Viisitoista päivää n 15 000 €, laittoivat oikein lapun kotiin että ollaan ny maksettu! Onneksi ei ole juuri nyt tarvinnut käyttää suojaa, toi oli keväällä 2013 huhtikuussa.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Jos vakuutusyhtiö tarjoaa ja suosittelee jotain ”edullisempaa” vakuutusta, on kyseessä useimmiten sudenkuoppa. Hyvä ja halpa nyt vaan ovat vakuutusasioissakin eri hyllyissä.

  Ja jos kalliimpi vakuutus kattaa ”koko maailman” niin kannattaa senkin kanssa ottaa selvää ”maailman” rajoista, kuten Blues tuossa jo havainnollistikin.

   

  • Tätä vastausta muokkasi 5 vuotta, 11 kuukautta sitten arnold malaga.
Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.