Espanjasta tuotu auto pakkasilla

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Espanjasta tuotu auto pakkasilla

Merkitty: 

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  holahola
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.09.2012
  Kirjoituksia: 47
  Vastauksia: 57

  Tuleeko Espanjasta Suomeen tuotu auto valmistella jotenkin kovien pakkasten varalle? Lähinnä nestemäisiä juttuja mietin, kun en ole autojen kanssa muuten tuttu kuin mitä ajamiseen tulee. Esim. Moottoriöljyn sun muiden nesteiden pakkasenkesto.  Kannattaisiko kaikki nesteet vaihtaa suomiversioon tms?

  Onko muuten vinkkejä, jos haluaa penkinlämmittimiä tms lisäillä Suomessa, niin onnistuuko helpostikin ja mistä edullisesti Etelä-Suomessa?

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Tuntuu uskomattomalta, että penkin lämmittimen voisi jälkikäteen asentaa ja edullisestikin vielä.Toki voit laittaa penkille sellaisen irtolämmittimen, josta menee piuha tupsyttöpseliin, mutta eihän se ole lainkaan elegantti ratkaisu, kurttaantuu ja lipsuu paikoiltaan mutkissa… Kunnon välihousut (raappasellaiset) voisi olla parempi ratkaisu.

  Jäähdytysnesteen pakkaskestävyys kannattaa tsekata, pissapoikaan jäänestoa, moottoriöljy ohkaisempaan (katso auton ohjekirjasta). Samaan syssyyn tarkistuttanet jarrunesteen, joka absorboi vettä ajan oloon.

  Onnea vaan sinne pakkaseen…

  LINKKI

  MiMadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.04.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 649

  Akku etelän autoissa lienee edelleen kevyempää kamaa kuin Suomi-versioissa. Mun Suomi-autoon täällä tilasin akkua ja kysyivät että onko se henkilöauto vai traktori kun ne numerot siitä akun kyljestä luettelin…

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Nää Espanjanakut on todella halpoja ja kestävätkin hyvässä lykyssä kaksi vuotta edellyttäen, että autoa säilytetään varjossa tai tallissa. Kuumuus tuhoaa akun yhtä varmasti kuin pakkanenkin, joskin vain toisella tavalla.

  Mä en muuten yhtään yllättyisi jos tuon Mañanatädin Olympia-IFAssa olisi tavallista pienempi lämmityslaite. Silloin kantsis toivoa leutoa talvea.

   

   

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688
  LINKKI

  lapinkoira
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.12.2009
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 22

  Kyllä pakkasnesteet, akku ja laturi. Nämä ainakin vaihtoon. Persgrilliä tuskin kannattaa, vaan makariosksen suosittelemat raappahousut.

  LINKKI

  mañana mañana
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.06.2013
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 188

  Kiinnostava ketju. Pitääpä vaihtaa autoon nesteet ja katsoa miten akku jakselee. Toistaiseksi auto on toiminut moitteettomasti, mutta eipä täällä ole paljon pakkanen vielä paukkunut. Vielä viime viikolla näin tiellä pomppimassa sadessäässä rupisammakoita ja ollaan jo marraskuussa!

  LINKKI

  matias31
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 193

  Kannattaa myös tarkistaa eri nestesäiliöiden oikeat tilavuudet. Ongelmia on Suomessa ollut ainakin jäähdyttimen tilavuudessa. Etelä-Euroopan markkinoille tehdyssä autossa saattaa olla erikokoinen jäähdytin kuin mitä Suomeen tuotavissa autoissa on normaalisti.

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Eräs tuttavaperhe kertoi Fuengirolassa vuosikausia hengailleesta henkilöstä. Hän oli ensiksi hyödyntänyt auringon ja lämmön maksimiin ja sitten kun alkoi reumatismi vaivata päätti lähteä takaisin Suomeen hyödyntämään paikallista sairaanhoitoa. Ja tietystihän se piti auto saada, että päästään näyttämään sukulaisille kuinka sitä tullaan luu ulkona urheiluautolla Suomeen. Urheiluauton määritelmä kun on monisäikeinen niin tässä tapauksessa se tarkoitti kaksiovista autoa, jossa on ihan normaali pieni moottori. Kaksi ovea = urheilumalli. Rahat henkilöllä oli tiukilla, juopoteltua kun oli tullut aika reilusti vuosien saatossa, niin päätyi sitten niin perusmallin urheiluautoon kuin vain ikinä löytyi. Suomeen päästyä autoon jouduttiin sitten laittamaan kaikenlaista pientä tilpehööriä että pärjättiin pakkasessa sairaalareissuilla. Ikeasta ostivat värikästä vanulla topattua kangasta, siitä ommeltiin penkinpäälliset. Näillä oli kaksikin tarkoitusta eli lämmittää ja säästää penkkejä että myydessä autoa 8 vuoden kuluttua penkit ovat mahdollisimman uudet. Sitten laittoivat penkinlämmittimet jotka ostettiin Biltemasta. Käytännössä nämä lämmittimet olivat sykkyrällä olevat johtoniput, jotka työnnettiin penkin alle. Akku vaihdettiin tukevampaan, että lähtee auto sairaalaahoitoa hakemaan lähtiessä käyntiin kuin Centro Finlandin pihalta. Nesteitä vaihdettiin aina bensaa myöten. Tuo saituri oli tuonut Fuengirolasta mukanaan 200 litran tynnyrissä bensaa, kun se oli hiukan halvempaa kuin Suomessa. Eipä kestänyt pakkasta espanjalainen bensa. Pakoputki vaihdettiin sellaiseen, josta lähtee urheiluauton ääni. Lisävalot laitettiin keulaan, että mökkitie valaistuu kun lähtee aamun pimeydessä hyödyntämään suomalaista sosiaaliturvaa. Kattotelineet laitettiin, että saatiin potkukelkka kiinnitettyä kaiken varalta mukaan, jos sattuu espanjan tuliainen hyytymään tielle. Ilmastointilaitetta autossa ei ollut kun se oli niin perusmalli, joten sen nesteistä ei tarvinnut huolehtia. Radioantenni oli myös yksi joka vaihdettiin, että kuuluu järviradio. Oli espanjalainen radioantenni jotenkin eri taajuuksilla, eikä kuulunut muuta kuin suhinaa.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  On nakojaan sattunut tahan matkailijaperheeseen pahasti tuo auton osto. Autaisko jos jattaisit itse sen halvan viinin kanssa latraamisen ja ostaisit ihan oman auton. Vaikka pienemmankin. Olishan se mukavampi huristaa Opelilla moottoritiella vaikkei niin kovaa kulkiskaan. Eipahan tulis sakkoja ainakaan ylinopeudesta. Eikun tsemppia ja hyvaa tuuria pankin kanssa lainaneuvotteluihin. 🙂

  Biltemasta saat kivan penkinlammittimen halvalla. Toimii hienosti itse kokeilin Jeepissa kunnes kyllastyin ja ostin neliveto volkkarin…tietysti sen pienempi moottorisen. Ei munkaan  alalla ole enaa vuosiin rikastunut  😉

   

  • Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 4 kuukautta sitten blues.
  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Ei sattunut auton osto. Sattui kakidon jauhaminen ja ufokäsitykset siitä miten tuontiautolla taotaan kovaa tiliä 2 vuoden päästä. 🙂 Joku rotihan se pitää olla tällaisessakin haaveilussa. Nyt muuten saa jo uutta teeteetä tilaukseen ja mainokset pyörivät kovaa vauhtia brittikanavilla. Missähän hinnoissa toi uusi teetee pyörii 2 vuoden päästä Suomen käytettyjen markkinoilla? Yksi tuttavaperhe kyseli että jos olisi asiantuntemusta autokaupan hintojen kehittymisessä 2-5 vuoden päähän. Eli haluaisivat tietää että mitä tammikuussa 2015 ostetusta autosta saa 2020 Seinäjoella autotalli.com:issa myytynä. Ei tuhannen euron tarkkuudella tarvitse tietää, mutta jos 2t kuitenkin.

  LINKKI

  Fuengirola
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.06.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 27

  Nyt kannattaa avohoitoperheen jo ruveta fattasta kyselemään joulupukkia, jolla ei ole lenkkareita, niin mekin säästytään näiltä ruikutuksilta kun VANHEMMILTA meni joulu pilalle !!!!!!

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Noista lahopäistä pääsee parhaiten eroon, kun ei kommentoi niiden seko (ja semi-seko)juttuja.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.