Espanjasta Suomeen tuodut siemenet ja kasvit

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Luonto Espanjasta Suomeen tuodut siemenet ja kasvit

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Soile
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2013
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 64

  Kertokaa te viisaammat. Itse en osannut murheellista rouvaa auttaa. Rouvan mies hakee jokaiselta Espanjan matkaltaan eksoottisia siemeniä ja on saanut siemenistä versoamaan ihan kasveja.

  Rouva sai edullisesti suomirekan matkaan elinvoimaisen pienen pensaskasvin. Kasvi voi hyvin, kunnes tuli syksy. Nyt melkeinpä kaikki lehdet ovat tippuneet vaikka kasvi on saanut hyvää hoitoa. Onko siis niin, että ainavihreä Espanjassa ulkona elänyt kasvi alkaa Suomen olosuhteissa käyttäytymään kuten suomalaiset lehtipuut vai onko kasvi vain kuolemaisillaan? Heittäisittekö sen pois vai antaisitteko vielä mahdollisuuden?

  Tässä kuva rouvan puusta (jos osaan liittää sen).

  kukka

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Me kun ollaan täällä ostettu viverosta puita ja pensaita, niin usein sattuu, että kasvupaikan vaihdos noin kilometrin päähän voi saattaa kasvin sellaiseen shokkiin, että se pudottaa kaiken vihreän yltään. Mutta kyllä ne kaikki ovat siitä toipuneet ajan mittaan. Kärsivällisyyttä siis rouvalle!

  LINKKI

  Kukkulankuningas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.09.2013
  Kirjoituksia: 27
  Vastauksia: 119

  EU:n sisälläkään ei saa kuljettaa kasveja maasta toiseen ihan miten sattuu. Täytyy tarkkaan varmistaa, ettei kasvissa ole eliöitä. Tuo puu näyttää siltä, että sen on tuholaiset tappaneet. Minä ruiskuttaisin lantrattua tolua tai mäntysuopaa varmuudeksi lehdille. Toivottavasti rouvan puu ei nyt vienyt mukanaan vaaralliseksi luokiteltuja kasvintuhoojia sinne Suomeen. Täällä päin maailmaa lannoitan kasvini vieläkin luomummalla lannoitteella, mutta en nyt viitsi tässä kaikille huudella, että millä.

  http://www.evira.fi/portal/fi/kasvit/viljely+ja+tuotanto/kasvitaudit+ja+tuholaiset/vaaralliset+kasvitaudit+ja+tuholaiset/usein+kysyttya/

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Hieman aiemmilla sivuilla Evira kuitenkin antaa ymmärtää, että nuo rajoitukset EU:n sisällä koskevat ennen kaikkea myynti- ja markkinointitarkoituksissa tuotuja kasveja ja kasvinosia.

  http://www.evira.fi/portal/fi/kasvit/tuonti+ja+vienti/kasvit/

  http://www.evira.fi/portal/fi/kasvit/myynti+ja+markkinointi/kasvit/

  Itse olen vienyt murskattuja puolukoita madridilaiselle ravintoloitsijalle ”lahjana” (puolukka ei kasva Espanjassa, ei edes Saksan korkeudella), eikä siitä mitään älämölöä tullissa noussut.

  Tosin, jos ostat Madeiralta orkidean taimia tai orkideoita vietäväksi pois saarelta, saat syystä tai toisesta mukaasi kirjallisen todistuksen niiden ’puhtaudesta’ tautien tai loisötököiden suhteen.

  Mutta ei rouvan nyt tarvitse olla viimeisen päälle huolissaan, että jonkun pahan rikkeen olisi mennyt tekemään.

  Alkuperäiseen kysymykseen: Jos tuo kyseinen puu tai pensas on Espanjassa kasvanut ulkona suorassa tai epäsuorassa auringonvalossa, niin onko se mikään ihme, että se Suomessa talven tullen ja sisätiloissa(!) alkaa nuutumaan?

  Joku ”rahapuu” (en muista kauppa- tai tietelistä nimeä) saattaakin pärjätä, kun se kerää vettä paksuihin lehtiinsä ja elää hyvin myös varjossa, mutta noiden kuivalehtisten kanssa voi olla hiukkasen huono menestys.

   

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.