Etätöitä Teneriffalta Suomeen

Uusimmat Keskustelu Opiskelu, työnteko ja yrittäminen Yrittäjänurkka Etätöitä Teneriffalta Suomeen

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Scion
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.02.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  Heips

  Tarkoitus olisi muuttaa pysyvästi Teneriffalle ja tehdä sieltä käsin etätöitä Suomeen. Tarkoitus on hankkia pysyvä oleskelulupa sinne. Nykyiselle työnantajalleni töiden teko pysyvästi etänä käy mutta laskuttavan yrityksen kautta. Minulla on kokemusta yrittäjänä olosta Suomessa vaikka viimeinen firma menikin erossa muijalle. Säästöjä on sen verran että niilläkin pärjäisi aikansa siellä mutta töitäkin on kiva tehdä.

  Mietin vain mikä on oikea tapa hoitaa etätöiden laskutus verotuksen kannalta. En halua vältellä veroja mutten myöskään halua maksaa kaksinkertaisia veroja jonkun tyhmän virheen vuoksi.

  Ilmeisesti yksi vaihtoehto olisi suomalainen firma joka maksaisi palkkaa Espanjaan tai sitten toiminimen tai jonkun vastaavan perustaminen Espanjaan joka sitten laskuttaisi suomalaista tilaajaa. Vaan millainen paperisota on edessä jos firmaa lähtee sinne perustamaan.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Helpoin tapa aluksi on ryhtya yksityisyrittajaksi mutta ilman firmaa. Tama yritystyyppi on myos aluksi ja kielta osaamattomalle halvin ja yksinkertaisin tapa yrittaa Espanjassa. Mutta siinakin on omat toimensa joista kielta osaamaton ei yksin selvia. Joka kolmas kuukausi esitettava veroilmoitus, ja veloista vastataan henk.kohtaisella omaisuudella, ei tyottomyysturvaa, ei asumisperusteista sairasvakuutusta ym.

  Kanarialla talla hetkella ei ole helppoa saada N.I.E. numeroa jolla koko asian saisi alulle koska sita haettaessa taytyy kertoa/todistaa mihin tarkoitukseen sita anoo.

  Kun yksityisyrittajalla on yksi maksaja niin ,vahintaan 75%, samalta maksajalta niin katsotaan hanen olevan riippuvuussuhteessa maksajaansa.

  Ota yhteytta patevaan asianhoitotoimistoon (Gestoria, Asesoria Fiscal) he kertovat sinulle kuinka asia hoidetaan ja hoitavat myos juoksevat asiasi.

  Oleskelulupaa ei ole ollut enaa vuosiin olemassa, asumista varten haetaan Eurooppalaisen Oleskeluoikeustodistus, jota varten taytyy todistaa kattava sairasvakuutus ja toimeentulo.

  Tietysti ota myos huomioon, en tieda ikaasi, yrittajamaksut maksetaan paikalliselle Kelalle ja se kannattaa ottaa huomioon tulevaa elaketta ajatellen.

   

   

   

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 1 kuukausi sitten Ritacasanueva.
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.