Esteetön asunto Las Palmasista?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Esteetön asunto Las Palmasista?

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  mampu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Olen ostamassa asuntoa Las Palmasista ja etsinnässä on esteetön tai sellaiseksi kohtuuvaivalla muutettava asunto. Haluamani seudun asuntokanta on enimmäkseen sellaista, ettei esteettömyyttä ole juurikaan otettu huomioon, mm porraskäytävässä on muutama rappu ennen hissiin menoa. Helpointa olisi tietysti ostaa uudiskohteesta, jolloin voisi vaikuttaa tilaratkaisuihin ym.

  Esteettömyyden tarve ei ole vielä ajankohtainen, mutta haluaisin ostaa asunnon, jossa voi asua niin pitkään kuin omatoiminen asuminen mitenkään onnistuu. Mahtaako Gran Canarialla tai Espanjassa ylipäänsä olla avustuksia asunnon muutostöihin, silloin kun esteettömyyttä tarvitaan, kuten Suomessa? Entä onko Las Palmasissa lainkaan 55+ tai vastaavia asuntohankkeita, joissa ostajan tulee olla vähintään esim 55-vuotias ja jossa voisi olettaa, että ikääntyminen on otettu suunnittelussa huomioon?Aikanaan, pari kymmentä vuotta sitten,  asuimme mantereella tällaisen kompleksin naapurina, mutta silloin ajatus tuntui vielä kaukaiselta eikä tullut perehdyttyä asiaan sen tarkemmin.

  Jos ainoaksi ratkaisuksi jää uudiskohde, pitäisi sen valmistumista odotellessa tietysti asua jossain. Onko Espanjassa/Kanarialla myyntivoiton veroa tai vastaavaa ja siihen liittyvää minimiasumisaikaa, kuten Suomessa? Voisihan sitä asutella rakennusajan jossain huonokuntoisessa asunnossa ja uuden valmistumista odotellessa kunnostaa vanhaa myyntikuntoon (verottoman) myyntivoiton toivossa.

   

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Olen ostamassa asuntoa Las Palmasista ja etsinnässä on esteetön tai sellaiseksi kohtuuvaivalla muutettava asunto.

  -Puhutaanko Las Palmasista koko laanina vai Las Palmas de Gran Canaria kaupungista?

  Haluamani seudun asuntokanta on enimmäkseen sellaista, ettei esteettömyyttä ole juurikaan otettu huomioon, mm porraskäytävässä on muutama rappu ennen hissiin menoa.

  -Jos kyseessa oleva haluamasi seutu on pullollaan tuon tyyppisia taloja , on varmaan kyseessa ”vanha alue” jossa vahan ja kalliita uusia asuntoja? La Vegueta? Las Canteras?

  Helpointa olisi tietysti ostaa uudiskohteesta, jolloin voisi vaikuttaa tilaratkaisuihin ym.

  -Jos kyseessa ylla mainitsemani alueet uutta tuotantoa on vahan ja sen on tosi kallista. Esteettomyytta ja muutoksia saa aika rajoitetusti myos uuskohteissa.

  Esteettömyyden tarve ei ole vielä ajankohtainen, mutta haluaisin ostaa asunnon, jossa voi asua niin pitkään kuin omatoiminen asuminen mitenkään onnistuu.

  Mahtaako Gran Canarialla tai Espanjassa ylipäänsä olla avustuksia asunnon muutostöihin, silloin kun esteettömyyttä tarvitaan, kuten Suomessa?

  -Saa mutta sita varten pitaa olla invaliditeettitodistus minimi 33%. (Tama nyt , tulevaisuudestahan ei koskaan tieda)

  Entä onko Las Palmasissa lainkaan 55+ tai vastaavia asuntohankkeita, joissa ostajan tulee olla vähintään esim 55-vuotias ja jossa voisi olettaa, että ikääntyminen on otettu suunnittelussa huomioon?Aikanaan, pari kymmentä vuotta sitten,  asuimme mantereella tällaisen kompleksin naapurina, mutta silloin ajatus tuntui vielä kaukaiselta eikä tullut perehdyttyä asiaan sen tarkemmin.

  -Ei, ainakaan mina en ole koskaan kuullut. Asunnon ostossahan sponsoroidaan etenkin nuoria.

  -Vain kaupunginasunnoissa on lakisaateinen maara esteettomia asuntoja.

  Jos ainoaksi ratkaisuksi jää uudiskohde, pitäisi sen valmistumista odotellessa tietysti asua jossain.

  -Uudiskohde ja vuokranmaksaminen samanaikaisesti on 1 mahdollisuus. Uudiskohde ja kaytetyn asunnon osto uutta asuntoa odotellessa  on 2 mahdollisuus MUTTA saako sen vanhan kaupaksi sopivasti uutta maksamaan?Pitas ostaa jotakin tosi halpaa jonka saisi menemaan nopeasti kaupaksi. Tassa voi akkia menna hyva asunto ”halvalla” jos sita ei saa myyta ajallaan.

  Uudiskohteen rakentajalle maksetaan yleensa; kasiraha ja valmistumiseen asti kuukausittain (sopimuksen mukaan) tietty summa asunnon arvosta. Loppu lainoitetaan tai maksetaan kateisella.

  Onko Espanjassa/Kanarialla myyntivoiton veroa tai vastaavaa ja siihen liittyvää minimiasumisaikaa, kuten Suomessa?

  -On ja vakituiseksi asunnoksi katsotaan sellainen asunto joka on omistettu 3 vuotta MUTTA jos se myydaan ja siita saadut varat investoidaan uuteen vakituiseen asuntoon ei sita ole.

  Voisihan sitä asutella rakennusajan jossain huonokuntoisessa asunnossa ja uuden valmistumista odotellessa kunnostaa vanhaa myyntikuntoon (verottoman) myyntivoiton toivossa.

  -Myyntivoitto menisi siihen uuteen asuntoon jotta sen saisi verottomana. MUTTA JOS SEN HANKKIMISTA VARTEN ON SAATU AVUSTUKSIA (NUORISO YM.) saa niista nopeasti karhukirjeen peraansa.

  Melkein yksinkertaisempaa ostaa vanha asunto ja tehda siita omannakoinen. Ja asua siina sitten loppuelamansa.

  • Tätä vastausta muokkasi 5 vuotta, 7 kuukautta sitten Ritacasanueva.
  LINKKI

  masa10
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.10.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 83

  https://www.idealista.com/venta-obranueva/las-palmas-de-gran-canaria-las-palmas/

  Varmaan tiesitkin, että tässä olisi Las Palmasin uudiskohteita.

  Osta jostain huoneistohotellista väliaikainen asunto ja jos mahdollista vuokraa se myöhemmin hotellin käyttöön tai pistä myyntiin.

  Esim. Inglesissä Corona Blancasta voisi löytyä noin sadalla tonnilla sopiva huoneisto. Pyörätuolilla mahtuu juuri ja juuri hissiin. Ympäristö on melko esteetöntä kun jalkakäytäviä on levennetty. Pyörätuolilla pääsee mukavasti rantabulevardille.

  • Tätä vastausta muokkasi 5 vuotta, 7 kuukautta sitten masa10.
  LINKKI

  masa10
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.10.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 83

  Sorry mampu, nyt vasta luin kysymyksesi kunnolla ja huomasin, ettet vielä haekaan esteetöntä väliaikaisasuntoa.

  https://www.idealista.com/inmueble/34339369/

  Tässä Corona Blancassa myytävä kattoterassilla varustettu kaksio.

  Helppo vuokrata hotellille. Suorastaan toivovatkin sitä. Yhtiövastike lienee melko korkea, koska 24h respa, iso uima-allas, yleisten tilojen siivuos ym. Ilmeisesti yksityisasuntojen sähkö ja vesi sisältyvät? Hotellin käyttöaste on korkea. Tätänykyä Apollomatkat Pohjoismaista on suurin asiakas.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 119

  Hyvää päivää Kaikki,
  Me olemme kristittyjä järjestöjä, jotka on muodostettu auttamaan ihmisiä avun tarpeisiin, kuten taloudelliseen apuun. Joten jos olet menossa läpi taloudellisia vaikeuksia tai olet minkäänlaisessa taloussanomassa ja tarvitset varoja oman yrityksen perustamiseen tai tarvitset lainaa aseta velkasi tai maksa laskuja, aloittaa mukava liike tai olet hankala saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen alfredpeterson6977@gmail.com
  sillä Raamattu sanoo: ”Luukkaan 11:10 Jokainen, joka pyytää, saa; joka etsii löytöjä; ja hänelle, joka kolisee, avataan oven. ”Älä siis anna tämän mahdollisuuden ohittaa sinut, koska Jeesus on sama eilen, tänään ja ikuisesti vakavassa mielessä ja Jumala pelkää ihmisiä ottamaan meihin yhteyttä, sähköpostitse.alfredpeterson6977@gmail.com
  Palvelumme sisältävät seuraavat:
  Velkojen konsolidointi
  Toinen kiinnitys
  Yritysluotot
  Henkilökohtaiset lainat
  Kansainväliset lainat
  Laina kaikenlaisille
  Perhelaina
  JNE
  Lainahakemuslomake:
  * Hakijan nimi:
  * Osoite:
  * Kaupunki:
  * Valtio:
  * Maa:
  * Sukupuoli:
  * Siviilisääty:
  * Ikä:
  * Ammatti:
  * Tulonopeus:
  * Puh:
  * Matkapuhelin:
  * Pyydetty määrä:
  * Lainan kesto:
  * Lainan tarkoitus:
  * Oletko hakenut lainaa ennen?
  * Jos kyllä; Yrityksen nimi & sijainti:
  TYÖLLISYYS:
  * Työpaikka:
  * Osoite:
  * Puhelinnumero:

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.