Etsimme pitkäaikaista vuokra-asuntoa Cataloniasta

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Etsimme pitkäaikaista vuokra-asuntoa Cataloniasta

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  tomijuhanipontynen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.09.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Terve kaikki!

  Olemme 71 v. eläkeläispariskunta keski-Pohjanmaalta, mutta ammattini johdosta vähän koko maailman 10 v. ajan kiertäneitä (kaivosinsinööri!).

  Suunnittelemme vuokra-asuntoa Cataloniasta, ei kuitenkaan liian läheltä Barcelonaa, vaikka meillä on mukavia muistoja sieltä.

  Itse olen kuntoiluhullu ja tällä hetkellä jalka kipsattuna akillejänteen katkettua viime talvena Isle of Wightissa, jossa olimme nuorimpien tyttäriemme ja lastenlasten luona. Edessä pitkä urheilukunnon palautus ja toiveissa taas juosta mäkiä (mitä korkeampia sen parempia!). Vaimoni taas on puutarhaihmisiä ja kuto sukat koko suvulle ja kaikille ystäville.

  Minulla on lisäksi rakenteilla (kesäisin) 10 m matkavene, tuskin Espanjaan vaan Murterin saarelle Kroatiaan (ihana saaristo), Emme kuitenkaan halua Kroatiaan asumaan, koska tahdomme asua periaatteessa päivän automatkan ( n. 1200 km) päässä IOW:stä. (Myöskään ei innosta paikallisen kielen opiskelu, asuimme siellä talvikauden 2012, joka sattui olemaan kylmin 25 vuoteen). Siksi kiinnostaa Catalonia, pohjoisrannikon talvisää kun muistuttaa liiaksi IOW:tä, eli koleata, tuulista ja märkää.

  Kun vene on valmis, emme enää palaa Suomeen kesäksikään, talvella en pärjää siellä astman johdosta (en siedä pakkasta, vaikka olisi kivaa hiihdellä).

  Toivomme kokemuksia ja infoa Cataloniassa asumisesta. Alkuun asumme vuokralla, koska Suomen maaseudulla on nyt erittäin huonot talon myyntimarkkinat, yritämme laittaa omakotitalomme Lestijärvellä vuokralle.

  Minua muuten ihmetytti, ettei päasiallinen e-mail osoitteeni kelvannut espnja.org:lle, vaan piti laittaa gmail osoite, jota harvoin käytän. Laitan tähän kuitenkin varsinaisen sähköpostiosoitteeni kaikille teistä tiedoksi:

  tomi.pontynen@ogw.fi

  (minulla on oma domain). Miten saan tämän osoitteeksi espanja.org sivustolle ihan virallisesti?

  Tomi ja Kaijaliisa

  LINKKI

  johanmarc
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.04.2007
  Kirjoituksia: 88
  Vastauksia: 335

  Ensimmäisenä särähti kirjoituksessa ”ei kiinnosta paikallisen kielen opiskelu”. Barcelonan ulkopuolella ei valitettavasti kyllä englannilla pärjää, monet pienissä kylissä asuvat eivät suostu puhumaan eden espanjaa eli kielieste saattaa tulla eteen…
  Pakkasta on pohjoisosissa monin paikoin ja lunta tupruttaa runsaastikin.

  LINKKI

  Abso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.07.2012
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 542

  Ihan noin reality chekin kannalta: Jos mittarissa on 71 v., niin odotettavissa oleva aika on noin 4 v, josta huomattava osa vietetään vaakasuorassa. Elinajan odotetta voi oleellisesti lyhentää muuttamalla ulkomaille. Jos tuolla virityksellä muuttaa Espanjaan, voi laskea elävänsä 12 kk. Aivan tarkkaan mekanismia ei tunneta, mutta sosiaalisten suhteiden katkeaminen näyttää johtavan ennenaikaisesti hautaan.

  Ehdotus: mitä jos koti olisikin Suomessa ja viettäisitte pitkiä lomia Espanjassa/ IOW:ssä?

  Tuossa iässä jo pelkkä matkavakuutuksen ottaminen käy haasteesta. Maastamuutto on rasittavaa, enkä sitä suosittele. Kroatia-Espanja IOW kombinaatio vaikuttaa hengästyttävältä.

  LINKKI

  tomijuhanipontynen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.09.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Ei tässä olla vielä siinä kunnossa, että aika vietettäisiin makuuasennossa. Vaikka olenkin toipumassa akillesjänneleikkauksesta, olen ortopedin kanssa tehnyt ohjelman, jolla taas pitäisi olla juoksukunnossa vuoden päästä, sitäennen voin kävellä vaikka 50 km päivässä. Kunhan saan jalan kuntoon, otan vastaan mäkijuoksuhaasteen 30 v nuoremmiltakin.

  Abso:En usko elinikäennusteesi, tietyillä suomi-testeillä tulos on 87 vuotta, toivon tietysti että vielä siitä yli. Ainakin yritämme syödä huipputerveellisesti, enimmäkseen kasvisruokaa.

  Astmaatikolle Suomi on hankala maa, koivun pöly ja kaikki muu, ja kylmät ilmat.

  Ehdotus oli myös sikäli huono, että sekä Suomessa että IOW:llä ruoka on kaksi kertaa kaliimpaa kuin esim Ranskassa heti Kanaalin takana, ei kai se voi olla Espanjassa paljoa kalliimpaa.

  Sosiaalisia suhteita ei täällä syrjäkylillä ole ollenkaan, mitä joskus naapureiden kanssa jutellaan. Emme tarvitsekaan, meillä on hieno parisuhde.

  Kaiken näkee kun kokee. Näinhän sitä on oltu ennenkin vaikka missä maailmalla. Ei Suomi ole erityisasemassa, eikä koti-ikävää sinne ole koettu Afrikassakaan. Useimmat ystävät ulkomailla ovat ollet kaikkea muuta kuin suomalaisia, emme erityisesti hakeudu suomalaisten seuraan ulkomailla.

  Tomppa

  LINKKI

  Abso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.07.2012
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 542

  Vuonna 2010 syntyneen miehen elinajanodote on 76,7 vuotta. Yli puolet syntyneistä saavuttanee tuon iän. 87 vuoden ikään pääsevät laskelmien mukaan vuonna 2060 syntyvät miehet. 7-kymmpisen odote on noin 60, joten onnittelen.

  Tilastossa pärjää, jos kovasti yrittää, mutta telomeerit asettavat kuitenkin ne rajat, joiden yli ei pääse. Se on biologiasta huolimatta hyvin lähellä insinööritieteitä. Voi toki yrittää pakoon juoksemista, mutta DNA kulkee mukana – pahus 🙂

  Ulkomaille muutto on shokki. Erityisesti eläkkeelle siirtyminen. 12 kk:n deadline koskee myös nuoria ja ulkomailla asuneita. Esimerkiksi USA:n ilmavoimien lentäjät tuppaavat kuolemaan 4 -kymppisinä vuoden sisään eläköitymisestä. Syyksi arvellaan sosiaalisen statuksen laskua. Lentäjä on miljoonakaluston kuljettajana tärkeä henkilö, eläkeläistä taas ei kukaan huomaa.

  Omat marathonit ovat taakse jääneitä. Polvi rahisee puolivälissä, joten annan iälle periksi. Extreme juoksu onkin sitten se ainut myönnytys.

  LINKKI

  tomijuhanipontynen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.09.2013
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Kyllä sitä voi elää uskonkin varassa. Katsopa googlesta methionine restriction, siinä on sellainen teoria, joka vielä todistetaan ihmisen kohdaltakin. (hiirillä ja rotilla, jopa apinoilla telomeerien lyhentyminen hidastuu ja elinikä yli kaksinkertaistuu). Luepa tarkemmin niistä telomeereistä, niin huomaat, että se lyhentyminen on yksilökohtaista ja siihen voi vaikuttaa elintavoilla. En viitsi kuitenkaan kinata asiasta, kun en ole lääkäri.

  Tottakai ne geenitkin jotain vaikuttavat, enpä tiedä omiani, mutta suvussa on pitkäikäisiä ja terveenä loppuun saakka eläneitä, varsinkin ahvenanmaalaiselta puoleltani.

  Kerroin jo, että olemme asuneet kymmenillä seuduilla ympäri maailmaa, joten olisi niiden amerikkalaisten lentäjien kohtalon pitänyt kohdata minua ja perhettämme jo vuosikymmeniä sitten. Tiedän, että suomalaisilla tuppaa alkoholin kulutus karkaamaan halvan viinan maissa. Onneksi suvussani en tunne yhtään juoppoa, eikä minulla halpa viina houkuta, kolmenkymmenen vuoden kokemuksella. Suomessa tietysti potuttaa viinin hinta, haluan punaviinilasillisen aterialla.

  Eiköhän lopeteta p-n jauhanta ja hoideta omat asiamme.

  Tomppa

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.